Δήμαρχος Οινουσσών για τη συνεχή τουρκική προκλητικότητα: Είμαστε συνειδητοί ακρίτες χωρίς φόβο


Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Οινουσσών τη συνεχή τουρκική προκλητικότητα, με τον δήμαρχο του νησιού, Γιώργο Δανιήλ, να τονίζει στη «Ν» πως το «σκηνικό» των υπερπτήσεων είναι κάτι που επαναλαμβάνεται για πολλά χρόνια και οι Οινουσσιώτες το έχουν -κατά κάποιο τρόπο- συνηθίσει.


Με αφορμή το μπαράζ των τουρκικών υπερπτήσεων στο Αιγαίο, ο κ. Δανιήλ ανέφερε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει μία κλιμάκωση, καθώς μέχρι τώρα οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις δεν συνέβαιναν τις ημέρες των εορτών. Υπήρχε μια άτυπη σύμφωνία».

Αναφερόμενος στο ηθικό των 700 μόνιμων κατοίκων, ο δήμαρχος Οινουσσών τόνισε πως είναι ακμαιότατο και πως οι κάτοικοι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα. «Παρακολουθούμε την ετοιμότητα των Ε.Δ. και είμαστε υπηρήφανοι για τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό που δίνουν το παρόν στην περιοχή», σημείωσε.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως οι κάτοικοι του νησιού είναι συνειδητοί ακρίτες και δεν έχουν φόβο. «Σκοπός μας είναι η ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονες και η ανάπτυξη εμπορικών και τουριστικών σχέσεων», πρόσθεσε ο κ. Δανιήλ.

Τέλος, ο δήμαρχος ζήτησε από την πολιτεία να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων των νησιών, σημειώνοντας πως η εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Κάσο για τον ΕΝΦΙΑ ήταν σε σωστή κατεύθυνση, ενώ αναφέρθηκε και στο καθεστώς των συντελεστών του ΦΠΑ. «Πρέπει να ξαναέρθει το καθεστώς που ίσχυε για μια 30ετία στα νησιά. Τώρα με το 24% είναι πολύ δύσκολο για τους νησιώτες να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά. Εδώ στις Οινούσσες ο κόσμος αγωνιά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει».


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :