Το Confident Dragon καθορίζει τον οδικό χάρτη για τον εκσυγχρονισμό

Ενώ το έργο της Ουκρανίας εξαφανίζεται στον κάδο των σκουπιδιών της ιστορίας, το έργο της Ταϊβάν αλλάζει ταχύτητα. Οι για πάντα πόλεμοι δεν πεθαίνουν ποτέ.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Είναι η χρονιά του Ξύλινου Δράκου, σύμφωνα με την κλασική κινεζική κουλτούρα του wuxing («πέντε στοιχεία»). Ο δράκος, ένα από τα δώδεκα ζώδια του κινεζικού ζωδιακού κύκλου, είναι σύμβολο δύναμης, αρχοντιάς και ευφυΐας. Το ξύλο αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη, την ανάπτυξη και την ευημερία.

Αυτή είναι μια περίληψη για το πού θα πάει η Κίνα το 2024.

Η δεύτερη σύνοδος της 14ης εθνικής επιτροπής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Κινεζικού Λαού (CPPCC) ολοκληρώθηκε στο Πεκίνο την Κυριακή.

Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι στο πλαίσιο της δημοκρατίας με κινεζικά χαρακτηριστικά, ένα εξαιρετικά περίπλοκο –και συναρπαστικό– φαινόμενο, η σημασία του CPPCC είναι πρωταρχικής σημασίας.

Η CPPCC μεταφέρει τις πιο διαφορετικές προσδοκίες του μέσου Κινέζου στο επίπεδο λήψης αποφάσεων και συμβουλεύει την κεντρική κυβέρνηση για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων – από την καθημερινή ζωή έως τις στρατηγικές ανάπτυξης υψηλής ποιότητας.

Φέτος, οι περισσότερες συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο πώς να επιταχυνθεί ο εκσυγχρονισμός της Κίνας.

Ο εκσυγχρονισμός της Κίνας ακόμη πιο γρήγορα. Όντας αυτό που είναι η Κίνα, έννοιες –όπως τα λουλούδια– έχουν ανθίσει παντού, όπως «παραγωγικές δυνάμεις νέας ποιότητας», «βαθυνόμενη μεταρρύθμιση», «άνοιγμα υψηλού επιπέδου» και μια υπέροχη νέα έννοια, «διπλωματία μεγάλων χωρών με κινεζικά χαρακτηριστικά. ”

Όπως επισημαίνουν οι Global Times , « το 2024 δεν είναι μόνο ένα κρίσιμο έτος για την επίτευξη των στόχων του 14ου Πενταετούς Σχεδίου, αλλά και ένα έτος κλειδί για την πραγματοποίηση της μετάβασης στην ανάπτυξη της οικονομίας υψηλής ποιότητας ».

Στοίχημα σε στρατηγική επένδυση

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την πρώτη «έκθεση εργασίας» του Κινέζου πρωθυπουργού Li Qiang , που παρουσιάστηκε πριν από μια εβδομάδα, η οποία άνοιξε την ετήσια σύνοδο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου. Τι να θυμάστε: Το Πεκίνο θα επιδιώξει τους ίδιους οικονομικούς στόχους με το 2023. Αυτό μεταφράζεται σε ετήσια ανάπτυξη 5%.

Φυσικά, οι κίνδυνοι αποπληθωρισμού, η επιβράδυνση στην αγορά ακινήτων και η κάπως κλονισμένη επιχειρηματική εμπιστοσύνη δεν θα εξαφανιστούν. Ο Λι ήταν πολύ ρεαλιστής, τονίζοντας ότι το Πεκίνο γνώριζε «καλά » τις προκλήσεις που είχε μπροστά του: « Δεν θα είναι εύκολο να επιτευχθούν οι στόχοι της χρονιάς ». Και πρόσθεσε: « Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στερείται δύναμης και τα περιφερειακά προβλήματα συνεχίζουν να φουντώνουν. Αυτό έχει κάνει το εξωτερικό περιβάλλον της Κίνας πιο περίπλοκο, πιο αυστηρό και πιο αβέβαιο .

Η στρατηγική του Πεκίνου παραμένει επικεντρωμένη στην « προορατική δημοσιονομική πολιτική και συνετή νομισματική πολιτική ». Συνοψίζοντας, το τραγούδι παραμένει το ίδιο. Δεν θα υπάρξει κανενός είδους « ερέθισμα ».

Θα πρέπει να βρεθούν βαθύτερες απαντήσεις στην έκθεση εργασίας/προϋπολογισμό που δημοσίευσε η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων: θα δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές, μέσω πρόσθετων κονδυλίων για την επιστήμη, την τεχνολογία, την εκπαίδευση, την εθνική άμυνα και τη γεωργία. Μετάφραση: Η Κίνα επενδύει σε στρατηγικές επενδύσεις, το κλειδί για μια ποιοτική οικονομική μετάβαση.

Στην πράξη, το Πεκίνο θα επενδύσει πολλά στον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας και στην ανάπτυξη « νέων ποιοτικών παραγωγικών δυνάμεων », όπως τα νέα ενεργειακά οχήματα, η βιοκατασκευή και οι εμπορικές διαστημικές πτήσεις.

Ο υπουργός Επιστημών Γιν Χετζούν ήταν πολύ σαφής: οι εθνικές επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη θα αυξηθούν κατά 8,1% το 2023. Θέλει περισσότερα και θα το πάρει: οι δαπάνες Ε&Α θα αυξηθούν κατά 10% για να φτάσουν συνολικά τα 370,8 δισεκατομμύρια γιουάν.

Το μάντρα είναι «αυταρκία». Σε κάθε μέτωπο, από την κατασκευή τσιπ έως την τεχνητή νοημοσύνη. Ένας ανελέητος τεχνολογικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη – και η Κίνα είναι πλήρως αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τον «τεχνολογικό περιορισμό» του ηγεμόνα, με απώτερο στόχο να αποσπάσει την τεχνολογική υπεροχή από τον κύριο ανταγωνιστή της. Το Πεκίνο απλά δεν έχει την πολυτέλεια να είναι ευάλωτο σε τεχνολογικά σημεία ασφυξίας και διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ως εκ τούτου, τα βραχυπρόθεσμα οικονομικά προβλήματα δεν θα είναι η αιτία των άγρυπνων νυχτών. Οι ηγέτες του Πεκίνου κοιτάζουν πάντα μπροστά και επικεντρώνονται σε μακροπρόθεσμες προκλήσεις.

Μαθήματα από το πεδίο μάχης του Ντονμπάς

Το Πεκίνο θα συνεχίσει να καθοδηγεί την οικονομική ανάπτυξη του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο και θα επενδύσει περαιτέρω στην κρίσιμη περιοχή Greater Bay Area, η οποία είναι το κορυφαίο κέντρο υψηλής τεχνολογίας, υπηρεσιών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Νότιας Κίνας.

Η Ταϊβάν ήταν φυσικά στο επίκεντρο της εργασιακής σχέσης. Το Πεκίνο αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε «εξωτερική παρέμβαση», κωδικός για ηγεμονική τακτική. Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο λεπτή τον Μάιο, όταν πρόεδρος θα γίνει ο Γουίλιαμ Λάι Τσινγκ-τε, που φλερτάρει με την ανεξαρτησία.

Όσον αφορά την άμυνα, θα υπάρξει μόνο αύξηση 7,2% το 2024, κάτι που είναι ασήμαντο σε σύγκριση με τον αμυντικό προϋπολογισμό του ηγεμόνα, που σήμερα είναι περίπου 900 δισεκατομμύρια δολάρια: Αυτός των 238 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Κίνας, ακόμη και όταν το ονομαστικό ΑΕΠ της Κίνας πλησιάζει αυτό. των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ένα μεγάλο μέρος του αμυντικού προϋπολογισμού της Κίνας θα αφιερωθεί σε αναδυόμενες τεχνολογίες – δεδομένων των εξαιρετικά πολύτιμων διδαγμάτων που μαθαίνει ο PLA από το πεδίο μάχης του Ντονμπάς, καθώς και των βαθιών αλληλεπιδράσεων που αποτελούν μέρος της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

Που μας φέρνει στη διπλωματία. Η Κίνα θα συνεχίσει να τοποθετείται σταθερά ως πρωταθλητής του Παγκόσμιου Νότου. Αυτό εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών Wang Yi κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου .

Οι προτεραιότητες του Wang Yi: ” διατήρηση σταθερών σχέσεων με τις μεγάλες δυνάμεις, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις γειτονικές χώρες για να σημειώσουμε πρόοδο και προσπαθούμε να αναζωογονήσουμε τις χώρες του Νότου .”

Ο Wang Yi τόνισε για άλλη μια φορά ότι το Πεκίνο ευνοεί έναν « ισότιμο και τακτοποιημένο » πολυπολικό κόσμο και « χωρίς αποκλεισμούς οικονομική παγκοσμιοποίηση ».

Και φυσικά, δεν μπορούσε να αφήσει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Little Blinken –πάντα απροετοίμαστο– να ξεφύγει από την τελευταία του «συνταγή»: « Είναι απαράδεκτο εκείνοι με τη μεγαλύτερη γροθιά να έχουν τον μεγαλύτερο τελευταίο λόγο, και είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι ορισμένες χώρες είναι στο τραπέζι ενώ άλλες μπορούν να είναι μόνο στο μενού ».

Το BRI, ένας παγκόσμιος επιταχυντής

Ο Wang Yi επανέλαβε την ανάγκη για ” υψηλής ποιότητας ” συνεργασία στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI). Καθόρισε το BRI ως « μηχανή για την κοινή ανάπτυξη όλων των χωρών και επιταχυντή για τον εκσυγχρονισμό όλου του κόσμου ». Ο Wang Yi είπε μάλιστα ότι ήλπιζε για την εμφάνιση μιας « παγκόσμιας στιγμής του Νότου στην παγκόσμια διακυβέρνηση », στην οποία η Κίνα και η Πρωτοβουλία Belt and Road διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο.

Η έκθεση εργασίας του Li Qiang περιείχε μόνο μία παράγραφο για το BRI. Στη συνέχεια, όμως, βρίσκουμε αυτό το ψήγμα: ο Λι αναφέρεται στον νέο διεθνή εμπορικό διάδρομο ξηράς-θαλάσσης, που συνδέει την κλειστή νοτιοδυτική Κίνα με την ανατολική ακτή, μέσω της επαρχίας Γκουανγκσί.

Μετάφραση: Το BRI θα επικεντρωθεί στο άνοιγμα νέων οικονομικών διαδρομών για τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της Κίνας, διαφοροποιώντας την προηγούμενη εστίαση στο Xinjiang.

Ο Wei Yuansong είναι μέλος του CPPCC και του Κινεζικού Δημοκρατικού Κόμματος Αγροτών και Εργατών, το οποίο είναι ένα από τα οκτώ κόμματα που δεν ανήκουν στο ΚΚΚ στην κινεζική πολιτική σκηνή (πολύ λίγοι άνθρωποι εκτός Κίνας το γνωρίζουν αυτό).

Έδωσε στο Fengmian News συναρπαστικά σχόλια για το BRI και τόνισε επίσης την ανάγκη να « πει κανείς καλά την ιστορία της Κίνας » προκειμένου να αποφευχθούν « συγκρούσεις και περιστατικά » στο δρόμο προς το BRI. Για να γίνει αυτό, ο Wei προτείνει να χρησιμοποιήσετε μια « διεθνή γλώσσα » για να αφηγηθείτε αυτές τις ιστορίες, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση των αγγλικών.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Wang Yi στη συνέντευξη Τύπου του, συζητήθηκαν λεπτομερώς στην κεκλεισμένων των θυρών Κεντρική Διάσκεψη για τις Εξωτερικές Υποθέσεις που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2023, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι η Κίνα αντιμετώπιζε « στρατηγικές ευκαιρίες » για να αυξήσει την «επιρροή» της . απήχηση και δύναμη στη διεθνή σκηνή «παρά τους « ισχυρούς ανέμους και τα τραχιά νερά ».

Η ουσία: ο αφηγηματικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ηγεμόνας θα είναι ανελέητος. Το Πεκίνο είναι πεπεισμένο ότι μπορεί να προσφέρει σταθερότητα, επενδύσεις, συνδεσιμότητα και υγιή διπλωματία σε ολόκληρο τον Παγκόσμιο Νότο, αντί να εμπλέκεται σε ατελείωτους πολέμους.

Αυτό αποδεικνύεται, για παράδειγμα, από το γεγονός ότι ο Μα Σινμίν, νομικός σύμβουλος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, είπε στο Διεθνές Δικαστήριο ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα στην ένοπλη αντίσταση όταν πρόκειται να πολεμήσουν ενάντια στο κράτος αποικιοκρατίας, ρατσισμού και απαρτχάιντ. του Ισραήλ. Επομένως, η Χαμάς δεν μπορεί να οριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση.

Αυτή είναι η πιο διαδεδομένη θέση στις ισλαμικές χώρες και στην πλειονότητα των νότιων χωρών, που συνδέει το Πεκίνο με το μέλος των BRICS, τη Βραζιλία και τον Πρόεδρο Λούλα, που συνέκρινε τη γενοκτονία της Γάζας με τη γενοκτονία των Ναζί του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου παγκοσμίως.

Πώς να αντισταθείτε στις συλλογικές κυρώσεις από τη Δύση

Και οι δύο συνεδριάσεις αντανακλούσαν την πλήρη κατανόηση του Πεκίνου ότι οι τακτικές περιορισμού και αποσταθεροποίησης του Ηγεμόνα παραμένουν η μεγαλύτερη πρόκληση για την ειρηνική άνοδο της Κίνας. Αλλά ταυτόχρονα, αντανακλούσαν την εμπιστοσύνη της Κίνας στην παγκόσμια διπλωματική της επιρροή ως δύναμη για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη. Αυτή είναι μια εξαιρετικά λεπτή ισορροπία που μόνο το Μέσο Βασίλειο φαίνεται ικανό να επιτύχει.

Και μετά υπάρχει ο παράγοντας Τραμπ.

Ο οικονομολόγος Ding Yifan, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Ανάπτυξης, μέρος του Κέντρου Ερευνών Ανάπτυξης του Κρατικού Συμβουλίου, είναι ένας από εκείνους που γνωρίζουν ότι η Κίνα μαθαίνει βασικά μαθήματα από τη Ρωσία σχετικά με το πώς να αντιστέκεται στις συλλογικές κυρώσεις από τη Δύση. θα είναι αναπόφευκτη κατά της Κίνας, ειδικά αν ο Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Και αυτό μας φέρνει στο απόλυτο βασικό ζήτημα που συζητείται αυτή τη στιγμή στη Μόσχα, στο πλαίσιο της συνεργασίας Ρωσίας-Κίνας, και σύντομα μεταξύ των BRICS: εναλλακτικές πληρωμές διακανονισμού στο δολάριο ΗΠΑ, αύξηση του εμπορίου μεταξύ «φιλικών χωρών» και έλεγχοι στη φυγή κεφαλαίων.

Σχεδόν όλο το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας διεξάγεται πλέον σε γιουάν και σε ρούβλια. Ενώ το ρωσικό εμπόριο με την ΕΕ μειώθηκε κατά 68% το 2023, το εμπόριο με την Ασία αυξήθηκε κατά 5,6% – με νέα ρεκόρ με την Κίνα (240 δισεκατομμύρια δολάρια) και την Ινδία (65 δισεκατομμύρια δολάρια) – και το 84% των συνολικών εξαγωγών ενέργειας της Ρωσίας πηγαίνει στο « φιλικές χώρες».

Στις δύο συνεδριάσεις δεν εξετάστηκαν λεπτομερώς ορισμένα εξαιρετικά ακανθώδη γεωπολιτικά ζητήματα. Για παράδειγμα, η εκδοχή της πολυπολικότητας της Ινδίας – δεδομένης της άλυτης ερωτικής σχέσης του Νέου Δελχί με την Ουάσιγκτον – είναι πολύ διαφορετική από αυτή της Κίνας. Όλοι γνωρίζουν –και κανείς περισσότερο από τους Ρώσους– ότι στο πλαίσιο των BRICS 10, το μεγαλύτερο στρατηγικό ερώτημα είναι πώς να διαχειριστεί τη διαρκή ένταση μεταξύ Ινδίας και Κίνας.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο, ακόμη και πίσω από την ομίχλη της καλής θέλησης που περιβάλλει και τις δύο συνεδριάσεις, είναι ότι το Πεκίνο έχει πλήρη επίγνωση του πώς ο Ηγεμόνας ήδη –σκόπιμα– διασχίζει μια βασική κινεζική κόκκινη γραμμή, εγκαθιστώντας επίσημα «στρατεύματα» μόνιμα» στην Ταϊβάν.

Από πέρυσι, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύουν τους Ταϊβανέζους στη χρήση νανο-μικρονδρόνων Black Hornet. Το 2024, στρατιωτικοί σύμβουλοι των ΗΠΑ θα αναπτυχθούν με πλήρη απασχόληση σε στρατιωτικές βάσεις στα νησιά Kinmen και Penghu.

Οι αξιωματούχοι εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ πίσω από το ομοίωμα του Λευκού Οίκου πιστεύουν ότι ενώ είναι ανίσχυροι ενάντια στον Ανσαρουλάχ στην Ερυθρά Θάλασσα, είναι ικανοί να αγγίξουν τον Δράκο.

Καμία στάση δεν θα αλλάξει τον οδικό χάρτη του Δράκου. Το πολιτικό ψήφισμα της CPPCC για την Ταϊβάν καλεί για ένωση « όλων των πατριωτικών δυνάμεων », « εμβάθυνση της ολοκλήρωσης και ανάπτυξης σε διάφορες περιοχές στα στενά της Ταϊβάν » και « ειρηνική επανένωση ». Στην πράξη, αυτό θα σημαίνει αυξημένη οικονομική και εμπορική συνεργασία, περισσότερες απευθείας πτήσεις, περισσότερα λιμάνια φορτίου και βάσεις logistics.

Ενώ το έργο της Ουκρανίας εξαφανίζεται στον κάδο των σκουπιδιών της ιστορίας, το έργο της Ταϊβάν αλλάζει ταχύτητα. Οι για πάντα πόλεμοι δεν πεθαίνουν ποτέ. Διέδωσέ το. Ο Δράκος είναι έτοιμος.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ. 

 

 

ίδρυμα Στρατηγικής Κουλτούρας

loading...