14η ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ Πι ΚΑΙ ΤΗΣ Πι…

Κάθε χρόνο στις 14 Μαρτίου (3/14 με τον αμερικανικό τρόπο γραφής των ημερομηνιών) εορτάζεται η παγκόσμιος ημέρα της μαθηματικής σταθεράς π(= 3,14159…) δηλαδή του λόγου της περιφέρειας προς τη διάμετρο του κύκλου (καθώς τα 3, 1 και 4 είναι τα τρία πρώτα ψηφία του αριθμού).

Η πρώτη γνωστή εορταστική εκδήλωση προς τιμή της οργανώθηκε το 1988 στο Σαν Φρανσίσκο από τον αμερικανό φυσικό και καλλιτέχνη Λάρυ Σω.

Το 2009 η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υποστήριξε τη θέσπιση της επίσημης ημέρας του πι, ενώ στις 12 Μαρτίου 2009 το ίδιο σώμα πέρασε ένα μη-δεσμευτικό ψήφισμα, που την αναγνώριζε επισήμως.

Η ημέρα του πι έχει εορτασθεί με πολλούς και διάφορους τρόπους, όπως η συζήτηση της σημασίας του αριθμού, η κατανάλωση και το πέταγμα πίτας…

Το ενδιαφέρον είναι ότι συμπίπτει με την Steak & BJ Day (παγκόσμιο ημέρα μπριζόλας και π-θηλασμού) που αποτελεί την απάντηση των παραδοσιακών αντρών στην Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που εορτάζεται (ακριβώς ένα μήνα νωρίτερα) στις 14 Φεβρουαρίου.

Κάθε 14 Μαρτίου λοιπόν, η παραδοσιακές πραγματικά ερωτευμένες γυναίκες μαγειρεύουν μια μπριζόλα και κάνουν στοματικό έρωτα στους άνδρες που αγαπούν ως ανταπόδοση στις κάρτες, σοκολάτες, λουλούδια κι άλλα δώρα που αυτοί τους έκαναν δώρο ένα μήνα πριν.

Έχει διατυπωθεί η άποψη ότι η εκδήλωση είναι σεξιστική και πατριαρχική, αν κι έχει χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για τη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα για τον καρκίνο του μαστού.

Επιπροσθέτως κάποιες μοντέρνες φεμινίστριες έχουν προτείνει να καθιερωθεί η 14 Απριλίου (ακριβώς ένα μήνα αργότερα) ως παγκόσμιος ημέρα του ραβανί και της αιδοιολειξίας (και μάλιστα εμπνεόμενες από τους παραδοσιακούς άντρες προσθέτους οι εκδηλώσεις να περιλαμβάνουν και δραστηριότητες όπως υποστήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σαν το Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Προστάτη).

Σε κάθε περίπτωση η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων (που παίρνει τις αποφάσεις στον ελεύθερο δυτικό κόσμο) δεν έχει η θεσμοθετήσει τίποτα επί του θέματος αλλά όπως είναι γνωστό δεν ελέγχεται πλέον από παραδοσιακούς άντρες…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ επειδή καμία ειδησεογραφική δίαιτα δεν μπορεί να είναι πλήρης μόνο με ό,τι σερβίρουν τα ΜεΜΜΕ (Μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης)

https://enimerotikosympliroma.blogspot.com/p/2203300900.html

loading...