Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Η Χαμάς γράφει στρατιωτική ιστορία

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Yuval Abraham έγραψε ένα λεπτομερές άρθρο, βασιζόμενο σε πολλαπλές πηγές, εξηγώντας πώς οι ισραηλινές δυνάμεις καθόρισαν δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Γάζας ως ύποπτους δολοφονίας χρησιμοποιώντας ένα σύστημα στόχευσης με τεχνητή νοημοσύνη.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

Το διεθνές δίκαιο βασίζεται στην ανθρώπινη ευθύνη και λογοδοσία όταν ανθρώπινα όντα σκοτώνουν άλλα ανθρώπινα όντα. Ο νόμος που αφορά τους ένοπλους μαχητές είναι ο πιο εκτεταμένος, αλλά η προσωπική ευθύνη ισχύει επίσης για τη δολοφονία αμάχων, γυναικών και παιδιών.

Τι γίνεται όμως αν ισχυριστούμε ότι η δολοφονία κατευθύνεται από μια «μηχανή» – από τεχνητή νοημοσύνη, βασισμένη στην αλγοριθμική «επιστήμη»; Η ανθρώπινη ευθύνη για τη δολοφονία «άλλων» κατά κάποιο τρόπο απαλλάσσεται από την «επιστημονική» πρόθεση των λιστών θανάτωσης που δημιουργούνται από μηχανές τεχνητής νοημοσύνης – όταν «τρελαίνονται»;

Αυτό είναι το ερώτημα που εγείρεται από τη χρήση από τις ισραηλινές δυνάμεις του AI «Lavender» για να παράσχουν στο Ισραήλ λίστες με άτομα που θα σκοτωθούν στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Yuval Abraham έχει γράψει μια λεπτομερή, πολλαπλών πηγών, ” whistleblower ” αφήγηση για το πώς οι ισραηλινές δυνάμεις καθόρισαν δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Γάζας ως ύποπτους δολοφονίας χρησιμοποιώντας σύστημα στόχευσης τεχνητής νοημοσύνης, με ελάχιστο ανθρώπινο έλεγχο και μια επιτρεπτή πολιτική απωλειών.

Ο δημιουργός του συστήματος, ο σημερινός διοικητής της ελίτ μονάδας πληροφοριών του Ισραήλ 8200, υποστήριξε στο παρελθόν τη σχεδίαση μιας «μηχανής στόχευσης» βασισμένης σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, ικανής να επεξεργάζεται γρήγορα τεράστιες ποσότητες δεδομένων για να δημιουργήσει χιλιάδες πιθανούς «στόχους». για στρατιωτικά χτυπήματα, στον πυρετό της μάχης.

Όπως εξηγεί ο Αβραάμ,

« Επίσημα, το σύστημα Lavender έχει σχεδιαστεί για να επισημαίνει όλους τους ύποπτους πράκτορες των στρατιωτικών πτερύγων της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ), ιδιαίτερα τους χαμηλόβαθμους, ως πιθανούς στόχους βομβαρδισμών. Οι πηγές είπαν στο +972 και στο Local Call ότι τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, ο στρατός βασίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στη Λεβάντα, η οποία σημάδεψε έως και 37.000 Παλαιστίνιους ως ύποπτους μαχητές – και τα σπίτια τους – με σκοπό πιθανές αεροπορικές επιδρομές ».

« Κατά τα πρώτα στάδια του πολέμου, ο στρατός επέτρεψε σε μεγάλο βαθμό στους αξιωματικούς να υιοθετήσουν τις λίστες δολοφονιών του Lavender, χωρίς να απαιτείται εκτενής επαλήθευση του γιατί το μηχάνημα έκανε αυτές τις επιλογές ή επανεξέταση των ακατέργαστων πληροφοριών στις οποίες βασίστηκαν. Μια πηγή είπε ότι το ανθρώπινο προσωπικό συχνά αποτυπώνει μόνο τις αποφάσεις της μηχανής, προσθέτοντας ότι “κανονικά, προσωπικά ξοδεύουν μόνο περίπου 20 δευτερόλεπτα σε κάθε στόχο πριν εγκρίνουν έναν βομβαρδισμό “.

Για να είμαστε σαφείς: Η «γενοκτονία» που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί ένα διακύβευμα στην καρδιά του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

« Το αποτέλεσμα είναι ότι χιλιάδες Παλαιστίνιοι –κυρίως γυναίκες και παιδιά ή άνθρωποι που δεν συμμετείχαν στις μάχες– εξοντώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, λόγω των αποφάσεων του προγράμματος AI . ”

Ποιος είναι λοιπόν υπεύθυνος; Ποιος πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος; Το σύστημα ήταν ελαττωματικό από την αρχή. Οι στρατιωτικές δυνάμεις Al-Qassam της Χαμάς λειτουργούν από βαθιές υπόγειες σήραγγες, όπου βρίσκονται τα καταλύματά τους, καθιστώντας τις αδιαπέραστες από προγράμματα αναγνώρισης προσώπου που εφαρμόζει η ισραηλινή εναέρια αναγνώριση πάνω από τη Γάζα.

Δεύτερον, όπως εξήγησε στον Αβραάμ ένας ανώτερος αξιωματούχος του γραφείου «Β», « δεν γνωρίζαμε ποιοι ήταν οι πράκτορες κατώτερου επιπέδου [στην επιφάνεια] ». Οι μαχητές του Qassam και οι πολίτες της Γάζας δεν διαφέρουν. Ως εκ τούτου, ο Lavender προσδιόρισε αυτούς τους “στόχους” ως “συνδεδεμένους με τη Χαμάς” σε ρευστές διαχωριστικές γραμμές, έτσι ώστε μια μέρα μπόρεσαν να ενταχθούν σε μια ομάδα Whatsapp συμπεριλαμβανομένου ενός μέλους της Χαμάς, ή ότι δάνεισαν το τηλέφωνό τους στην οικογένειά τους ή ότι έφυγαν τον υπεύθυνο στο σπίτι.

« Ήθελαν να μας επιτρέψουν να επιτεθούμε αυτόματα σε [μικρούς πράκτορες]. Είναι το Άγιο Δισκοπότηρο. Μόλις πας αυτόματα, η γενιά στόχων τρελαίνεται .”Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, το μηχάνημα δίνει σχεδόν σε κάθε άτομο στη Γάζα μια βαθμολογία από 1 έως 100, εκφράζοντας την πιθανότητα ότι είναι μαχητής .

Έχοντας εργαστεί στη Γάζα για μερικά χρόνια, μπορώ να πω ότι όλοι γνώριζαν ή μίλησαν με κάποιον από τη Χαμάς στη Γάζα. Η Χαμάς κέρδισε τις εκλογές εκεί με συντριπτική πλειοψηφία το 2006: Σχεδόν όλοι μπορούν επομένως να θεωρηθούν –με τον έναν ή τον άλλον τρόπο– ως «συνεργάτες».

Και δεν είναι μόνο αυτό:

« Στις 5 π.μ., [η αεροπορία] ήρθε και βομβάρδισε όλα τα σπίτια που είχαμε σημαδέψει », λέει ο B.. « Εξαφανίσαμε χιλιάδες ανθρώπους. Δεν τα κοιτάξαμε ένα προς ένα – βάλαμε τα πάντα σε αυτοματοποιημένα συστήματα και μόλις ένας [από τους επισημασμένους] ήταν στο σπίτι, έγιναν αμέσως στόχος. Βομβαρδίζαμε αυτήν και το σπίτι της ».

« Ο στρατός προτίμησε να χρησιμοποιεί μόνο «χαζές» βόμβες… Δεν θέλετε να σπαταλήσετε ακριβές βόμβες σε ασήμαντους ανθρώπους – κοστίζει στη χώρα πολλά χρήματα και υπάρχει έλλειψη [αυτών των βομβών] », είπε ο β.

Ο συγγραφέας του συστήματος Lavender, ταξίαρχος Yossi Sariel, έγραψε ανώνυμα στο ” The Human Machine Team ” (2021) ότι η συνέργεια μεταξύ ” ανθρώπινης νοημοσύνης και τεχνητής νοημοσύνης θα φέρει επανάσταση στον κόσμο μας “. Είναι σαφές ότι οι Ισραηλινοί ηγέτες (και ορισμένοι στην Ουάσιγκτον επίσης – βλέπε, για παράδειγμα, αυτό το άρθρο του John Spencer, προέδρου των σπουδών αστικού πολέμου στην επίλεκτη στρατιωτική ακαδημία του αμερικανικού στρατού, WestPoint) πίστευαν στον ενθουσιασμό του για αυτή την επανάσταση στον πόλεμο. Εξ ου και ο επανειλημμένος ισχυρισμός του Νετανιάχου ότι το Ισραήλ βρισκόταν στα πρόθυρα μιας «μεγάλης νίκης» στη Γάζα, με 19 από τις 24 ταξιαρχίες της Χαμάς να έχουν εξαρθρωθεί. Γνωρίζουμε σήμερα ότι αυτό ήταν ανοησία.

Το AI επρόκειτο να είναι το μυστικό όπλο του Ισραήλ. Ο Yossi Sariel (ο εμπνευστής του Lavender) έκανε πρόσφατα το mea culpa του (αναφέρεται στον Guardian ): Οι επικριτές του Sariel, σε μια αναφορά που επικαλείται ο Guardian , πιστεύουν ότι η προτεραιότητα που δίνει η Μονάδα 8200 στην «εθιστική» τεχνολογία και είναι συναρπαστική» σε βάρος πιο παραδοσιακών μεθόδων νοημοσύνης οδήγησαν σε καταστροφή. Ανώτερος αξιωματούχος είπε στον Guardian ότι η μονάδα υπό την ηγεσία του Σάριελ « ακολούθησε τη νέα φούσκα πληροφοριών [IA] ».

Από την πλευρά του, ο Sariel φέρεται να δήλωσε στους συναδέλφους του, την επομένη της 7ης Οκτωβρίου: « Αποδέχομαι την ευθύνη για αυτό που συνέβη με τη βαθύτερη έννοια της λέξης ». « Ηττηθήκαμε. Ηττήθηκα .”

Ναι – και δεκάδες χιλιάδες αθώοι Παλαιστίνιοι, γυναίκες και παιδιά έχουν σκοτωθεί βάναυσα ως αποτέλεσμα. Και η Γάζα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα χωράφι με ερείπια. Η έκθεση έρευνας του Yuval Abraham αναμένεται να σταλεί στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) για να εξετάσει στοιχεία για «υποτιθέμενη γενοκτονία» στη Γάζα.

πηγή: Al Mayadeen

«Το Ισραήλ κατέστρεψε τη Γάζα και σκότωσε δεκάδες χιλιάδες αμάχους. Όποιος έχει στρατιωτική εμπειρία δεν μπορεί να κρύψει τον θαυμασμό του για τις εκπληκτικές τακτικές των Ταξιαρχιών Al-Qassam».

Παρά το γεγονός ότι σκότωσε δεκάδες χιλιάδες αμάχους, το Ισραήλ δεν μπόρεσε να νικήσει την Χαμάς ή να πετύχει τους στόχους του στην Γάζα.

Μετά από έξι μήνες σκληρών μαχών και την απόσυρση του ισραηλινού στρατού από την πόλη Khan Yunis στη νότια Λωρίδα της Γάζας, πολλοί Ισραηλινοί και Δυτικοί σχολιαστές ισχυρίστηκαν ότι η Χαμάς κερδίζει τον πόλεμο και ταυτόχρονα μπαίνει στην στρατιωτική ιστορία.

Ο Sir Tom Phillips, πρώην Βρετανός διπλωμάτης και πρεσβευτής στο Ισραήλ και στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας,  έγραψε στη Haaretz   στις 9 Απριλίου  ότι η Χαμάς είχε επιτύχει τον στόχο της ” να επιτύχει την απελευθέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων κρατουμένων Παλαιστινίων.” στις ισραηλινές φυλακές. , και επιβεβαιώνεται εκ νέου ως υπολογίσιμη δύναμη .»

Πρόσθεσε ότι η Χαμάς είχε επιβιώσει « από την επίθεση των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πόλεμο που διεξήχθη από το Ισραήλ » και με αυτόν τον τρόπο « είχε επηρεάσει σημαντικά το περίφημο αποτρεπτικό καθεστώς της Χαμάς» .  Εν ολίγοις, και με τρομερές πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειες για το Ισραήλ, ο Ισραηλινός Στρατός δεν φαίνεται πλέον ανίκητος ».

Η Χαμάς μπλόκαρε μια πιθανή συμφωνία εξομάλυνσης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ, η οποία φαινόταν αναπόφευκτη πριν από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, και έθεσε το παλαιστινιακό ζήτημα « στην πρώτη γραμμή της διεθνούς σκηνής » μετά από χρόνια αποτυχίας της Παλαιστινιακής Αρχής ( ΠΑ ). .

Ο Phillip σημειώνει ότι η τελική νίκη της Χαμάς βρίσκεται στην « αστραπιαία ταχύτητα της απονομιμοποίησης του Ισραήλ μετά τις 7 Οκτωβρίου στα μάτια πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο » .

Στις 8 Απριλίου, ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Amos Harel  έγραψε επίσης  στη  Haaretz  ότι οι κύριοι στόχοι του Ισραήλ στο Khan Yunis ” δεν επιτεύχθηκαν “.

Μετά την αποχώρηση της 98ης Μεραρχίας από την Πόλη της Γάζας, ο Χάρελ σημείωσε ότι «οι δύο στόχοι του ισραηλινού στρατού ήταν η σύλληψη ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς στη Γάζα και η απελευθέρωση των Ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατούνται επί του παρόντος από την Παλαιστινιακή Αντίσταση στη Γάζα» . ”

« Πρέπει να πούμε την αλήθεια στο κοινό: οι σφαγές και οι μαζικές καταστροφές που αφήνει πίσω του ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα, καθώς και οι λίγες απώλειες που υπέστησαν από την πλευρά μας, δεν μας φέρνουν πραγματικά πιο κοντά στους στόχους της επίθεσής μας ». συμπεραίνει εκείνος.

Σε μια  ανάλυση  που δημοσιεύτηκε στο  Yedioth Ahronoth , ο Nadav Eyal, ειδικός στην ισραηλινή πολιτική, εξηγεί ότι το Ισραήλ ήθελε να αποκαταστήσει την αποτρεπτική του δύναμη, να εξαλείψει τη Χαμάς και να απελευθερώσει τους κρατούμενους που κρατούσε η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Κανένας όμως από αυτούς τους στόχους δεν επιτεύχθηκε.

« Η αποτυχία του Ισραήλ δεν συνδέεται με τους στόχους του πολέμου, τους οποίους υποστήριξαν πλήρως όλες οι δυτικές χώρες. Η αποτυχία έγκειται αποκλειστικά στην εκτέλεση», έγραψε ο κ. Eyal, προσθέτοντας ότι «ο πόλεμος δεν κερδίζεται με τη δολοφονία μόνο. Μια συμπληρωματική πολιτική στρατηγική είναι απαραίτητη » .

Η πρώτη αποτυχία, σύμφωνα με το άρθρο, προέρχεται « από τα δεινά των αμάχων στη Γάζα » .«Όσοι θέλουν να ανατρέψουν την εξουσία της Χαμάς στη Γάζα δεν πρέπει να πραγματοποιήσουν μια επίθεση εκδίκησης ρωμαϊκού τύπου, ούτε να χτίσουν προστατευτικό τείχος ή να προβούν σε αντίποινα σαν να ήμασταν στη δεκαετία του 1950 ».

Ο Ισραηλινός σχολιαστής επέκρινε επίσης τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου για τη στάση του απέναντι στην Ουάσιγκτον. «Η δημόσια και κακόβουλη αντιπαράθεση του κ. Νετανιάχου με την κυβέρνηση Μπάιντεν έχει απλώς επιτείνει την ευθραυστότητα του Ισραήλ », είπε. Ο κ. Eyal σημείωσε επίσης ότι το Ισραήλ έχει απομονωθεί από τη διεθνή κοινότητα και ότι ακόμη και οι σύμμαχοί του στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες άρχισαν να του γυρίζουν την πλάτη.

« Όχι μόνο (το Ισραήλ) έχει χάσει την υποστήριξη των περισσότερων δυτικών χωρών και είναι πολύ κοντά σε εμπάργκο όπλων από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου του συμμάχου, αλλά και οι τεκτονικές πλάκες κινούνται ».

Στις 27 Μαρτίου, αξιωματούχοι των ισραηλινών πληροφοριών σημείωσαν επίσης την αλλαγή στην Ουάσιγκτον. Είπαν  στην  Telegraph  ότι ο διακηρυγμένος στόχος της ισραηλινής κυβέρνησης για « εξάλειψη της Χαμάς » στη Λωρίδα της Γάζας έχει καταστεί ανέφικτος αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες  «γύρισαν την πλάτη τους»  στο Τελ Αβίβ με την αποχή από την ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (UNSC) νωρίτερα αυτό το διάστημα. εβδομάδα.

« Αν με ρωτούσατε πριν από ένα μήνα, σίγουρα θα έλεγα ναι, [μπορούμε να εξαλείψουμε τη Χαμάς] επειδή εκείνη την εποχή οι Αμερικανοί υποστήριζαν το Ισραήλ », είπε ένας αξιωματούχος ασφαλείας. είχε πλέον αλλάξει » .

« Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εχθρικές στην εισβολή στη Ράφα, σε αντίθεση με ό,τι πίστευαν προηγουμένως. Ως εκ τούτου, η κατάσταση έχει αλλάξει, πράγμα που σημαίνει ότι το Ισραήλ πρέπει να κάνει ριζικά βήματα για να αλλάξει τη δυναμική και το κλίμα », πρόσθεσε η πηγή, τονίζοντας ότι « ενισχύεται η πίεση στο Ισραήλ να καταλήξει σε συμφωνία, κάτι που θα σήμαινε ότι η Χαμάς θα επιβιώσει. Η Χαμάς και οι Ιρανοί πιστεύουν και οι δύο σε αυτό » .

Σύμφωνα με αυτόν τον αξιωματούχο, η πεποίθηση εντός του ισραηλινού μηχανισμού ασφαλείας είναι ότι η Χαμάς « επιδιώκει να αντισταθεί μέχρι το καλοκαίρι » ,  όταν η αμερικανική προεκλογική εκστρατεία θα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Μιλώντας στο τουρκικό κανάλι  Haber Global , ο στρατιωτικός αναλυτής και απόστρατος συνταγματάρχης Eray Gucuer πρότεινε επίσης ότι η Χαμάς κέρδιζε τον πόλεμο, ενώ συζητούσε την αποχώρηση του Ισραήλ από το Khan Yunis πριν από μια υποτιθέμενη επίθεση στη Ράφα.

« Αν ο ισραηλινός στρατός βρεθεί πραγματικά στην κατάσταση όπου μπορεί να επιτεθεί στη Ράφα μόνο αποσύροντας την ταξιαρχία του από το Χαν Γιουνίς, αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά έχει χάσει τον πόλεμο στο έδαφος ».

« Το Ισραήλ, σε αυτόν τον πόλεμο, κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά τη Γάζα και σκότωσε δεκάδες χιλιάδες αμάχους. Ωστόσο, οι Ταξιαρχίες Qassam εξακολουθούν να υπάρχουν. Μέχρι σήμερα, έχουν στρατιωτική υπεροχή στο έδαφος… όποιος έχει στρατιωτική εμπειρία δεν μπορεί να κρύψει τον θαυμασμό του για τις εκπληκτικές τακτικές που υιοθέτησαν οι Ταξιαρχίες Al-Qassam… Πράγματι, γράφουν ιστορία. »

« Πραγματικά, από την αρχή της επίθεσης στη Γάζα και μέχρι σήμερα, εξακολουθούμε να ακούμε για το Beit Hanoun και το Ben Lahia, τη γειτονιά Al-Nasr και τη γειτονιά Al-Zaytoun. Για τι ? Γιατί οι μαχητές του Qassam, για πρώτη φορά από τότε που γνωρίζω το θέμα, έχουν εφεύρει μια τακτική άνευ προηγουμένου στην ιστορία του ανταρτοπόλεμου », καταλήγει.

 

 Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: The Cradle

loading...