Έκτακτο .Κίνδυνος να ¨κλειδώσει¨ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Τουρκία ενεργοποιεί τη συμμαχία της ημισελήνου.

Δυστυχώς αυτό μας το άρθρο θα ¨περάσει¨ στα ψιλά . Μακάρι κάποιος – κάποιοι να το κάνουν ¨δικό τους¨ και να το ¨φτάσουν¨ εκεί που θα είναι χρήσιμο  .

Η Τουρκία δεν είναι απομονωμένη όπως θέλουμε να πιστέψουμε . Απλά , είναι αυτό που λέμε , ένα Κράτος εγωιστής . Θεωρεί ένδειξη αδυναμίας να φανεί σε δημόσια θέα ότι έχει ανάγκη στρατιωτικών συμμαχιών.

Μέχρι πρότινος τουλάχιστον . Η στρατιωτική ανάμειξη της Γαλλίας όμως , αναγκάζει την Τουρκία να ενεργοποιήσει ε νωρίτερα τη μεγάλη συμμαχία της Σιιτικής Hμισελήνου .

Όταν αρχές του έτους  ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την Αλγερία κατόπιν πρόσκλησης του Αλγερινού ομολόγου του Αμπντελματζίντ Τεμπούν , «ο κύβος ερρίφθη»

Στα μάτια του Ερντογάν , η Αλγερία  είναι το αντίπαλο δέος της Γαλλίας

Τέσσερα χρόνια πολέμου με τη Γαλλία έβαλαν την Αλγερία στο επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής – στο μεταίχμιο της δεκαετίας του 1950 και του 1960, και μαζί με την Κούβα έγιναν το κύριο σύμβολο του αγώνα ενάντια στον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό. Τότε γεννήθηκε η φιλία με τη Σοβιετική Ένωση. Η Μόσχα υποστήριξε ενεργά τους Αλγερινούς επαναστάτες στη διεθνή σκηνή και τους προμήθευσε με όπλα.

Ακόμα και σήμερα , τα καλύτερα οπλικά συστήματα της Ρωσίας , βρίσκονται στο Αλγερινό οπλοστάσια

Ο Ερντογάν συνεπώς μπορεί να φανεί χρήσιμος στην Μόσχα , μέσω της Αλγερίας και ταυτόχρονα , να ορθώσει τείχος ενάντια στη Γαλλία

Μια άλλη κίνηση του Ερντογαν που αναμένεται εντός εβδομάδων , είναι να εδραιώσει την παρουσία του ¨αδελφού¨ κράτους της , του Πακιστάν , στην Ανατολική Μεσόγειο . Της 6ης δηλαδή στρατιωτικής δύναμης στον Κόσμο που ταυτόχρονα διαθέτει Πυρηνικά.

 Νομίζεται συνεπώς ότι οι κυρώσεις που θα και εάν επιβάλλει η ΕΕ θα εξαναγκάσουν την Τουρκία να αναστείλει το σχέδιό της ;

Τα Ελληνοτουρκικά σ όλον αυτό τον παρανοϊκό σχεδιασμό , δεν είναι άλλα από , παράπλευρες  απώλειες .

Ο Θεός ας βάλει το χέρι του

Συνεχίζεται …

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Υποδιοικητής )  

loading...