ΟΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ

Αυτή η λαϊκίστικη ιστορία με τα κοινωνικά μερίσματα που σαν είδος ελεημοσύνης  μοιράζει κάθε χρόνο η κυβέρνηση και πανηγυρίζοντας τα εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός πιστεύοντας προφανώς ότι έχει απέναντι του τους πάλαι ποτέ ιθαγενείς που τους δελέαζαν με χάντρες και καθρεφτάκια πρέπει
κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν έχει πέραση πια.

Θυμίζει την ιστορία με τον Νασρεντίν Χότζα και τον υποτακτικό του, όταν αποφάσισε ο Χότζας να βάλει μέσα στο καλύβι που έμενε ο υποτακτικός τα ζώα του.

Ξεκίνησε λοιπόν να του βάζει την αρχή τα σκυλιά του, μετά την κατσίκα του, στη συνέχεια την αγελάδα του, ο έρμος υποτακτικός αγανακτούσε όλο και περισσότερο αλλά τι να πει;;; Άλλος έκανε κουμάντο, ο Χότζας.

Όταν κάποτε αγανακτισμένος ο υποτακτικός αποφάσισε να παραπονεθεί στο αφεντικό του για τη ανυπόφορη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί, ο Χότζας του είπε ότι για να τον ευχαριστήσει θα του βγάλει έξω απ΄το καλύβι του τα σκυλιά του.

Ο υποτακτικός κατευχαριστημένος που έστω και λίγο γλύτωσε το χώρο του και από τα γαβγίσματα των σκυλιών έκανε τεμενάδες στον Χότζα και τον ευχαριστούσε.

Έτσι και οι περί πολλού τυρβάζοντες κυβερνητικοί, αφού έχουν αφαιμάξει και  στεγνώσει όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με δυσβάστακτους φόρους, τώρα εξαγγέλλουν τη παροχή «κοινωνικών μερισμάτων» μήπως και κρατήσουν τα πρόβατα στο μαντρί, επιστρατεύοντας και τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια τους για να πείσουν πόσο φιλάνθρωποι και ελεήμονες είναι.

https://aienaristeyein.com

loading...