Σοκ, κατέρρευσε η 67η Ουκρανική Ταξιαρχία, πέφτει το Chasiv Yar, ακολουθεί, Kramatorsk – New York Times: Όλα τελείωσαν

Η κατάσταση στο Ουκρανικό μέτωπο είναι δραματική.
Η σοβαρή έλλειψη όπλων και πυρομαχικών από τους Ουκρανούς σε συνδυασμό με την πρωτοφανή χρήση βομβών ολίσθησης από τους Ρώσους έχει αλλάξει άρδην την κατάσταση στο μέτωπο υπέρ της Ρωσίας σε εντυπωσιακό βαθμό…
Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι η κατάρρευση της 67ης Ουκρανικής Ταξιαρχίας η οποία αμυνόταν στην κρίσιμη στρατηγικά πόλη Chasiv Yar…
Επίσης εντυπωσιακό η 3η ταξιαρχία εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αρνήθηκε να αναλάβει την άμυνα του Chasiv Yar
Η πόλη θα πέσει νομοτελειακά αλλά μετά ανοίγει ο δρόμος για το Kramatorsk όπου βρίσκεται όλο το στρατηγείο των Ουκρανών για το Donbass… θα πέσουν επίσης Siversk και Slovyansk
Οι ρώσοι προελαύνουν παντού και οι New York Times προειδοποιούν ότι όλα τελείωσαν… οι ρώσοι νίκησαν.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky προειδοποιεί ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης της αεράμυνας της, εξέλιξη που θα επιτρέψει στους ρώσους ισοπεδωτικά χτυπήματα…
Η Ουκρανία δεν θα αντέξει έως το τέλος του Καλοκαιριού 2024, θα οδηγηθεί σε ήττα και παράδοση άνευ όρων πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024 στις ΗΠΑ… όσο και εάν η λογική λέει ότι οι Ουκρανοί θα παλεύουν απεγνωσμένα έως τότε…

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει η Ουκρανική αεράμυνα – Η σχέση πυρών πυροβολικού με Ρωσία 1 προς 10

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky τόνισε ότι οι συνεχείς ελλείψεις σε συστήματα αεράμυνας και πυροβολικού εμποδίζουν την Ουκρανία να αμυνθεί αποτελεσματικά από τα ρωσικά πλήγματα και τις χερσαίες επιθέσεις.
Ο Zelensky δήλωσε σε συνέντευξή του στο PBS News Hour, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να στερούνται αρκετά συστήματα αεράμυνας για να προστατεύσουν την κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας.
Σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μπόρεσαν να καταστρέψουν μόνο τους πρώτους 7 από τους 11 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον του Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Trypilska (TPP) στις 11 Απριλίου προτού τελειώσουν οι πύραυλοι αεράμυνας, επιτρέποντας στους υπόλοιπους τέσσερις πυραύλους να καταστρέψουν το εργοστάσιο.
Ο Zelensky εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για τη διαφορετική απάντηση των ΗΠΑ στα χτυπήματα κατά της Ουκρανίας και του Ισραήλ και δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση συνεχίζουν να περιορίζουν τη στρατιωτική βοήθεια λόγω της ψευδούς πεποίθησης ότι αυτή η αυτοσυγκράτηση θα αποτρέψει περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.
Επίσης ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υποφέρουν επί του παρόντος από ένα μειονέκτημα βλημάτων πυροβολικού 1 πυρομαχικό Ουκρανών προς 10 πυρομαχικά Ρώσων και ότι αυτό το μειονέκτημα πυρομαχικών πυροβολικού επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να απωθούν τις ουκρανικές δυνάμεις καθημερινά.
Η Ρωσία και η Ουκρανία εμπλέκονται σε έναν διαρκή αγώνα εναέριας επίθεσης-άμυνας καινοτομίας-προσαρμογής, στον οποίο η Ρωσία συνεχίζει να προσαρμόζει το χρόνο, την κλίμακα, τη σύνθεση και τους στόχους των πακέτων κρούσης για να προσπαθήσει να διεισδύσει στην ομπρέλα αεράμυνας της Ουκρανίας.
Τα περιορισμένα συστήματα αεράμυνας θα υποχρεώσουν την Ουκρανία να λάβει δύσκολες αποφάσεις για την κατανομή συστημάτων αεράμυνας στις πίσω περιοχές και στην πρώτη γραμμή αφήνοντας τα στρατεύματα της πρώτης γραμμής εκτεθειμένα σε μεγάλο βαθμό στις ρωσικές επιθέσεις.

Forbes: Δραματική η κατάσταση στο Chasiv Yar μετά την αποχώρηση της 67ης ταξιαρχίας του Ουκρανικού στρατού

Μετά την αναδιάταξη της 67ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω απωλειών, η άμυνα του Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut θα μείνει χωρίς σημαντικά όπλα, γράφει το Forbes.
«Τώρα η 67η ταξιαρχία – ότι έχει απομείνει από αυτήν – έχει αναδιαταχθεί στα μετόπισθεν της Ουκρανίας και η άμυνα της περιοχής του Chasiv Yar, προφανώς, έχει αναλάβει μια ταξιαρχία εδαφικής άμυνας…
Ωστόσο καμία Ταξιαρχία εδαφικής άμυνας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη δύναμη πυρός μιας μηχανοκίνητης ταξιαρχίας».
Το Forbes αναφέρει ότι το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας πήρε αυτή την απόφαση μετά από αρκετές εβδομάδες δραματικών γεγονότων λόγω πολλών σκανδάλων εντός της ταξιαρχίας.
Σημειώνεται ότι χρειάζεται περισσότερη δύναμη πυρός προς αυτή την κατεύθυνση, αφού ήδη πλησιάζουν πολύ περισσότερα ρωσικά στρατεύματα.
Το Forbes εξηγεί ότι οι Ταξιαρχίες εδαφικής άμυνας έχουν συνήθως παλαιότερα και ελαφρύτερα όπλα από άλλες μονάδες.
«Έχοντας χάσει την 67η ταξιαρχία, οι υπερασπιστές του Chasiv Yar έχασαν επίσης τα άρματα μάχης και το πυροβολικό της 67ης ταξιαρχίας».
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ξεκίνησε επιθεωρήσεις κατά της 67ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά την απώλεια ορισμένων θέσεων προς την κατεύθυνση του Chasiv Yar, ανέφερε η Ukrayinska Pravda.
Σύμφωνα με την Ukrayinska Pravda, η στρατιωτική ηγεσία σε διάφορα επίπεδα ενδιαφέρθηκε για το γιατί μια τέτοια μονάδα με κίνητρα «ηττήθηκε» προς αυτή την κατεύθυνση.
Σύμφωνα με την Ukrayinska Pravda, ένας από τους λόγους που ανακάλυψε η επιθεώρηση ήταν προβλήματα μέσα στην ίδια την ταξιαρχία.
Οι Ουκρανοί έστελναν τους «pixels» (στρατιώτες από εθνικιστικές ομάδες), πρώτους στη μάχη, με αποτέλεσμα, λόγω έλλειψης εμπειρίας, να χάσουν έδαφος.

Rzeczpospolita (Πολωνικό ΜΜΕ): Μετά την πτώση του Chasiv Yar οι Ρώσοι θα χτυπήσουν το Slovyansk και Kramatorsk

Μετά την απελευθέρωση του Chasiv Yar, ο ρωσικός στρατός θα αρχίσει να προελαύνει προς το Slovyansk και το Kramatorsk, γράφει η πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita.
«Μετά την υποχώρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από το Bakhmut, το Chasiv Yar έγινε το κέντρο της ουκρανικής άμυνας σε αυτήν την περιοχή, εάν ο ρωσικός στρατός καταφέρει να καταλάβει την πόλη, θα δημιουργηθεί μια σφήνα στο μέτωπο και οι Ρώσοι θα αρχίσουν να επιτίθενται στις επόμενες κρίσιμα στρατηγικά πόλεις Slovyansk και Kramatorsk.
Όπως σημειώνει η πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita, οι Ρώσοι έχουν μια «συντριπτική» υπεροχή έναντι του εχθρού στο πυροβολικό και σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό τους επιτρέπει να διεξάγουν επίθεση σε πολλά σημεία ταυτόχρονα.
Πρόσφατα, οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν σημαντική επιτυχία στην κατεύθυνση του Donetsk.
Συγκεκριμένα, στις 23 Μαρτίου πήραν τον έλεγχο του χωριού Krasnoye.
Η απελευθέρωση αυτού του οικισμού κατέστησε δυνατή την απώθηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μακριά από το Bakhmut και τη δημιουργία απειλής από τη βόρεια πλευρά για την ουκρανική ομάδα στην περιοχή Kleshcheevka.
Η κατάληψη του Krasny απλοποιεί επίσης την προέλαση προς το Chasiv Yar, μια σημαντική πόλη σε αυτήν την περιοχή επαφής.

Sergei Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Ο στρατός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό στο Chasiv Yar λόγω Ρωσικών drones

Η μαζική χρήση drones από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει περιπλέξει την κατάσταση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Chasiv Yar ή Chasovy Yar, δήλωσε ο απόστρατος Ουκρανός στρατηγός Sergei Krivonos.
«Στην περιοχή Chasov Yar, χρησιμοποιούν ενεργά και πολύ δυναμικά drones ποικίλης δράσης, καθώς και εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, αυτό δίνει στους Ρώσους πλεονεκτική θέση.
Σύμφωνα με τον στρατηγό Sergei Krivonos, έχει καταστεί σχεδόν αδύνατο για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιούν κλασικό στρατιωτικό εξοπλισμό στο πεδίο της μάχης.
Εξήγησε ότι τα UAV που κοστίζουν έως και δύο χιλιάδες δολάρια μπορούν εύκολα να καταστρέψουν τεθωρακισμένα οχήματα που κοστίζουν 20 χιλιάδες δολάρια.
Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές από το τάγμα επίθεσης που πήρε το όνομά του από τον Ήρωα της Ρωσίας, Ταγματάρχη Viktor Omelkov, μονάδα αερομεταφερόμενων δυνάμεων του Ivanovo από τη Νότια ομάδα στρατευμάτων κατέλαβαν ένα ουκρανικό προπύργιο στα περίχωρα του Chasiv Yar.

Oles Malyarevich (Διοικητής Τάγματος Ουκρανίας): Η άμυνα είναι πολύ δύσκολη στο Chasiv Yar χωρίς πυρομαχικά

Ο ουκρανικός στρατός περνά πολύ δύσκολα στις μάχες για την πόλη Chasiv Yar λόγω της έλλειψης ισοτιμίας με τη Ρωσία σε όπλα και πυρομαχικά, δήλωσε ο Oles Malyarevich, αναπληρωτής διοικητής τάγματος της 92ης ξεχωριστής ταξιαρχίας επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Κατανοούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποτρέψουμε τον εχθρό από το να διαρρήξει την άμυνα στο Chasiv Yar, αλλά βλέπετε τι συμβαίνει.
Δεν υπάρχει σίγουρα ισοτιμία, είναι πολύ δύσκολο».
Σύμφωνα με τον αξιωματικό Oles Malyarevich, ο ρωσικός στρατός ξεπερνά πλέον τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αριθμό πυροβολικού κατά 6 φορές και στα drones κατά 2 φορές.
Εάν η Ρωσία καταλάβει το Chasiv Yar, προειδοποίησε ο Malyarevich, αυτό θα της επιτρέψει όχι μόνο να χτυπήσει τις θέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Konstantinovka και στο Druzhovka, αλλά και να «φτάσει» στο Kramatorsk και στο Slavyansk.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Η πόλη Chasiv Yar έχει χαθεί – Η 3η ταξιαρχία εφόδου αρνήθηκε να εμπλακεί

Ο ουκρανικός στρατός βρέθηκε σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στο Chasiv Yar, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ανώτατος διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, δήλωσε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
Ο Alexander Syrsky μίλησε για μια πολύ σοβαρή κατάσταση στα μέτωπα.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, τώρα οι γραμμές μεταφοράς που συνδέονται με την πόλη βρίσκονται υπό συνεχή πίεση από ρωσικά UAV, πυροβολικό και αεροπορία.
Ως αποτέλεσμα, η μετακίνηση των ουκρανικών στρατευμάτων έχει γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη, εξήγησε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Ο Μερκούρης πρόσθεσε επίσης ότι, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η 3η ταξιαρχία εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αρνήθηκε κατηγορηματικά να εκτελέσει την εντολή του Syrsky να αναλάβει την άμυνα στο Chasiv Yar.
Ο Αλέξανδρος Μερκούρης τόνισε ότι η 3η ταξιαρχία εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων συνειδητοποίησε την απώλεια της πόλης και προφανώς δεν ήθελε να αναλάβει την άμυνα μιας χαμένης υπόθεσης.

McGregor (Αμερικάνος συνταγματάρχης): Παραδίδονται μαζικά οι Ουκρανοί στρατιώτες

Οι Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται μαζικά στους Ρώσους λόγω των τεράστιων δυσκολιών, με τις οποίες είναι αντιμέτωποι στη γραμμή του μετώπου.
Σε δηλώσεις του ο Αμερικάνος απόστρατος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, Douglas McGregor υποστήριξε ότι «υπάρχουν πολλά στοιχεία για μαζική παράδοση».
«Η Ρωσία κατάφερε να μεταφέρει στους Ουκρανούς στρατιώτες ότι θα τους φερόταν σωστά στην αιχμαλωσία.
Για το λόγο αυτό, πολλοί στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων πήραν αυτή την απόφαση αντί να συνεχίσουν να πολεμούν και να πεθαίνουν για την Ουκρανία.
Οι Ρώσοι, σε αντίθεση με τη δυτική προπαγάνδα, φέρονται καλά σε όσους παραδίδονται οικειοθελώς.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες πιθανότατα σιτίζονται καλύτερα και τους παρέχεται καλύτερη ιατρική περίθαλψη από ό,τι όταν ήταν στις τάξεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων» υποστήριξε ο McGregor.

New York Times: Οι ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την Ουκρανική άμυνα, σχεδόν όλα έχουν τελειώσει

Καθώς τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στο μέτωπο και οι βόμβες ολίσθησης χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά, τα πιο κρίσιμα προβλήματα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν η έλλειψη πυρομαχικών, η ανυπαρξία καλά εκπαιδευμένων στρατευμάτων και το έλλειμμα στην αεράμυνα, ανέφεραν οι New York Times.
«Τώρα που η Ρωσία κλιμακώνει τις επιθέσεις της, καθένα από αυτά τα ζητήματα επιδεινώνει μεμονωμένα τον αντίκτυπο άλλων τρωτών σημείων και αυξάνει τον κίνδυνο οι ρωσικές δυνάμεις να διασπάσουν την ουκρανική άμυνα».
Οι New York Times επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι σε συνθήκες αδυναμίας να αποκρούσουν χτυπήματα πυροβολικού, το Ουκρανικό πεζικό, πρέπει πρώτα από όλα να κρατήσει τις θέσεις του ενάντια σε κύματα επιθέσεων από το ρωσικό πεζικό.
Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της μεταφοράς χιλιάδων στρατιωτών από τα μετόπισθεν σε θέσεις μάχης, υπάρχει ζήτημα εκπαίδευσης των στρατιωτών.
«Αλλά καμία προετοιμασία δεν μπορεί να προστατεύσει από τις ισχυρές βόμβες ολίσθησης που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να καταστρέψει τις ουκρανικές οχυρώσεις», τονίζουν οι New York Times.
Όπως σημειώνουν οι New York Times, οι διακοπές στην προμήθεια συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία από τους δυτικούς συμμάχους επέτρεψαν στη Ρωσία να επιτύχει νίκες σε επιθέσεις σε κρίσιμους στόχους.
Οι αμυντικές βιομηχανικές επιχειρήσεις χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια για να αναπληρώσουν τις προμήθειες, αλλά οι ρωσικές επιθέσεις στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή από τα τέλη Μαρτίου 2024 ήταν οι πιο έντονες από την έναρξη της σύγκρουσης.

Sahra Wagenknecht (Γερμανία): Όλα χειρότερα για την Ουκρανία, να αρχίσει διαπραγματεύσεις

Να αρχίσει άμεσα διαπραγματεύσεις για την ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης καλεί την Ουκρανία, η Γερμανίδα πολιτικός Sahra Wagenknecht, η οποία επισημαίνει πως τα δεδομένα για τους Ουκρανούς επιδεινώνονται μέρα με την ημέρα.
«Ζητώ κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία εδώ και έναν χρόνο, τότε που η διαπραγματευτική θέση της Ουκρανίας ήταν πολύ καλύτερη.
Όσο περισσότερο διαρκεί αυτή η σύγκρουση, τόσο χειρότερη θα είναι η κατάσταση στην Ουκρανία» λέει η Γερμανίδα πολιτικός, η οποία χαρακτηρίζει μη ρεαλιστικές τις θέσεις που έχει διατυπώσει ο πρόεδρος Zelensky για την ειρήνη στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την Wagenknecht, το αίτημα του Ουκρανού προέδρου για επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία είναι τελείως παράλογη.
Μάλιστα η Wagenknecht επισημαίνει ότι η συνεχής προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα δεν βοηθά στον τερματισμό της σύγκρουσης και στην προοπτική νίκης των Ουκρανών, αλλά απλώς περιπλέκει τα πάντα.

Andriy Yermak (Oυκρανία): Θέλουμε εγγυήσεις ασφαλείας από ΗΠΑ, αντίστοιχες με του Ισραήλ

Αντίστοιχες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές που παρέχουν στο Ισραήλ ζητούν από τις ΗΠΑ οι Ουκρανοί, αν και οι Αμερικάνοι έχουν ήδη καταστήσει σαφές πως είναι άλλο το Ισραήλ και άλλο η Ουκρανία.
«Η συμφωνία των ΗΠΑ με την Ουκρανία δεν πρέπει να λειτουργεί χειρότερα από το αμερικανικό μνημόνιο με το Ισραήλ, το οποίο επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα των κοινών ενεργειών των συμμάχων κατά την πρόσφατη απόκρουση της μαζικής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ» επισημαίνει σε άρθρο του ο Andriy Yermak, επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky.

James David Vance (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Η Ρωσία θα εξακολουθεί να έχει πλεονέκτημα ακόμη και με την υποστήριξη των ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα στην εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία και να σταματήσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, εστιάζοντας στην εσωτερική πολιτική, δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής James David Vance σε συνέντευξή του στο CNN.
Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα από τα όπλα – βλήματα 155 χλστ. Επί του παρόντος, οι Ρώσοι έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των Ουκρανών – η αναλογία αυτών των οβίδων είναι 5 έως 10 φορές.
Φυσικά, η Αμερική τα χρειάζεται.
Ταυτόχρονα, ο γερουσιαστής τόνισε ότι καμία οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ικανή να αλλάξει την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Δεν αναλαμβάνω να κρίνω τις ενέργειές τους από ηθική άποψη Αλλά είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα στο πεδίο της μάχης», κατέληξε ο Vance.

Ihor Terekhov (Ουκρανία): Βοηθήστε μας, το Kharkiv θα γίνει το δεύτερο Χαλέπι

Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Ουκρανοί, αποτυπώνει η δραματική έκκληση του δημάρχου του Kharkiv, Ihor Terekhov, ο οποίος υποστηρίζει ότι εάν δεν υπάρξει άμεσα βοήθεια από τις ΗΠΑ, τότε το Kharkiv, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας… θα γίνει το δεύτερο Χαλέπι, η πόλη – μνημείο της Συρίας που… ισοπεδώθηκε κατά τη διάρκεια του δεκαετούς εμφύλιου πολέμου.
Ο Terekhov υποστήριξε πως το Kharkiv θα γίνει το δεύτερο Χαλέπι, εκτός και εάν οι Αμερικάνοι πολιτικοί αποφασίσουν να εγκρίνουν και να αποδεσμεύσουν το ποσό των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προορίζει η κυβέρνηση Biden ως βοήθεια στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός δήμαρχος επισημαίνει πως είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσει η πόλη συστήματα αεράμυνας, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στα συνεχή ρωσικά πυραυλικά πλήγματα.
Σύμφωνα με τον Terekhov, η Ρωσία έχει αλλάξει τακτική, πλήττοντας τις ενεργειακές υποδομές και εγκαταστάσεις της πόλης σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τα 1,3 εκατομμύρια των κατοίκων της, οι οποίοι για αρκετές ώρες την ημέρα μένουν χωρίς ρεύμα.
«Χρειαζόμαστε την αμερικανική υποστήριξη προκειμένου να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο εκείνο που θέλει το Kharkiv να γίνεται Χαλέπι» υποστήριξε ο Ουκρανός πολιτικός.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι Ρώσοι πλήττουν αρκετά συχνά ενεργειακές υποδομές της πόλης, την οποία φαίνεται πως έχουν βάλει και πάλι στο στόχαστρο τους.

Medvedev (Ρωσία): Να αλλάξει ο νόμος, ποινικές ευθύνες για ξένους πράκτορες

Να αλλάξει η ρωσική νομοθεσία και να θεσπιστούν ποινικές ευθύνες στους ξένους πράκτορες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία προτείνει ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
«Πρέπει να αλλάξουμε τη νομοθεσία, λαμβάνοντας ως βάση ορισμένους από τους αμερικανικούς κανόνες.
Για παράδειγμα να καθιερώσουμε ποινική ευθύνη για ξένους πράκτορες, όπως συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Και σταδιακά να αυξήσουμε τον αριθμό των ξένων πρακτόρων, όπως έχουν κάνει αυτοί» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev.

Ray McGovern (Πρώην CIA): Η Ρωσία ήταν πάντα έτοιμη να διαπραγματευτεί

Ο πρόεδρος Putin κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ να διαπραγματευτεί τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ray McGovern πρώην αναλυτής της CIA.
«Οι Ρώσοι καταλαμβάνουν συνεχώς έδαφος»
«Θα σπάσουν τις άμυνες».
Σύμφωνα με τον Ray McGovern, ο Putin έχει δηλώσει επανειλημμένα την ετοιμότητά του για διαπραγματεύσεις.
Λένε κάθε δεύτερη μέρα ότι είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν, αλλά όχι με βάση τη γελοία φόρμουλα που πρότεινε ο Zelensky πριν από ένα χρόνο
Και μπορώ να το καταλάβω», πρόσθεσε ο Ray McGovern.

Oleg Soskin (Πολιτικός Ουκρανίας): Ο Zelensky απέτυχε δεν μπόρεσε να βρει ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky απέτυχε να λάβει νέα βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά συνεχίζει να στέλνει Ουκρανούς στο μέτωπο, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma που ήταν πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας.
«Το σχέδιο του Zelenskyκαι της συνοδείας του ότι θα έδιναν κάποια χρήματα, ότι θα ήταν ένα πακέτο με βοήθεια στην Ταϊβάν, με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και ούτω καθεξής, έπνιξε απέτυχε, τότε γιατί αυτή η επιστράτευση;
Βλέπουμε πλήρη αποτυχία του καθεστώτος, απόλυτο φιάσκο» σημείωσε ο Oleg Soskin.
«Για κάποιο λόγο, οι Ουκρανοί τον πιστεύουν από αυτή την άποψη και είναι έτοιμοι, ας πούμε, να αποτελέσουν κρέας για σφαγή στο μέτωπο», κατέληξε.
Ο Zelensky υπέγραψε νεό νόμο για την ενίσχυση της κινητοποίησης.
Η Ουκρανία βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο από τις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Οι άνδρες μεταξύ 18 και 60 ετών απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη χώρα κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου.

Ο Viktor Orban της Ουγγαρίας κατηγόρησε την ηγεσία της ΕΕ για πολιτικό εκβιασμό

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban κατηγόρησε την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πολιτικό εκβιασμό και είπε ότι πρέπει να παραιτηθεί επειδή απέτυχε σε όλα τα βασικά έργα.
«Τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ηγέτες με κύριες δράσεις, έργα που οι ίδιοι έχουν επιλέξει, όπως η πράσινη μετάβαση, η πολιτική βιωσιμότητας, η μετανάστευση, οι κυρώσεις και οι στρατιωτικές πολιτικές, και σε όλα έχουν αποτύχει.
Η σημερινή ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να φύγει να βρεθούν νέοι ηγέτες», είπε ο Viktor Orban
Σύμφωνα με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό, οι Βρυξέλλες χρησιμοποιούν την αρχή του κράτους δικαίου και τον μηχανισμό των όρων ως «πολιτικό εκβιασμό», αφού η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen «είπε ξεκάθαρα» ότι η Ουγγαρία δεν θα λάβει χρήματα από τα κονδύλια της ΕΕ λόγω της στάσης της Ουγγαρίας στη μετανάστευση και τις πολιτικές κατά των φύλων».
Νωρίτερα, ο Viktor Orban είπε ότι είχε την αίσθηση ότι πίσω από ορισμένες από τις αποφάσεις των Βρυξελλών κρύβονταν τα συμφέροντα όχι της Ευρώπης, αλλά των Ηνωμένων Πολιτειών και σημείωσε ότι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το καλοκαίρι θα μπορούσαν εύκολα να αλλάξουν τη σύνθεση των Ευρωπαίων ηγετών που δεν εξυπηρετούν πλέον τα συμφέροντα των ψηφοφόρων τους.

Ο Apty Alaudinov του Akhmat Spetsnaz διορίστηκε Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικού-Πολιτικού Έργου της Ρωσίας

Το Κρεμλίνο συνεχίζει να συγκεντρώνει την εξουσία στις δυνάμεις «Akhmat» Spetsnaz του αρχηγού της Δημοκρατίας της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov μέσω του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας (MoD). Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin υπέγραψε διάταγμα στις 16 Απριλίου με το οποίο διορίστηκε ο Apty Alaudinov Διοικητής του Akhmat Spetsnaz ως Αναπληρωτής Αρχηγός της Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικού-Πολιτικού Έργου στο Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Η Κύρια Διεύθυνση Στρατιωτικού-Πολιτικού Έργου του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας είναι ένα τμήμα που είναι υπεύθυνο για την υποστήριξη του «στρατιωτικού-πατριωτικού έργου» στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως η διασφάλιση ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσυπογράφουν την πολιτική ιδεολογία της Ρωσίας.
Ο Kadyrov δήλωσε ότι ο Alaudinov απαλλάχθηκε από τις ευθύνες του ως Αναπληρωτής Διοικητής του 2ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR), αλλά θα συνεχίσει να διοικεί τις δυνάμεις του Akhmat Spetsnaz.

Luhansk_Battle_Map_Draft_April_16_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_16_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_16_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_16_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_April_16_2024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_April_16_2024.png

www.bankingnews.gr

loading...