Είναι πραγματική η πιθανότητα ενός παγκόσμιου πολέμου ;

Ο ατομικός πόλεμος είναι πιθανός. Η παγκόσμια ειρήνη κρέμεται στο δάχτυλο των Ηνωμένων Πολιτειών ότι οι Ουκρανοί «ολοκληρωτικοί εθνικιστές» και οι Ισραηλινοί «ρεβιζιονιστές σιωνιστές» εκβιάζουν.

 

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Εάν η Ουάσιγκτον δεν παραδώσει όπλα για να σφαγιάσει τους Ρώσους και τους κατοίκους της Γάζας, δεν θα διστάσουν να εξαπολύσουν τον Αρμαγεδδώνα.  Οι πόλεμοι στην Ουκρανία και την Γάζα οδήγησαν αρκετούς κορυφαίους πολιτικούς να συγκρίνουν την τρέχουσα περίοδο με τη δεκαετία του 1930 και να εγείρουν την πιθανότητα ενός Παγκόσμιου Πολέμου. Είναι δικαιολογημένοι αυτοί οι φόβοι ή είναι ρητορική που αποσκοπεί στην ενστάλαξη φόβου;

Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, πρόκειται να συνοψίσουμε γεγονότα άγνωστα σε όλους, αν και γνωστά στους ειδικούς. Θα το κάνουμε χωρίς πάθος, με κίνδυνο να φανούμε αδιάφοροι σε αυτές τις φρικαλεότητες. Πρώτον, ας κάνουμε διάκριση μεταξύ των συγκρούσεων στην Ανατολική Ευρώπη και την Μέση Ανατολή. Έχουν μόνο δύο κοινά πράγματα:

Δεν αντιπροσωπεύουν κανένα σημαντικό ζήτημα και μια ήττα για τη Δύση στην Γάζα μετά την ήττα της στη Συρία, θα σήμαινε το τέλος της ηγεμονίας της στον κόσμο.  Τροφοδοτούνται από μια φασιστική ιδεολογία, αυτή των Ουκρανών «ακέραιων εθνικιστών» του Ντμίτρο Ντόντσοφ.1  και αυτή των Ισραηλινών «ρεβιζιονιστών Σιωνιστών» του Vladimir Ze’ev Jabotinsky2  ; δύο ομάδες που είναι σύμμαχοι από το 1917, αλλά πέρασαν στην παρανομία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό σήμερα.

Ωστόσο, υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ τους:  Η ίδια οργή είναι ορατή και στα δύο πεδία των μαχών, αλλά οι «ολοκληρωτικοί εθνικιστές» θυσιάζουν τους δικούς τους πολίτες (δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου αρτιμελείς άνδρες κάτω των τριάντα ετών στην Ουκρανία), ενώ οι «ρεβιζιονιστές σιωνιστές» θυσιάζουν ανθρώπους που τους είναι ξένοι. , Άραβες πολίτες. Είναι πιθανόν αυτοί οι πόλεμοι να γίνουν ευρέως διαδεδομένοι;

Αυτή είναι η βούληση των δύο προαναφερθέντων ομάδων. Οι «ολοκληρωτικοί εθνικιστές» συνεχίζουν να επιτίθενται στη Ρωσία εντός της επικράτειάς της και στο Σουδάν, ενώ οι «ρεβιζιονιστές Σιωνιστές» βομβαρδίζουν τον Λίβανο, την Συρία και το Ιράν (ακριβέστερα το ιρανικό έδαφος στη Συρία αφού το προξενείο στη Δαμασκό είναι εξωεδαφικό).

Ωστόσο κανείς δεν απαντά ούτε η Ρωσία, ούτε η Αίγυπτος και τα Εμιράτα στην πρώτη περίπτωση, ούτε η Χεζμπολάχ, ούτε ο συριακός αραβικός στρατός, ούτε οι Φρουροί της Επανάστασης στη δεύτερη περίπτωση.

Όλοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, που αγωνιούν να αποφύγουν μια βάναυση απάντηση από τη «συλλογική Δύση» που θα οδηγούσε σε Παγκόσμιο Πόλεμο, προτιμούν να απορροφήσουν τα χτυπήματα και να αποδεχτούν τον θάνατό τους.

Εάν επρόκειτο να υπάρξει μια γενίκευση του πολέμου, δεν θα ήταν πλέον απλώς συμβατικός, αλλά πάνω από όλα πυρηνικός. Ενώ γνωρίζουμε τις συμβατικές δυνατότητες του καθενός, αγνοούμε σε μεγάλο βαθμό τις πυρηνικές του ικανότητες.

Το πολύ γνωρίζουμε ότι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν στρατηγικές πυρηνικές βόμβες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ότι η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει υπερηχητικούς πυρηνικούς εκτοξευτές με τους οποίους καμία άλλη δύναμη δεν μπορεί να ανταγωνιστεί.

Ωστόσο, ορισμένοι δυτικοί ειδικοί αμφισβητούν την πραγματικότητα αυτών των εκπληκτικών τεχνικών προόδων. Στο βάθος ποια είναι η στρατηγική των πυρηνικών δυνάμεων;  Εκτός από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ινδία, το Πακιστάν, η Βόρεια Κορέα και το Ισραήλ διαθέτουν στρατηγικές ατομικές βόμβες. Όλοι εκτός από το Ισραήλ τα βλέπουν ως μέσο αποτροπής.

Τα δυτικά ΜΜΕ παρουσιάζουν επίσης το Ιράν ως πυρηνική δύναμη, κάτι που η Ρωσία και η Κίνα αρνούνται επίσημα. Κατά την διάρκεια του πολέμου της Υεμένης, η Σαουδική Αραβία αγόρασε τακτικές πυρηνικές βόμβες από το Ισραήλ και τις χρησιμοποίησε, αλλά δεν φαίνεται να τις έχει μόνιμα ή να έχει κατακτήσει την τεχνική.

Μόνο η Ρωσία διεξάγει τακτικά ασκήσεις πυρηνικού πολέμου. Κατά τη διάρκεια αυτών του περασμένου Οκτωβρίου, παραδέχτηκε ότι έχασε το ένα τρίτο του πληθυσμού της μέσα σε λίγες ώρες, στη συνέχεια προσομοίωσε τον αγώνα και βγήκε νικήτρια.

Τελικά, δεν σχεδιάζουν όλες οι πυρηνικές δυνάμεις να πυροβολήσουν πρώτα, καθώς αυτό θα οδηγούσε αναμφίβολα στην καταστροφή τους. Με εξαίρεση το Ισραήλ που, αντίθετα, φαίνεται να έχει υιοθετήσει το «δόγμα Sanson» («Αφήστε με να πεθάνω με τους Φιλισταίους»).

Θα ήταν λοιπόν η μόνη δύναμη να φανταστεί κανείς την απόλυτη θυσία, το «Λυκόφως των Θεών», αγαπητό στους Ναζί.  Δύο κρίσιμα έργα έχουν αφιερωθεί στο ισραηλινό στρατιωτικό πεδίο « The Samson Option: Israel’s Nuclear Arsenal and American Foreign Policy » του Seymour M. Hersh (Random House, 1991) και « Israel and the Bomb » του Avner Cohen (Columbia University Press , 1998, μετάφραση στα γαλλικά από τις εκδόσεις Demi-Lune).

Οι Ιουδαίοι δεν είχαν ποτέ οραματιστεί μια κλασική μορφή αποτροπής, για υτό θεωρούν ότι το Ισραήλ δεν θα διστάσει να αυτοκτονήσει για να σκοτώσει τους εχθρούς του αντί να νικηθεί. Αυτό είναι το συγκρότημα Masada. Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι σύμφωνος με την «Οδηγία Hannibal» σύμφωνα με την οποία ο IDF πρέπει να σκοτώσει τους δικούς του στρατιώτες αντί να τους επιτρέψει να γίνουν αιχμάλωτοι του εχθρού.

Κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Levi Eshkol, διέταξε να προετοιμαστεί μια από τις δύο βόμβες που είχε τότε το Ισραήλ για να πυροδοτηθεί κοντά σε μια αιγυπτιακή στρατιωτική βάση στο όρος Σινά. Αυτό το σχέδιο δεν εκτελέστηκε, καθώς ο IDF κέρδισε πολύ γρήγορα αυτόν τον συμβατικό πόλεμο. Αν είχε συμβεί αυτό, οι εκρήξεις  θα είχαν σκοτώσει όχι μόνο Αιγύπτιους, αλλά και Ισραηλινούς.

Κατά τη διάρκεια του Οκτωβριανού Πολέμου του 1973 (γνωστός στη Δύση ως «Πόλεμος Κιπούρ»), ο Υπουργός Άμυνας, ο Ισραηλινός-ουκρανικής καταγωγής Μοσέ Νταγιάν και ο Πρωθυπουργός Γκόλντα Μέιρ, σκέφτηκαν και πάλι να χρησιμοποιήσουν 13 ατομικές βόμβες.

Οι αποκαλύψεις του Μορντεχάι Βανούνου στο πρωτοσέλιδο των Sunday Times.  Το 1986 ένας πυρηνικός τεχνικός στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Dimona, ο Μαροκινός Mordechaï Vanunu, αποκάλυψε στους  Sunday Times το μυστικό στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ.

Τον απήγαγε η Μοσάντ στη Ρώμη, κατόπιν εντολής του Ισραηλινού πρωθυπουργού και πατέρα της ατομικής βόμβας, του Λευκορώσου Σιμόν Πέρες. Δικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών και καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκιση, 11 από τα οποία πέρασε σε ολική απομόνωση. Καταδικάστηκε ξανά σε φυλάκιση 6 μηνών επειδή τόλμησε να μιλήσει με την ομάδα του Βολταίρου.

Το 2009, ο Martin van Creveld, ο κορυφαίος στρατηγός του Ισραήλ, δήλωσε: « Έχουμε αρκετές εκατοντάδες ατομικές κεφαλές και πυραύλους και μπορούμε να χτυπήσουμε τους στόχους μας προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμη και τη Ρώμη.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι μεταξύ των πιθανών στόχων της Πολεμικής μας Αεροπορίας (…) Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να εκδιωχθούν όλοι. Οι άνθρωποι που αγωνίζονται για αυτόν τον στόχο απλώς περιμένουν «το κατάλληλο άτομο τη σωστή στιγμή ». Μόλις πριν από δύο χρόνια, 7 ή 8% των Ισραηλινών συμφώνησαν ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση, πριν από δύο μήνες ήταν 33%, και τώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Gallup, το ποσοστό είναι 44% για το “.

Είναι λοιπόν λογικό να πιστεύουμε ότι καμία πυρηνική δύναμη, εκτός από το Ισραήλ, δεν θα τολμήσει να διαπράξει το ανεπανόρθωτο.  Ακριβώς, αυτό οραματίστηκε ο υπουργός Κληρονομιάς, Amichai Eliyahu (Otzma Yehudit/Εβραϊκή Δύναμη), στο Radio  Kol Berama στις 5 Νοεμβρίου. Σχετικά με τα ατομικά όπλα κατά της Γάζας, δήλωσε: « είναι μια λύση… είναι μια επιλογή ». Στη συνέχεια συνέκρινε τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας με «Ναζί», διαβεβαιώνοντας ότι «δεν υπάρχουν μη πολεμιστές στη Γάζα» και ότι αυτή η περιοχή δεν αξίζει ανθρωπιστική βοήθεια. « Δεν υπάρχει αμέτοχος στη Γάζα ».  Αυτά τα σχόλια προκάλεσαν αγανάκτηση στη Δύση. Μόνο η Μόσχα εξεπλάγη που ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας δεν το ανέλαβε.

Είναι πολύ πιθανό ότι αυτός είναι ο λόγος που ωθεί την Ουάσιγκτον να συνεχίσει να εξοπλίζει το Ισραήλ ενώ ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός: εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παρέχουν πλέον όπλα στο Τελ Αβίβ για να σφαγιάσουν τους Γάζες, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα εναντίον όλων των λαών της Γάζας. στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Ισραηλινών.  Στην Ουκρανία, οι «ολοκληρωτικοί εθνικιστές» είχαν σχεδιάσει να εκβιάσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες με το ίδιο επιχείρημα: την πυρηνική απειλή ή, ελλείψει αυτού, αυτή των βιολογικών όπλων.10 . Το 1994, η Ουκρανία, η οποία διέθετε μεγάλο απόθεμα σοβιετικών ατομικών βομβών, υπέγραψε το Μνημόνιο της Βουδαπέστης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία της έδωσαν εγγυήσεις εδαφικής ακεραιότητας με αντάλλαγμα τη μεταφορά όλων των πυρηνικών τους όπλων στη Ρωσία και την υπογραφή της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT). Ωστόσο, μετά την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς το 2014 (EuroMaidan), «ολοκληρωτικοί εθνικιστές» εργάστηκαν για την εκ νέου πυρηνοποίηση της χώρας.

Αυτό ήταν απαραίτητο στα μάτια τους για να εξαλείψουν την Ρωσία από προσώπου γης.  Στις 19 Φεβρουαρίου 2022, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Voloymyr Zelensky ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ετήσιας Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου ότι θα έθετε υπό αμφισβήτηση το Μνημόνιο της Βουδαπέστης  προκειμένου να επανεξοπλίσει τη χώρα του με πυρηνικά.

Πέντε ημέρες αργότερα, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική της επιχείρηση εναντίον της κυβέρνησης του Κιέβου με σκοπό την εφαρμογή του ψηφίσματος 2202. Έθεσε ως τον υψηλότερο στόχο προτεραιότητας να πάρει τον έλεγχο των μυστικών και παράνομων αποθεμάτων της κυβέρνησης του Κιέβου. εμπλουτισμένο ουράνιο.

Μετά από οκτώ ημέρες μάχης, ο μη στρατιωτικός πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια καταλήφθηκε από τον ρωσικό στρατό.   Ο Λόρενς Νόρμαν, ειδικός ανταποκριτής της Wall Street Journal στο φόρουμ του Νταβός για την ιρανική πυρηνική ενέργεια, ανέφερε στο Twitter τη δήλωση του Ραφαέλ Γκρόσι για την ουκρανική πυρηνική ενέργεια, αλλά δεν δημοσίευσε άρθρο για το θέμα.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και άλλος δημοσιογράφος, αυτή τη φορά των New York Times.  Σύμφωνα με τον Αργεντινό Rafael Grossi, διευθυντή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, ο οποίος μίλησε τρεις μήνες αργότερα, στις 25 Μαΐου, στο φόρουμ του Νταβός, η Ουκρανία είχε αποθηκεύσει κρυφά 30 τόνους πλουτώνιο και 40 τόνους ουράνιο στη Ζαπορίζια.

Σε τιμές αγοράς, αυτή η μετοχή άξιζε τουλάχιστον 150 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε: « Το μόνο πράγμα που λείπει [η Ουκρανία] είναι ένα σύστημα εμπλουτισμού ουρανίου. Αλλά είναι ένα τεχνικό ζήτημα και για την Ουκρανία δεν είναι ένα άλυτο πρόβλημα ».

Ωστόσο, ο στρατός του είχε ήδη αφαιρέσει μεγάλο μέρος αυτού του αποθέματος από το εργοστάσιο. Οι μάχες συνεχίστηκαν εκεί για μήνες. Αν τα είχαν ακόμα οι ολοκληρωτικοί εθνικιστές, θα έκαναν όπως οι «ρεβιζιονιστές σιωνιστές» σήμερα: θα ζητούσαν όλο και περισσότερα όπλα και, σε περίπτωση άρνησης, θα απειλούσαν να τα χρησιμοποιήσουν, δηλαδή να εκτοξεύσουν πυρηνικά.

Ας επιστρέψουμε στα σημερινά πεδία μάχης. Τι παρατηρούμε; Στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη, η Δύση συνεχίζει να παρέχει ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο στους «ολοκληρωμένους εθνικιστές» και, σε μικρότερο βαθμό, στους «ρεβιζιονιστές σιωνιστές». Ωστόσο, δεν έχουν καμία εύλογη ελπίδα να απωθήσουν τους Ρώσους, ούτε να σφαγιάσουν όλους τους πολίτες της Γάζας.

Στη χειρότερη περίπτωση, μπορούν να οδηγήσουν τους συμμάχους τους να αδειάσουν τα οπλοστάσια τους, να θυσιάσουν όλους τους Ουκρανούς σε ηλικία μάχης και να απομονώσουν διπλωματικά το αδίστακτο κράτος του Ισραήλ.

Επιπλέον, ο Moshe Dayan δεν είπε « το Ισραήλ πρέπει να είναι σαν λυσσασμένο σκυλί, πολύ επικίνδυνο για να ελέγχεται ».  Ας αναλογιστούμε ότι αυτές οι φαινομενικά καταστροφικές συνέπειες είναι στην πραγματικότητα ο στόχος τους.  Ο κόσμος θα βρισκόταν τότε χωρισμένος στα δύο όπως κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, μόνο που το Ισραήλ θα είχε γίνει απρόσιτο.

Στην Δύση, οι Αγγλοσάξονες θα εξακολουθούσαν να είναι οι κύριοι, ειδικά επειδή θα ήταν οι μόνοι που θα είχαν όπλα, οι σύμμαχοί τους θα είχαν εξαντλήσει τα δικά τους στην Ουκρανία. Το Ισραήλ σε απομόνωση, όπως στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν αναγνωρίστηκε πραγματικά μόνο από το καθεστώς του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής, θα εξακολουθούσε να εκπληρώνει την αποστολή που του είχε αρχικά ανατεθεί. : να κινητοποιηθεί στην υπηρεσία της Αυτοκρατορίας, της εβραϊκής διασποράς που φοβάται ένα νέο αντισημιτικό κύμα.

Αυτό το σκοτεινό όραμα είναι το μόνο που μπορεί να επιτρέψει στους Αγγλοσάξονες να μην καταρρεύσουν και να εξακολουθήσουν να έχουν υποτελείς, ακόμα κι αν αυτό δεν θα έχει πλέον μεγάλη σχέση με τη δύναμή τους στην εποχή του «παγκόσμιου κόσμου». Αυτός είναι ο λόγος που έχουν τοποθετηθεί στη σημερινή άρρηκτη κατάσταση.

Οι «ολοκληρωτικοί εθνικιστές» και οι «ρεβιζιονιστές σιωνιστές» τους εκβιάζουν, αλλά σκοπεύουν να τους χειραγωγήσουν για να χωρίσουν τον κόσμο στα δύο και να διατηρήσουν ό,τι μπορούν για την υπεροχή τους . Από  τους Serge Marchand και  Thierry Meyssan

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Επίσης υποστηρίζοντας το περιοδικό μας συμβάλετε στην πραγματική επίλυση μιας μεγάλης εθνικής μάστιγας τα  σοβαρά και θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα μέσα από τρεις παγκόσμιες-πανελλήνιες καινοτομίες. 

Με εμπνευστή τον μεγάλο Σέρβο προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς  ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλοςστα πλαίσια της πραγματικής μείωσης των θανατηφόρων-σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων είναι δημιουργός τριών παγκόσμιων-πανελλήνιων καινοτομιών.

Εδώ και είκοσι έτη δημιούργησε ένα Πρότυπο προπονητικό πρόγραμμα υψηλού αθλητισμού για την αποφυγή σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Μεταξύ άλλων προτείνει την δημιουργία Γυμνασίων-Λυκείων και πανεπιστημιακών σχολών μηχανοκίνητου αθλητισμού. Διότι ήταν στέλεχος στην μεγάλη ΑΕΚ των τίτλων και του Final four μια ακόμη παγκόσμια καινοτομία του είναι ότι συμπεριλαμβάνει ένας μέρος της προπονητικής του Ντούσαν Ίβκοβιτς-Ευρωλίγκας μαζί με δικές του ασκήσεις στο προπονητικό πρόγραμμα αποφυγής των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και για την αγωνιστική προετοιμασία στα μηχανοκίνητα σπορ σχετικά με αγώνες μοτοσυκλέτας-αυτοκινήτου. Για όσους δεν γνωρίζουν στον κλάδο της μοτοσυκλέτας-αυτοκινήτου στην Ελλάδα δεν υπάρχουν προπονητές και προπονητικό-τεχνικό σκέλος.

Το έτος 2004 ίδρυσε αθλητικό σύλλογο μοτοσυκλέτας-αυτοκινήτου στα πλαίσια της απομάκρυνσης των οδηγών από αυτοσχέδιους αγώνες, επικίνδυνους ελιγμούς και σοβαρά-θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Με προσωπικές του ενέργειες πέντε μήνες από την δημιουργία του συλλόγου διοργανώσαμε αγώνα πανελληνίου πρωταθλήματος,   Επίσης έκανε 4 χρόνια αθλητική εκπομπή στο ραδιόφωνο για τα μηχανοκίνητα σπορ και για την εφαρμογή των τριών παγκόσμιων-καινοτομιών του σχετικά με τα σοβαρά-θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και την πρόσληψη προπονητών στα σωματεία μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επίσης επί 20 συναπτά έτη δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ τις εργασίες-καινοτομίες του. Τις καινοτόμες προτάσεις του έχει καταθέσει και ως πρόεδρος του αθλητικού Σωματείου στους αρμόδιους φορείς.

Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του. Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress

loading...