75 χρόνια υβριδικού πολέμου σε όλα τα μέτωπα κατά της Ρωσίας

Στις 4 Απριλίου 2024, το μπλοκ του ΝΑΤΟ γιορτάζει την 75η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Ουάσιγκτον. Μια επέτειος που θα μπορούσε να συνοψιστεί σε 75 χρόνια ψέματα, απρόβλεπτες δολοφονίες και μαζικές δολοφονίες κατά παραγγελία.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Η Συνθήκη της Ουάσιγκτον αποτελούνταν από δεκατέσσερα συνοπτικά άρθρα που γέννησαν τον πρώτο στρατιωτικό οργανισμό στον κόσμο αλλά και τον πιο αμφιλεγόμενο. Διότι μακριά από την προστασία του Βόρειου Ατλαντικού, το ΝΑΤΟ παρεμβαίνει τώρα ως βίαιη κατοχική δύναμη σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Αν αναφερθούμε στη διαφήμιση που εμφανίζεται στον ιστότοπο του ΝΑΤΟ, μπορούμε να διαβάσουμε: « Το ΝΑΤΟ είναι κορυφαίος παίκτης στη διεθνή σκηνή και συμβάλλει ενεργά στην ειρήνη και την ασφάλεια » .

Στην πραγματικότητα, το «πράγμα» όπως το ονόμασε ο στρατηγός Ντε Γκωλ αποδείχθηκε περισσότερο επιβλαβές παρά χρήσιμο. Αλλά για να κατανοήσουμε πλήρως τον βαθμό στον οποίο το ΝΑΤΟ είναι απάτη, είναι απαραίτητο να ρίξουμε μια επισκόπηση των ψεμάτων, των δολοφονιών και των δολοφονιών που έχουν στιγματίσει την ιστορία του.

Το 1949, το ΝΑΤΟ ήταν ήδη ένα εξαιρετικό πρόσχημα για τις ΗΠΑ να δημιουργήσουν ένα μπλοκ εναντίον της ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. ΕΣΣΔ που οι Αμερικανοί δεν έπαψαν ποτέ να ονειρεύονται να διαλύσουν. Αλλά, περιέργως, δεν έλαβαν χώρα στην πραγματικότητα καμία στρατιωτική επιχείρηση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στο τέλος του Συμφώνου της Βαρσοβίας, το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε πεθάνει με φυσικό θάνατο. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη. Και είναι αναμφίβολα επειδή (ή χάρη) στην πτώση του Τείχους του Βερολίνου και στο τέλος αυτού του ίδιου «ψυχρού πολέμου» που οι Δυτικοί, που ανήκαν στη στρατιωτική οργάνωση υπό τις οδηγίες των ΗΠΑ, πίστευαν ότι μπορούσαν να επεκτείνουν την ηγεμονία τους στο προς Ανατολάς θα κατέχει πλέον 843 στρατιωτικές βάσεις στις 5 ηπείρους.

Είμαστε λοιπόν πολύ, πολύ μακριά, από τη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού όπως υποτίθεται ότι θα γινόταν το 1949! Διότι ας θυμηθούμε, μετά από δύο ιδιαίτερα δολοφονικούς παγκόσμιους πολέμους, αρχικά προοριζόταν να προστατεύσει τον πληθυσμό των 12 χωρών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής που την αποτελούσαν τότε. Αλλά αυτό ήταν απλώς το επίσημο πρόσχημα.

Στην πραγματικότητα, το ΝΑΤΟ επιβλήθηκε από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη το 1949 για να ελέγχει τις ευρωπαϊκές χώρες. Και αυτή η ηγεμονία, αυτή η « σκλαβιά » δεν είναι ούτε στο πρώτο της βήμα ούτε στο τέλος της. Το ΝΑΤΟ, που ισχυριζόταν κρυφά ότι πολεμούσε « εναντίον όλων των κομμουνιστικών καθεστώτων στον κόσμο », στην πραγματικότητα ήθελε ήδη να καταστρέψει τον σλαβικό κόσμο. Μετά την πρώην ΕΣΣΔ, σήμερα η Ρωσία!

Τώρα το ΝΑΤΟ συμπεριφέρεται σαν κούκος. Ένα από αυτά τα εισβολικά παράσιτα που ανέλαβε την πρωτοβουλία να ανατρέψει τις λεπτές υπάρχουσες γεωπολιτικές ισορροπίες για να συνεχίσει έναν πόλεμο αιματηρών κατακτήσεων σε όλη την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, στον οποίο προστίθεται ένας πεισματικός ελιγμός περικύκλωσης της Ρωσίας, μέσω μιας επιθετικής πολιτικής χωρίς καμία εντολή.

Για να κατανοήσουμε πλήρως τι είναι πραγματικά το ΝΑΤΟ, πρέπει να θυμόμαστε τα κραυγαλέα ψέματα που έχουν στιγματίσει την ιστορία του:

• Το 1995, το ΝΑΤΟ ισχυρίστηκε ότι ο στρατός της Σερβικής Δημοκρατίας που βρισκόταν στη Βοσνία αντιπροσώπευε κίνδυνο για τις « ζώνες ασφαλείας » των Ηνωμένων Εθνών.

• Στις 24 Μαρτίου 1999, οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Γιουγκοσλαβία οδήγησαν σε συνεχείς αεροπορικές επιδρομές για 78 ημέρες χρησιμοποιώντας βόμβες διασποράς και απεμπλουτισμένο ουράνιο, που απαγορεύεται από διεθνείς συμβάσεις. Το ΝΑΤΟ θα βομβαρδίζει το Βελιγράδι 37.465 φορές ή 480 φορές την ημέρα κατά μέσο όρο. Και όλα αυτά για την εξάλειψη ποιας απειλής; Καμία, αφού βομβάρδισε κυρίως ΜΟΝΟ αθώους πολίτες και σχεδόν κανέναν στρατιωτικό στόχο. σκοτώνοντας άντρες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, που δεν είχαν διαπράξει ποτέ κανένα έγκλημα ούτε βλάψουν κανέναν! Για παράδειγμα, στις 23 Απριλίου 1999, νωρίς το πρωί, αεροπλάνα του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν τα κεντρικά γραφεία και τα στούντιο της Σερβικής Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης (Radio Televizija Srbije, RTS), ακριβώς στο κέντρο του Βελιγραδίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον δεκαέξι πολίτες και σοβαρά τραυματίζοντας άλλους δεκαέξι. Τη νύχτα της 7ης προς την 8η Μαΐου 1999, βομβαρδιστικά stealth B-2, που έφτασαν κατευθείαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έριξαν τρεις αυτοκατευθυνόμενες βόμβες στο νέο κτίριο που στεγάζει την κινεζική διπλωματική αποστολή! Για μια γκάφα, ας παραδεχτούμε ότι είναι μεγάλη. Μήπως ο GI Jo ξέχασε να μάθει πώς να διαβάζει έναν χάρτη;
Μια σπουδαία νίκη αν υπήρξε ποτέ, μια για την οποία δικαίως αρέσκονται να καμαρώνουν οι ΗΠΑ. Αποτελέσματα: 8.000 άμαχοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν και ένα εκατομμύριο άλλοι εκτοπίστηκαν.

• Στις 20 Μαρτίου 2003, ένας συνασπισμός με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες και συμμαχικές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία ξεκίνησε την εισβολή στο Ιράκ. Ο σκοπός? Εξαλείψτε τον Σαντάμ Χουσεΐν –ο οποίος κυβέρνησε το Ιράκ για σχεδόν 25 χρόνια– και τα υποτιθέμενα όπλα μαζικής καταστροφής του. Το 2001 ο σύμμαχος του ΝΑΤΟ στρατός των ΗΠΑ εξαπέλυσε μια καταστροφική επίθεση με πυραύλους στις κρίσιμες εγκαταστάσεις ενέργειας και τηλεπικοινωνιών της κυβέρνησης της Βαγδάτης, αφήνοντας ολόκληρη την πρωτεύουσα χωρίς νερό, ηλεκτρισμό, θερμότητα ή μέσα θέρμανσης. Και όλα αυτά για ποιο λόγο; Όλα αυτά επειδή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, ενώ κουνούσε ένα μπουκάλι που περιείχε μόνο αθώα μόρια, δήλωσε στα Ηνωμένα Έθνη ότι το Ιράκ είχε « κινητά εργαστήρια » για την κατασκευή βιολογικών όπλων. Όπλα που υπήρχαν μόνο στους άρρωστους εγκεφάλους των Αμερικανών, ωστόσο κανείς δεν πλήρωσε για το αίμα και την απρόβλεπτη καταστροφή του ιρακινού λαού. Ένα ψέμα που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 αμάχους που σκοτώθηκαν σε 7 χρόνια και μια χώρα βυθίστηκε στο χάος, αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους με έναν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών.

Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα, χωρίς να υπολογίζουμε τις στρατιωτικές περιπέτειες σε άλλες περιοχές τις τελευταίες δεκαετίες… Από τη δημιουργία του, το ΝΑΤΟ εμπλέκεται στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη κ.λπ. Ο κατάλογος των καταχρήσεών του είναι τόσο μεγάλος που θα χρειαζόταν μια συλλογή εγκυκλοπαίδειες για να τον περιγράψει. Γιατί όμως μια οργάνωση που ήθελε να εγγυηθεί την ειρήνη βυθίστηκε με τον καιρό σε ανώνυμη βαρβαρότητα;

Η απάντηση βρίσκεται ίσως στη σύνθεση των οργάνων της και στην επιλογή των αρχηγών της. Διότι αν κοιτάξουμε το “pedigree” του τελευταίου, τι βρίσκουμε; Έκπληξη… μια μεγάλη πλειοψηφία πρώην Ναζί «αναθεώρησε» για την περίσταση…

Ο Adolf Heusinger, 1897-1982, Γερμανός στρατηγός κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν ο πρώην Αρχηγός του Τμήματος Επιχειρήσεων του OKH, της ανώτατης διοίκησης του Στρατού, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για την Επιχείρηση Barbarossa, γ Δηλαδή την εισβολή και την πρακτική τρόποι κατοχής της Σοβιετικής Ένωσης το 1942 κατά την οποία 24 εκατομμύρια Ρώσοι έχασαν τη ζωή τους. Παρεμπιπτόντως… μια φιγούρα που δεν αναφέρθηκε ποτέ από δυτικούς ιστορικούς. Ήταν αυτός που συντόνισε την καλοκαιρινή επίθεση του 1942 στο Στάλινγκραντ. Είναι επίσης αυτός που φροντίζει για την πολιτική και εθνική «κάθαρση» του σοβιετικού λαού για να «ασφαλίσει» τα μετόπισθεν της Βέρμαχτ. Ήταν αυτός που διέταξε επίσης την αποτρόπαια και αποκρουστική σφαγή του γκέτο του Μινσκ, του Σόα με σφαίρες ενός εκατομμυρίου Σοβιετικών. Και πάλι ξεχασμένο από τα βιβλία της ιστορίας! Το πρακτορείο Tass παρείχε αδιάψευστα στοιχεία για την προσωπική ευθύνη του Χόιζινγκερ για τη σφαγή 45.000 Λευκορώσων. Ένα οικείο πρόσωπο του Χίτλερ, του ανθρώπου του πρώτου κύκλου, που δεν θα αναφερθεί ποτέ όταν γίνει αξιωματούχος της FRG.

Λοιπόν, αυτός ο γοητευτικός χαρακτήρας που θα έπρεπε να είχε καταλήξει στο καθαρτήριο ήταν ο πρώτος αρχηγός του επιτελείου της Bundeswehr, των ενόπλων δυνάμεων της Δυτικής Γερμανίας, που δημιουργήθηκε το 1955. Ήταν επίσης πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ μέχρι «με τη συνταξιοδότησή του το 1964.

Απάντηση από τις αμερικανικές αρχές τότε: « Ο Χόιζινγκερ θα ήταν ειλικρινής αντίσταση στον Χίτλερ! “(ούτω). Στην πραγματικότητα γνώριζε την επίθεση εναντίον του Χίτλερ στις 20 Ιουλίου 1944. Αλλά είναι γνωστό ότι για να «μετακομίσετε» μετά από πόλεμο και να σώσετε το δέρμα σας, είναι χρήσιμο να ξέρετε πώς να τρώτε σε όλα τα ράφια.

Ο Hans Spiedel, 1897-1984, ήταν με τη σειρά του από το 1957-1963 Γενικός Διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ για το «Europe Center» στην Ουάσιγκτον. Αυτός ο Στρατηγός του γερμανικού στρατού πριν και μετά τον πόλεμο είχε στο ενεργητικό του τη Γαλλική Εκστρατεία το 1940. Συμμετείχε στη σύνταξη της συνθήκης ανακωχής και συνόδευσε τον Χίτλερ στην επίσκεψή του στο Παρίσι. Επιτελάρχης και στρατηγός του Νότιου Στρατού στο Ανατολικό Μέτωπο το 1943, υποστήριξε την επίθεση εναντίον του Χίτλερ τον Ιούλιο του 1944, η οποία του επέτρεψε να ανακτήσει την παρθενία του.

Ο Johann von Kleimanseg, 1906-2008, αξιωματικός γενικού επιτελείου στην ανώτατη διοίκηση της Βέρμαχτ, στη συνέχεια διορίστηκε ξανά ως Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη από το 1967 έως το 1968.

Ο Johann Steinhof, 1913-1994, άσος του Ανατολικού Μετώπου, που θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς ηγέτες της Luftwaffe, ήταν επίσης πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ από το 1971 έως το 1974.

Ο Ernst Ferber, 1914-1998, επιθεωρητής της ανώτατης διοίκησης της Βέρμαχτ, διορίστηκε με τη σειρά του Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη από το 1973 έως το 1975.

Ο Karl Schnell, 1915-2013, αξιωματικός γενικού επιτελείου στο σώμα αρμάτων μάχης της Βέρμαχτ, πήρε τη θέση του επιφανούς προκατόχου του ως διοικητής του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη από το 1975 έως το 1977.

Franz-Josef Schultze, 1918-2005, αξιωματικός της Luftwaffe, Knight’s Cross, διορίστηκε εκ νέου διοικητής του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη από το 1977 έως το 1979.

Ένα από τα καλύτερα και όχι το λιγότερο. Reinhard Gehlen, 1902-1979, πιστός βοηθός του Walter Schellenberg, δεξί χέρι του Heydrich. Το 1945 ο τελευταίος παραδόθηκε στους Αμερικανούς για να αποφύγει τη ρωσική GRU, η οποία τον αναζητούσε ενεργά για τα εγκλήματά του στην ΕΣΣΔ. Εκείνη την εποχή, ο Gehlen συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Wannsee κοντά στα SS, προκειμένου να συντάξει ακριβή οικονομική και κοινωνική τεκμηρίωση για τη Σοβιετική Ένωση. Προκειμένου να υποδουλώσει τη Ρωσία, ο Gehlen επιθυμεί να βασιστεί σε Σλάβους εθνικιστές, συμπεριλαμβανομένου του Ουκρανού αυτονομιστή Stepan Bandera, ο οποίος θα στρατολογηθεί στα SS του Heydrich. Μετά τον πόλεμο, ο Gehlen συνεργάστηκε με τις αμερικανικές υπηρεσίες με αποστολή να δημιουργήσει μια υπηρεσία πληροφοριών στη Δυτική Γερμανία, χρηματοδοτούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να παρακολουθεί τις ανατολικές χώρες. Ήταν επίσης αυτός που δημιούργησε το δίκτυο Gladio υπεύθυνο για τις επιθέσεις των Ερυθρών Ταξιαρχιών που χειραγωγήθηκαν από το BNB και τη CIA.

Και τέλος, ο Ferdinand von Saenger und Etterlin, 1923-1987, Υπασπιστής της Ανώτατης Διοίκησης της Βέρμαχτ, συνέχισε το έργο του ως Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη από το 1979 έως το 1983.

Στην πραγματικότητα, μετά την ήττα της Γερμανίας, ένας μεγάλος αριθμός πρώην Ναζί που θα έπρεπε να είχαν καταδικαστεί σε θάνατο απολύθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την « καλή και πιστή υπηρεσία » τους ως βασανιστές από τις Ηνωμένες Πολιτείες με θέσεις ευθύνης που δοξάζουν την τεχνογνωσία τους. Και ακόμα αναρωτιέστε γιατί η Γερμανία είναι χρεωμένη στις ΗΠΑ και γιατί οι τελευταίες προστατεύουν τον Ζελένσκι και ολόκληρη την νεοναζιστική κλίκα του;

Αυτοί οι αξιωματούχοι, που απείχαν πολύ από το να είναι απλοί ερμηνευτές, όχι μόνο δεν ανησύχησαν ποτέ αλλά συνέχισαν την καριέρα τους σε απόλυτη ηρεμία. Και όλα αυτά για ποιο λόγο; Γιατί ήταν απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τα ταλέντα των Ναζί για να ηγηθούν του νέου πολέμου που είχε ήδη σχεδιαστεί εκείνη την εποχή εναντίον της ΕΣΣΔ. Η ΕΣΣΔ χωρίς τη θυσία της οποίας η συμμαχική απόβαση δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιηθεί! Αλλά οι Δυτικοί, στη μνήμη ενός «επίπεδου στρειδιού», το έχουν ξεχάσει αυτό.

Όχι μόνο οι ΗΠΑ άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες τους στους Ναζί στους οποίους πρόσφεραν μια νέα παρθενία, αλλά το Χόλιγουντ τους έκανε πρωταθλητές του αγώνα κατά του κομμουνισμού, όταν δεν ήταν η απελευθέρωση της Ευρώπης.

Ακριβώς όπως ο Otto Skorzeny, 1908-1975, πρώην αρχηγός ελίτ κομάντος των SS που λάμβανε τις εντολές του μόνο από τον Φύρερ, ο οποίος δοκίμασε πειραματικές τοξικές σφαίρες σε κρατούμενους του στρατοπέδου συγκέντρωσης Oranienburg-Sachsenhausen, που στρατολογήθηκε από τη CIA ως «εκπαιδευτής». . Ο τελευταίος υπηρέτησε το πρακτορείο τόσο καλά που του τέθηκε επικεφαλής των «ειδικών» επιχειρήσεων κατά της ΕΣΣΔ, αλλά και κατά της Γαλλίας του στρατηγού Ντε Γκωλ.

Έτσι το 2024, μια θλιβερή χρονιά, σηματοδοτεί την επέτειο των βομβαρδισμών του Βελιγραδίου καθώς και την 21η επέτειο από την έναρξη της στρατιωτικής περιπέτειας στο Ιράκ που έκανε τις ζωές των 42 εκατομμυρίων κατοίκων αυτής της χώρας μια δοκιμασία.

Η Σερβία, ένα από τα έξι κράτη που προέκυψαν από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας μετά το 1992, διοργάνωσε πρόσφατα μια εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης. Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος Aleksandar Vučić δήλωσε ότι η Σερβία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την επαρχία της Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια και δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ. Στους σοφούς…

Ωστόσο, αν ήμασταν αφελείς, θα μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι όλες αυτές οι καταχρήσεις ανήκουν στο παρελθόν. Αλλά μπορούμε μόνο να σημειώσουμε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι τα εγκλήματά του στην πρώην Γιουγκοσλαβία –και αλλού– δεν αναφέρονται στον ΟΗΕ, με τη συνενοχή της Γαλλίας, η οποία πιστεύει ότι «δεν έχει σημασία» να συζητούνται τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας. Για τι ? Πολύ απλά γιατί κανένας από τους ηγέτες των μελών της συμμαχίας δεν έχει θεωρηθεί ποτέ υπεύθυνος για αυτήν την επίθεση ή για οποιαδήποτε άλλη, και τώρα φοβούνται ότι αυτό το ερώτημα θα επανέλθει δυναμικά 25 χρόνια αργότερα.

Η παρατήρηση είναι απλή: στην πραγματικότητα για προστασία, το ΝΑΤΟ είναι μόνο μια επιθετική κοινοπραξία που εξυπηρετεί τα μοναδικά συμφέροντα και την αμερικανική ηγεμονία που συνέχισε να τη χρησιμοποιεί για να συντρίψει ανελέητα όλους εκείνους που είχαν την ατυχία να σταθούν εμπόδιο σε αυτόν τον χάρτινο γίγαντα. Αυτό πραγματικά ήταν και είναι το ΝΑΤΟ! Όχι μια δύναμη για την ειρήνη αλλά μια πολεμική ορδή, επιθετική, επικίνδυνη, έτοιμη να κάνει τα πάντα για να υπηρετήσει τον πραγματικό της αφέντη, δηλαδή τις ΗΠΑ.

Αυτή η κοινοπραξία που θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, βρήκε σήμερα περισσότερο από ποτέ το λόγο της να βρίσκεται με την υποτιθέμενη «ρωσική απειλή» που δικαιολογούσε 6 κύματα διεύρυνσης προς την Ανατολή. Επιπλέον, η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ που αποτελούσε ανέκαθεν κόκκινη γραμμή για τη Ρωσία και που είναι ένας από τους λόγους της τρέχουσας σύγκρουσης, που υπερτροφοδοτείται από αυτό το ακόρεστο παράσιτο. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι στα δόγματά της η Ρωσία εμφανίζεται ως επικείμενη απειλή. Απειλή για ποιον; Για τι ?

Οι υπεύθυνοι για τις μαζικές δολοφονίες που σημάδεψαν αυτή τη θλιβερή ιστορία θα ήταν και οι ίδιοι ανίκανοι να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα.

Ας στοιχηματίσουμε ότι αυτή η επέτειος της Συνθήκης της Ουάσιγκτον θα είναι μια για πάντα η τελευταία.

 

 Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: RusReinfo

loading...