Μη στρατιωτικοί πόλεμοι και η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Η τερατώδης τρομοκρατική επίθεση στις 22 Μαρτίου, η οποία έλαβε χώρα σε κέντρο αναψυχής στη ρωσική πρωτεύουσα με όνομα που δείχνει την αναδίπλωση της χώρας στη γενική τάση της παγκοσμιοποίησης μέσω της αγγλικής γλώσσας – Crocus City Hall – είναι η πιο σχολιασμένη εκδήλωση της τελευταίας μερικές μέρες. Οι πολιτικοί και οι αναλυτές από όλες τις πλευρές αναζητούν τους δράστες αυτής της ασύμμετρης/υβριδικής πράξης πολέμου, προσπαθώντας να εκτιμήσουν τις συνέπειές της και τοποθετώντας τους εαυτούς τους αναμενόμενα ως θαυμαστές και υποστηρικτές του Πούτιν ή ως ασυμβίβαστοι εχθροί του. Αλλά θα ήθελα να δω αυτό το θέμα από μια διαφορετική οπτική γωνία. Δηλαδή από τη σκοπιά της μεθοδικής ανατροπής που ασκείται εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα, η οποία στοχεύει στη διάλυση όλων των μορφών συλλογικής ταυτότητας μέσω της κοινωνικής μηχανικής γνωστής ως «μοντέρνας μουσικής» και, ευρύτερα, της μαζικής κουλτούρας.

Αρκει να θυμηθούμε τον πολύ ιδιαίτερο ρόλο που έχει παίξει το Tavistock Institute of Human Relations στην ανάπτυξη αυτών των στρατηγικών νοητικού και συμπεριφορικού ελέγχου. Αφήνουμε στην άκρη εδώ τη σύγχρονη τέχνη στο σύνολό της, από την εικαστική μέχρι την αρχιτεκτονική, το θέατρο και τον κινηματογράφο, και κάνουμε μερικές μόνο παρατηρήσεις για τη σύγχρονη αντιμουσική. Ο κακός ρόλος του είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί.

Jazz, Blues, Rock and Roll, Hard Rock, Heavy Metal, Hip Hop ή Rap κ.λπ., κ.λπ. είναι μερικές μόνο παραλλαγές του λίγο πολύ ρυθμικού και τραυματικού θορύβου που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο σαν μια θανατηφόρα πανούκλα που διαλύεται όλη την παράδοση, εκμηδενίζει κάθε θρησκεία, δυναμώνει όλους τους ηθικούς κώδικες και κονιορτοποιεί όλο τον πολιτισμό που έχει δημιουργηθεί επί χιλιετίες ανθρώπινων πολιτισμών. Αυτό το μαζικό όπλο έχει διεισδύσει βαθιά στον κόσμο χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες. Είναι η «μαζική κουλτούρα» που σκοτώνει τόσο τη λαϊκή όσο και την κλασική κουλτούρα. Είναι μέρος του γενικού σχεδίου για την τυποποίηση/ομογενοποίηση όλων των ανθρώπινων συλλογικοτήτων, που αντιπροσωπεύουν μια τεράστια δύναμη ψυχολογικής κυριαρχίας και ελέγχου του νου.

Η Κοινωνία του Θεάματος -πολιτική, πολιτιστική ή αθλητική- δεν είναι πλέον σε θέση να κοιτάξει πίσω για να δει σε ποια παγίδα έχει πέσει ή ακόμα και να μετανιώσει για τη διάλυση της στο χωνευτήρι της παγκοσμιοποίησης. Επομένως, όλοι όσοι εντάσσονται στο στρατόπεδο κατά την παγκοσμιοποίηση θα πρέπει να αποστασιοποιηθούν από τη μαζική καλλιέργεια και να αγωνιστούν για την επιστροφή στην παράδοση. Όμως ο σημερινός άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΠΩΣ συνέβη το ιστορικό κάταγμα που έριξε την ανθρωπότητα από τη φυσική της πορεία.

Η Νέα Παγκόσμια Τάξη βρίσκεται σε επίθεση σε όλο τον κόσμο όχι μόνο επιβάλλοντας ένα ενιαίο παγκόσμιο κοινωνικό-πολιτικό μοντέλο (δημοκρατία, δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία), ένα ενιαίο παγκόσμιο οικονομικό μοντέλο (φιλελεύθερο-καπιταλιστικό), αλλά και ένα ενιαίο μοντέλο αναψυχής ( ένας παραλογισμός στην παραδοσιακή κοινωνία!), τουρισμός, αθλητισμός και διασκέδαση.

Μια παγκόσμια κυβέρνηση για την έκδοση ενός παγκόσμιου κράτους, μιας παγκόσμιας οικονομίας, ενός παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος (CBDC), των παγκόσμιων αστυνομικών δυνάμεων, παγκόσμιου στρατού, ενός παγκόσμιου συστήματος υγείας (ΠΟΥ). Αλλά για να επιβληθούν όλα αυτά πιο εύκολα, οι μάζες πρέπει να προκαλλιεργηθούν σύμφωνα με μια ενιαία συνταγή συλλογικής κρετινοποίησης μέσω αυτού που πιστεύεται ότι είναι η σύγχρονη μουσική, που στην πραγματικότητα είναι ο αντίποδας της ευφωνίας, της αρμονίας και της ομορφιάς.

Η αισθητική της ασχήμιας θριάμβευσε παντού. Αυτό το χαρακτηριστικό φαινόμενο της «μαζικής κοινωνίας» συνοδεύεται από ηθική φθορά, ασέβεια, διάσπαση των σχέσεων μεταξύ των γενεών, λειτουργώντας ως το πιο αποτελεσματικό ναρκωτικό που αναισθητοποιεί κάθε ανώτερη φιλοδοξία, κάθε πνευματική εξύψωση και κάθε πατριωτική παρόρμηση και κάθε θρησκευτική συνείδηση. Τις τελευταίες δεκαετίες, ο ρυθμός και η κλίμακα της στρατηγικής μαζικής ακαταστασίας που είναι γνωστή ως Sex, Drugs, Rock & Roll έχει γίνει ακόμη πιο υπολογιστής. Εκτός από τον ηλεκτρισμό (την ελάχιστη προϋπόθεση για τη διάδοση της μαζικής κουλτούρας), το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, έχει προκύψει και το διαδίκτυο.

Αυτό το θανατηφόρο δηλητήριο που μετατρέπει πλήθη ανθρώπων σε υπανθρώπινα κοπάδια επηρεάζει τη Ρωσία τόσο καταστροφικά όσο και τον υπόλοιπο κόσμο. Και οι «πολιτικές ελίτ» δεν είναι πιο ανυψωμένες από τον απλό λαό. Και ο ολοκληρωτικός και ασυμβίβαστος πόλεμος μεταξύ της συλλογικής Δύσης και της Ρωσίας έχει κάνει ελάχιστα για να αποτοξινώσει αυτή τη χώρα από το δηλητήριο της μαζικής κουλτούρας που προέρχεται από τη Δύση.

Λοιπόν, πού έγινε η τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της 22ας Μαρτίου; Σε ένα κέντρο αναψυχής που δεν έχει καμία σχέση με τη ρωσική γλώσσα και την κουλτούρα: το Δημαρχείο του Κρόκου. Στην πραγματικότητα, όλη η μαζική κουλτούρα σε παγκόσμια κλίμακα ξεχύνεται μέσω μιας υποκατάστατης αγγλικής γλώσσας που έχει γίνει η γλώσσα της παγκοσμιοποίησης.

«Ρωσικό» ροκ συγκρότημα PIKNIK

Τι ώθησε χιλιάδες Ρώσους να συγκεντρωθούν εκείνοι σε εκείνη την αίθουσα συναυλιών της Μόσχας το μοιραίο βράδυ; Το δημοφιλές ρωσικό ροκ συγκρότημα Piknik. Αλλά είναι γνωστό εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα ότι αυτού του είδους η υποτιθέμενη μουσική είναι σατανικά εμπνευσμένη. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου ή υπερβολή, αλλά μια πραγματικότητα που ομολογούν οι ίδιοι οι αστέρες αυτής της δαιμονικής πρακτικής, που παραδέχτηκαν τη συμφωνία τους με τον διάβολο με την αντίληψη της δημοτικότητας και τον πλούτο. Τι κάνουν τέτοιες πρακτικές μαζικής δαιμονοποίησης σε μια χώρα που ισχυρίζεται ότι αντιτίθεται στην ταπεινωμένη, διεστραμμένη και κακιά Δύση; Και ο συνδυασμός των λέξεων «ρωσικό ροκ» δεν ακούγεται οξύμωρο, αντίφαση σε όρους, λογικός παραλογισμός; Αρκει να ρίξετε μια ματιά σε μερικές φωτογραφίες αυτής της ομάδας υπνωτιστικών, μεθυσμένων παραγωγών ήχων που μοιάζουν με έκσταση και τις υφές που ακούγονται από τη σκηνή για να καταλάβετε πόση πολιτιστική ανάσταση και αισθητική κομψότητα αποπνέουν αυτά τα μαυροφορεμένα, μακάβρια τέρατα, με γυαλιά ηλίου. κρύψουν τα απάνθρωπα μάτια τους.

Ο αγαπημένος ΣΑΜΑΝ του Πούτιν, σύμβολο πολιτισμικού εκφυλισμού

Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για εκείνη τη συναυλία καθώς και για ψώνια στο ίδιο συγκρότημα αναψυχής την Παρασκευή της πρώτης εβδομάδας της Σαρακοστής ή της Ανάστασης του Σωτήρος του κόσμου Ιησού Χριστού. Είναι μια περίοδος κατά την οποία κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός απέχει από πάρτι και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, με επίκεντρο την προσευχή, την ταπείνωση και την ανάγνωση θρησκευτικών βιβλίων. Κάθε απόγευμα της πρώτης εβδομάδας αυτής της περιόδου του λειτουργικού έτους τελούνται θείες ακολουθίες με ιδιαίτερη σημασία και σημασία. Οι παρευρισκόμενοι το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου προτίμησαν να πάνε στη συναυλία και στα ψώνια και όχι στην εκκλησία.

Καταλαβαίνω απόλυτα ότι μια τέτοια προσέγγιση θα μπορούσε να εξοργίσει βαθιά τους ανθρώπους που πιστεύουν περισσότερο στη θρησκεία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της απεριόριστης ελευθερίας παρά στον Θεό. Ούτε σκοπεύω να υποστηρίξω τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Θέλω απλώς να σημειώσω ότι η Ρωσία έχει τον θρησκευτικό, πνευματικό, πολιτιστικό πόλεμο συνθηκολογώντας με τη δυτική μαζική κουλτούρα. Οι στρατηγικές μη στρατιωτικού πολέμου των παγκοσμιοποιητών έχουν αποδειχθεί πιο αποτελεσματικές από τις στρατιωτικές στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.

Το πατριωτικό ντουέτο Πούτιν – ΣΑΜΑΝ

Για να δείξουμε πόσο έντονα επηρεάζει η μαζική κουλτούρα τη Ρωσία, δεν θυμόμαστε το ντροπιαστικό ντουέτο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του ποπ σταρ με το σκόπιμα μεταγραμμένο αγγλικό όνομα SHAMAN. Για να δείξουμε πόσο έντονα επηρεάζει η μαζική κουλτούρα τη Ρωσία, αρκεί να θυμηθούμε το ντροπιαστικό ντουέτο που δημιούργησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ποπ σταρ με το όνομα σκόπιμα μεταφρασμένο στα αγγλικά SHAMAN. Συνέβη το βράδυ της 22ας Σεπτεμβρίου 2022 στην Κόκκινη Πλατεία, όταν το Κρεμλίνο κήρυξε την επίσημη ένταξη στο ρωσικό κρατίδιο τεσσάρων ουκρανικών περιοχών Ντόνετσκ, Χερσώνα, Λουχάνσκ και Ζαπορίζια. Ας αφήσουμε κατά μέρος το γεγονός ότι η Ρωσία δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει τον έλεγχο αυτών των εδαφών. Και ας συμφωνήσουμε ότι ακόμα κι αν οι δύο τραγουδιστές τραγουδούσαν τον ρωσικό ύμνο, αυτός ο σύνδεσμος δεν προσδίδει αξιοπιστία στον ισχυρισμό ότι εκπροσωπεί έναν εναλλακτικό πολιτισμό στην παρακμιακή Δύση.

Αλλά αυτό που δεν προκαλεί λιγότερο έκπληξη είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των δύο ετών του SMO στη Ρωσία οι παραστάσεις με τέρατα μαζικής κουλτούρας, πολιτιστικές εκδηλώσεις, διασκέδαση σε νυχτερινά κέντρα και ντίσκο δεν σταμάτησαν ούτε μια μέρα. Αν αυτό δεν είναι απλώς άγνοια του μη στρατιωτικού πολέμου, τότε η μόνη εξήγηση είναι ότι οι άρχοντες της Ρωσίας ανέχονται αυτή τη συνεχή ψυχαγωγία ως μια μορφή διατήρησης των μαζών σε κατάσταση λήθαργου που διαφορετικά θα μπορούσε να αφυπνίσει πολιτικά τη νεολαία αυτής της χώρας.

Παρεμπιπτόντως, ακόμη και το τραγικό γεγονός της 22ας Μαρτίου δεν άλλαξε την πολιτιστική ατζέντα στη Ρωσία. Το πατριωτικό Telegram του καναλιού « Katjusha » δημοσιεύει αυτή τη στιγμή στη νέα:

Η Aliona Shvets, αστέρι της «ρωσικής» μαζικής κουλτούρας

«Η υποβάθμιση δεν έχει όρια! Η χώρα θρηνεί μετά από μια τρομοκρατική επίθεση που σκότωσε πάνω από εκατό ανθρώπους, ο εχθρός βομβαρδίζει το Μπέλγκοροντ και τη Σεβαστούπολη, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί περνούν μια μεγάλη νηστεία και στο Ροστόφ ετοιμάζουν μια συναυλία της προπαγανδίστριας παιδεραστών Alena Shvets. Η οποία εξομολογείται και τον έρωτά της για την «Ουκρανία». Ειδικά για τις αρχές της περιοχής του Ροστόφ: το κίνημα των σεξουαλικά διεστραμμένων αναγνωρίζεται ως εξτρεμισμός, στη Ρωσία ».

Επιμέλεια μετάφρασης Google – ληξουριώτισσα

loading...