Eφόσον αγωνιστούμε, όπως θέλει ο Χριστός, θα νικήσουμε, δεν θα σβήσει ούτε η Ελλάδα ούτε η Ορθόδοξη Εκκλησία μας

Μας αξίωσε ο Θεός και φέτος, αγαπητοί μου αδελφοί, να συγκεντρωθούμε σε αυτήν την αρχαία εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, για να τιμήσουμε την σύναξη, δηλαδή την συλλογική εορτή των δώδεκα μαθητών και Αποστόλων του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Καθώς ατενίζουμε την εικόνα των δώδεκα Αποστόλων, η καρδιά μας γεμίζει χαρά, γιατί ξέρουμε ότι από τον αγώνα και την θυσία αυτών των ανθρώπων γνωρίσαμε την αλήθεια του Χριστού και γίναμε μέλη της αγίας Εκκλησίας Του. Οι άγιοι Απόστολοι όργωσαν τα εδάφη, όπου κατά την ρωμαϊκή εποχή ήταν διεσπαρμένος ο ελληνισμός. Πέρασαν από την Κύπρο, την Μικρά Ασία, τα παράλια του Εύξεινου Πόντου, αλλά και από εδώ, από την ηπειρωτική Ελλάδα. Ο απόστολος Παύλος διέσχισε την Μακεδονία μας, ήρθε στην Αθήνα, συνέχισε στην Κόρινθο, ο απόστολος Ανδρέας συνδέθηκε με την Πάτρα, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης με την Πάτμο.
Έτσι, οι πρόγονοί μας γνώρισαν την διδασκαλία του Χριστού, άρχισαν να βαπτίζονται Χριστιανοί και τελικά το έθνος μας συνδέθηκε άρρηκτα με τον Χριστιανισμό.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, το έργο των αγίων Αποστόλων δεν ήταν εύκολο. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, μέσα στον πολυθεϊστικό κόσμο εκείνης της εποχής, που όχι μόνο δεν δέχθηκαν το κήρυγμα των Αποστόλων, αλλά εναντιώθηκαν σε αυτό. Φέρθηκαν με κακία προς τους Αποστόλους, τους συκοφάντησαν, τους φυλάκισαν, τους κακοποίησαν, τους πέρασαν από φρικτά βασανιστήρια και στο τέλος οι περισσότεροι Απόστολοι τελείωσαν την επίγεια ζωή τους με μαρτυρικό θάνατο.
Ωστόσο, ο χειρότερος εχθρός των αγίων Αποστόλων και της Εκκλησίας δεν ήταν οι διωγμοί εκ μέρους των ειδωλολατρών, μέσα από τους οποίους προήλθαν εκατομμύρια Άγιοι Μάρτυρες της Εκκλησίας. Ο πιο ύπουλος εχθρός του Χριστιανισμού ήταν οι ομάδες των Εβραίων σατανιστών, που ονομάζονταν Γνωστικοί, και έκαναν πνευματικό ανταρτοπόλεμο ενάντια στην διάδοση του Χριστιανισμού.
   Από αυτόν τον αόρατο εχθρό, του εβραϊκού Γνωστικισμού, προήλθαν φοβερά δεινά για την ανθρωπότητα. Από τους Γνωστικούς προήλθαν οι διάφορες αιρέσεις του Χριστιανισμού, που συντάραξαν την ενότητα της Εκκλησίας. Από τους Γνωστικούς προήλθε η ολέθρια θρησκεία του Ισλάμ, που μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνη για αναρίθμητες σφαγές και καταστροφές. 
Επιπλέον, από τον εβραϊκό Γνωστικισμό προήλθε ο σύγχρονος εχθρός του Χριστιανισμού, ο εβραϊκός σατανισμός που ονομάζεται Καμπάλα ή Καμπαλάχ, που έγινε το κυρίαρχο δόγμα των μασονικών στοών. Αυτοί οι άνθρωποι, που ασπάζονται αυτό το άθλιο δόγμα, είναι που μισούν το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, που θέλουν να ξεριζώσουν την χριστιανική Εκκλησία από την Ελλάδα και την Ευρώπη, που θέλουν να σταματήσουμε να κάνουμε πράξη το θέλημα του Θεού και στην θέση του να βάλουμε το θέλημα του Διαβόλου.
 Εδώ, όμως, τίθεται το εξής ερώτημα: αυτοί λατρεύουν τον Εωσφόρο και δουλεύουν για αυτόν. Εμείς, που υποτίθεται ότι λατρεύουμε τον Χριστό, δουλεύουμε για τον Χριστό; Τί κάνουμε εδώ και χρόνια, ως Έλληνες Ορθόδοξοι; Εμείς οι Έλληνες βλασφημούμε το όνομα του Χριστού και της Υπεραγίας Θεοτόκου, κάνουμε χιλιάδες εκτρώσεις και σκοτώνουμε τα ίδια τα παιδιά μας, λατρεύουμε το χρήμα και το έχουμε κάνει σκοπό της ζωής μας, ασχολούμαστε με την ερμητική αστρολογία και καταφεύγουμε σε μάγους και μέντιουμ, για να βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας.
    Αλλά, πάνω από όλα, κρύβουμε μέσα μας έναν τερατώδη εγωισμό, μια αρρωστημένη υπερηφάνεια, που μας εμποδίζει να βλέπουμε τις αμαρτίες μας και να μετανοούμε για αυτές. Αντί να έχουμε αγάπη, ταπείνωση και μετάνοια, έχουμε κακία, εγωισμό και σκληρότητα.
   Επειδή, λοιπόν, αν και λεγόμαστε Χριστιανοί, δεν εφαρμόζουμε την διδασκαλία του Χριστού στην ζωή μας, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Βλέπουμε στην Ελλάδα να καταργείται το μάθημα των θρησκευτικών, να μην διδάσκεται σωστά η ελληνική γλώσσα και ιστορία, να πωλείται το όνομα της Μακεδονίας, να βυθιζόμαστε στα μνημόνια και την θέση της παραδοσιακής και ευλογημένης οικογένειας να παίρνει η διαστροφή και η ομοφυλοφιλία, που κάνει παρελάσεις εκεί που κάποτε περπατούσε ο απόστολος Παύλος.
   Και απέναντι σε αυτήν την κατρακύλα και τον ξεπεσμό της πατρίδας μας, εμείς, κλήρος και λαός, σιωπούμε, σκύβουμε το κεφάλι φοβισμένοι. Αλλά με την σιωπή δεν λύνονται τα προβλήματα. Οι άγιοι Απόστολοι ποτέ δεν έκλεισαν το στόμα τους, ποτέ δεν φοβήθηκαν να κηρύξουν την αλήθεια, έστω και αν χρειάστηκε να χύσουν το αίμα τους, για χάρη αυτής της αλήθειας.
   Ο Χριστός, αδελφοί μου, δίδαξε την αγάπη, αλλά ποιαν αγάπη; Την αγάπη για τον άνθρωπο, όχι την αγάπη για την αμαρτία. Απέναντι στην αμαρτία, απέναντι στο θέλημα του Διαβόλου, ο Χριστός κήρυξε πόλεμο, ήρθε «ἵνα λύση τὰ ἔργα τοῦ Διαβόλου» (Α΄ Ιω. 3,7), να βάλει φωτιά στον κόσμο της αμαρτίας.
Το ίδιο πρέπει να κάνει κάθε Χριστιανός. Να πολεμά την αμαρτία, καθετί που είναι αντίθετο στο θέλημα του Θεού. Και αυτός ο πόλεμος ξεκινά από μέσα μας, από τις αμαρτωλές σκέψεις μας ή τα συναισθήματά μας, και συνεχίζει έξω, στην οικογενειακή μας ζωή, στην εργασία μας, στην κοινωνία, στην πολιτική ζωή. Δεν είναι ο Χριστιανισμός μόνο προσωπική εσωτερική μας υπόθεση, είναι ολόκληρη η ζωή μας.
Γι΄ αυτό πρέπει όλοι να ξυπνήσουμε. Να μετανοούμε για τις αμαρτίες μας, να τις εξομολογούμαστε και να μαχόμαστε μέρα νύχτα, για να επικρατήσει το θέλημα του Θεού στην χώρα μας και σε όλη την γη. Να αγαπάμε τον άνθρωπο, αλλά να μισούμε την αμαρτία, να την πολεμάμε με νύχια και με δόντια. Να γίνουμε σαν τους αγίους Αποστόλους, αγωνιστές, στρατιώτες του Χριστού, να αποκτήσουμε την πνευματική λεβεντιά που είχαν οι Άγιοι της Εκκλησίας.
  Και εφόσον αγωνιστούμε, όπως θέλει ο Χριστός, θα νικήσουμε, δεν θα σβήσει ούτε η Ελλάδα ούτε η Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Ὁ ἀδικῶν ἀδικησάτω ἔτι καὶ ὁ ρυπαρὸς ρυπαρευθήτω ἔτι καὶ ὁ δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω ἔτι καὶ ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι (Απ. 22, 11). 

Ομιλία 29 6 2019
loading...