Αβραμόπουλος: Δεν υπάρχουν παραβιάσεις στα ελληνικά νησιά με τους πρόσφυγες


Δεν υπάρχουν παραβιάσεις σχετικά με την κατάσταση στα ελληνικά νησιά και την υποδοχή προσφύγων και μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια ένδειξη η οποία θα μας ωθούσε να
λάβουμε περαιτέρω μέτρα, απάντησε ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, στην συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου «αν η κατάσταση στα ελληνικά νησιά βρίσκεται σε συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και συγκεκριμένα με την Οδηγία για τις συνθήκες υποδοχής, και αν όχι, γιατί η Επιτροπή δεν έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες επί παραβάσει ακόμη;»

«Αν κατάλαβα καλά, αναφέρεστε στις διαδικασίες επί παραβάσει, για ποιο λόγο; Διαπιστώσατε κάποια παραβίαση;» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος και συμπλήρωσε: «Πράγματι κενά υπάρχουν, τα οποία και πρέπει να καλυφθούν. Υπάρχουν, επίσης, ελλείψεις αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια ένδειξη η οποία θα μας ωθούσε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα. Προσπαθούμε, βοηθώντας τις ελληνικές αρχές να βελτιώσουμε τη κατάσταση επί τόπου. Για το λόγο αυτό όπως εξήγησα προηγουμένως, στηρίζουμε την Χώρα οικονομικά, πολιτικά και πρακτικά. Και πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Σε ο, τι αφορά την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, όπως είπα προηγουμένως, η Τουρκία ανταποκρίνεται με επιτυχία. Η Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας είναι ζωντανή και πρέπει να παραμείνει ζωντανή αλλά και όλα τα μέρη της πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Και μία από τις υποχρεώσεις της ελληνικής πλευράς είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών και η δημιουργία των συνθηκών για όσους πρέπει να επιστρέψουν και η Τουρκία είναι έτοιμη να τους δεχθεί».
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

3 σχόλια :

 1. Αυτό έλειπε, να μας κατηγορούν και οι ευρωπαίοι ότι δεν κάνουμε τίποτε για τους παρανομους εισβολείς που βαφτίζονται «πρόσφυγες». Στο κάτω κάτω ας τους πάρουνε στις χώρες τους.
  Τώρα γιατί όλοι αυτοί δεν επιστρέφονται στην Τουρκία άλλο θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΠΟΘΑΝΕ ΛΕΕΙ ΧΘΕΣ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΟΣΤΙΣ ΕΙΧΕ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΑΛΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΔΡΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΞΕΡΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ. ΤΩΡΑ ΑΜΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΣΤΥΧΟΣ ΝΕΓΡΟΣ ΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ...ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΚΕΙ...ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΡΑΧΜΑΣ ΔΙΔΩ ΛΙΡΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ.ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΚΙΑ ΤΣΕΠΩΣΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΟΥΣΕΣ?ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙΝΗ Η ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ?ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ? Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΗΤΑΝΕ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή