Μυτιλήνη (Mytilenepress) : «Η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει»

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Βοήθεια στην Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 26 Φεβρουαρίου προκάλεσαν πολύ μελάνι και πυροδότησε πραγματική κατακραυγή στη γαλλική και ευρωπαϊκή πολιτική τάξη.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε στην πραγματικότητα υπέρ ενός νέου κύματος στρατιωτικής υποστήριξης για την Ουκρανία με απόλυτη προτεραιότητα την παροχή πυρομαχικών, τη μεταφορά συστημάτων αεράμυνας και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στον ουκρανικό στρατό.

Αλλά αυτό που προκάλεσε ένα άνευ προηγουμένου κύμα θεατρικής αγανάκτησης ήταν πάνω απ’ όλα η αναφορά στη δυνατότητα αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, εάν το απαιτούσε η κατάσταση: « Η αποστολή δυτικών στρατευμάτων επί τόπου στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να αποκλειστεί στο μέλλον .

Επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε στους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου του στο Παρίσι « ότι δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα για την αποστολή στρατευμάτων στο έδαφος με επίσημο και εγκεκριμένο τρόπο. Αλλά όσον αφορά τη δυναμική, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ».

Έκτοτε είναι ένα « χάρο στον γάιδαρο », ειδικά από τότε που ο Gabriel Attal, νυν πρωθυπουργός, θεώρησε σκόπιμο να υπερθεματίσει δηλώνοντας ότι « η Ρωσία αποτελεί άμεση και άμεση απειλή για τη Γαλλία σε όλα τα επίπεδα ». Και ο Εμανουέλ Μακρόν πρόσθεσε: « Βλέπουμε σήμερα τη σκλήρυνση των θέσεων της Ρωσίας, η οποία στοχεύει τη Γαλλία και την Ευρώπη ».

Και ενώ κάνει τους φτωχούς ανεγκέφαλους Γάλλους να πιστεύουν σε μια ανύπαρκτη ρωσική απειλή, τους κάνει να ξεχνούν παρεπιπτόντως ότι του οφείλουν όλες τις κακοτυχίες τους!

Και όμως… Ανώτερος αξιωματούχος του ευρωπαϊκού υπουργείου Άμυνας, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε στους Financial Times  : « Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν δυτικές ειδικές δυνάμεις στην Ουκρανία, αλλά κανείς δεν το αναγνώρισε επίσημα ».

Αυτό συμβαίνει παρά τις αρνήσεις από το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ότι δεν υπήρχαν σχέδια για ανάπτυξη μάχιμων στρατευμάτων στην Ουκρανία. Λοιπόν… ποιοι είναι οι 60 ξένοι στρατιώτες που εξοντώθηκαν στο ουκρανικό έδαφος κατά τη διάρκεια μιας ρωσικής επίθεσης με πυραύλους τον περασμένο Ιανουάριο και η πλειοψηφία των οποίων φαινόταν να μιλά γαλλικά;

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος, μετά τους ισχυρισμούς του Εμανουέλ Μακρόν, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι οι χώρες της Δυτικής Στρατιωτικής Συμμαχίας θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, θα καταλήξει να κάνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν να πεθάνει από τα γέλια. Ίδια διαμόρφωση στο πλευρό του γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, ο οποίος φώναξε για σκάνδαλο επιβεβαιώνοντας ότι ούτε τα μέλη του ΝΑΤΟ ούτε οι χώρες της ΕΕ θα έστελναν χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Από την άλλη πλευρά, η Μεγάλη Βρετανία αρκέστηκε σε μια λακωνική « όχι μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη ». Και για καλό λόγο… δεν χρειάζεται να τα στείλετε αφού είναι ήδη εκεί, κρυμμένα.

Η κατάσταση είναι τόσο γελοία που θα μπορούσε να σε κάνει να χαμογελάσεις αν αυτές οι πολεμοχαρείς ομιλίες δεν ήταν τόσο σοβαρές.

Κάποιοι λοιπόν, αναμφίβολα για να «αναπληρώσουν το χτύπημα», ισχυρίζονται ότι αυτές οι διακηρύξεις ήταν απλώς «πολιτικές». Αλλά όταν εκπέμπουμε μια απειλή, είτε αυτή είναι «πολιτική» ή «στρατιωτική» δεν αλλάζει τίποτα. Αυτό παραμένει απειλή! Αλλά το να απειλείς έναν πιθανό αντίπαλο που δεν σε έχει βλάψει ποτέ, δεν έχει κάνει ποτέ την παραμικρή επίθεση στην ασφάλειά σου, που λέγεται βλακεία, ειδικά όταν δεν έχεις ταίρι σου.

Για να το κρίνουμε αυτό, θα κάνουμε μια επισκόπηση της ευρωπαϊκής και ιδιαίτερα της γαλλικής δύναμης ανθρώπινου κρούσης.

Η Γαλλία εξακολουθεί να έχει σήμερα τον μεγαλύτερο στρατό από άποψη αριθμού στην ΕΕ με περίπου 205.000 ενεργούς στρατιώτες συν 35.000 έφεδρους. Από την πλευρά των χωροφυλάκων, που είναι επίσης στρατιωτικό προσωπικό, υπάρχουν περίπου 98.155 μέλη, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και εθελοντών, και πολιτών που αποτελούνται από δημόσιους υπαλλήλους και κρατικούς υπαλλήλους. Στην καλύτερη περίπτωση αυτό αντιπροσωπεύει μια δύναμη περίπου 300.000 «ανδρών» που είναι διαθέσιμοι σε περίπτωση σύγκρουσης υψηλής έντασης. Ωστόσο, πρέπει να αφαιρέσουμε από αυτόν τον αριθμό τους τεχνικούς που διασφαλίζουν τις επισκευές, τη διαχείριση, τους αξιωματικούς «πλατώ» που δεν είναι καλοί σε τίποτα άλλο. ή περίπου το 50% που δεν λειτουργούν.

Και όσον αφορά τα πυρομαχικά, η Γαλλία είναι στα βράχια…

Εάν, πριν από έξι μήνες, ο γαλλικός στρατός παραδεχόταν ότι μπορούσε να διαρκέσει μόνο τέσσερις ημέρες σε περίπτωση πολέμου υψηλής έντασης, με το να δώσει, να δώσει, να δώσει στην Ουκρανία, απομένουν μόνο 48 ώρες πυρομαχικών. Και πάλι όχι για όλα, γιατί σύμφωνα με ορισμένες ανώνυμες στρατιωτικές πηγές πολλά όπλα δεν μπορούν πλέον να αναπτυχθούν επειδή δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν. Φανταστείτε… ένα παραδοσιακό σύνταγμα αγωνίζεται τώρα να εκτοξεύει 50 φυσίγγια το χρόνο για την εκπαίδευση των στρατιωτών του. Και ο Μακρόν θέλει να τους στείλει να αντιμετωπίσουν τις υπερβολικά εκπαιδευμένες και υπερεξοπλισμένες ρωσικές δυνάμεις.

Γελοίος !

Οι Γερμανοί εξακολουθούν να είναι πολύ χειρότερα από τους Γάλλους με 184.000 ενεργούς στρατιώτες συν 15.000 έφεδρους. Η Ιταλία από την πλευρά της έχει 170.000 ενεργό προσωπικό και 20.000 έφεδρους. Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ που διαθέτουν στρατιωτικό προσωπικό με περισσότερα από 100.000 περιουσιακά στοιχεία βρίσκουμε την Ελλάδα (130.000 στρατιώτες) και αντίστοιχα την Ισπανία και την Πολωνία που διαθέτουν 120.000 στρατιώτες η καθεμία. Πολλά κράτη μέλη της ΕΕ διαθέτουν στρατό μεταξύ 25.000 και 35.000 ενεργού προσωπικού, με άλλα λόγια όχι πολύ. Όλα αυτά μαζί εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, αλλά μόνο το 50 με 60% από αυτούς είναι πραγματικοί μαχητές, γεγονός που αλλάζει την κατάσταση.

Οπότε φυσικά οι καθαρολόγοι θα πουν ότι η στρατιωτική ισχύς ενός κράτους δεν μετριέται μόνο με τους αριθμούς του αλλά ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη τρία άλλα κριτήρια: η οικονομία, η τεχνολογία και τα στρατιωτικά μέσα. Χωρίς προφανώς να ξεχνάμε την κατοχή πυρηνικών όπλων.

Όσον αφορά την οικονομία, ας είμαστε ειλικρινείς, η Γαλλία είναι ερείπια με ένα αβυσσαλέο χρέος που ο Εμμανουέλ Μακρόν στα έξι χρόνια της «βασιλείας» του αύξησε κατά 862 δισ. ευρώ. Ενα καλαμάκι !

Από την πλευρά της τεχνολογίας, με την καταστροφική πτώση του μορφωτικού επιπέδου τα τελευταία 40 χρόνια και τις πολλαπλές προδοσίες του προέδρου της με εντολή της Ουάσιγκτον που έφτασε στο σημείο να πουλήσει τα μυστικά των γαλλικών πυρηνικών υποβρυχίων στις ΗΠΑ μέσω της πώλησης του Asltom , ας είμαστε δίκαιοι δεν έχουν μείνει πολλά.

Τα στρατιωτικά μέσα είναι πολύ σχετικά. Στα χαρτιά, η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει επί του παρόντος 195 μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 96 Rafale και 99 Mirage 2000. Αλλά πόσα από αυτά είναι πραγματικά ικανά να πετάξουν όταν ξέρουμε ότι αποσυναρμολογούμε τα πιο επηρεασμένα προκειμένου να ανακτηθούν εξαρτήματα για την επισκευή αυτών που σε καλύτερη κατάσταση. Προφανώς, ο νόμος στρατιωτικού προγραμματισμού 2019-2025 σχεδιάζει να δώσει στην Πολεμική Αεροπορία 225 Rafale μέχρι το 2030, αλλά αυτό είναι στα χαρτιά και θα απαιτούσε… χρήματα. Και η Γαλλία δεν έχει πια χρήματα αφού πλέον ζει με πίστωση και βρίσκεται μόνιμα στα πρόθυρα της ύφεσης. Όσον αφορά τα τανκς Leclerc, παραμένουν περίπου 200 από τα οποία, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που θέλουν επίσης να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μόνο γύρω στα τριάντα είναι στην πραγματικότητα σε κατάσταση λειτουργίας, τα εξαρτήματα για την επισκευή τους προέρχονται από… Κίνα.

Όσον αφορά την κατασκευή όπλων και πυρομαχικών μικρού διαμετρήματος, είχε εγκαταλειφθεί εδώ και πολύ καιρό αφού θεωρούνταν «μη στρατηγική». Έτσι, η Γαλλία άφησε τον πρώην παγκόσμιο ηγέτη στην κατασκευή μηχανών επεξεργασίας πυρομαχικών, Manurhin, να πεθάνει. καθώς και το St Étienne Manufacture που παρήγαγε το επιθετικό τουφέκι Famas για τον γαλλικό στρατό. Στον μοναδικό επιζώντα αυτής της βιομηχανίας ακριβείας Verney-Carron προσφέρθηκε ένα υπέροχο συμβόλαιο αξίας 36 εκατομμυρίων ευρώ από το ουκρανικό κράτος για την παραγγελία 10.000 όπλων εφόδου, 2.000 όπλων υψηλής ακρίβειας και 400 εκτοξευτών χειροβομβίδων. Σύμβαση η οποία δεν έχει καταστεί ακόμη σε θέση να τηρηθεί αφού η εταιρεία Verney-Carron δεν είναι πλέον σε θέση να ξεκινήσει την παραγωγή λόγω τραπεζικών προβλημάτων που την εμποδίζουν να επανεκκινήσει. Αλλά ας είμαστε καθησυχασμένοι, το γαλλικό κράτος δεν κάνει απολύτως τίποτα για να τον βοηθήσει. Γιατί να το κάνει άλλωστε αφού εννοείται ότι είναι η αμερικανική κοινοπραξία όπλων που πρέπει να εισπράξει το τζακ ποτ, αυτός και μόνο αυτός.

Φυσικά, λοιπόν, η Γαλλία εξακολουθεί να έχει το απόλυτο αποτρεπτικό της εργαλείο: τα πυρηνικά όπλα. Ένα πυρηνικό όπλο που ο Εμμανουέλ Μακρόν επιθυμεί να προσφέρει ως δώρο στην ΕΕ. Όταν ξέρουμε πόσο σοβαροί είναι οι ηγέτες της ΕΕ, μπορεί κάλλιστα να δώσουμε μια χειροβομβίδα σε ένα πεντάχρονο παιδί και να του πούμε να την κρατήσει σφιχτά και να μην την αφήσει να φύγει!

Γιατί λοιπόν τόση αλαζονεία και πολεμική στα λόγια του Εμανουέλ Μακρόν;

Όταν ξέρουμε ότι ο τελευταίος δεν κάνει τίποτα και ξοδεύει τον χρόνο του περιμένοντας να του έρθουν οδηγίες μέσω τηλεφώνου, δεν μπορούμε παρά να επιδοθούμε σε εικασίες. Ωστόσο, ας φανταστούμε για λίγο ότι «εμείς» ευθυνόμασταν για αυτά τα σχόλια και ότι είχαν σκοπό να «δοκιμάσουν τα νερά», μόνο και μόνο για να δούμε τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων εταίρων του αλλά και κυρίως των Γάλλων…

Ας φανταστούμε ότι ο Μακρόν, που δεν είναι άλλος από τον επίτροπο του ΝΑΤΟ, χρεώθηκε από το βαθύ κράτος να δοκιμάσει αυτήν την ιδέα της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία με το κοινό. Προφανώς, την επομένη αυτών των βροντερών διακηρύξεων, σύρθηκε εδώ μέσα στη λάσπη, ταπεινώθηκε, τουλάχιστον προφανώς κάτω από τις αρνήσεις τόσο του Όλαφ Σολτς όσο και του Γενς Στόλτενμπεργκ, οι οποίοι αποδοκίμασαν ο ένας τον άλλον εγκάρδια. Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, ανακοίνωσαν μέσω του Λευκού Οίκου ότι « οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα στείλουν στρατεύματα ». Η Ισπανία είπε ότι δεν υπήρξε συναίνεση. Η Αυστρία ανέφερε το γεγονός ότι « ήταν πολύ περίεργο να δημιουργήσουμε μια συζήτηση που δεν την χρειαζόμαστε πραγματικά ».

Το αστείο της ιστορίας είναι η αντίδραση της Πολωνίας που, αν και αρνείται την πρόθεσή της να στείλει χερσαία στρατεύματα, φαίνεται, όπως και η Λετονία και η Εσθονία, να το σκέφτεται κρυφά χωρίς να το λέει. Και μπορούμε να διαβάσουμε συγκεκριμένα στον επίσημο Τύπο αυτών των χωρών: « Τη στιγμή που η αμερικανική βοήθεια εμποδίζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ, ορισμένα κράτη στην πρώτη γραμμή κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής και της Πολωνίας, ζητούν διακριτικά να εξεταστούν όλα τα δυνατά επιλογές. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που πρέπει να είναι συλλογική. Χρειάζεται χρόνος για την οργάνωση αυτού του τύπου χερσαίας επιχείρησης που πρέπει να είναι προοδευτική. Για παράδειγμα, αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού από την ουκρανική πλευρά, από δυτικούς εμπειρογνώμονες », εξηγεί μια ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Στη Σλοβακία, ο Ρόμπερτ Φίκο από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχουν ούτε όπλα ούτε στρατεύματα για την Ουκρανία, ενώ επιβεβαίωσε ότι « πολλά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ όντως εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατιώτες τους στο έδαφος της Ουκρανίας .

Φαίνεται ότι υπάρχει πραγματικά κάτι το ψαράδικο σε αυτή την ιστορία. Σαν να έπρεπε σιγά σιγά να συνηθίσουμε τα μυαλά σε αυτή την πιθανότητα, πηγαίνοντας εκεί σταδιακά, κρεσέντο, με πολύ έντονες δημόσιες αρνήσεις, που μπορεί να φαίνονται ταπεινωτικές εκ πρώτης όψεως, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο παραθυράκι για να καλύψουμε καλύτερα μια πραγματικότητα, η οποία παίρνει μορφή.

Αυτές είναι, εξάλλου, οι ίδιες χώρες που είχαν διακηρύξει σθεναρά ότι θα στείλουν μόνο ανθρωπιστική βοήθεια, μόνο αμυντικά συστήματα, όχι τανκς, όχι αεροπλάνα, και ειδικά όχι πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Ενώ έκτοτε προέκυψε ένας συνασπισμός που είχε σκοπό να στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Όλο αυτό το έργο που απευθύνεται στους ανθρώπους παίζεται επίσης με μεγάλη ταχύτητα μέσα από τα λόγια του Stéphane Séjourné, Υπουργού Άμυνας, ο οποίος επιβεβαιώνει σε μια αποστολή του AFP  : « Δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία; Η παρουσία τους δεν θα περνούσε το κατώφλι της πολεμικής ». Προσθέτοντας κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης: « Οι Δυτικοί θα πρέπει να εξετάσουν νέες ενέργειες για να στηρίξουν την Ουκρανία. Πρέπει να διατηρήσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία με την πάροδο του χρόνου. Ξεκινάμε από την παρατήρηση της εντατικοποίησης της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία αλλά και της επιθετικότητάς της σε σχέση με τους Ευρωπαίους. Η Ρωσία θέλει να καταστρέψει την ευρωπαϊκή ασφάλεια και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την Ουκρανία, περισσότερα πυρομαχικά, περισσότερο εξοπλισμό, περισσότερη άμυνα και μάλλον πρέπει να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά εξετάζοντας νέες αποστολές. Τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί σε αυτόν τον τομέα ».

Και ο Attal πάει καλύτερα: « Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα σε έναν πόλεμο ».

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: ποιο είναι το πραγματικό κίνητρο του Εμανουέλ Μακρόν σε όλα αυτά; Για να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει το φιάσκο του στο Salon de l’Agriculture από το οποίο κυριολεκτικά διέφυγε; Η αγροτική κρίση; Ο πληθωρισμός για τον οποίο ευθύνεται αποκλειστικά; Εκτός αν στοχεύει στις εκλογές του 2027 όπου θα μπορούσε να υπηρετήσει αυτή την 3η θητεία που κανονικά του απαγορεύεται από το Σύνταγμα εκτός… σε περίπτωση αποδεδειγμένου πολέμου όπου θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία. Αν και πρέπει να ψηφίσει το άρθρο 35 του Συντάγματος. Αλλά το Σύνταγμα, ο Μακρόν το έχει ήδη καθίσει τόσο πολύ, με τη συνενοχή των ψεύτικων αντιπολιτεύσεων που είναι στην πραγματικότητα υπό τον αντίχειρά του, που δεν είναι πια κοντά σε αυτό.

Μια άλλη υπόθεση εργασίας: δεν είναι αυτό μια δοκιμή από τις ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ για να μάθουν σε πόση τροφή για κανόνια θα μπορούσαν ενδεχομένως να βασιστούν;

Σε αυτήν την περίπτωση, η απογοήτευση πρέπει να ήταν βίαιη αφού, σύμφωνα με μια έρευνα της CSA για το CNews , το Europe 1 και το JDD , το 76% των Γάλλων αντιτίθεται σθεναρά στην ίδια την ιδέα αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αποκαλύπτοντας έναν μεγάλο εθνικό συναίνεση κατά της γαλλικής στρατιωτικής εμπλοκής σε μια χώρα της μαφίας. Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι σε αυτή την έρευνα το 70% των υποστηρικτών του κόμματος Αναγέννηση του Εμμανουέλ Μακρόν είναι εντελώς αντίθετοι σε μια ανάπτυξη στην Ουκρανία. Μια καθυστερημένη συνειδητοποίηση που θα πρέπει να ανησυχεί τον ενδιαφερόμενο αλλά που δεν μπορεί παρά να χαρεί τους ρωσόφωνους Γάλλους που, παρά τα γεγονότα, κατάφεραν να διατηρήσουν όλη την κοινή τους λογική.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

 

πηγή: RusReinfo

loading...