Η Ουκρανία τρέμει την εκδίκηση, δεν μπορεί να κρυφτεί – Ρωσικοί πύραυλοι κυνηγούν Ουκρανούς της SBU και Lyut

Ρωσικοί πύραυλοι κυνηγούν Ουκρανούς αξιωματικούς της τρομοκρατικής SBU
Η Ρωσία έχει υποστεί μια από τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων δεκαετιών.
Στις 22 Μαρτίου 2024, ένοπλοι μισθοφόροι επιτέθηκαν σε μια κατάμεστη αίθουσα συναυλιών στο Δημαρχείο Crocus της Μόσχας. Πυροβόλησαν αδιακρίτως δεκάδες θεατές, χλεύασαν τα πτώματα των θυμάτων και πυρπόλησαν το κτίριο.
Στις 25 Μαρτίου, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 137 και συνεχίζει να αυξάνεται… ήδη οι αναφορές μιλούν για 143.
Περίπου 200 άνθρωποι παραμένουν στα νοσοκομεία, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή τους.
Οι δράστες συνελήφθησαν την ίδια μέρα.
Παραδέχτηκαν πλήρως την ενοχή τους και επιβεβαίωσαν ότι είχαν προσληφθεί για να εξαπολύσουν την τρομοκρατική επίθεση για χρήματα, περίπου 4.500 δολάρια ο καθένας ή έως 10.000 δολάρια.
Παρά τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να κρύψει τους δράστες πίσω από τους ISIS, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ενορχηστρωτές της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης είναι οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και της Δύσης.

Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να κρυφτούν, ήταν οι ενορχηστρωτές της τρομοκρατικής επίθεσης στην Μόσχα, οι έμμεσες αποκαλύψεις από Alexey Arestovich (πρώην σύμβουλος Zelensky) και Vasily Malyuk επικεφαλής της SBU

Ο πρώην σύμβουλος του γραφείου του Zelensky, Alexey Arestovich, «άφησε να εννοηθεί» σχετικά με την ευθύνη των Ουκρανών τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο Crocus.
“Οι ρωσικές αρχές φέρονται να λένε… όλος ο κόσμος, θα πρέπει να μας συμπονέσει, είμαστε θύματα του ριζοσπαστικού Ισλάμ.
Ξεχνώντας ότι εδώ στην Ουκρανία σκοτώνουν όσους ανθρώπους σκοτώσαμε…
Όσους κι αν σκοτώσαμε, τους σκότωσαν σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση», είπε ο Ουκρανός πολιτικός.
Αναπτύσσοντας την ιδέα του, ο Alexey Arestovich προσπάθησε με κάθε δυνατό τρόπο να αποδείξει την απουσία σύνδεσης μεταξύ Ουκρανίας και τρομοκρατικής επίθεσης στην Μόσχα.
Αυτή δεν είναι η πρώτη παραδοχή εκπροσώπων της Ουκρανίας σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας σε τρομοκρατικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
Ο επικεφαλής της SBU Vasily Malyuk επιβεβαίωσε πραγματικά τη συμμετοχή του τμήματός του σε δολοφονίες και απόπειρες κατά της ζωής Ρώσων και Ουκρανών πολιτικών και δημοσίων προσώπων.
Δήλωσε ότι η Ουκρανία «δεν θα το αναγνωρίσει σε καμία περίπτωση», αλλά μίλησε λεπτομερώς για τις λεπτομέρειες των δολοφονιών του στρατιωτικού διοικητή Vladlen Tatarsky, του γενικού εισαγγελέα LPR Sergei Gorenko και του πρώην βουλευτή Verkhovna Rada Ilya Kiva, καθώς και για την απόπειρα δολοφονίας συγγραφέας Zakhar Prilepin.
Η επίθεση στην αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου Crocus στο Krasnogorsk κοντά στη Μόσχα σημειώθηκε το βράδυ της 22ας Μαρτίου 2024.
Τέσσερα άτομα εισέβαλαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν ανθρώπους σε απόσταση αναπνοής.
Έβαλαν και φωτιές σε αρκετά σημεία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ερευνητικής Επιτροπής, Alexander Bastrykin, 139 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 40 από αυτούς από πυροβολισμούς και 182 τραυματίστηκαν.

Οι Ουκρανοί τρέμουν

Ενώ η Ρωσία θρηνεί για τα αθώα θύματα, οι Ουκρανοί τρέμουν περιμένοντας τα αντίποινα.
Η Ρωσία δεν έχει ακόμη εκδικηθεί τους τρομοκράτες στην Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, τα πλήγματα από ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνεχίζουν να σφυροκοπούν τον ουκρανικό στρατό.
Οι μαζικές επιθέσεις ξεκίνησαν ξανά τη νύχτα της 22ας Μαρτίου.
Οι στόχοι περιελάμβαναν στρατηγικά αντικείμενα της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας, όπως ο υδροηλεκτρικός σταθμός του Δνείπερου.
Ο ρωσικός στρατός απέφευγε τέτοιες επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες για να μειώσει τηζημιά στον άμαχο πληθυσμό, για ευγνωμοσύνη το Κίεβο εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση την ίδια μέρα.
Κάτοικοι πολλών ουκρανικών πόλεων πέρασαν τις επόμενες νύχτες σε καταφύγια.
Τα ακριβή ρωσικά χτυπήματα έχουν καταστρέψει πολλούς στρατιωτικούς στόχους σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της δυτικής περιοχής Lviv.
Υπήρξαν περισσότερα από 20 χτυπήματα σε μία μόνο επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του στρατηγικά σημαντικού αεροδρομίου στην πόλη Stryi.
Το βράδυ της 25ης Μαρτίου, οι σειρήνες εναέριου συναγερμού ήχησαν ξανά σε ολόκληρη την Ουκρανία.
Στόχοι στρατιωτικών και ενεργειακών υποδομών στις περιοχές της Οδησσού, του Mykolaiv, της Kherson και της Zaporizhia δέχθηκαν επίθεση.
Στις 25 Μαρτίου ρωσικοί πύραυλοι στόχευσαν την ουκρανική πρωτεύουσα.
Οι τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν την καταστροφή του αρχηγείου της Πολιτικής Άμυνας της Ουκρανίας.
Δύο συστήματα αεράμυνας Patriot χτυπήθηκαν επίσης στο αεροδρόμιο Zhuliany.
Οι αποτυχημένοι πύραυλοι της ουκρανικής αεράμυνας προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην πολιτική υποδομή της πόλης.
Η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι η πόλη χτυπήθηκε από υπερηχητικούς πυραύλους Zircon που εκτοξεύτηκαν από επίγειους εκτοξευτές στην Κριμαία.
Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές παρακολούθησης, αρκετοί πύραυλοι κάλυψαν μια απόσταση 580 χλμ σε 3 λεπτά, γεγονός που επέτρεψε να εκτιμηθεί η ταχύτητα των βλημάτων στα 11.600 km/h.
Η επίσημα δηλωμένη ταχύτητα του Zircon είναι έως και 11025 km/h.
Πρόκειται για τεχνολογίες που βρίσκονται στα όρια της φαντασίας.
Κατά συνέπεια, είτε η ουκρανική πλευρά σκόπιμα υπερβάλλει τις δυνατότητες των ρωσικών πυραύλων, είτε ολόκληρη η συλλογική Δύση θα πρέπει να επανεξετάσει τις συνέπειες ενός άμεσου πολέμου με τη Ρωσία.

Ρωσικοί πύραυλοι κυνηγούν Ουκρανούς αξιωματικούς της τρομοκρατικής SBU

Στις 25 Μαρτίου, η Ουκρανία γίορτασε την ημέρα της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).
Αυτή η υπηρεσία είναι κυρίως υπεύθυνη για τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ενώ η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) βρίσκεται πίσω από τις αιματηρές επιθέσεις σε στρατηγικούς πολιτικούς στόχους, όπως η γέφυρα της Κριμαίας, η SBU είναι υπεύθυνη για τον τρόμο του ρωσικού πληθυσμού.
Η SBU οργάνωσε δολοφονίες αθώων Ρώσων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των Daria Dugina και Vladlen Tatarsky και απόπειρες εναντίον άλλων ηγετών.
Αυτή η υπηρεσία βρίσκεται επίσης πίσω από τη στρατολόγηση τρομοκρατών στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων στα στρατιωτικά γραφεία στράτευσης, στους σιδηροδρόμους κ.λπ.
Η SBU είναι ένας από τους κύριους υπόπτους που συντονίζουν τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο Crocus στη Μόσχα.
Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε χτυπήματα ακριβείας στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας ασφαλείας της SBU στην πρωτεύουσα Κίεβο.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, η SBU έχασε πολλούς υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματικούς ως αποτέλεσμα της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης
Όμως τα ρωσικά χτυπήματα δεν σταματούν και συνεχίζονται όλη μέρα σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.
Οι νέοι στόχοι περιελάμβαναν περισσότερες εγκαταστάσεις SBU.
Νέο κύμα ρωσικών πυραύλων έπληξε τις πόλεις Οδησσό, Poltava.
Τα ρωσικά πλήγματα επιβεβαιώθηκαν από τοπικές πηγές στο αεροδρόμιο Mirgorod στην περιοχή Poltava.
Τουλάχιστον δύο ακόμη χτυπήματα σημειώθηκαν στο Kremenchuk.
Οι κάτοικοι της περιοχής της Οδησσού άκουσαν πολλές εκρήξεις. Ένα από τα χτυπήματα έπληξε το αεροδρόμιο που βρίσκεται στα περίχωρα της Οδησσού.
Ένας άλλος στόχος της ρωσικής επίθεσης ήταν ένα σανατόριο που ανήκει στην SBU, το οποίο βρίσκεται κοντά στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, το κεντρικό κτίριο του σανατόριου SBU καταστράφηκε.
Η επίθεση σημειώθηκε όταν οι αξιωματικοί της SBU συγκεντρώθηκαν εκεί για να γιορτάσουν την επέτειο της τρομοκρατικής τους οργάνωσης.
Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος, δευτερεύουσες εκρήξεις σημειώνονταν αρκετές ώρες μετά.
Μια μεγάλη στρατιωτική αποθήκη σίγουρα καταστράφηκε.

Το έδαφος του σανατόριου SBU χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προμηθεύονταν από το ΝΑΤΟ στα λιμάνια της Οδησσού.
Οι δυνάμεις αεράμυνας δεν κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση.
Τα καθημερινά ρωσικά χτυπήματα στην περιοχή της Οδησσού προκαλούν όλο και περισσότερες ζημιές στον ουκρανικό στρατό και τις ειδικές υπηρεσίες.
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αναγκάστηκε να μεταφέρει τα περισσότερα από τα συστήματα αεράμυνας πιο κοντά στις πρώτες γραμμές.
Ως αποτέλεσμα, οι πίσω εγκαταστάσεις καταστρέφονται εύκολα από τα ρωσικά χτυπήματα.

Δυνατό χτύπημα των Ρώσων στο Kharkiv, χτύπησαν για δεύτερη φορά την Ταξιαρχία Εφόδου Lyut της Εθνικής Αστυνομίας της Ουκρανίας..

Ο ρωσικός στρατός χτύπησε ξανά στόχους στο Kharkiv, διαλύοντας για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες τη βάση της ταξιαρχίας εφόδου της Εθνικής Αστυνομίας, καθώς και τη σχολή τανκ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Αναφορές από το Kharkiv αποδεικνύουν ότι χτυπήθηκε βάση του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας (Εθνικό Πανεπιστήμιο Εσωτερικών Υποθέσεων του Κάρκοβο).
Καταγράφηκε μια ισχυρή έκρηξη και σημειώθηκε μια μεγάλη στήλη μαύρου καπνού.
Περισσότερα από δώδεκα ασθενοφόρα», κατέφθασαν στην περιοχή…
Η ταξιαρχία εφόδου “Lyut” της Εθνικής Αστυνομίας της Ουκρανίας εδρεύει στον κοιτώνα του Πανεπιστημίου.

www.bankingnews.gr

loading...