Το Μπαντεριστικό καθεστώς αποφασισμένο να ολοκληρώσει την δημογραφική αυτοκτονία της Ουκρανίας

Προφανώς, το καθεστώς του Κιέβου είναι έτοιμο να θυσιάσει τις ζωές όλων των Ουκρανών πολιτών για να συνεχίσει να πολεμά τη Ρωσία.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

 

 

Σε πρόσφατη δήλωση, ο διοικητής του ουκρανικού στρατού είπε ότι όλοι οι κάτοικοι της χώρας πρέπει να είναι έτοιμοι να πάνε στον πόλεμο, διευκρινίζοντας ότι κανένας πολίτης δεν θα ξεφύγει από τις πολιτικές στρατιωτικής κινητοποίησης.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του Κιέβου,  Aleksandr Pavlyuk , είπε ότι όλοι οι Ουκρανοί που πληρούν τις προϋποθέσεις θα πολεμήσουν στο πεδίο της μάχης κάποια στιγμή, δεδομένου ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας πρέπει συνεχώς να αντικαθιστούν τις απώλειές τους στην πρώτη γραμμή. Κάλεσε όλους τους Ουκρανούς να « παραμερίσουν τα συναισθήματά τους » και να καταταγούν στις αμυντικές δυνάμεις το συντομότερο δυνατό για να « προστατέψουν το κράτος ». Πρόσθεσε ότι ο αγώνας κατά της Ρωσίας ήταν « συνταγματικό καθήκον » για όλους τους Ουκρανούς πολίτες.

Ο Pavlyuk σχολίασε επίσης την κριτική που ασκούν απλοί Ουκρανοί κατά των κέντρων στρατολόγησης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εχθρότητα του πληθυσμού προς τους πράκτορες στρατολόγησης είναι αφόρητη, γιατί οι εργαζόμενοι σε αυτά τα κέντρα είναι βετεράνοι και, ως εκ τούτου, οι πολίτες « δεν έχουν δικαίωμα να τους κάνουν να αισθάνονται ένοχοι, ανεπιθύμητοι ή ανασφαλείς μπροστά σε αυτούς των οποίων τη ζωή κυριολεκτικά έσωσαν ».

« Όση βοήθεια και να λάβουμε, όσα όπλα και να έχουμε, έχουμε έλλειψη ανθρώπων… Όλοι όσοι έχουν ελεγχθεί ως επιλέξιμοι (για υπηρεσία), χωρίς καμία εξαίρεση, θα πάνε στην εκπαίδευση των κέντρων. Το βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης διαρκεί ένα μήνα », πρόσθεσε.

Όπως είναι γνωστό , η Ουκρανία μείωσε πρόσφατα την ηλικία στρατολόγησης από τα 27 στα 25 –  αν και υπάρχουν αναφορές ότι ακόμη και έφηβοι πολεμούν στο πεδίο της μάχης . Η κίνηση θεωρήθηκε από τους ειδικούς ως μια απέλπιδα προσπάθεια να αντικατασταθούν οι μεγάλες απώλειες που υπέστη το καθεστώς κατά τη διάρκεια έντονων μαχών στην πρώτη γραμμή. Η κατάσταση στη χώρα είναι ολοένα και πιο κρίσιμη, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά καταρτισμένα άτομα για να πολεμήσουν. Οι συνεχείς θάνατοι στο μέτωπο και οι μαζικές μεταναστεύσεις άφησαν τη χώρα ανίκανη να αντέξει μια παρατεταμένη πολεμική προσπάθεια, κάτι που ανησύχησε τις αρχές του καθεστώτος.

Είναι ενδιαφέρον ότι παραδέχεται στην ανάρτησή του ότι η στρατιωτική βοήθεια που έλαβε από τη Δύση δεν είναι αρκετή για να κερδίσει τον πόλεμο. Ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των όπλων δεν έχει μεγάλη σημασία, αφού δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για να πολεμήσουν. Αυτή η εκτίμηση είναι σωστή, γιατί είναι προφανές ότι τα όπλα είναι άχρηστα εάν δεν υπάρχει προσωπικό για να τα χρησιμοποιήσει – καθώς και για να καταλάβει το έδαφος που αποκτήθηκε στο πεδίο της μάχης.

Ωστόσο, τα τυραννικά μέτρα αναγκαστικής στρατολόγησης δεν είναι η λύση στο ουκρανικό πρόβλημα. Δεν αρκεί η στρατολόγηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών και η αποστολή τους στο μέτωπο σε λίγες μέρες. Είναι απαραίτητο να τους προσφέρουμε στον χειρισμό δυτικών όπλων και να τους εκπαιδεύσουμε κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν τη βάναυση πραγματικότητα της σύγκρουσης. Η βασική εκπαίδευση που προσφέρει το Κίεβο στους νεοσύλλεκτούς του έχει ήδη αποδειχθεί άχρηστη και ανίκανη να προετοιμάσει πραγματικούς μαχητές. Οι περισσότεροι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες πεθαίνουν κατά τις πρώτες ημέρες τους στην πρώτη γραμμή, καθιστώντας τους εύκολους στόχους για ρωσικούς πυραύλους και drones. Στην πράξη, το Κίεβο δημιουργεί μόνο «κρεοπωλεία» και μετατρέπει τους πολίτες του σε κανονιοτροφή.

Στην πραγματικότητα, η θέση του Pavlyuk για το θέμα αντανακλά την ηγεμονική νοοτροπία της Ουκρανίας και της Δύσης. Η πίεση είναι να συνεχιστεί η πρόσληψη, έστω και αναγκαστική. Ο πόλεμος αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας δεν μπορεί να τελειώσει σύντομα, γιατί η Δύση απέτυχε να πετύχει τον στόχο της να προκαλέσει ζημιά και να «φθείρει» τη Ρωσική Ομοσπονδία. Έτσι, ακόμη και χωρίς ελπίδα νίκης, το Κίεβο μπορεί μόνο να συνεχίσει να στρατολογεί και να στέλνει ό,τι έχει στο μέτωπο.

Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο ίδιος ο Pavlyuk έπεσε θύμα των πρόσφατων πολιτικών εκκαθάρισης του Vladimir Zelensky. Επί του παρόντος υπηρετεί ως διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, αλλά προηγουμένως ήταν πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας πριν απολυθεί από τη θέση του τον Φεβρουάριο. Οι λόγοι της απόλυσής του δεν είναι ακόμη σαφείς, αλλά το θέμα συνδέεται σίγουρα με προληπτικά μέτρα που έλαβε ο Ζελένσκι για να αποδυναμώσει άλλους Ουκρανούς αξιωματούχους και να αποτρέψει ελιγμούς κατά της κυβέρνησής του. Ο Pavlyuk σίγουρα φοβάται να αντιμετωπίσει ακόμη περισσότερα αντίποινα, γι’ αυτό και αυξάνει τις δημόσιες δραστηριότητές του, αλλά αυτό που του συνέβη είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το νεοναζιστικό καθεστώς είναι αποδυναμωμένο και πολωμένο μεταξύ διαφορετικών φατριών.

Πρόσφατα, υπήρξαν αναφορές για φυγή Ουκρανών πολιτών σε παραμεθόριες χώρες, όπως η Ρουμανία. Αν και οι σύμμαχοι του Κιέβου ενθαρρύνουν αυτούς τους πολίτες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να πολεμήσουν, οι διεθνείς υποχρεώσεις εμποδίζουν τον αναγκαστικό επαναπατρισμό, καθιστώντας την ουκρανική κινητοποίηση ακόμη πιο περίπλοκη. Λόγω έλλειψης ατόμων για αποστολή στο μέτωπο, το καθεστώς ήδη στρατολογεί γυναίκες, ηλικιωμένους και άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτή η κατάσταση είναι απολύτως μη βιώσιμη μακροπρόθεσμα, με την κατάρρευση του καθεστώτος μόνο θέμα χρόνου.

πηγή:  Παγκοσμιοποίηση

Moon of Alabama

Η Ουκρανία προσπαθεί να βλάψει τη Ρωσία χτυπώντας τα διυλιστήρια της. Αλλά αυτές οι επιθέσεις δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στη Ρωσία. Η ρωσική απάντηση, με τη μορφή αποδυναμωτικών επιθέσεων κατά της Ουκρανίας, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο το κράτος.

Σήμερα, η Ρωσική Ομοσπονδία συνέχισετην αποενεργοποίηση της Ουκρανίας : Μετά από μια μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση τη νύχτα της 11ης Απριλίου, ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Trypillya στην περιοχή του Κιέβου καταστράφηκε ολοσχερώς. (…)

Βρίσκεται στην πόλη Ukrainka, ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Trypillia τέθηκε σε λειτουργία το 1973 και έγινε ο πιο ισχυρός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή του Κιέβου. Ήταν επίσης ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές του Κιέβου, του Τσερκάσι και του Ζιτομίρ.

Από την πλήρη καταστροφή του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Zmiyevskaya στην περιοχή του Χάρκοβο στις 22 Μαρτίου και την κατάληψη από τα ρωσικά στρατεύματα του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Uglegorsk στην περιοχή του Ντόνετσκ στις 25 Ιουλίου 2022, η Centrenergo έχασε το 100% της παραγωγής της.

Μετά την πλήρη καταστροφή του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Τρυπυλίας, το δίκτυο υπενθυμίζει τη δήλωση της Centrenergo από τον Αύγουστο του 2023 ότι η εγκατάσταση είναι εξοπλισμένη με «100%» φυσική προστασία.

Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε ότι το 70% των εργασιών στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Zmievskaya έχει ολοκληρωθεί. Αυτή η εγκατάσταση καταστράφηκε επίσης από βομβαρδισμούς τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους .»

Η DTEK, μια άλλη εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία, ανέφερε επίσης σημαντικές απώλειες :

Στην πυραυλική επίθεση νωρίς στις 11 Απριλίου, η Ρωσία επιτέθηκε σε δύο θερμοηλεκτρικούς σταθμούς που ανήκουν στην εταιρεία DTEK (ο μεγαλύτερος ιδιωτικός επενδυτής ενέργειας της Ουκρανίας), καταστρέφοντας σοβαρά τον εξοπλισμό που βρέθηκε εκεί.

Πηγή: Υπηρεσία Τύπου DTEK: Υπηρεσία Τύπου DTEK

Λεπτομέρειες: «Μετά την επίθεση, οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί άρχισαν γρήγορα να διορθώνουν τις συνέπειες και να αποκαθιστούν τον εξοπλισμό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Από την έναρξη της εισβολής μεγάλης κλίμακας, οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί της DTEK έχουν δεχθεί επίθεση σχεδόν 170 φορές .» Εκτός από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, οι ρωσικές επιθέσεις στόχευαν επίσης τμήματα του εθνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας :

« Η Ρωσία κατέστρεψε τους υποσταθμούς και τις εγκαταστάσεις παραγωγής της Ukrenergo στις περιοχές της Οδησσού, της Ζαπορίζια, του Λβιβ, του Χάρκοβο και του Κιέβου μετά από μια μαζική πυραυλική επίθεση τη νύχτα της 10ης Απριλίου (η Ukrenergo είναι ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία) ». Η μεγαλύτερη υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου της Ευρώπης, που βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία, δέχτηκε επίσης επίθεση :

« Τη νύχτα της 11ης Απριλίου, ρωσικοί πύραυλοι κρουζ διαφορετικών κατηγοριών και drones επιτέθηκαν σε δύο κρίσιμες ενεργειακές υποδομές στην περιοχή Lviv.

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Lviv OVA, Maxim Kozitsky.

«Πρόκειται για μια υποδομή διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή Stryi και έναν υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Chervonograd. Ξέσπασαν φωτιές. Κατασβέστηκαν γρήγορα από τους πυροσβέστες. Δεν αναφέρθηκαν θύματα. Όλα τα συστήματα υποστήριξης ζωής στην περιοχή Lviv λειτουργούν κανονικά», είπε ο Kozytsky .

Η υπόγεια αποθήκευση χρησιμοποιείται εν μέρει από δυτικοευρωπαϊκές εταιρείες. Αλλά χωρίς το σύστημα άντλησης και διανομής στην επιφάνεια, η υπόγεια εγκατάσταση και ό,τι είναι αποθηκευμένο εκεί, γίνεται άχρηστο. Η Ρωσία δεν έχει επιτεθεί σε κανέναν από τους πυρηνικούς σταθμούς της Ουκρανίας. Αυτά, μαζί με τις περιορισμένες εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Δυτική Ευρώπη, μπορούν ακόμη να παρέχουν μια ελάχιστη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας στο βασικό φορτίο της χώρας. Αλλά οποιαδήποτε αιχμή στην κατανάλωση, η οποία γενικά μετριάζεται από τους σταθμούς θερμικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας που τώρα έχουν καταστραφεί, θα επιβαρύνει το σύστημα. Τότε θα γίνουν αναπόφευκτες μεγάλες διακοπές ρεύματος. Ο Aleksey Arestovich, πρώην σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, δεν είναι ευχαριστημένος με αυτή την κατάσταση:

« Οι Ρώσοι κλείνουν συνεχώς την παραγωγή μας – υδροηλεκτρικούς και θερμοηλεκτρικούς σταθμούς.

Περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια UAH έχουν διατεθεί για την προστασία των σταθμών παραγωγής ενέργειας. Αυτό είναι το ίδιο ποσό που, σύμφωνα με την NBU, οι Ουκρανοί συγκέντρωσαν σε δωρεές για την Άμυνα σε δύο χρόνια.

Θέτω ερωτήματα που πρέπει να τεθούν στους ηγέτες μας:

  • Πώς και σε τι ξοδεύτηκαν τα χρήματα;
  • Γιατί δεν δημιουργήθηκαν εναλλακτικά κυκλώματα παραγωγής τα τελευταία δύο χρόνια – δεν αποκτήθηκαν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με αέριο;
  • Γιατί δεν ακούγατε για δύο χρόνια τους ειδικούς, που προέβλεπαν τι συνέβαινε ήδη από τον Μάιο του 2022 και τους πρόσφεραν συμφωνία να μην δημοσιεύσουν και να μην κάνουν πάταγο;

Η ενέργεια είναι η βάση της ζωής στη χώρα. Αν δεν υπάρχει ενέργεια, δεν υπάρχει τίποτα. Αντέχουμε, χάρη στην ενεργειακή γέφυρα με την ΕΕ και τους πυρηνικούς σταθμούς, αλλά η προοπτική ορισμένων περιοχών να παραμείνουν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια για εβδομάδες (και επομένως χωρίς παραγωγή ή αποθήκευση τροφίμων – το καλοκαίρι!) πλησιάζει ολοένα . Ούτε ο Αρέστοβιτς ούτε άλλοι Ουκρανοί σχολιαστές αναγνωρίζουν ότι η εκστρατεία της Ρωσίας να στερήσει τη χώρα από ηλεκτρική ενέργεια είναι άμεση συνέπεια των ουκρανικών επιθέσεων σε υποδομές στη Ρωσία.

Καθημερινές αναφορές από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχουν επανειλημμένα τονίσει αυτό: Σε απάντηση στις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να βλάψει τις ρωσικές εγκαταστάσεις πετρελαίου, φυσικού αερίου και ενέργειας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν μαζική επίθεση σε εγκαταστάσεις ενέργειας και πετρελαίου της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, αεροπορικά και θαλάσσια όπλα, καθώς και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Οι στόχοι της απεργίας επιτεύχθηκαν. Όλα τα αντικείμενα επηρεάστηκαν.

Ως αποτέλεσμα, το έργο των επιχειρήσεων της ουκρανικής στρατιωτικής βιομηχανίας διακόπηκε, η μεταφορά των αποθεμάτων σε ζώνες μάχης διακόπηκε και η παροχή καυσίμων σε στρατιωτικές μονάδες και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παρεμποδίστηκε ». Για αρκετές εβδομάδες, η Ουκρανία χρησιμοποιεί drones για να επιτεθεί σε διυλιστήρια πετρελαίου βαθιά στη Ρωσία. Δεν σταμάτησε να το κάνει αυτό, ακόμη και αφού έλαβε τις πρώτες ρωσικές απαντήσεις με τη μορφή νέων χτυπημάτων στις ενεργειακές της εγκαταστάσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν ότι δεν τους αρέσουν τα ουκρανικά πλήγματα στις ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, επειδή θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση των παγκόσμιων τιμών της βενζίνης, κάτι που θα έβλαπτε τις πιθανότητες επανεκλογής του Προέδρου Μπάιντεν. Μόλις χθες, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν επέκρινε ξανά αυτές τις επιθέσεις :

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είπε ότι οι πρόσφατες επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας σε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου έχουν ένα κυματιστικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να επηρεάσει την παγκόσμια ενεργειακή κατάσταση και πρότεινε ότι το Κίεβο θα πρέπει αντ ‘αυτού να επικεντρωθεί σε «τακτικούς και επιχειρησιακούς στόχους.

«Αυτές οι επιθέσεις θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια ενεργειακή κατάσταση. Η Ουκρανία έχει κάθε συμφέρον να κυνηγήσει τακτικούς και επιχειρησιακούς στόχους που μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τον τρέχοντα αγώνα», είπε ο Όστιν στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας την Τρίτη, 9 Απριλίου, σύμφωνα με το Bloomberg. (…)

Τα σχόλια του Όστιν είναι η πιο πρόσφατη επιβεβαίωση της θέσης της Ουάσιγκτον σχετικά με τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα ρωσικά διυλιστήρια, η οποία άρχισε να κυκλοφορεί μετά από μια αναφορά των Financial Times (FT) – επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους – ότι η Ουάσιγκτον είχε μεταδώσει τις επιθυμίες των ουκρανικών μονάδων πληροφοριών να σταματήσουν να χτυπούν ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου για φόβος ανόδου των τιμών του αργού και αντίποινων ».

Ωστόσο, ανίκανη να παράσχει περισσότερα χρήματα και όπλα στην Ουκρανία, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχασε μεγάλο μέρος της επιρροής της στην Ουκρανία. Δεν κατάφερε επίσης να βάλει όλα τα περιουσιακά στοιχεία με το μέρος της. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, συνήθως ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πολιτικής, παίρνει θέση αντίθετη από αυτή του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας:

« Τα διυλιστήρια πετρελαίου στο ρωσικό έδαφος είναι «νόμιμοι» στόχοι για επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό Πρόεδρο Αλεξάντερ Στουμπ. Ο Στόλτενμπεργκ επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία είχε το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της με στρατιωτικά μέσα. «Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους εκτός του εδάφους της χώρας της για αυτοάμυνα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών .

Ενώ ο Economist χαιρετίζει τις ουκρανικές επιθέσεις, σημειώνει ότι οι αναμενόμενες συνέπειες, όπως η έλλειψη βενζίνης στη Ρωσία, είναι απίθανο να συμβούν: « Η κυβέρνηση κράτησε τις τιμές υπό έλεγχο απαγορεύοντας τις εξαγωγές βενζίνης για έξι μήνες από την 1η Μαρτίου και καταλήγοντας σε συμφωνία με τη Λευκορωσία, το κράτος-πελάτη της. Η Ρωσία εισήγαγε 3.000 τόνους καυσίμων από τη Λευκορωσία το πρώτο εξάμηνο του Μαρτίου, σε σύγκριση με μηδέν τον Ιανουάριο. Φοβούμενοι ότι αυτό δεν θα ήταν αρκετό, οι αρχές ζήτησαν επίσης από το γειτονικό Καζακστάν να αφήσει κατά μέρος το ένα τρίτο των αποθεμάτων του, που αντιστοιχεί σε 100.000 τόνους, σε περίπτωση που τα χρειαζόταν η Ρωσία, σύμφωνα με το Reuters .

Ούτε η Ρωσία θα χάσει έσοδα:

« Η κυβέρνηση θα εξοικονομήσει χρήματα ακόμη και πληρώνοντας λιγότερες επιδοτήσεις ανά βαρέλι στα διυλιστήρια. Είναι οι φόροι στους πόρους που αποφέρουν τα περισσότερα για τη Ρωσία. Και επειδή αυτοί οι φόροι επιβάλλονται με τη μορφή δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στο φρεάτιο, η κυβέρνηση αδιαφορεί για το αν το πετρέλαιο εξάγεται ως αργό ή ως διυλισμένο καύσιμο, εξηγεί ο Βακουλένκο. Εφόσον η Ρωσία είναι σε θέση να εξάγει αργό πετρέλαιο, μπορεί να εισπράττει δικαιώματα ».

Συνοψίζοντας :

• Οι ουκρανικές επιθέσεις στα ρωσικά διυλιστήρια δεν έχουν τις επιθυμητές παρενέργειες στη Ρωσία. Τα καύσιμα διατίθενται σε χαμηλές τιμές και τα κρατικά έσοδα που βασίζονται σε πόρους παραμένουν υψηλά.

• Οι επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία είναι ο υποτιθέμενος λόγος της Ρωσίας για την απενεργοποίηση της Ουκρανίας.

• Το ΝΑΤΟ και η Αμερικανική Άμυνα δεν έχουν συνεκτική θέση.

• Οι παγκόσμιες τιμές των καυσίμων αυξάνονται, πλήττοντας τις προσπάθειες της εκστρατείας του Μπάιντεν.

• Η Ουκρανία συνεχίζει να αποδεσμεύεται.

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι οι αρνητικές επιπτώσεις των παραπάνω είναι αρκετά σημαντικές ώστε να οδηγήσουν σε αλλαγή πολιτικής.

Πώς και δεν περιμένω καμία αλλαγή;

Το ετοιμοθάνατο Μπαντεριστικό καθεστώς φαίνεται πιο αποφασισμένο από ποτέ να συνεχίσει τη θυσία που είναι αφιερωμένη στον βωμό του Ατλαντικού μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Για να συνεχίσει να ωθεί τον πληθυσμό του στην αυτοκτονία, ο απαίσιος κλόουν του Κιέβου τους εξηγεί ότι σε περίπτωση ρωσικής νίκης, οι Ρώσοι θα αναγκάσουν τους επιζώντες Ουκρανούς να καταταγούν για να κατακτήσουν την Ευρώπη…

Η νέα κινητοποίηση θα «αφανίσει μια ολόκληρη γενιά» Ουκρανών,
καθώς υπάρχουν πολύ λίγοι νεαροί άνδρες στη χώρα – New York Times
• «Οι υγιείς άνδρες κάτω των 30 ετών, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά
των περισσότερων ενόπλων δυνάμεων, αντιπροσωπεύουν τη
μικρότερη γενιά στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας.
• Λόγω της οικονομικής ύφεσης της δεκαετίας του 1990, το ποσοστό γεννήσεων
μειώθηκε απότομα. Αυτή η πτώση συνεχίστηκε για περισσότερα από δέκα χρόνια.
• Ως αποτέλεσμα, η Ουκρανία έχει σήμερα υπερδιπλάσιους
άντρες 40 ετών από άντρες 20 ετών.
• Προηγουμένως, αναφέρθηκε ότι δεν υπήρχαν ποτέ τόσο
λίγα παιδιά στην Ουκρανία εδώ και τουλάχιστον 300 χρόνια.

Σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Ρώσος εκπρόσωπος Vasily Nebenzia είπε ότι οι κάτοικοι του Χάρκοβο, της Οδησσού, του Μικολάιβ, του Ντνεπροπετρόφσκ και άλλων πόλεων στην Ουκρανία μοιράζονται όλο και περισσότερο με τις ρωσικές στρατιωτικές συντεταγμένες την τοποθεσία των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. καταδεικνύοντας ξεκάθαρα την πραγματική στάση του άμαχου πληθυσμού σε αυτό που συμβαίνει ” πριν προσθέσει ότι ” πολύ σύντομα το μόνο θέμα όλων των διεθνών συναντήσεων με θέμα “Η Ουκρανία θα είναι η άνευ όρων παράδοση του καθεστώτος του Κιέβου .” Μια γρήγορη ρωσική νίκη είναι σήμερα χωρίς αμφιβολία η μόνη μελλοντική προοπτική για ό,τι απομένει από ικανούς Ουκρανούς, ειδικά τη νεότερη γενιά.

Η Ουκρανία βιώνει σήμερα τη χειρότερη δημογραφική καταστροφή στην ιστορία της χάρη στην τυφλή υποταγή της στους Μπαντεριστές και το «αμερικανικό όνειρο». Αρκετά για να ολοκληρωθεί μια ήδη πολύ έντονη πτώση κατά τη διάρκεια των τριών δεκαετιών μετά το 1991… Η νέα στρατιωτική κινητοποίηση θα « εξαφανίσει μια ολόκληρη γενιά » Ουκρανών, επειδή υπάρχουν πολύ λίγοι νέοι άνδρες στη χώρα σύμφωνα με τους New York Times . Η γεννητικότητα είναι στα χαμηλότερα… και η γενιά των 20-30 ετών έχει ήδη μειωθεί στο ελάχιστο από την εξορία και το μέτωπο!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html


ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.
 ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ. 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

loading...