Μετά την Ρωσία, ρήξη και με την Σερβία για το Κόσοβο! Σέρβοι κατά Μπακογιάννη: «Είσαι υποκρίτρια»

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «σπάει» κάθε παραδοσιακό δεσμό της Ελλάδας

Σε ρήξη με μία ακόμα ομόδοξη χώρα και παραδοσιακή σύμμαχο της Ελλάδας έρχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς η Ντόρα Μπακογιάννη εισηγήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης πρόταση για την ένταξη του Κοσόβου, η οποία και τελικώς υπερψηφίστηκε!

Τέσσερις Έλληνες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ένταξης του Κοσόβου.

Πρόκειται για τους:

 

  • Ντόρα Μπακογιάννη
  • Άννα Ευθυμίου
  • Γιώργο Σταμάτη
  • Ευρυπίδη Στυλιανίδη

 

Καταψήφισε η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απείχαν οι Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου.

 

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, εκπρόσωπος του κόμματος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, απέστειλε στην Γραμματεία της Ελληνικής Αντιπροσωπείας την ακόλουθη επιστολή:

 

”Κυρία Καραστεργίου,

Καθώς απουσιάζω για λόγους υγείας απ’ αυτή τη σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης και το θέμα του Κοσόβου που θα συζητηθεί αύριο, 16/4/24, είναι εξαιρετικής σημασίας για το κόμμα μου και μένα, να καταγραφεί η άρνησή μου, δηλαδή ΚΑΤΑ στην ψηφοφορία, παρακαλώ να με αντικαταστήσετε μόνο με συνάδελφο αναπληρωματικό μέλος, που θα έχει την ίδια αρνητική ψήφο, όπως η κ. Κασιμάτη, που με διαβεβαίωσε γι’ αυτό.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτό, ας μείνει η θέση μου κενή για να μην αλλοιωθεί η αρνητική μου ψήφος.

Λιάνα Κανέλλη Βουλευτής ΚΚΕ”». 

 

 

Έτσι μετά την Ρωσία, η Ελλάδα απομακρύνεται και από την Σερβία με τους Αλβανούς να πανηγυρίζουν:

 

 

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ

 

Στην σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο συζητήθηκε η έκθεση για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η συντάκτρια της έκθεσης, Ντόρα Μπακογιάννη, είπε ότι οι νομικοί επιβεβαίωσαν τη θέση ότι το Κοσσυφοπέδιο πληροί τις βασικές προϋποθέσεις για ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου:

 

Στην καταστατική του Γνωμοδότηση, βασισμένη σε έκθεση της Ντόρας Μπακογιάννη (Ελλάδα, ΕΛΚ/ΚΔ) και ψηφίστηκε με 131 ψήφους υπέρ και 29 κατά και 11 αποχές, η Συνέλευση είπε ότι η ένταξη θα οδηγήσει σε «την ενίσχυση των προτύπων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διασφαλίζοντας την πρόσβαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όλους όσους βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία του Κοσσυφοπεδίου».

Θα ήταν «το αποκορύφωμα ενός διαλόγου που αναπτύχθηκε σε διάστημα δύο δεκαετιών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως το τέλος μιας διαδικασίας. Αντίθετα, η ένταξη θα πρέπει να δώσει καταλυτική ώθηση στο Κοσσυφοπέδιο ώστε να συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο στην ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Η ιδιότητα του μέλους θα βοηθήσει επίσης το Κοσσυφοπέδιο να «αντιμετωπιστεί εκκρεμείς προκλήσεις και ζητήματα ανησυχίας», επεσήμαναν οι βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του χάσματος μεταξύ των κανονιστικών προτύπων και της αποτελεσματικής εφαρμογής τους, της ανάγκης καλύτερης προστασίας των δικαιωμάτων των μη πλειοψηφικών κοινοτήτων και της προώθησης ενός ευνοϊκού κλίματος στην εμπιστοσύνη, τη συμφιλίωση και την ένταξη.

 

Επομένως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κανένα πρόβλημα με την αρπαγή εδάφους από την ομόδοξη Σερβία και να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο κράτος το οποίο στο άμεσο μέλλον μπορεί να ενωθεί με την κυρίως Αλβανία δημιουργώντας την Μεγάλη Αλβανία, όπως ονειρεύονται στα Τίρανα;;;

Η πρόεδρος των Σέρβων βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση αντιτάχθηκε στην έκθεση της Ντόρας Μπακογιάννη τονίζοντας ότι η Σερβία θεωρεί το Κόσσοβο «αναπόσπαστο μέρος». Η Μπιλιάνα Πάντιτς Πίλια αποκάλεσε την Ντόρα Μπακογιάννη υποκρίτρια.

«Ξαφνικά μετάνιωσε που ήταν πολύ σταθερή και δυνατή. Μετά θυμήθηκε ότι το ZSO (σ.σ. Ένωση Σερβικών Δήμων, με πλειοψηφικό σερβικό πληθυσμό στο Κοσσυφοπέδιο) δεν είναι σημαντικό. Και μετά θυμήθηκε ότι ούτε η απαλλοτρίωση ήταν σημαντική. Ξέρω πολύ καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας και να συμπεριφέρεστε έτσι. Ντροπή σας», είχε δηλώσει πριν μερικές μέρες, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς αναφερόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη.

 

loading...