Καλεντερίδης: Αυτό είναι το οπλοστάσιο Ελλάδας – Τουρκίας, Η σύγκριση: Ποιος έχει το πάνω χέρι στις στρατιωτικές δυνάμεις (Βίντεο)

Τον συσχετισμό των πολεμικών όπλων Ελλάδας -Τουρκίας έδωσε ο Σάββας Καλεντερίδης, μεταξύ άλλων ..Οπως είπε η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται τρεις γενιές μπροστά, όμως σε βάθος χρόνου, «η Τουρκία μπορεί να αποκτήσει το πάνω χέρι», καθώς στη χώρα μας, δεν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός.

«Τα προηγούμενα χρόνια η Τουρκία έκανε την αμυντική βιομηχανία και εμείς το ίδιο διάστημα τη διαλύσαμε. Τα όπλα δεν τα έχουμε για να κάνουμε πόλεμο, αλλά τα έχουμε για να κάνουμε πολιτική. Μέχρι τις εκλογές αποκλείω η Τουρκία να κάνει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα. Θα ήταν καθαρή τρέλα. Υπερέχει η Ελλάδα σε επίπεδο στρατηγικών όπλων, είμαστε τρεις γενιές μπροστά σε επίπεδο αεράμυνας. Τα υποβρύχια που δεν έχει η Τουρκία, είναι τα καλύτερα στον κόσμο, η Ελλάδα επίσης έχει στοχευμένα βλήματα, τα άρματα στον Εβρο, και σε επίπεδο φρεγατών έχουμε μια ισορροπία. Αρα η Ελλάδα σε βάθος 5ετιας μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Ομως σε βάθος χρόνου, αυτή η ισορροπία θα ανατραπεί σε βάρος μας και η Τουρκία θα έχει το πάνω χέρι.
Σε επίπεδο πολιτικό μως, δεν έχουμε ένα στόχο ως λαός, πρέπει να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο όταν παρουσιάζονται τόσοι κίνδυνοι. Είμαστε σαν τερματοφύλακας που βαράει συνεχώς, κάποια στιγμή θα μπει το γκολ. Η Τουρκία αντίθετα έχει ένα σχέδιο σε βάρος μας και το υποστηρίζει με όπλα και με πολιτικές.» τόνισε χαρακτηριστικά στο 27 λεπτό της συνέντευξής του ο κ. Καλεντερίδης.

Αναφερόμενος επίσης στο Σκοπιανό είπε ότι «το erga omnes είναι μια ανοησία. Αν δώσουμε το όνομα Μακεδονία με οποιοδήποτε περιτύλιγμα οι κάτοικοι στα Σκόπια θα λέγονται Μακεδόνες και η γλώσσα τους Μακεδονική».

Δείτε όσα είπε στο βίντεο που ακολουθεί:

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]