Μια νέα αληθινή αραβική άνοιξη

Η άνοιξη είναι η εποχή της ανθοφορίας, συμπεριλαμβανομένου του αραβικού και του ισλαμικού λαού, που είναι όλο και πιο ενωμένοι στον επαναστατικό τους αγώνα για εθνική απελευθέρωση.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Το Αραβικό Κέντρο Ερευνών και Πολιτικών Μελετών πήρε συνεντεύξεις από 8.000 άτομα μεταξύ 12 Δεκεμβρίου 2023 και 5 Ιανουαρίου 2024 σε 16 αραβικές χώρες (Μαυριτανία, Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Σουδάν, Υεμένη, Ομάν, Κατάρ, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία , το Ιράκ, την Ιορδανία, τον Λίβανο, καθώς και τη Δυτική Όχθη) και αποκάλυψε στις αρχές Ιανουαρίου ότι το 89% θεωρεί τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου νόμιμες και μόνο το 5% τις θεωρεί παράνομες.

  • Επιπλέον, το 69% εκφράζει υποστήριξη στη Χαμάς, το 94% θεωρεί αρνητική τη θέση των ΗΠΑ για τη σύγκρουση και το 79%, 78% και 75% θεωρεί αρνητικές τις θέσεις της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας αντίστοιχα. Επιπλέον, το 76% είπε ότι η γνώμη τους για τις ΗΠΑ μετά τη γενοκτονία στη Γάζα έχει γίνει πιο αρνητική και το 81% δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πραγματικά την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους.
  • Το 51% πιστεύει ότι οι ΗΠΑ είναι η κύρια απειλή για την ασφάλειά τους, ενώ το 26% πιστεύει ότι είναι το Ισραήλ.
  • Το 92% πιστεύει ότι το παλαιστινιακό ζήτημα είναι πρόβλημα για όλους τους Άραβες, όχι μόνο για τους Παλαιστίνιους. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό από τότε που ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις το 2011. Στα τέλη του 2022, το ποσοστό ήταν 76%. Στο Μαρόκο, ο δείκτης αυξήθηκε από 59% το 2022 σε 95% τώρα, στην Αίγυπτο από 75% σε 94%, στο Σουδάν από 68% σε 91% και στη Σαουδική Αραβία από 69% σε 95%.
  • Το 89% των Αράβων απορρίπτει την αναγνώριση του Ισραήλ ως Κράτους, ενώ το 2022 ήταν το 84% και μόνο το 4% υποστηρίζει αυτή την αναγνώριση. Στη Σαουδική Αραβία, ο δείκτης αυτός αυξήθηκε από 38% το 2022 σε 68% τώρα, στο Μαρόκο από 67% σε 78% και στο Σουδάν από 72% σε 81%.

Από αυτά τα δεδομένα, μπορεί να διασφαλιστεί με ασφάλεια ότι: 1) υπάρχει τεράστια υποστήριξη μεταξύ των Αράβων για τον ένοπλο αγώνα κατά του Ισραήλ. 2) θεωρούν εχθρούς τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και 3) πιστεύουν σε έναν ενιαίο αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό.

Τώρα ας δούμε λίγο πιο προσεκτικά την αντικειμενική και υποκειμενική κατάσταση σε ορισμένες βασικές χώρες.

Η αμφιθυμία του Ερντογάν

Η Τουρκία δεν είναι αραβική χώρα, γι’ αυτό και δεν εμφανίζεται στην παραπάνω δημοσκόπηση. Όμως, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, δηλαδή όταν η «τρομοκρατική βαρβαρότητα» της Χαμάς ήταν ακόμα πιο εμφανής από την πραγματική τρομοκρατική βαρβαρότητα, αυτή του Ισραήλ, έδειξε ότι λίγο πάνω από το 11% των Τούρκων υποστήριξε τη Χαμάς. Αν και αυτό φαίνεται λίγο για μια μουσουλμανική χώρα, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι η νέα γενοκτονία μόλις είχε αρχίσει και ότι η Τουρκία έχει μακρά ιστορία ευθυγράμμισης με τη Δύση (συμπεριλαμβανομένου του μέλους του ΝΑΤΟ) και με το Ισραήλ (ήταν ο πρώτος μουσουλμάνος χώρα να αναγνωρίσει το Ισραήλ ως κράτος, ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του, το 1949). Ακόμα κι έτσι, αυτό το ποσοστό είναι σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερο από αυτό των Τούρκων που υποστηρίζουν το Ισραήλ. Έκτοτε, έχουν γίνει τεράστιες αντι-ισραηλινές και αντιαμερικανικές διαδηλώσεις μπροστά από αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Η ερευνήτρια Asli Aydintasbas, σε συνέντευξή της στο Center for Middle East Policy’s Israel-Gaza, λέει ότι ο τουρκικός λαός έχει «πλήρη συμπάθεια» με τους Παλαιστίνιους και επικαλείται μια έρευνα του ινστιτούτου Metropoll, η οποία αναφέρει ότι τα δύο τρίτα των Τούρκων δεν θεωρούν τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς δεν επικρίνει πια τη Χαμάς για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και οι απλοί πολίτες βλέπουν ξεκάθαρα ποιοι είναι οι καταπιεστές και ποιοι οι καταπιεσμένοι σε αυτή τη σύγκρουση, την ίδια στιγμή που η αποκήρυξη των ΗΠΑ ως χορηγών των ισραηλινών γενοκτονιών αυξάνεται. .

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γνωρίζει ότι αν δεν δείξει δημόσια υποστήριξη (έστω και με προπαγανδιστικό τρόπο) στον παλαιστινιακό λαό, θα χάσει την υποστήριξη εντός της Τουρκίας. Εξ ου και η ισχυρή υποστήριξη της τουρκικής κυβέρνησης στην αντι-ισραηλινή προπαγάνδα, η οποία της δίνει αύξηση δημοτικότητας ενόψει των δημοτικών εκλογών του τρέχοντος έτους και μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη στις διαπραγματεύσεις με τη Δύση. Αλλά την ίδια στιγμή που προσπαθεί να επωφεληθεί από τη σχετική αναταραχή μεταξύ του τουρκικού λαού, η προπαγάνδα του τον ενθαρρύνει και εάν δεν λάβει συγκεκριμένες ενέργειες υπέρ των Παλαιστινίων και κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ, θα μπορούσε να καταπιεί οι μάζες ριζοσπαστικοποιούνται.

Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ σε τεντωμένο σκοινί

Η έρευνα που αναφέρεται στην αρχή αυτού του άρθρου δείχνει ότι, σε μόλις ένα χρόνο, η αντίληψη του σαουδαραβικού λαού ότι το παλαιστινιακό ζήτημα τους απασχολεί επίσης αυξήθηκε κατά 26%, φτάνοντας στη γνώμη του 95% των Σαουδάραβων. Την ίδια στιγμή, η απόρριψη της αναγνώρισης του Κράτους του Ισραήλ αυξήθηκε κατά 30%, σύμφωνα με την άποψη του ⅔ του πληθυσμού του βασιλείου.

Η μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας είναι πολύ προσεκτική στην παρούσα κατάσταση, δεν είναι βέβαιο ότι θα υποστηρίξει τις ενέργειες του συνασπισμού ΗΠΑ-ΗΒ στην Ερυθρά Θάλασσα κατά των Χούτι και να σαμποτάρει τον αποκλεισμό μέσω χερσαίων μεταφορών, λόγω της απόλυτης αντιδημοφιλίας αυτών των μέτρων εγχώρια. Μια έρευνα του Ινστιτούτου της Ουάσιγκτον είναι ακόμη πιο αποκαλυπτική για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: το 96% των Σαουδάραβων επιθυμεί άμεση διακοπή των σχέσεων με το Ισραήλ και το 91% πιστεύει ότι η καταιγίδα al-Aqsa «είναι μια νίκη για τους Παλαιστίνιοι, Άραβες και Μουσουλμάνοι».

Επιπλέον, η MBS ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί, πιέζοντας εξωτερικά από τις δύο πλευρές ενάντια στο Ισραήλ (τα αραβικά έθνη και τους νέους συμμάχους του BRICS) και από τη μία πλευρά ενάντια στην Παλαιστίνη (από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, με το οποίο συνεχίζει να είναι πολύ κοντά). .

Καθώς πρόκειται για απόλυτη τυραννία, η εσωτερική λαϊκή πίεση δεν εκτίθεται σε μαζικές διαδηλώσεις ή ευρεία μαχητική προπαγάνδα, σε αντίθεση με ορισμένες χώρες της περιοχής. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η πίεση στο καθεστώς υπάρχει, και υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα σιωπηρής αναδιοργάνωσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εντός της χώρας (όπου απαγορεύεται και διώκεται) ενόψει του πολύ ισχυρού φιλοπαλαιστινιακού αισθήματος της τον σαουδαραβικό λαό.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία θεωρούν επίσης τους Αδελφούς Μουσουλμάνους τρομοκρατική ομάδα και όπου θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα αποσταθεροποίησης του αντιδραστικού καθεστώτος.

Τα ΗΑΕ είναι μια μαριονέτα των ΗΠΑ στην περιοχή και έχουν εργαστεί για να σαμποτάρουν τον οικονομικό αποκλεισμό του Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά ταυτόχρονα είναι πλέον μέλος των BRICS και υφίστανται εσωτερική πίεση από τον πληθυσμό τους, που υποστηρίζει την Παλαιστίνη. Τα ΗΑΕ ζήτησαν από τις ΗΠΑ άμεση κατάπαυση του πυρός στον ΟΗΕ, υποστηρίζοντας ότι η συνέχιση του πολέμου θα επεκτείνει τον «εξτρεμισμό και την τρομοκρατία» στη Μέση Ανατολή – καταδεικνύοντας την ανησυχία τους για μια εσωτερική εξέγερση.

Το Foreign Affairs αναφέρει ότι οι σχέσεις του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν επηρεάζονται και τα αραβικά κράτη που έχουν συμπαραταχθεί με το Ισραήλ αποτελούν έμμεσο στόχο της επιχείρησης al-Aqsa Storm, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να συνταχθεί με την Παλαιστίνη ως σύμμαχος του Ισραήλ, ειδικά για ένας Άραβας. Η δημοσίευση δείχνει ότι η γενοκτονία στη Γάζα κάνει την κοινή γνώμη σε αυτές τις δύο χώρες να δυσπιστεί προς τις κυβερνήσεις τους και λίγοι άνθρωποι σε αυτές τις δύο χώρες είναι εναντίον της Χαμάς.

Πιθανή διάλυση της δικτατορίας αλ Σίσι

Ο Abdel Fatah al-Sisi είναι υπεύθυνος για το πιο αντιδραστικό καθεστώς που είχε η Αίγυπτος από την ανεξαρτησία της από τη Βρετανική Αυτοκρατορία. Ένας από τους κύριους στόχους της βάναυσης στρατιωτικής δικτατορίας που σφετερίστηκε την εξουσία το 2013, συντρίβοντας μια δημοκρατική και λαϊκή κυβέρνηση που γεννήθηκε από την Αραβική Άνοιξη το 2011, είναι ακριβώς να αποτρέψει τις λαϊκές διαμαρτυρίες παρόμοιες με εκείνες που ανέτρεψαν τον αμερικανο-ισραηλινό μαριονέτα Χόσνι Μουμπάρακ. πάλι.

Ο Αλ Σίσι εξάλειψε την αντιπολίτευση, τόσο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας όσο και της κοσμικής, μέσα από κύματα αυθαίρετων συλλήψεων και εξωδικαστικών εκτελέσεων. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα απολάμβανε πάντα τεράστια δημοτικότητα στη χώρα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι διάδοχοι του Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ πούλησαν τους εαυτούς τους στο Ισραήλ με τις Συμφωνίες του Καμπ Ντέιβιντ.

Η αιγυπτιακή δικτατορία είναι ο εχθρός της Παλαιστινιακής Αντίστασης, γιατί, εκτός από το ότι η Αίγυπτος είναι μαριονέτα του Ισραήλ, η Χαμάς είναι το παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση είναι μια από τις πιο αντιδραστικές σε ολόκληρη την περιοχή και ασυμβίβαστη με τον λαό που αγωνίζεται για την απελευθέρωση από τον ιμπεριαλιστικό και σιωνιστικό ζυγό.

Οι Αιγύπτιοι δεν μπορούν να αντέξουν τη βάναυση καταπίεση από μια μαριονέτα στρατιωτική δικτατορία των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ο Maged Mandour, συγγραφέας του βιβλίου «Egypt under el-Sisi: A Nation on the Edge», δηλώνει, σε άρθρο για το Middle East Monitor, ότι μια νέα λαϊκή εξέγερση (την οποία ο al-Sisi ήθελε τόσο πολύ να αποφύγει) είναι « κάτι όλο και πιο πιθανό εν μέσω της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης» και αυτή η εξέγερση θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει στη «διάσπαση του κατασταλτικού μηχανισμού του καθεστώτος», που είναι ο κύριος πυλώνας στήριξής του.

Το χρέος της Αιγύπτου προς το ΔΝΤ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, πίσω μόνο από το χρέος της Αργεντινής. Στη χώρα της Νότιας Αμερικής, ο πληθυσμός θέλει ήδη να ανατρέψει την πρωτοδικτατορία του Javier Milei λόγω της ανοιχτά προδοτικής πολιτικής του. Στην Αίγυπτο, εκτός από την παράδοση της οικονομίας και τη στρατιωτική δικτατορία, υπάρχει συνεργασία με το Ισραήλ στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, σε αντίθεση με την άποψη του 94% των Αιγυπτίων, που θεωρούν τον παλαιστινιακό αγώνα ως έναν αγώνα κοινό για τους εαυτούς τους. αύξηση σχεδόν 20% σε ένα χρόνο.

Οι Μπαχρέιν εξοργίζονται με την κυβέρνησή τους

Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν ήταν ξεδιάντροπη να είναι η μόνη αραβική χώρα που συμμετείχε επίσημα στις δυτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα κατά των Χούτι και των Παλαιστινίων. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτό προκάλεσε ένα αίσθημα εξέγερσης στον πληθυσμό. Καθώς είναι και δικτατορία, μέχρι στιγμής αυτή η εξέγερση δεν έχει ακόμη εκφραστεί σε δημόσιες προτροπές για την ανατροπή του καθεστώτος μαριονέτας των ΗΠΑ και του Ισραήλ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό είναι αδύνατο να συμβεί.

Οι διαδηλώσεις στους δρόμους για την υποστήριξη της Παλαιστίνης γίνονται συχνά, σε αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική. Καταδικάζουν την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, απαιτούν την απέλαση του Ισραηλινού πρεσβευτή και το κλείσιμο της πρεσβείας του, τον τερματισμό της στρατιωτικής παρουσίας του πέμπτου στόλου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και την υποστήριξη της Χεζμπολάχ και των Χούτι. .

Νιώθοντας λαϊκή πίεση, οι βουλευτές άρχισαν επίσης να πιέζουν την κυβέρνηση να τερματίσει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ. Η στάση του καθεστώτος για τη γενοκτονία στη Γάζα είναι «προδοσία της παλαιστινιακής υπόθεσης», δήλωσε ένας από τους ηγέτες της Εθνικής Ισλαμικής Εταιρείας al-Wefaq, της κύριας αντιπολιτευτικής οργάνωσης.

Μια διεθνής επανάσταση

Στη Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτικές βάσεις σε μια ολόκληρη χερσαία μάζα που συνδέει την Τουρκία στο βορρά, την Αίγυπτο στα δυτικά, το Ιράκ στα ανατολικά και το Ομάν στο νότο, συνολικά 12 χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Κατεχόμενης Παλαιστίνης). Ήδη δέχονται καθημερινές επιθέσεις στο Ιράκ και τη Συρία. Η ιρακινή αντίσταση επιτέθηκε επίσης σε βάση στην Ιορδανία, εξολοθρεύοντας τρεις Αμερικανούς στρατιώτες. Οι κυβερνήσεις του Ιράκ (σε μεγαλύτερο βαθμό) και της Ιορδανίας (σε μικρότερο βαθμό), καθώς και η συριακή κυβέρνηση, υφίστανται επομένως τεράστια πίεση να εκδιώξουν τα αμερικανικά στρατεύματα.

Εάν οι δυνάμεις του Άξονα της Αντίστασης αρχίσουν να επιτίθενται σε αμερικανικές βάσεις και σε άλλες χώρες (όπου η κοινή γνώμη είναι ριζικά αντιαμερικανική και φιλοπαλαιστινιακή), αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών να δεσμευτούν για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων, όπως συμβαίνει στην Ιράκ. Και, όπως και στο Ιράκ, αυτό θα αποδυνάμωνε αυτές τις ίδιες κυβερνήσεις, οι οποίες υποστηρίζονται σε μεγάλο βαθμό από την ιμπεριαλιστική εξουσία.

Την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις που συνεργάζονται με τον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό είναι αντιδημοφιλείς και υφίστανται μεγάλη πίεση από τον λαό τους, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι επηρεάζονται και από τα ηρωικά παραδείγματα του Άξονα της Αντίστασης.

Η δημοτικότητα των Χούτι, που ήταν ήδη μεγάλη, έχει αυξηθεί μόνο από την αρχή του αποκλεισμού της Ερυθράς Θάλασσας. Οι άνθρωποι είναι οπλισμένοι και στους δρόμους, και μετά από αυτό το στάδιο του πολέμου θα πρέπει να επικεντρωθούν στην κατάληψη της υπόλοιπης Υεμένης. Ελέγχουν μόνο το 30% της χώρας, αλλά εκεί ζει η πλειοψηφία του πληθυσμού της Υεμένης. Σε άλλες χώρες, οι Χούτι έχουν γίνει επίσης πολύ δημοφιλείς και οι ομάδες που ισχυρίζονται ότι ο αγώνας των Χούθι τείνουν να έχουν περισσότερους οπαδούς. Ο διεθνισμός των Χούτι είναι πραγματικά συγκινητικός, τόσο με πράξεις όσο και με λόγια: «Το αίμα της Υεμένης δεν είναι πιο πολύτιμο από το αίμα των Παλαιστινίων», δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών της Σαναά Ντάιφ Αλλάχ αλ-Σάμι, σε μια δήλωση που εξέφραζε το ευγενές αίσθημα του επαναστάτη σε αντίθεση με την Οι προδοσίες των αραβικών κυβερνήσεων για την παλαιστινιακή υπόθεση.

Ο Sayyed Abdul Malik al-Houthi, ηγέτης της Ansurallah, αποδοκίμασε τη συνεργασία αραβικών και μουσουλμανικών καθεστώτων με τον εχθρό και κάλεσε για ενότητα για την Παλαιστίνη. Με την ίδια έννοια, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών al-Quds, της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, καταδίκασε επίσης αυτόν τον συνεργατισμό: «τι θα πουν στον Θεό όταν τους ρωτήσει γιατί το έκαναν αυτό;».

Οι Άραβες και οι Μουσουλμάνοι θεωρούν τους εαυτούς τους ως ένα ενιαίο, σπουδαίο έθνος. Είναι πραγματικά μια τεχνητή διαίρεση που έγινε από την Αγγλία και τη Γαλλία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ένας λαός που διχάστηκε για να τους βασιλέψουν αποικιακές δυνάμεις, για να τους αποδυναμώσουν. Όμως το αίσθημα της ενότητας και του ανήκειν σε ένα μόνο έθνος δεν έχει εκμηδενιστεί, αντιθέτως: δυναμώνει. Οι αραβικές κυβερνήσεις κάνουν ένα σοβαρό λάθος επειδή δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του λαού τους να βοηθήσουν τους Παλαιστινίους. Το διεθνιστικό κάλεσμα των ηρωικών επαναστατών των Χούτι, που έχουν γίνει δημοφιλή είδωλα σε όλη την περιοχή, να θυσιάσουν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν την Παλαιστίνη, αντηχεί έντονα σε ολόκληρο το μεγάλο ισλαμικό έθνος. Η τάση είναι επαναστατικά κινήματα όπως ο Ανσαρουλάχ ή η Χαμάς να αναδυθούν ή να γίνουν δημοφιλή σε όλες τις αραβικές χώρες.

Ο εκπρόσωπος των ιρακινών ταξιαρχιών της Χεζμπολάχ, Jaafar al-Husseini, είπε στο al-Mayadeen ότι ο Άξονας της Αντίστασης έχει γίνει πιο συνεκτικός και έχει ένα σαφές όραμα και έργο, που δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ και τους συμμάχους του να αγγίξουν καμία μουσουλμανική χώρα. τα επόμενα χρόνια αυτός ο άξονας θα επεκταθεί στην Ανατολική Ασία και τον Καύκασο και ότι η μάχη κατά των Αμερικανών θα συνεχιστεί μετά τη Θύελλα του al-Aqsa.

Είναι μια ένοπλη εξέγερση του πληθυσμού αυτής της τεράστιας περιοχής ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις κατοχής. Όλα αυτά αντικατοπτρίζουν δύο μεγάλες εθνικές επαναστάσεις: αυτή του 1979 στο Ιράν, που ακόμη και μετά από 45 χρόνια αναδεικνύει τη σημασία και την επιρροή του, και αυτή του 2021 στο Αφγανιστάν, όπου τα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα εκδιώχθηκαν λόγω της λαϊκής εξέγερσης. Στο Αφγανιστάν και την Υεμένη, η επανάσταση των οποίων νίκησε τον Αγγλοσαουδαραβικό συνασπισμό, ο λαός συνεχίζει να έχει όπλα στα χέρια του. Αυτό είναι ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα που έχουν οι κάτοικοι της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας έναντι του υπόλοιπου κόσμου: σε πολλές χώρες είναι οπλισμένοι.

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη φοβούνται τόσο έναν διευρυμένο πόλεμο όσο και τις λαϊκές εξεγέρσεις. Γι’ αυτό πιέζουν το Ισραήλ να μειώσει τη δολοφονία, παρόλο που η βιομηχανία όπλων επιμένει στον πόλεμο. Και αυτή η επιμονή μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή.

Ο William Burns, διευθυντής της CIA, στην πιο πρόσφατη έκδοση του Foreign Affairs, δεν αφήνει καμία αμφιβολία σχετικά με αυτό: «Έχω περάσει μεγάλο μέρος των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών δουλεύοντας στη Μέση Ανατολή και στη Μέση Ανατολή, και σπάνια την έχω δει πιο μπερδεμένη ή εκρηκτικός.”

Η άνοιξη ξεκινά τον Μάρτιο στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Είναι η εποχή της ανθοφορίας. Συμπεριλαμβανομένου του αραβικού και του ισλαμικού λαού, που είναι ολοένα και πιο ενωμένοι στον επαναστατικό τους αγώνα για την εθνική απελευθέρωση.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

Ίδρυμα Στρατηγικής Κουλτούρας.

loading...