Fwd: Ελλείψει κωλοχάρτου, βουρ στις …εφημερίδες!

του Δρος. Δημήτρη Ρομποτή*

Ελλειψα για λίγο καιρό και στην κυριολεξία χάλασε ο κόσμος! Σας άφησα μια χαρά και σας ξαναβρίσκω εν μέσω πανδημίας με τον κορωνοϊό να έχη καταβάλη πλήρως την καθημερινότητά μας. Κλεισμένοι στα σπίτια πλέον, μας δίδεται η ευκαιρία για απρόσκοπτο διάβασμα – έχει και τα καλά του ο κορωνοϊός, όπως ότι ανεβλήθησαν και οι παρελάσεις της …ωμογένειας – ήδη έχω κατεβάσει από τα ράφια “ξεχασμένα” βιβλία που όπως και οι ξεχασμένες πατρίδες ενδείκνυνται σε στιγμές κρίσεως γιατί τονώνουν το εθνικό μας φρόνημα, δίνοντάς μας να καταλάβουμε ότι υπήρξανε και …χειρότερα! Ομοίως και οι εφημερίδες κάνουν “come back”, όχι τόσο λόγω περιεχομένου όσο λόγω ελλείψεως …κωλοχάρτου! Μέχρι που ξανάρχισα να αγοράζω New York Times, ιδιαιτέρως την κυριακάτικη έκδοση που έχει καμμιά 200αριά σελίδες. Για όσους είναι αντικυβερνητικοί, συνιστώ ανεπιφυλάκτως τον Εθνικό Κήρυκα – τον συνιστώ ούτως ή άλλως, όπως και όλα τα ομογενειακά έντυπα διότι χρειάζονται στήριξη ειδάλλως θα κατεβάσουν ρολά και μαζί τους θα πέση και η αυλαία για όλο το ομογενειακό γίγνεσθαι – επειδή έχει πάντα στην πρώτη σελίδα Μητσοτάκη και η χρήση της ως κωλοχάρτου προσφέρη ξεχωριστή αγαλλίαση στους αντιφρονούντας! Το ίδιο ισχύει και για τους “αγαπημένους” ιεράρχες, είναι πάντα εκεί, χαμογελαστοί και ωραίοι, μετά φόβου …Καλμούκου! Α, μιας και ο λόγος τό’φερε στους ιεράρχες, να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την απόφαση του Μητροπολίτου Σικάγου Ναθαναήλ να κλείση όλες τις εκκλησίες όσο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού! Αντί να μπη στην ούτως ή άλλως άτοπη συζήτηση για το αν κάποιος μπορή να μολυνθή από τη Θεία Κοινωνία, ο Ναθαναήλ έκανε το αυτονόητο, ξεπερνώντας το σχετικό debate και καθιστώντας το obsolete! Ως νέος Μέγας Αλέξανδρος, έκοψε τον Γόρδιο Δεσμό αντί να καθίση να τον λύση μεσούσης της κρίσεως. Πάρτε μαθήματα, εκκλησιαστικοί και μη …

Ενα από τα πολλά άσχημα του κορωνοϊού είναι ότι δεν μπορούμε πλέον να φτύσουμε και τους αγαπημένους μας αντιπαθητικούς! Οχι από τον φόβο ότι θα κολλήσουν αυτοί, τοιούτον τί θα ήτο θετικόν, αλλά επειδή ενδέχεται να κολλήσουν άλλους που δεν φταίνε σε τίποτα. Υπομονή, αδέρφια, κρατήστε το σάλιο σας, θα έρθουν και καλύτερες μέρες που θα μπορέσουμε να το διοχετεύσουμε ελεύθερα και μαζικά! Διαρκούσης της κρίσεως περιοριστήτε στο γιαούρτι, αν και το βλέπω να γίνεται κι’αυτό είδος πρώτης ανάγκης! Να πετάτε μόνο το κεσεδάκι κι’αν είναι το πήλινο, ακόμη καλύτερα!

Πάντως, δεν ξέρω για την Ελλάδα, αλλά εδώ στις ΗΠΑ ακόμη και σε μια πανδημία οι προτεραιότητές μας είναι λάθος! Διότι δεν εξηγείται αλλιώς να αδειάσουν τα σούπερ μάρκετ από χαρτί υγείας! Καταλαβαίνω το νερό, τις κονσέρβες και τα απολυμαντικά – οι σύγχρονοι μαυραγορίτες πουλάνε μωρομάντηλα και χλωρίνη ακριβότερα από το Λατούρ Μεσιέ και το Λατούρ Μαντάμ! Το κωλόχαρτο πού κολλάει όμως; Κορωνοϊός είναι, δεν είναι …κωλονοϊός ούτε τα συμπτώματα αναφέρουν παρατεταμένη ευκοιλιότητα (έχω γράψει και σχετικό τσιφτετέλι με τίτλο “Ευκοιλιότητα από δική σου υπαιτιότητα”)! Και επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν χεστούνε μαγειρεύουν, έχω αποθηκεύσει τεράστιες ποσότητες χαρτιού υγείας τις οποίες προτίθεμαι να ανταλλάξω με ασημένια μαχαιροπήρουνα, τιμαλφή, χρυσαφικά και άλλα είδη …πρώτης ανάγκης εφόσον η κρίση ενταθή! Εμπόριο (χ)Αρμάνι! Καπιταλιστική χώρα είμαστε, δεν πρέπει να χάνωνται τέτοιες ευκαιρίες for an extra buck!

Ο δε Αμβρόσιος των Καλαβρύτων που είναι πολύ πιο μπροστά από τους άλλους, συνέστησε σπρέι αγιασμού δια πάσαν νόσον και μαλακίαν. Αν είχανε μυαλό έπρεπε να το διαθέσουνε προς πώληση και να μην αφήνουνε τσαρλατάνους όπως τον Βελόπουλο να πουλάνε θαυματουργές αλοιφές Βυζαντίου με υλικά …Αυστραλίας! Αν ήταν οι μάγκες του Βατοπεδίου στα πράγματα, θα είχανε κάνει χρυσές δουλειές!

Από τη μεριά μου, μιας και δεν μπορώ να σας δώσω αγιασμό, χλωρίνη ή απολυμαντικά μαντηλάκια, θα αρκεστώ στο πόνημά μου το οποίο προσφέρω όπως πάντα δωρεάν! Κλεισμένοι στα σπίτια σας, με τον υπολογιστή-καθρέφτη ενώπιόν σας, το διάβασμα είναι κι’αυτό μια λύσις, οπότε θα σας κρατήσω συντροφιά έως ότου δούμε καλύτερες ημέρες! Λόγος παρηγορητικός και ευφρόσυνος να διέλθουμε μαζί τις Συμπληγάδες εν αναμονή των Σειρήνων που εύχομαι να μην είναι …ασθενοφόρου!

(Εάν δεν επιθυμήτε να λαμβάνετε το …πόνημά μου, παρακαλώ ενημερώστε με και θα σας αφαιρέσω από τη λίστα.)

*Ο Δρ. Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι δε τελειόφοιτος Διδακτορικού, αλλά δεν έχει λάβει πτυχίο για οικονομικούς λόγους, από τη Μεγάλη του Γένους …Χολή!

ΥΓ: 1) Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο … χέζονται. Τον δεύτερο μας έχουν χεσμένους!

2) Το …ανοησιοποιητικό μας σύστημα δεν χρειάζεται καμμία ενίσχυση, δουλεύει τέλεια!

3) Αστυνόμος … Σαχίνης!

4) Ξέρουν οι λαθρομετανάστες ότι αν πάνε στη Λέσβο, πάρουν άσυλο και μείνουν εκεί, οι γυναίκες τους θα γίνουν ..Λεσβίες;

5) … Ρύπος και υπογραμμός!!!

6) Αδειάζουν τα ράφια! Παντρεύονται όλες οι γεροντοκόρες!!!

https://www.neohellenika.com/

loading...