Τζανακόπουλος στο Athens Pride: Ήρθε η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για πολιτικό γάμο ομοφυλοφίλων


Στην εξέδρα του Athens Pride, στην πλατεία Συντάγματος ανέβηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «μεγάλη χαρά, μεγάλη τιμή και τεράστια συγκίνηση που για πρώτη φορά έχω τη δυνατότητα να πω ότι η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει παρούσα στο Pride».

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η γιορτή αυτή, «που καταφάσκει τη ζωή την ισότητα την ελευθερία την αγάπη τον έρωτα», είναι ταυτόχρονα «και μία κραυγή αγωνίας και κραυγή διεκδίκησης, όλων εκείνων οι οποίοι και οι οποίες έχουν βιώσει τις διακρίσεις στο σχολείο στη γειτονιά στο στρατό στην καθημερινή τους επαφή με το κράτος, για όλους και όλες εκείνους κι εκείνες που καθημερινά αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας και ισότητας».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα «για να δικαιωθεί αυτό το παναθρώπινο αίτημα για ελευθερία και ισότητα» και ανέφερε ως παραδείγματα το σύμφωνο συμβίωσης, το δικαίωμα αναδοχής από lgbtqi ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, την κατάργηση όλων εκείνων των απολιθωμένων, όπως είπε νόμων, που υπήρχαν στον ποινικό κώδικα και «πάνω από όλα το νομοσχέδιο που είναι πια νόμος του κράτους, που επιτρέπει στον καθένα και την καθεμιά να αυτοπροσδιορίζεται όπως εκείνος ή εκείνη νιώθει».

«Έχει έρθει η ώρα νομίζω πια και η ελληνική κοινωνία πρέπει να το κατανοήσει ότι οφείλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο των lgbtqi ζευγαριών», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

5 σχόλια :

 1. Πόσο λουγκρες και ανώμαλοι είναι όλοι οι Συριζαίοι και οι υποστηρικτές τους ???
  ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. για τον εαυτο του θελει να το ψηφησουν κι αυτο ανωμαλαρεσ-----------

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤζαναΚόπουλε είσαι ΤΡΕΛΛΟΣ, Μαζί και αυτοί που σε έστειλαν, και πέρα από την ψήφο των ανώμαλων, θα πάρετε και τα δικά μας αΡΧ,,,,,,,Α Είστε ψυχικά πολύ βρομεροί,

  ΑπάντησηΔιαγραφή