Ατελείωτες αποτυχίες της Κυβέρνησης: Υπογράφουν/επικυρώνουν συμβάσεις που στηρίζουν την Τουρκία!






Βασίλης Βιλιάρδος

– Θέτουμε το αίτημά μας για την απόσυρση της Κύρωσης της Συμφωνίας με το Κουβέιτ τόσο από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, που συζητείται αύριο, όσο και από την Ολομέλεια, για τον ίδιο λόγο που αποσύρθηκαν αντίστοιχες συμβάσεις με το Κατάρ και με το Αζερμπαϊτζάν. Δεν μπορούμε να υπογράφουμε, αλλά ούτε να επικυρώνουμε συμβάσεις που στηρίζουν την Τουρκία.

– Όσον αφορά τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης, ιδίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι είτε μεταφρασμένες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε ενα συνονθύλευμα νόμων εμπλουτισμένων με πλήθος τροπολογιών, ενώ φαίνεται πως η νέα ονομασία των μνημονίων είναι «Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

– Πολύ συχνά, δε, πίσω από κάποια πραγματικά χρήσιμα άρθρα κρύβονται προβληματικές διατάξεις, με την επίκληση αρκετές φορές εκτάκτων μέτρων της πανδημίας. 

– Με το σημερινό νομοσχέδιο τεκμηριώνουν πάντως, πως το κράτος συνεχίζει να λειτουργεί με την γνωστή  πολιτική, του βλέποντας και κάνοντας, με μέτρα και με καταληκτικές προθεσμίες, που μετατίθενται συνεχώς στο μέλλον.

– Η Κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει πίσω από τον COVID – 19 τις παταγώδεις αποτυχίες της και τα ανακριβή στοιχεία που ανακοινώνει κάθε φορά, τόσο σε υγειονομικό επίπεδο, όπως σε σχέση με την επάρκεια των ΜΕΘ, των μέσων μαζικής μεταφοράς και τους ελέγχους των εισερχόμενων κρουσμάτων, όσο και σε οικονομικό, αναφορικά με τα δημοσιονομικά και με τα υπόλοιπα μέτρα. 

– Έχει τεκμηριωθεί πλέον ότι οι αρχικές οικονομικές επιτυχίες της Κυβέρνησης ήταν συγκυριακές, ενώ από το «πάνω από όλα η ανθρώπινη ζωή», πίσω από το οποίο κάλυπτε τις οικονομικές της αποτυχίες που είχαν ήδη ξεκινήσει από το 2019.

– Πρόκειται για τους ίδιους εταίρους που κατέστρεψαν τόσο το σύστημα υγείας όσο και την οικονομία της Ελλάδας με τα μνημόνια τους, σημειώνοντας πως η άνοδος των κρουσμάτων αποδίδεται στον τουρισμό και από την έβδομη αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

– Η Κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον covid-19 κλειδώνοντας την οικονομία, παρά τα χαμηλά κρούσματα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ανοίγοντας στη συνέχεια ανεξέλεγκτα τα σύνορα στον τουρισμό, με αποτέλεσμα να μετατραπούν τα νησιά μας σε εστίες υπερβολικής μετάδοσης. 

– Η Κυβέρνηση απέτυχε στον τουρισμό, παρά τη φιέστα της Σαντορίνης και τις δηλώσεις της για την ύπαρξη σχεδίου ασφαλούς ανοίγματος, αφού τα τουριστικά μας έσοδα δεν θα φτάσουν καν τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

– Η Κυβέρνηση απέτυχε στο επιτελικό κράτος, αφού παρά τις αυξημένες προσλήψεις και τη διόγκωση του δημοσίου τομέα, συνεχίζονται η αναποτελεσματική λειτουργία του κράτους και η προβληματική νομοθεσία.

– Η Κυβέρνηση απέτυχε στην προστασία της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων, καταθέτοντας έναν πτωχευτικό νόμο κυριολεκτικά έκτρωμα, ο οποίος την καταργεί αντισυνταγματικά και με συνοπτικές διαδικασίες

– Η Κυβέρνηση απέτυχε στα εθνικά θέματα με τη μη έγκαιρη ανακοίνωση ΑΟΖ.

– Η Κυβέρνηση απέτυχε και στο μεταναστευτικό με την καθυστερημένη και υπό την πίεση των εξελίξεων χλιαρή αντίδρασή της στα νησιά μας που εποικίζονται  μεθοδικά από την Τουρκία.

– Προσπαθεί να καλύψει τα λάθη της με τη βοήθεια των μέσων μαζικής επικοινωνίας, τα οποία στηρίζει με τις διαδοχικές λίστες Πέτσα, πάντοτε κρυμμένες στα νομοσχέδια δήθεν για την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με την πανδημία.

– Αυτά που κάνει η Κυβέρνηση την ωφελούν συγκυριακά, ψηφοθηρικά, αλλά όχι για πολύ ακόμη. Μπορεί μεν κανείς να κοροϊδεύει πολλούς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά σε καμία περίπτωση όλους και για πάντα.

loading...