Τσακαλώτος για την έξοδο από το Μνημόνιο: Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει

Ο υπουργός Οικονομικών έσπασε τη σιωπή του δύο ημέρες μετά την 20η Αυγούστου και κινήθηκε στη «γραμμή» Τσίπρα
Με δύο ημέρες από την έξοδο από τα Μνημόνια έσπασε τη σιωπή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Κινούμενος στην ίδια διχαστική λογική και με παρόμοια ρητορική με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι «ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει» ενώ κάνει λόγο και για «Μνηστήρες» τους οποίους «νίκησε με τη βοήθεια των δικών του πιστών ανθρώπων».

Επιχειρεί, τέλος, να σκιαγραφήσει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, κάνοντας αναφορά σε υπεράσπιση της αγοράς εργασίας, τους μισθούς, τις συντάξεις, την υγεία και την παιδεία.

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

«Γράφουμε νέες σελίδες μετά την πολιτική οδύσσεια των Μνημονίων. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τις γράφουμε μαζί με τους ανθρώπους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στην κυβέρνηση και το κόμμα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση και με τις ίδιες αξίες για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, για τους μισθούς και τις συντάξεις, για τις εργασιακές σχέσεις και για μια παιδεία και υγεία αντάξια του λαού μας. Δεν ξεχνάμε ούτε τον πόνο, ούτε τις ελπίδες αυτού του λαού. Πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από εμάς. Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των δικών του πιστών ανθρώπων»
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΙ ΛΩΖΑΝΙ ΤΙ ΚΟΖΑΝΗ ΤΙ ΙΘΑΚΗ ΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελα τσακάλι μου, άσε τον Οδυσσέα και πες μας την ιστορία με τον Φαραώ. Λέγε: " Ο Φαραώ-ς....".

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...