Το Ιράν επιβάλλεται να αλλάξει την κατάσταση

Η 13η Απριλίου 2024 –όπως και η 7η Οκτωβρίου 2023– είναι μια ιστορική ημερομηνία που πρέπει να θυμόμαστε, καθώς εκείνη την ημέρα κατέρρευσε ένα εντελώς νέο τμήμα της ισραηλινής αποτρεπτικής δομής. Αργά ή γρήγορα, αυτό το κράτος θα καταλήξει να γίνει άχρηστο και άσχετο με τη δυτική ηγεμονία.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

 

 

 

 

Ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raïssi δηλώνει ότι το αμυντικό μέτρο που έλαβε το Ιράν εμπίπτει στο νόμιμο δικαίωμά του για αυτοάμυνα και αποτελεί απάντηση στις ισραηλινές επιθέσεις κατά των ιρανικών συμφερόντων.

« Το Ιράν ανακοίνωσε την καταστροφή δύο βασικών ισραηλινών στρατιωτικών τοποθεσιών ως μέρος της επιχείρησης αντιποίνων του κατά των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών. Ο υποστράτηγος Mohammad Bagueri αποκάλυψε ότι το αρχηγείο των Ισραηλινών πληροφοριών στο όρος Hermon και η στρατιωτική βάση Nevatim στοχοποιήθηκαν και καταστράφηκαν χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ.

Αυτή η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση σε μια επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό και ο Bagueri ισχυρίστηκε ότι οι ιρανικοί πύραυλοι και τα drones μπόρεσαν να αποφύγουν τα αμυντικά συστήματα και να χτυπήσουν τους συγκεκριμένους στόχους τους.
Ο υποστράτηγος Hossein Salami, επικεφαλής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, προειδοποίησε για ακόμη πιο σκληρές απαντήσεις εάν το «Ισραήλ» αποφασίσει να αντεπιτεθεί.

Καθώς οι εντάσεις αυξάνονται, Αμερικανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι οι απερίσκεπτες ενέργειες του «Ισραήλ» θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια ευρύτερη σύγκρουση. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φέρεται να εξέφρασε την ανησυχία του στον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και είπε ότι δεν ήθελε να παρασύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν περιφερειακό πόλεμο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν, υπογραμμίζοντας τις δυνητικά καταστροφικές συνέπειες μιας περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης.  Αλ-Μανάρ .

Ο Ιρανός Πρόεδρος Ebrahim Raisi τόνισε ότι μέσω της επιχείρησης ” Promise Kept “, οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις δίδαξαν ένα μάθημα στον σιωνιστή εχθρό, τονίζοντας ότι μια νέα απερίσκεπτη απάντηση από τον εχθρό θα ήταν ευπρόσδεκτη από μια σκληρότερη και ισχυρότερη απάντηση.

Σε δήλωσή του, ο Raisi είπε ότι η επιχείρηση είχε στόχο την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των εθνικών συμφερόντων του Ιράν, την τιμωρία των εχθρών του Ιράν και την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας.

Τόνισε ότι αυτή η τιμωρία ανταποκρίθηκε στην ειλικρινή υπόσχεση του Σαγιέντ Αλί Χαμενεΐ.

Ο Raisi είπε ότι αυτό το αμυντικό μέτρο που έλαβε το Ιράν ήταν μέρος του νόμιμου δικαιώματός του στην αυτοάμυνα και ως απάντηση στις ισραηλινές επιθέσεις κατά των συμφερόντων του, ιδίως στην ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό.

Πρόσθεσε ότι αυτές οι επιχειρήσεις μεταφέρουν ένα μήνυμα δύναμης και δύναμης για τα ισλαμικά έθνη και ένα άλλο μήνυμα φόβου και ταπείνωσης για τους «εχθρούς της ανθρωπότητας», αποκαλώντας αυτό το μέτρο « έξυπνο και σκόπιμο », επειδή ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι έχουν στοχεύσει ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις που αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Το Ιράν χρησιμοποίησε όλα τα δυνατά μέσα για να προειδοποιήσει τη διεθνή κοινότητα

Ο Ραΐσι τόνισε ότι τους τελευταίους έξι μήνες, και ιδιαίτερα τις τελευταίες δέκα ημέρες, το Ιράν χρησιμοποίησε όλα τα περιφερειακά και διεθνή μέσα για να προειδοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για τους κινδύνους της αναποτελεσματικότητας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο βρίσκεται υπό την επιρροή του των Ηνωμένων Πολιτειών και των υποστηρικτών του Ισραήλ, μπροστά στις επανειλημμένες ισραηλινές παραβιάσεις της κατοχής.

Το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) ανακοίνωσε σε δήλωσή του
την Κυριακή ότι εξαπέλυσε μαζικές επιδρομές με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά των
κατεχόμενων εδαφών ως απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος σε διπλωματικές εγκαταστάσεις
στην Τεχεράνη στη συριακή πρωτεύουσα, Δαμασκό, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το μαρτύριο
επτά στρατιωτικών συμβούλων – Φωτογραφία: farsnews.ir

Ο Ιρανός πρόεδρος είπε επίσης ότι η χώρα του θεωρεί « την ειρήνη και τη σταθερότητα » στην περιοχή απαραίτητες για την ιρανική εθνική ασφάλεια, τονίζοντας ότι το Ιράν δεν θα διστάσει να καταβάλει προσπάθειες για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Η ισραηλινή κατοχή είναι αυτή που απειλεί τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μέσω των συνεχιζόμενων παραβιάσεων και εγκλημάτων που διαπράττονται τους τελευταίους έξι μήνες, είπε ο Raisi, τονίζοντας ότι για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας και τον τερματισμό της κατοχής και της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της, «αντίσταση ” είναι το βασικό μέσο.

Salami: Η απάντηση ήταν πιο αποτελεσματική από το αναμενόμενο

Ο διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ταξίαρχος Χουσεΐν Σαλαμί, δήλωσε ότι οι επαληθευμένες αναφορές έδειξαν ότι η ιρανική απάντηση ήταν πολύ πιο αποτελεσματική από ό,τι αναμενόταν.

Απηχώντας τα σχόλια του Μπαγκέρι, ο επικεφαλής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης είπε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία « διεξήγαγε μια περιορισμένη επιχείρηση, ανάλογη με τις κακόβουλες ενέργειες του Σιωνιστικού καθεστώτος ».

Ο Salami είπε ότι η Τεχεράνη εξακολουθεί να συλλέγει πληροφορίες για τις ζημιές που προκάλεσαν οι πύραυλοι στους στόχους, ” αλλά μια σειρά από κρούσεις, για τις οποίες έχουμε ακριβείς, τεκμηριωμένες και επιτόπιες αναφορές, αποκαλύπτουν ότι η επιχείρηση είχε μεγαλύτερη επιτυχία από την αναμενόμενη .

Τόνισε ότι « η επιχείρηση θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα, αλλά περιοριστήκαμε στις ισραηλινές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στο προξενείο μας [στη Δαμασκό] ».

Το Ιράν έχει γίνει παγκόσμιος ηγέτης στους πυραύλους και τα drones

Η αναμενόμενη απάντηση του Ιράν στη βίαια ισραηλινή επίθεση στην πρεσβεία της χώρας ώθησε τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης να αναλύσουν και να συζητήσουν τις στρατιωτικές δυνατότητες της Τεχεράνης.

Μεταξύ των παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης, τα δυτικά και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πολυάριθμες αναφορές, συμπεριλαμβανομένων σημείων γνώμης, αναλυτικών εκθέσεων και ωριαίων ενημερώσεων για την κατάσταση. Η τελευταία έκθεση που δημοσιεύτηκε από τους  New York Times  συζητά τις στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν και τα όπλα που κάνουν τις ένοπλες δυνάμεις του εξαιρετικές.

Ποια είναι η στρατιωτική δύναμη του Ιράν;

Επικαλούμενο το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, οι NYT λένε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν είναι από τις μεγαλύτερες στη Δυτική Ασία, με τουλάχιστον 580.000 στρατιώτες εν ενεργεία και περίπου 200.000 εκπαιδευμένους εφέδρους, χωρισμένους μεταξύ του παραδοσιακού και του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο στρατός και το IRGC διαθέτουν χωριστές και ενεργές δυνάμεις εδάφους, αεροπορικών, ναυτικών και πυραύλων, με τις δυνατότητες του IRGC προσαρμοσμένες σε διαφορετικά καθήκοντα, όπως η υπεράσπιση των συνόρων του Ιράν, η εμπλοκή σε επιθετικές αποστολές και η  υποστήριξη των περιφερειακών συμμάχων  υπό την ομπρέλα του Άξονα της Αντίστασης.

Ποιος παίρνει αποφάσεις υψηλού επιπέδου στο Ιράν;

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται στην κορυφή της στρατιωτικής ιεραρχίας του Ιράν και διευθύνεται από τον υποστράτηγο Mohammad Bagheri του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ο οποίος διορίστηκε στη θέση από τον Ιρανό ηγέτη Sayyed Ali Khamenei.

Από αυτή την άποψη, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαγιέντ Χαμενεΐ, ο οποίος εξελέγη στο ανώτατο αξίωμα λήψης αποφάσεων στη χώρα, έχει τον τελευταίο λόγο για τις στρατηγικές στρατιωτικές αποφάσεις της χώρας.

Οι σύμμαχοι του Ιράν και ο άξονας αντίστασης

Ειδικότερα, η Δύναμη Κουντς του IRGC έχει γίνει μια από τις πιο ανεπτυγμένες και έμπειρες μονάδες του Ιράν, επιφορτισμένη με την υποστήριξη περιφερειακών συμμάχων και απελευθερωτικών κινημάτων σε όλη την περιοχή.

Τα στελέχη της Quds Force διατηρούν βαθιά ριζωμένες σχέσεις με την Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ και την Ισλαμική Αντίσταση στο Λίβανο, καθώς και με άλλες εξέχουσες φατρίες στη Δυτική Ασία, εργάζονται επιμελώς για να υποστηρίξουν και να προωθήσουν αυτά τα κινήματα.

Αυτό βοήθησε στη δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ φατριών, συμπεριλαμβανομένων των φατριών της Παλαιστινιακής Αντίστασης, της Χεζμπολάχ, της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ, των ένοπλων δυνάμεων της Υεμένης και των φατριών της Αντίστασης στη Συρία, που επέτρεψε στους συμμάχους να συντονίσουν συμπληρωματικές και μεμονωμένες ενέργειες.

Χάρη στην τεχνογνωσία και τη στρατιωτική τεχνογνωσία Ιρανών αξιωματικών και συμβούλων, τα μέλη του άξονα της αντίστασης ενίσχυσαν σημαντικά τις ικανότητές τους και τα συστήματα παραγωγής όπλων τους για να συμβάλουν στον στρατηγικό αγώνα για ανεξαρτησία, αντιηγεμονικό και στον αγώνα ενάντια στις δυτικές και ισραηλινές συνωμοσίες.

« Το επίπεδο υποστήριξης και οι τύποι συστημάτων που έχει παράσχει το Ιράν σε μη κρατικούς παράγοντες (μέλη του άξονα αντίστασης) είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου όσον αφορά τα drones, τους βαλλιστικούς πυραύλους και τους πυραύλους κρουζ », είπε ο Fabian Hinz ειδικός στον ιρανικό στρατό στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών στο Βερολίνο.

Όπλα, πύραυλοι και drones κατασκευασμένα στο Ιράν

Από τη νίκη της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν, η χώρα, που προηγουμένως θεωρούνταν μέρος της σφαίρας επιρροής των δυτικών δυνάμεων, άρχισε γρήγορα να αναπτύσσει τη δική της  στρατιωτική βιομηχανία  αφού αποκόπηκε από τις αμερικανικές προμήθειες.

Το εμβληματικό της έργο ήταν το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων, το οποίο ώθησε τη χώρα να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία πυραύλων.

Αυτό το πρόγραμμα επέτρεψε στο Ιράν να αναπτύξει ένα πλήθος έξυπνων όπλων και να αναστρέψει έναν αριθμό σοβιετικών και δυτικών συστημάτων, επεκτείνοντας έτσι το πεδίο της στρατιωτικής του βιομηχανίας.

Έχει αναπτύξει συγκεκριμένα συστήματα αεράμυνας και αναχαιτιστές, κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους, πυραύλους πυροβολικού και αεροδιαστημικές τεχνολογίες.

Οι κύριοι πύραυλοι του Ιράν: Επί του παρόντος, εννέα πύραυλοι έχουν γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για πύραυλους ικανούς να στοχεύσουν ισραηλινές εγκαταστάσεις στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, εάν εκτοξευθούν από ιρανικά εδάφη:

  • Sejjil  : Αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς δύο σταδίων μπορεί να εκτοξευθεί από κινητό εκτοξευτή και να προετοιμαστεί γρήγορα για ανάπτυξη. Είναι πολύ ακριβές και φέρει γόμωση τουλάχιστον 500 κιλών εκρηκτικών.
  • Kheibar-Shekan  : Αυτός ο ελιγμένος πύραυλος στερεού καυσίμου χρησιμοποιήθηκε σε επιθέσεις εναντίον της Μοσάντ και τρομοκρατικών οργανώσεων στη Δυτική Ασία. Είναι σε θέση να αποφύγει τα συστήματα αεράμυνας χρησιμοποιώντας τα πτερύγια καθοδήγησής του καθώς κατεβαίνει προς τον στόχο του.
  • Shahab-3  : Αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς, ο οποίος μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο από 1.200 kg έως 2.000 km, αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ο πύραυλος Shahab έχει γίνει το δομικό στοιχείο πυραύλων όπως το βεληνεκές Ghadr ) και τον πύραυλο Emad.
  • Emad  : Ο υγροκίνητος βαλλιστικός πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς Emad, με υψηλή ακρίβεια, μπορεί να διανύσει 1.700 km και να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 700 kg. Αυτός ο πύραυλος χρησιμοποιήθηκε σε προσομοιωμένες επιθέσεις σε υπόστεγα της εχθρικής αεροπορίας.
  • Paveh Cruise Missile   : Ο πύραυλος κρουζ Paveh χαμηλού ύψους έχει βεληνεκές 1650 km. Είναι πολύ ευέλικτο κατά την πτήση και διορθώνει συνεχώς την τροχιά του, γεγονός που επιτρέπει στους χειριστές του να χτυπούν απροσδόκητους στόχους.
  • Πύραυλοι από το  βεληνεκές Fattah  : Οι επιχειρησιακοί πύραυλοι Fattah-1 έχουν βεληνεκές 1.400 km και είναι εξοπλισμένοι με μια κεφαλή που είναι πολύ ευέλικτη στην ατμόσφαιρα, η οποία τους επιτρέπει να αποφεύγουν τα συστήματα αεράμυνας και να τα στοχεύουν σε υπερηχητικές ταχύτητες.
  • Εμβέλεια πυραύλων  Ghadr  : Τρεις γενιές βαλλιστικών πυραύλων δύο σταδίων με βεληνεκές 1350 έως 1950 km.
  • Haj Qasem  : Νέα γενιά πυραύλων μικρού βεληνεκούς στερεού καυσίμου Fateh-110, με βεληνεκές 1.400 km και εξοπλισμένο με κεφαλή 500 kg.
  • Πύραυλοι εμβέλειας  Khorramshahr  : Αυτός ο πύραυλος τέταρτης γενιάς τροφοδοτείται από υγρό καύσιμο και μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 1500 kg για μέγιστο βεληνεκές 2000 km.
Το πρόγραμμα drone του Ιράν

Πιο πρόσφατα, η χώρα προωθεί τη  μη επανδρωμένη αεροπορία της , με τις προσπάθειές της να καταλήγουν σε μια πληθώρα διαφορετικών γραμμών drone, καθεμία με συγκεκριμένο ρόλο που συμβάλλει στη συνολική στρατιωτική στρατηγική της χώρας.

Η χώρα μπόρεσε να αναπτύξει πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων, συμπεριλαμβανομένης της σειράς drones Ababil, τα οποία μπορούν να εκτελούν αποστολές αναγνώρισης και επίθεσης.

Πιο πρόσφατα, το Ιράν μπόρεσε να αναπτύξει το δικό του αντίγραφο του αμερικανικού drone MQ-9 Reaper, που ονομάζεται  Shahed-149  ή drone της Γάζας, σε φόρο τιμής στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας. Το drone παρουσιάστηκε στην τελευταία στρατιωτική έκθεση στη Ντόχα, όπου ειδικοί και αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο μπόρεσαν να εξετάσουν τις επιχειρησιακές του δυνατότητες.

Τέλος, το Ιράν έχει αναπτύξει και παράγει ένα τρομερό οπλοστάσιο από μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας και « πυρομαχικά περιτυλίγματος », χωρίς αντίστοιχο στον κόσμο. Αυτό το οπλοστάσιο κυμαίνεται από φθηνά drones Shahed-101 έως τα περιζήτητα drones Shahed-136, τα οποία περιπολούν εχθρικές θέσεις.

Μπόρεσε επίσης να εξοπλίσει τα επιθετικά drones της με κινητήρες στροβιλοτζετ, όπως το Shahed-238.

Ο κατάλογος συνεχίζεται και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο οι ισραηλινές αρχές ανέβασαν το επίπεδο ετοιμότητας της αεροπορίας και των αντιαεροπορικών δυνάμεών τους στο υψηλότερο επίπεδο, επειδή κανένας αναλυτής ή εμπειρογνώμονας δεν μπόρεσε να εντοπίσει ή να προβλέψει τη φύση του Ιρανού απάντηση στην ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του.

Η Αντίσταση της Γάζας καταφέρνει σοβαρό πλήγμα στις ισραηλινές δυνάμεις στο al-Nuseirat

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση επιτίθεται στους ισραηλινούς στρατιώτες κατοχής και τα στρατιωτικά τους οχήματα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας και εκτοξεύει ρουκέτες προς τους ισραηλινούς οικισμούς.

Μαχητής των Ταξιαρχιών al-Quds, της ένοπλης πτέρυγας της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας, σχεδόν έξι μήνες αφότου το Ισραήλ ξεκίνησε την πλήρη εισβολή του στα πολιορκημένα εδάφη στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι Ταξιαρχίες Al-Quds, η στρατιωτική πτέρυγα του  παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμικής Τζιχάντ  (PIJ), ανακοίνωσε ότι οι μαχητές της Αντίστασης επιτέθηκαν στους Ισραηλινούς στρατιώτες και τα στρατιωτικά τους οχήματα που σταθμεύουν γύρω από τη στρατιωτική τοποθεσία Malek, βόρεια του Al-Quds-Nuseirat, στο κέντρο Λωρίδα της Γάζας, με καταιγισμό βαριών όλμων.

Τα στρατιωτικά μέσα ενημέρωσης των Ταξιαρχιών al-Quds δημοσίευσαν εικόνες  των  μαχητών τους να επιτίθενται στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στο βόρειο τμήμα του κεντρικού κυβερνείου και στις ανατολικές του περιοχές με φράγματα ρουκετών και βλήματα όλμων.

Οι Ταξιαρχίες δημοσίευσαν επίσης εικόνες που δείχνουν τους μαχητές τους να πυροβολούν  έναν Ισραηλινό στρατιώτη στην  περιοχή Khan Younis, νότια της Λωρίδας της Γάζας, και να αιχμαλωτίζουν ένα ισραηλινό drone Skay Lark.

Νωρίς το Σάββατο, οι Ταξιαρχίες al-Quds επιβεβαίωσαν ότι οι μαχητές της Αντίστασης, μαζί με τις δυνάμεις του Μάρτυρα Omar al-Qassam, εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτα στον  ισραηλινό οικισμό  “Sderot” και τους οικισμούς Envelope της Γάζας ως απάντηση στα ισραηλινά εγκλήματα παλαιστινιακό λαό.

Από την πλευρά τους, οι Ταξιαρχίες al-Nasser Salah al-Din, η στρατιωτική πτέρυγα των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης, ανακοίνωσαν ότι είχαν επιτεθεί σε συγκέντρωση ισραηλινών στρατιωτικών οχημάτων και στρατευμάτων βόρεια του στρατοπέδου al-Nuseirat χρησιμοποιώντας βαρείς όλμους.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο ανταποκριτής του Al Mayadeen επιβεβαίωσε ότι η Παλαιστινιακή Αντίσταση επέφερε ένα βαρύ πλήγμα στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, οι οποίες ενέτειναν τα πυρά του πυροβολικού τους στο στρατόπεδο al-Nuseirat.

Ο ανταποκριτής μας ανέφερε ότι μαχητές της Αντίστασης επιτέθηκαν στις ισραηλινές δυνάμεις με όλμους κοντά στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο στρατόπεδο.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: Al Mayadeen

loading...