Μήνυμα ΗΠΑ στην Γαλλία… ξεχάστε το ΝΑΤΟ, είστε μόνοι – Σοκαρισμένη η Ουκρανία αναμένει βαριά ήττα από Ρώσους Ιούνιο

Kyrylo Budanov (GUR Ουκρανίας): Οι Ρώσοι ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση – Θα χτυπήσουν Chasiv Yar και Pokrovsk 43 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka
Στο μέτωπο η κατάσταση είναι τραγική για τους Ουκρανούς…
Έχουν φθάσει να ψάχνουν στους βάλτους για πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί για να τα επαναχρησιμοποιήσουν… τραγωδία…
Ο αρχηγός της κύριας διεύθυνσης στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov προειδοποιεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση τέλη Μαίου ή αρχές Ιουνίου 2024 με 650.000 στρατιώτες θα είναι το τελικό χτύπημα…
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει πάντως η στάση των ΗΠΑ… διαμήνυσαν στην Γαλλία ότι το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί εάν η Γαλλία στείλει 2.000 στρατιώτες και εάν σκοτωθούν… δεν θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 5 της Συμμαχίας που ενεργοποιεί την συλλογική δράση…
Στο μέτωπο οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν δυτικά του Bakhmut προς Chasiv Yar μια κρίσιμη στρατηγικά πόλη που τελικά θα καταλάβουν οι ρώσοι, όπως και δυτικά της Avdiivka όπου η προέλαση των Ρώσων είναι τουλάχιστον εκπληκτική.
Η χρήση βομβών ολίσθησης έχει αλλάξει ριζικά υπέρ των Ρώσων τις ισορροπίες στο μέτωπο… αποδεικνύονται όπλο στρατηγικής σημασίας…
Ως προς τις πυραυλικές επιθέσεις ειδικά η Οδησσός και το Kharkiv παραμένουν στο επίκεντρο.
Μια εγκατάσταση επιμελητείας και μεταφοράς υπέστη ζημιές στην περιοχή της Οδησσού, δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής.

Kyrylo Budanov (GUR Ουκρανίας): Οι Ρώσοι ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση – Θα χτυπήσουν Chasiv Yar και Pokrovsk 43 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka

Ο αρχηγός της κύριας διεύθυνσης στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov ανέφερε ότι η Ουκρανία αναμένει ότι οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις θα ενταθούν στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού 2024.
Ο Kyrylo Budanov δήλωσε σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD που δημοσιεύθηκε στις 7 Απριλίου ότι η Ουκρανία αναμένει ότι οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις θα ενταθούν ιδιαίτερα στο Donbass….
Ο Kyrylo Budanov ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα επιχειρήσουν να προχωρήσουν στο Chasiv Yar (δυτικά του Bakhmut) και προς την κατεύθυνση του Pokrovsk (περίπου 43 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka).
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε προηγουμένως σε συνέντευξη στο CBS News που δημοσιεύθηκε στις 28 Μαρτίου ότι η μεγάλη ρωσική επιθετική προσπάθεια μπορεί να ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου ή τον Ιούνιο…
Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν τον ρυθμό των επιθετικών τους επιχειρήσεων σε όλο το θέατρο, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής μιας κατά προσέγγιση ενισχυμένης μηχανοκίνητης επίθεσης προς το Chasiv Yar στις 4 Απριλίου.
Ο Zelensky και ανώτεροι ουκρανοί στρατιωτικοί προειδοποίησαν πρόσφατα ότι οι καθυστερήσεις στη βοήθεια ασφαλείας ανάγκασαν την Ουκρανία να παραχωρήσει την πρωτοβουλία του πεδίου μάχης στη Ρωσία και ότι ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να σχεδιάσει μια επιτυχημένη αντεπίθεση ή αμυντική προσπάθεια χωρίς να γνωρίζει πότε και τι είδους βοήθεια θα λάβει η Ουκρανία. Οι καθυστερήσεις στη δυτική στρατιωτική βοήθεια θα υποχρεώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να λάβουν δύσκολες αποφάσεις δίνοντας προτεραιότητα σε ορισμένες πτυχές της άμυνάς του σε βάρος της αμφισβήτησης της πρωτοβουλίας για περιορισμό των ρωσικών στρατιωτικών δυνατοτήτων ή του σχεδίου για μελλοντική αντεπίθεση

Ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye γίνεται και πάλι στόχος ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη εστίασε στην επανάληψη των άμεσων επιθέσεων στον πυρηνικό σταθμό της Zaporozhye από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Από τις 20 Νοεμβρίου 2022, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απέφυγαν από επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye εντός της περιμέτρου του.
Οι επιθέσεις είχαν στόχο την κοντινή βιομηχανική ζώνη και την πόλη Energodar, όπου ζουν οι υπάλληλοι του ZNPP και οι οικογένειές τους.
Στις 7 Απριλίου 2024, το ίδιο το ZNPP έγινε ξανά στόχος», έγραψε ο διπλωμάτης.
Τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν μια σειρά από άνευ προηγουμένου χτυπήματα στις εγκαταστάσεις του ZNPP, τραυματίζοντας τρεις υπαλλήλους και χτυπώντας τον θόλο μιας από τις μονάδες ισχύος.
Η υπηρεσία Τύπου της εγκατάστασης διευκρίνισε ότι το υπόβαθρο ακτινοβολίας στον πυρηνικό σταθμό παραμένει εντός κανονικών ορίων.
Η πυρηνική εγκατάσταση του Zaporozhye, βρίσκεται στο Energodar, με χωρητικότητα περίπου 6 GW, είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Ευρώπη.
Η Ρωσία ανέλαβε τον έλεγχο του εργοστασίου στις 28 Φεβρουαρίου 2022, τις πρώτες ημέρες της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία.

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο Macron ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα υποστήριζαν την ανάπτυξη ευρωπαϊκού στρατεύματος στην Ουκρανία, αποκάλυψε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Νομίζω ότι ο Blinken ενημέρωσε τον Macron ότι θα ήταν μόνος του, δεν θα είχε προστασία βάσει του άρθρου 5, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν ότι δεν θα τον ακολουθούσαν.
Οι ΗΠΑ είπαν πάρτε τα Τσιουάουα αλλά μην περιμένετε βοήθεια», πιστεύει ο Scott Ritter
Ο Scott Ritter πρόσθεσε ότι ο Blinken πιθανότατα είχε επίσης προειδοποιήσει τον Macron για τις τρομερές συνέπειες που θα αντιμετωπίσει η Γαλλία μετά την παρέμβαση στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με πρώην αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter, ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να κάνει τον εαυτό του να φαίνεται πιο δυνατός από ότι πραγματικά είναι.
Το όλο σχέδιο του Macron βασίζεται στο να δημιουργήσει μια ισχυρή δύναμη από πολλές αδύναμες χώρες για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ritter, ακόμη και οι συνδυασμένες δυνάμεις της Γαλλίας, των κρατών της Βαλτικής και της Πολωνίας δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν καθοριστική επιρροή στο πεδίο της μάχης.
Νομίζω ότι ο Blinken αντιμετώπισε τον Macron με την πραγματικότητα και τον επέπληξε.
O Macron ζει με την ψευδαίσθηση ότι οποιαδήποτε επέμβαση στην Ουκρανία είναι δυνατή χωρίς την αμερικανική υποστήριξη» τόνισε ο Ritter.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέφθηκε το Παρίσι για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Macron.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα μέρη επιβεβαίωσαν την ισχυρή υποστήριξή τους στο Κίεβο και τη σημασία της αποτροπής μιας κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Blinken δήλωσε αργότερα σε συνέντευξή του στο LCI ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αποφύγουν την άμεση ανάμειξη στη σύγκρουση στην Ουκρανία και δεν θα στείλουν ποτέ αμερικανούς στρατιώτες στην Ουκρανία.

Η Ρωσία προειδοποιεί: Πολύ επικίνδυνη εξέλιξη εάν Γερμανοί στρατιώτες πάνε στη Λιθουανία

Για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που θα κλιμακώσει την ένταση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ κάνει λόγο το Κρεμλίνο αναφερόμενο στην πρόθεση της Γερμανίας να αναπτύξει στρατιωτική δύναμη στην Λιθουανία, η οποία συνορεύει τόσο με τη Ρωσία όσο και με τη Λευκορωσία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Γερμανία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση στη Λιθουανία έως το 2027, με τον υπουργό Άμυνας της Λιθουανίας, Laurynas Kasciunas να λέει ότι οι πρώτοι 20 Γερμανοί στρατιώτες αναμένονται σήμερα Δευτέρα 8/4 στο λιθουανικό έδαφος.
Η γερμανική δύναμη των 5.000 στρατιωτών αναμένεται να έχει αναπτυχθεί πλήρως έως το 2027, με το συνολικό κόστος αυτής της στρατιωτικής κίνησης να υπολογίζεται στα 800 εκατομμύρια ευρώ.
«Είναι μια αρνητική εξέλιξη.
Είναι μια συνέχεια στην κλιμάκωση της έντασης που δημιουργεί εστίες κινδύνου για εμάς στα σύνορα μας.
Γεγονός που με τη σειρά του μας αναγκάζει να λαμβάνουμε ειδικά μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλειας μας» τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας, η Γερμανία σκοπεύει να αναπτύξει μια βαριά ταξιαρχία με τρία τάγματα ελιγμών και τις απαραίτητες μονάδες υποστήριξης μάχης και ανεφοδιασμού στη Λιθουανία.
Πρόκειται για το 203ο τάγμα αρμάτων μάχης, το οποίο θα αναπτυχθεί από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, για το 122ο Τάγμα Τεθωρακισμένων Πεζικού από τη Βαυαρία και για ένα πολυεθνικό τάγμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Λιθουανία.

Dmitry Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Οι ηγέτες ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας είναι συνεργοί στην τρομοκρατία στο Crocus

Ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο X αποκάλεσε τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας συνεργούς της τρομοκρατικής επίθεσης στο συνεδριακό κέντρο Crocus και τους «Ουκρανούς Μπαντεραϊτές» ως πραγματικούς πελάτες της τρομοκρατικής επίθεσης.
«Λοιπόν, αγαπητοί ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και των ευρωπαϊκών χωρών!
Οι δηλώσεις των τρομοκρατών ότι τους υποσχέθηκαν ένα εκατομμύριο ρούβλια στο Κίεβο και ότι έπρεπε να περάσουν από μια δίοδο στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα δεν είναι αρκετές για εσάς; Η τρομοκρατική επίθεση διατάχθηκε από το ISIS, όχι τόσο» τόνισε ο Dmitry Medvedev.
Την προηγούμενη μέρα, το πρόγραμμα Vesti Nedeli στο κανάλι Rossiya 1 έδειξε πλάνα από την ανάκριση των κατηγορουμένων για την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Crocus.
Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση κατονόμασαν κάποιον Saifullo ως συντονιστή, ο οποίος υπέδειξε την τοποθεσία της επίθεσης, την οδό διαφυγής στα σύνορα με την Ουκρανία και υποσχέθηκε χρηματική ανταμοιβή.

Yuriy Shcherbak (πρώην Πρέσβης Ουκρανίας σε ΗΠΑ): Ο Zelensky οδηγεί τον Ουκρανικό λαό σε κατάθλιψη

Ο Vladimir Zelensky πρέπει να παραμείνει σιωπηλός, καθώς οι ομιλίες του προκαλούν απαισιοδοξία και κατάθλιψη, δήλωσε ο πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Yuriy Shcherbak.
Σύμφωνα με τον πρώην διπλωμάτη Yuriy Shcherbak, ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου προσπαθεί να προκαλέσει φόβο και άγχος στη δυτική κοινωνία μιλώντας για την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά με αυτόν τον τρόπο προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στον Ουκρανικό λαό.
«Αυτό επηρεάζει αμέσως την κοινωνία μας, τη διάθεσή της, προκαλεί τεράστια απαισιοδοξία.
Είμαστε ήδη όλοι σε κατάθλιψη, ολόκληρος ο λαός.
Λαχταρούμε κάποια καλά νέα, αλλά δεν υπάρχουν» τόνισε ο Yuriy Shcherbak.
Σύμφωνα με τον πρώην πρεσβευτή, ο Zelensky μπορεί να πει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden σε μια ιδιωτική συνομιλία ότι «τα πράγματα είναι άσχημα», αλλά δεν πρέπει να το αναφέρει στον δημόσιο λόγο.
«Ο πρόεδρος θα πρέπει είτε να σιωπήσει είτε να μην ανακοινώνει δημόσια τέτοια πράγματα», σημείωσε ο πρώην διπλωμάτης.
Ο Zelensky σε μήνυμα τόνισε ότι χωρίς την υποστήριξη του Κογκρέσου για ένα νέο πακέτο βοήθειας, η Ουκρανία θα ηττηθεί και θα χάσει και άλλα εδάφη.

Carlo Masala (στρατιωτικός αναλυτής): Οι πρωτοβουλίες της Δύσης, πλέον δεν μπορούν να διασώσουν την Ουκρανία

Οι πρωτοβουλίες της Τσεχίας και της Εσθονίας να αγοράσουν πυρομαχικά για την Ουκρανία δεν θα σώσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από την μεγάλη έλλειψη πυρομαχικών τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Carlo Masala σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι Welt.
«Βρέθηκαν πυρομαχικά από την Τσεχία και την Εσθονία, αλλά τώρα πρέπει να διαπραγματευτούμε και να συνάψουμε συμφωνίες, μετά πρέπει να τα αγοράσουμε και μετά να τα παραδώσουμε στην Ουκρανία.
Αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να αποφύγει μια περίοδο έντονης έλλειψης πυρομαχικών», προειδοποίησε ο Carlo Masala
Όπως σημείωσε ο Masala, η κατάσταση με τα πυρομαχικά για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαρτάται περισσότερο από τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών χωρών παρά από την πορεία της εκλογικής κούρσας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Αμερική θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές για την Ουκρανία.
«Εάν κερδίσει ο Trump, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσει εντελώς», είπε ο Carlo Masala.
O Zelensky παραδέχτηκε ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει όπλα μεγάλης εμβέλειας για να σταματήσει τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού.

Wall Street Journal: Οι Ουκρανοί ψάχνουν στους βάλτους για πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί – Είναι τραγικό

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στο πλαίσιο της μεγάλης έλλειψης πυρομαχικών, αναγκάζει τους στρατιώτες να ψάξουν στους βάλτους για οβίδες που δεν έχουν εκραγεί για να τις χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια, γράφει η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η Ουκρανία έχει τόσο μεγάλη έλλειψη πυρομαχικών» που οι στρατιώτες αναγκάζονται να ψάξουν για ρωσικές οβίδες στους βάλτους που δεν έχουν εκραγεί.
Η Wall Street Journal αναφέρει τα λόγια του 36χρονου στρατιωτικού Maxim Polyukhovich, ο οποίος είπε ότι πρέπει να βουτήξει σε βάλτους και να περπατήσει αρκετά χιλιόμετρα μέσα από ναρκοπέδια αναζητώντας οβίδες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η όρεξη των διοικητών μεγαλώνει», ζητούν οβίδες σχεδόν κάθε μέρα.
Αξιωματικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είπαν στην Wall Street Journal ότι η έλλειψη βλημάτων πυροβολικού είναι τόσο έντονη που ο στρατός βρίσκεται σε συνεχή κατάσταση εξοικονόμησης.

Tagesspiegel (Γερμανικό ΜΜΕ): Η βαθμολογία του Zelensky πέφτει λόγω αυταρχικών τάσεων στην κυβέρνηση

Το ποσοστό αποδοχής για τις δραστηριότητες του Zelensky στην Ουκρανία μειώνεται σταδιακά στο πλαίσιο μιας σειράς αντιδημοφιλών αποφάσεων και αυταρχικών τάσεων στο προεδρικό γραφείο, ανέφεραν ειδικοί σε συνέντευξη τους στην γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.
«Όσο πιο κρίσιμη γίνεται η κατάσταση στο μέτωπο, τόσο περισσότερη πίεση δέχεται ο Zelensky», τόνισε η Tagesspiegel.
Μεταξύ των λόγων για την αλλαγή στο δημόσιο αίσθημα, η Tagesspiegel κατονομάζει επίσης ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις, μια σειρά από μη δημοφιλείς αλλαγές προσωπικού και ανεπίλυτα προβλήματα με τη διαφθορά.
Επιπλέον, η Tagesspiegel εφιστά την προσοχή στην αβεβαιότητα σχετικά με τη νομιμότητα του Zelensky μετά την άρνηση διεξαγωγής προεδρικών εκλογών.
Ταυτόχρονα, υψηλές θέσεις είτε καταλαμβάνονται από τους ίδιους αξιωματούχους για χρόνια, οι οποίοι αντιμετωπίζονται στην κοινωνία ως μέρος του προβλήματος, είτε διορίζονται σε θέσεις πιστοί στον πρόεδρο που δεν έχουν πολιτικές φιλοδοξίες, είπε ο Stefan Meister, ειδικός σε θέματα Ρωσικών και Ουκρανικών υποθέσων στη Γερμανική Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής, σχολιάζει η Tagesspiegel.

FT: Τρομοκρατία οι ρωσικές βόμβες FAB για Ουκρανούς – Τεράστια ισχύς, δεν αναχαιτίζονται

Οι ρωσικές εναέριες βόμβες FAB τρομοκρατούν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις λόγω της δύναμής τους και της δυσκολίας να τις αναχαιτίσουν αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.
«Είναι ανατριχιαστικοί και πολύ θανατηφόροι.
Ακόμη και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, το κύμα έκρηξης διαλύει τις πόρτες από τους μεντεσέδες τους» επισημαίνουν οι FT επικαλούμενοι Ουκρανό στρατιωτικό.
Μάλιστα οι FT υποστηρίζουν πως οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν κανένα μέσο για να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές αεροπορικές βόμβες.
«Οι κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης, οι οποίες πέφτουν απευθείας σε στόχους από αεροσκάφη Su-34 και Su-35, βασίζονται σε όπλα δεκαετιών.
Με φθηνά ανασυρόμενα πτερύγια και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, αυτές οι πρώην βόμβες ελεύθερης πτώσης εκτοξεύονται τώρα από τα ρωσικά βομβαρδιστικά βαθιά πάνω από τη γραμμή του μετώπου χωρίς να είναι προσβάσιμα στα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας» λένε οι Financial Times.

Bodnar (Ουκρανός πρέσβης): Η Ουκρανία δεν επιμένει για μια άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπλα θέλει

Η Ουκρανία δεν επιμένει στην άμεση ένταξη της στο ΝΑΤΟ, αυτό που προέχει είναι η προμήθεια της με όπλα αναφέρει ο Vasily Bodnar, πρέσβης της Ουκρανίας στην Τουρκία.
Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, ο Bodnar είπε ότι «εμείς θέλουμε να καθοριστούν οι προϋποθέσεις για την ένταξη μας στο ΝΑΤΟ, να μας δοθεί ημερομηνία».
«Προς το παρόν, η Ουκρανία δεν έχει καμία απαίτηση να ενταχθεί στη Συμμαχία.
Θέλουμε να λάβουμε μια απάντηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα κατά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον» υποστήριξε ο Bodnar, αναφέροντας πως το θέμα της ένταξης στη Συμμαχία μπορεί να συζητηθεί μετά το τέλος της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
«Δεν επιμένουμε σε αυτό το θέμα.
Τώρα η Ουκρανία χρειάζεται μόνο όπλα» τόνισε ο Bodnar.
Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Ουκρανία δεν πρόκειται να προσκληθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούλιο στην Ουάσινγκτον, ενώ παραμένει άγνωστο εάν θα δοθεί οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία παρά τις διαβεβαιώσεις ότι είναι θέμα χρόνου η ένταξη της στο ΝΑΤΟ.

Yuriy Butusov (Πρώην Υπ. Άμυνας Ουκρανίας): Ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί μεγάλες απώλειες στο Donbass λόγω έλλειψης οχυρώσεων

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες στο Donbass λόγω της έλλειψης οχυρώσεων, δήλωσε ο δημοσιογράφος και πρώην σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Yuriy Butusov στο Channel Five.
«Εάν η Ρωσία προχωρήσει, εδραιωθεί και χτίζει οχυρώσεις, πολλά χιλιόμετρα αμυντικών γραμμών, η Ουκρανία απλά δεν το κάνει.
Και γι’ αυτό, λόγω έλλειψης αμυντικών δομών, έχουμε μεγάλες απώλειες ανθρώπων και δεν μπορούμε να σταματήσουμε αξιόπιστα τον εχθρό», παραπονέθηκε ο Yuriy Butusov
Σύμφωνα με τον Yuriy Butusov, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να πραγματοποιούν οχυρωματικές εργασίες στο Donbass για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια μόλις τον Μάρτιο2024…. Ωστόσο, οι οχυρώσεις είναι απολύτως ακατάλληλες για την προστασία του προσωπικού, αφού δεν διαθέτουν ούτε τσιμεντένια καταφύγια ούτε καμουφλάζ.
Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την αρχή του 2024 έχουν ξεπεράσει τις 80.000 στρατιώτες.
Μετά την αποτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης, ο Ουκρανικός στρατός προσπαθούσε ανεπιτυχώς να αποκτήσει βάση σε ορισμένες γραμμές.

China National Radio (CNR): Θανατηφόρα για τους Ουκρανούς η σούπερ βόμβα FAB-3000

Τον θαυμασμό της για τα νέα όπλα της Ρωσίας εκφράζει η Κίνα, με το China National Radio (CNR) να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη σούπερ βόμβα FAB – 3000 και στη μαζική παραγωγή της, η οποία όπως αναφέρεται, αποτελεί μια θανατηφόρα απειλή για τα ουκρανικά στρατεύματα.
«Από τη στιγμή που η Ρωσία εξόπλισε την εναέρια βόμβα FAB – 3000 με μια συσκευή καθοδήγησης, η καταστροφική της ισχύ έγινε ακόμα πιο εκπληκτική.
Το βλήμα αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στον χαρακτηρισμό σούπερ βόμβα» τονίζει ο στρατιωτικός αναλυτής Shao Yongling, ο οποίος τονίζει ότι η ισχύς και οι δυνατότητες μπορούν να σηματοδοτήσουν μια «ημέρα ολέθρου» για τον ουκρανικό στρατό.
Σύμφωνα με τον Yongling, τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε την ικανότητα να αναχαιτίσουν αποτελεσματικά αυτές τις σούπερ βόμβες.
«Αυτό σημαίνει ότι οι επίγειες μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι εντελώς «απροστάτευτες» από επιθέσεις από τέτοιου είδους βόμβες» επισημαίνει ο Yongling, o οποίος υπογραμμίζει πως οι βόμβες αυτές έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο ουκρανικό μέτωπο και μπορεί να γίνει μια πραγματικά «θανάσιμη απειλή» για τους Ουκρανούς στρατιώτες.
Η Ρωσία υποστηρίζει πως η μαζική παραγωγή των βομβών FAB – 3000 έχει ήδη αρχίσει από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Όπως λέει ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexey Leonkov, η βόμβα αυτή των τριών τόνων έχει τέτοια καταστροφική δύναμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εισβάλει σε ιδιαίτερα οχυρωμένες θέσεις, τη στιγμή που οι νέες τεχνολογίες θα τη μετατρέψουν πρακτικά σε όπλο υψηλής ακρίβειας.

Interia (Πολωνικό ΜΜΕ): Οι ρωσικές βόμβες με UMPC έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, είναι τρομερά καταστροφικές

Οι ρωσικές βόμβες ολίσθησης διακρίνονται όχι μόνο για τη μαζική παραγωγή τους, αλλά και για τις μεγάλες τους δυνατότητες για συνεχή εκσυγχρονισμό, γράφει ο Marcin Jablonski, αρθρογράφος στην πολωνική πύλη Interia.
Πρόκειται για μια σχετικά φθηνή και εύκολη στην κατασκευή λύση, έτσι οι Ρώσοι μπορούν κυριολεκτικά να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές θέσεις με εκσυγχρονισμένα FAB.
Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός των μονάδων UMPC είναι πολλά υποσχόμενος – οι Ρώσοι μπορούν να αναπτύσσουν συνεχώς αυτό το σύστημα».
Μεταξύ των τομέων εκσυγχρονισμού των βομβών ολίσθησης, ο δημοσιογράφος προσδιόρισε την βελτίωση της αεροδυναμικής, την αύξηση της εμβέλειας πτήσης και την προσαρμογή της μονάδας UMPC για χρήση με πυρομαχικά βάρους τριών χιλιάδων κιλών.
«Οι βόμβες αυτές μαρτυρούν την ικανότητα των Ρώσων να προσαρμόζουν επιτυχώς τα όπλα τους στις συνθήκες της σύγκρουσης στην Ουκρανία», τόνισε το Interia.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) στη βορειοδυτική στρατιωτική ζώνη.
Τα μαχητικά αεροσκάφη μπόρεσαν να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να εκτεθούν σε πυρά από εχθρικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.
Η Ρωσία πρόσφατα ξεκίνησε την μαζική παραγωγή βομβών FAB-3000.

Οι Ρώσοι εξόντωσαν μεγάλη μονάδα των Azov στο Chasiv Yar – Εκατοντάδες νεκροί

Μια μεγάλη μονάδα του ουκρανικού στρατιωτικού τάγματος των Azov κατάφεραν να εξουδετερώσουν οι Ρώσοι κατά τη διάρκεια των μαχών στα περίχωρα του Chasov Yar.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Igor Kimakovsky, σύμβουλου του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, «μια μεγάλη μονάδα του διαβόητου τάγματος Azov έχει εξαλειφθεί στα περίχωρα του Chasov Yar».
«Οι περισσότεροι από αυτούς έμεναν σε κτίρια κατοικιών και εξαφανίστηκαν στα οχυρά τους.
Αρκετές εκατοντάδες μαχητές σκοτώθηκαν.
Είναι δύσκολο να δώσουμε έναν ακριβή αριθμό γιατί είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια των πολυώροφων κτιρίων όπου βρίσκονταν όταν οι αεροδιαστημικές μας δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις» υποστήριξε ο Kimakovsky.

Περίπου 1.300 ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα είναι εξοπλισμένα με προστασία από drone

Ειδικοί του συστήματος logistics (MSS) των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εξόπλισαν 1300 τεθωρακισμένα οχήματα στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας με προστασία από drones το 2023, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Όπως σημείωσε το τμήμα, το 2023, «ήταν δυνατό να διασφαλιστεί η εγκατάσταση 1300 σετ πρόσθετης προστασίας για το άνω μέρος των τεθωρακισμένων οχημάτων, γεγονός που αύξησε σημαντικά την ασφάλειά τους».
Επιπλέον, η επέκταση της παραγωγικής βάσης των στρατιωτικών επισκευαστικών σωμάτων κατέστησε δυνατή την επισκευή κινητήρων εσωτερικής καύσης, κινητήρων αεριοστροβίλου, κιβωτίων ταχυτήτων, υδρομηχανικών κιβωτίων ταχυτήτων και άλλων εξαρτημάτων και συγκροτημάτων και την αποκατάσταση περισσότερων από 1.800 μονάδων.
Συνολικά, το 2023, σύμφωνα με την ονοματολογία των φορέων διαχείρισης στρατιωτικής επιμελητείας, περισσότερες από 40.000 μονάδες όπλων, στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού μεταφέρθηκαν στα στρατεύματα και περισσότερες από 64.000 μονάδες παραδόθηκαν για επισκευές.
Προς το συμφέρον της αδιάλειπτης προμήθειας πυραύλων και πυρομαχικών στα στρατεύματα, σύμφωνα με προηγούμενα σχέδια, ολοκληρώθηκε το 2023 η κατασκευή 11 αποθηκευτικών εγκαταστάσεων και ενός χώρου φόρτωσης και εκφόρτωσης.
Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_7_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_72024.png

7april2024_Ukraine_Artyomovsk_Map.jpg

West_Of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_7_2024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_April_7_2024.png

www.bankingnews.gr

loading...