Η Ουκρανία σε απελπιστική κατάσταση – Γάλλοι στρατηγοί κατά Macron που πας ρε κακομοίρη – Σοκάρει αποκάλυψη Πολωνού στρατηγού

Οι Γάλλοι στρατηγοί πάντως εναντιώνονται στις βλέψεις του Macron και τονίζουν ότι ο Γαλλικός στρατός είναι απροετοίμαστος για μεγάλες επιχειρήσεις…
Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι απελπιστική…
Αλλά είπαμε θα σωθεί η Ουκρανία από την αστεία απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει νέα όπλα στην εμπόλεμη ζώνη για να επιβιώσουν το πολύ μια εβδομάδα…
Η κατάσταση στο μέτωπο είναι τραγική για τους Ουκρανούς αφού παντού χάνουν και οπισθοχωρούν.
Τα κύρια μέτωπα διακρίνονται στην κατεύθυνση Siversk στα βόρεια που είναι ο νέος στόχος των ρώσων, η προέλαση δυτικά του Bakhmut με στόχο το Chasiv Yar, δυτικά της Avdiivka που έπεσε στα χέρια των Ρώσων και βεβαίως στην Zaporizhia…
Εν τω μεταξύ οι ρωσικές δυνάμεις ανατίναξαν χώρο φύλαξης θαλάσσιων drones στην Οδησσό, καταστρέφουν την Προεδρική Ταξιαρχία της Ουκρανίας και ρίχνουν τα Ουκρανικά ελικόπτερα…
Η απάντηση των Ουκρανών σε όλα αυτά είναι επιθέσεις με drones που έχουν επικοινωνιακό παρά πρακτικό χαρακτήρα στην Ρωσική ενδοχώρα.
Οι Γάλλοι στρατηγοί πάντως εναντιώνονται στις βλέψεις του Macron και τονίζουν ότι ο Γαλλικός στρατός είναι απροετοίμαστος για μεγάλες επιχειρήσεις…
Στις ΗΠΑ ακόμη εξετάζουν πως θα διαπτυπώσουν τον θρίαμβο του Putin στις ρωσικές εκλογές… και η απάντηση τους είναι τι να κάνουμε αυτή είναι η πραγματικότητα.

Νέα στρατιωτική επιτυχία των Ρώσων – Κατέλαβαν το χωριό Orlovka

Μια ακόμα σημαντική στρατιωτική επιτυχία πέτυχαν οι Ρώσοι στρατιώτες, οι οποίοι κατάφεραν να καταλάβουν το χωριό Orlovka, στην κατεύθυνση της Avdiivka στην περιοχή του Donetsk.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, «στην κατεύθυνση του Avdiivka, μονάδες της στρατιωτικής δύναμης «Κέντρο» απελευθέρωσαν το χωριό Orlovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και βελτίωσαν την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής» υποστηρίζει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Όπως αναφέρεται, ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν έξι αντεπιθέσεις από τρεις ταξιαρχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές Pervomaisky, Tonenky και Berdychi στο Donetsk.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως κατά τη διάρκεια αυτών των συγκρούσεων, οι Ουκρανοί έχασαν έως και 125 στρατιώτες αλλά και σημαντικό στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και πέντε οχήματα, ενώ επλήγησαν ένα αυτοκινούμενο πυροβολικό M109 Paladin, ένα οβιδοβόλο Msta-B, ένα πυροβόλο D-30 και ένα αντιαρματικό MT-12 Rapier.
Σημειώνεται πως μόλις την περασμένη Κυριακή 17/3 οι Ρώσοι κατέλαβαν το χωριό Mirnoye στην περιοχή της Zaporizhia.

Λευκός Οίκος για το ζήτημα της νομιμότητας των εκλογών στη Ρωσία: Ο Putin παραμένει ο ηγέτης

Ο Putin είναι ο ηγέτης της Ρωσίας, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jean-Pierre, απαντώντας σε ερώτηση για τη νομιμότητα των ρωσικών προεδρικών εκλογών.
Σύμφωνα με την Jean-Pierre, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου, Jake Sullivan, ο οποίος απάντησε στην ερώτηση για τη νομιμότητα των εκλογών στη Ρωσία.
Ο Jake Sullivan σημείωσε στη συνέχεια ότι η πραγματικότητα είναι ότι ο Putin είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενεργήσουν σε αυτή τη βάση.
«Ένα από τα πράγματα που είπε o Jake Sullivan είναι προφανώς ότι ο Putin είναι ο ηγέτης της Ρωσίας», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
O εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου δήλωσε ότι το Κρεμλίνο διαφωνεί έντονα με τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ ότι οι πρόσφατες εκλογές στη Ρωσία δεν ήταν ελεύθερες και δίκαιες… μια άποψη που αναμένεται από ένα κράτος που εμπλέκεται στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος): Οι ΗΠΑ δεν κυβερνώνται από τον Biden, αλλά από το κακό περιβάλλον του

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κυβερνώνται από τον σημερινό Πρόεδρο Biden, αλλά από το «κακό» περιβάλλον του, υποστηρίζει ο υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ Trump.
«Έχω μια ερώτηση αν είναι αυτός κυβερνά τις ΗΠΑ, γιατί δείχνει πάντα απών…
Δεν είμαι σίγουρος αν είναι αυτός.
Ξέρω ότι πρέπει να εγκρίνει αποφάσεις, θα πρέπει να ρωτήσουν αν είναι δυνατόν να γίνει κάτι, και τα κοιτάζει ανέκφραστα και συμφωνεί», είπε ο Trump…
Τις ΗΠΑ τις κυβερνάει το κακό περιβάλλον του Biden.

Στην Κίνα τον Μάιο ο Putin – Συνάντηση με Xi Jinping στο πρώτο ταξίδι εκτός Ρωσίας

Επίσκεψη στην Κίνα, όπου θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping, αναμένεται να πραγματοποιήσει εντός του Μαΐου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι η επίσκεψη του να γίνει το δεύτερο 15νθήμερο του Mαΐου και αφού πρώτα έχει ορκιστεί στην προεδρία της Ρωσίας (κάτι που αναμένεται να γίνει στις 7/5) και σε κάθε περίπτωση πριν από το ταξίδι του Xi Jinping στην Ευρώπη.
Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, τότε θα πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Putin στο εξωτερικό μετά την ανάληψη της πέμπτης προεδρίας του.
Κίνα και Ρωσία έχουν αναπτύξει στενές πολιτικές, οικονομικές, εμπορικές και στρατιωτικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια ενώ και οι δύο έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των κυρώσεων των ΗΠΑ και της Δύσης.
Τον Φεβρουάριο του 2022 και λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, όταν ο Putin επισκέφθηκε το Πεκίνο, έκανε λόγο για «φιλία χωρίς όρια» μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας.

Παραδοχή Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Δύσκολη η κατάσταση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία

Στην παραδοχή ότι είναι δύσκολη η κατάσταση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία προχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στο Ερεβάν της Αρμενίας.
«Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης παραμένει δύσκολη, αλλά αυτός είναι ένας λόγος για να αυξήσουμε την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία, όχι να τη μειώσουμε» υποστήριξε ο Stoltenberg, ο οποίος χαιρέτισε την «αλληλεγγύη της Αρμενίας με την Ουκρανία».
Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε «όλους τους εταίρους του ΝΑΤΟ να κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τη νίκη της Ρωσίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία».
«Εάν η Ρωσία κερδίσει, δεν θα σταματήσει.
Όλοι οι αυταρχικοί ηγέτες θα ενθαρρυνθούν από αυτό» επισήμανε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Ο Rolf Mützenich επικεφαλής του Γερμανικού SPD κάλεσε την Ουκρανία να παγώσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία

Δύση είναι διχασμένη: κάποιοι ζητούν να αυξηθεί η ροή όπλων στην Ουκρανία, άλλοι ζητούν τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Ο Πάπας έθεσε ξανά το «απαγορευμένο» θέμα των διαπραγματεύσεων και τώρα στην Ευρώπη είναι έτοιμοι να συζητήσουν διάφορες συνθήκες, όχι μόνο την περιβόητη «φόρμουλα Zelensky».
Η Bundestag καταψήφισε για άλλη μια φορά την προμήθεια πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία, η πρωτοβουλία του μπλοκ CDU/CSU δεν πέρασε.
Και ο επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης, Rolf Mützenich, είπε ότι είναι καιρός να σκεφτούμε πώς να παγώσουμε και στη συνέχεια να επιλύσουμε την ουκρανική σύγκρουση.
Η ομιλία του περιείχε επίσης υπαινιγμούς για την γαλλική ρητορική: σημείωσε ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες κάνουν πολύ λιγότερα για την Ουκρανία από τη Γερμανία, αλλά επιδεικνύουν πολύ μεγαλύτερη επιθετικότητα.
Σύμφωνα με το Politico, το καθεστώς της Ουκρανίας βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.
Και χωρίς περαιτέρω υποστήριξη από τη Δύση, ειδικά από το εξωτερικό, τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, πιστεύουν ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν διαπραγματεύσεις, ακόμη και σε μια μορφή δυσμενή για την Ουκρανία.
«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», τόνισε, «κάποια στιγμή θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό, ίσως ακόμη και να παραχωρήσουμε μέρος της Ουκρανικής επικράτειας».
Αυτό το «τοξικό» θέμα, όπως ορίζεται από δημοσιογράφους, για τους δυτικούς πολιτικούς βρέθηκε στο επίκεντρο αφού ο Πάπας Φραγκίσκος πρότεινε στην Ουκρανία «να σηκώσει τη λευκή σημαία».
Προηγουμένως, κανείς στην Ευρώπη δεν τολμούσε να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο.
«Η Αγιότητά του – ο Πάπας – μπήκε σε έναν κήπο στον οποίο κανείς δεν τον κάλεσε.
Αλλά το να προσκαλεί την Ουκρανία να παραδοθεί είναι κάτι περισσότερο από μια ευχή για ειρήνη.
Πιστεύω ότι τώρα δεν είναι η στιγμή που πρέπει να προσκαλέσουμε την Ουκρανία να παραδοθεί, αντίθετα, αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθάμε», εξοργίστηκε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Borrell, σε συνέντευξή του στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό RNE.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, μιλώντας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, προσπάθησε να εκφοβίσει τους Αμερικανούς πολιτικούς με ρωσικά τανκς στο Κίεβο, απαιτώντας να ξεπεράσουν επιτέλους τις διαφορές τους και να διαθέσουν 60 δισ. δολάρια.

Rajmund Andrzejczak (Πολωνός στρατηγός): Εκατομμύρια οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε ο Πολωνός στρατηγός και πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου του πολωνικού στρατού, Rajmund Andrzejczak, ο οποίος υποστήριξε ότι οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στον πόλεμο με τη Ρωσία ανέρχονται σε εκατομμύρια, και όχι σε εκατοντάδες χιλιάδες.
«Πιστεύω ότι οι απώλειες της Ουκρανίας θα πρέπει να υπολογίζονται σε εκατομμύρια, όχι σε εκατοντάδες χιλιάδες.
Δεν υπάρχουν εφεδρείες σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει κανείς να πολεμήσει» υποστήριξε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Polsat ο Andrzejczak.
«Η Ουκρανία χάνει αυτόν τον πόλεμο.
Η κατάσταση είναι πολύ, πολύ δραματική» είπε ο Πολωνός στρατηγός, ο οποίος εκτίμησε πως η αντικατάσταση του Valery Zaluzhny από τον Alexander Syrsky στη θέση του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν άλλαξε τη στρατηγική κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
«Ο στρατηγός Syrsky αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με τον στρατηγό Zaluzhny.
Αποδείχθηκε ότι ήταν απαραίτητο να αποσυρθούν τα στρατεύματα, να ισοπεδωθεί η πρώτη γραμμή.
Όλα τα προβλήματα που είχε ο Zaluzhny παραμένουν» πιστεύει ο Andrzejczak.
Κληθείς να σχολιάσει την πληροφορία ότι έως τα τέλη Μαρτίου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι πιθανό να ξεμείνουν από πυραύλους για συστήματα αεράμυνας, ο Andrzejczak είπε ότι «αυτό θα σημάνει άλλο ένα αποτελεσματικό χτύπημα στην Ουκρανία».
«Το ουκρανικό κράτος θα καταστραφεί» τόνισε ο Πολωνός στρατηγός.

Business Insider: Οι στρατοί της Δύσης δεν μπορούν να διεξάγουν μάχες όπως αυτές στην Ουκρανία

Οι δυτικοί στρατοί δεν είναι σε θέση να διεξάγουν τόσο περίπλοκες μάχες όπως αυτές που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία υποστηρίζει δημοσίευμα του Business Insider, επικαλούμενο τον απόστρατο Αμερικάνο αντισυνταγματάρχη, Alex Vershinin.
«Οι δυτικοί στρατοί δεν είναι έτοιμοι για αυτό το είδος μάχης.
Ίσως να χρειαστεί να αλλάξουν τη στρατηγική τους, τον μηχανισμό διαχείρισης πόρων και τη διαδικασία εκπαίδευσης» υποστηρίζει ο Vershinin, ο οποίος αναφέρει πως οι στρατοί των χωρών του ΝΑΤΟ βασίζονται σε σύντομες συγκρούσεις και σε ελιγμούς, επιχειρώντας να αποφύγουν παρατεταμένες συγκρούσεις.
Όπως επισημαίνει, η Δύση αντιμετωπίζει δυνητικά προβλήματα προσωπικού, καθώς οι στρατοί του ΝΑΤΟ βασίζονται σε επαγγελματικό και έμπειρο κατώτερο διοικητικό προσωπικό, το οποίο δεν θα είναι εύκολο να αντικατασταθεί μόλις φύγουν από το πεδίο της μάχης.

Γάλλοι στρατηγοί κατά Macron: Η Γαλλία δεν μπορεί να τα βάλει την Ρωσία, ο Macron είναι εχθρός της Γαλλίας

Οι Γάλλοι στρατηγοί διαφωνούν με τα σχέδια Macron να στείλει στρατό στην Ουκρανία…
Αποστωμοτική απάντηση έδωσε ο απόστρατος ταξίαρχος Andre Coustou, ο οποίος έχει ήδη αποκαλέσει τον Macron εχθρό της Γαλλίας.
Ο επίτιμος πρόεδρος της ομάδας Place d’Armes και οι σύντροφοί του αξιολόγησαν το στρατιωτικό δυναμικό της Ρωσίας και της Γαλλίας.
Προφανώς, όταν ο Macron έκανε δηλώσεις για αποστολή δυνάμεων, δεν γνώριζε ότι η Γαλλία διέθετε 222 τανκς.
Αλλά μερικά από αυτά είναι υπό επισκευή.
Η Ρωσία διαθέτει 14.700 άρματα μάχης, σύμφωνα με στοιχεία του γαλλικού στρατού.
Και όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή.
Υπάρχουν 224 από τα περίφημα Rafales – αυτά τα ίδια «στολίδια στρατιωτικής τεχνολογίας και γαλλικών λύσεων μηχανικής» στην τιμή των 250 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα.
Οι ρώσοι όμως έχουν πάνω από 2.000, και, το πιο σημαντικό, μπορούν να παράγουν όσα από αυτά χρειάζονται.
Οι Γάλλοι έχουν εννιά υποβρύχια, αλλά οι Ρώσοι έχουν 10 φορές περισσότερα.
Όσον αφορά το μέγεθος του στρατού, ο Γαλλικός στρατός υστερεί πραγματικά…

Προειδοποιούσε ο Γάλλος στρατηγός Pierre de Villiers

Ο πρώην αρχηγός του γαλλικού Γενικού Επιτελείου Pierre de Villiers, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από επτά χρόνια μόλις εξελέγη ο Macron, προειδοποίησε ότι αυτό θα συμβεί.
Aκριβής, ευφυής και ανελέητος στις διατυπώσεις του, ο Pierre de Villiers δήλωσε ανοιχτά ότι δεν θα επέτρεπε στους λογιστές να αποφασίσουν την τύχη των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Εξίσου επηρεασμένοι από τις ιδέες του de Villiers, πριν από τρία χρόνια ανώτεροι αξιωματούχοι του στρατού έγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο Macron.
Ο ίδιος ο De Villiers δεν έκρυψε ποτέ τη στάση του απέναντι στην επικίνδυνη περιπέτεια της Γαλλίας να στηρίξει την Ουκρανία με όπλα και χρήματα, λέγοντας ότι οι ενέργειες των γαλλικών αρχών αποδυναμώνουν τη χώρα.
Και πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά επίσης.
Σήμερα πέραν από τον de Villiers ο απόστρατος ταξίαρχος André Coustou, ο οποίος προχωρά ακόμη παραπέρα: από την άποψή του, οι ενέργειες του προέδρου είναι αντίθετες με το σύνταγμα.
Η Ευρώπη ωθείται προς τον πόλεμο από τον Macron, ο οποίος το απαιτεί για καθαρά εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.
Σήμερα κάνει τα πάντα για να ανεβάσει στα άκρα τον βαθμό της αντιπαράθεσης με την Ρωσία.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτός, ένα άτομο με ψυχολογία λογιστή, θέλει να στείλει την Λεγεώνα των Ξένων, οι λεγεωνάριοι εκπαιδεύονται να εκτελούν καθήκοντα πολύ δυσάρεστου χαρακτήρα και η λειτουργία εκτός Γαλλίας είναι αποκλειστικό τους προνόμιο.
Το ερώτημα (και απολύτως λογικό) μπορεί να τεθεί ως εξής: εάν η αποστολή των λεγεωνάριων – αυτό ακριβώς το “πηγαίνουμε στην Οδησσό” – αποτύχει, ποιος, πρώτον, θα είναι υπεύθυνος για αυτό; Δεύτερον, πώς θα εξηγήσει στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ όλες αυτές τις ενέργειες;
Τρίτον, πώς θα αντιδράσουν οι Γάλλοι, φοβούμενοι τους Ρώσους στρατιώτες μέχρι να σκοτωθούν, σε τέτοια επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια;
Είναι παράδοξο, αλλά αληθινό: σήμερα η κύρια αντίθεση στις αποφάσεις του Macron να υποστηρίξει την Ουκρανία είναι τα υψηλότερα κλιμάκια του στρατού.
Όχι μόνο επειδή οι ένστολοι γνωρίζουν καλά τι είναι η ήττα και όχι επειδή έχουν πλήρη επίγνωση της μαχητικής ικανότητας των δυνάμεων που διοικούσαν.
Δεν εμπιστεύονται τα σαμανικά ξόρκια του αρχιστράτηγου τους ότι «δεν μπορεί να δοθεί η ευκαιρία στη Ρωσία να κερδίσει», επειδή γνωρίζουν ποιος ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Και ξέρουν ήδη καλά οι Γάλλοι, ποιος θα κερδίσει τελικά αυτόν τον πόλεμο.

Τα αμερικανικά drones MQ-9 Reaper πέφτουν το ένα μετά το άλλο…

Ένα drone MQ-9 Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που έχασε την επαφή με τη βάση του πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη βορειοδυτική Πολωνία, αναφέρει η γενική διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
«Μετά τις 23:00 στην περιοχή του Mirosławiec, σημειώθηκε έκτακτη προσγείωση μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, που πετούσε στον πολωνικό εναέριο χώρο».
Η προσγείωση έγινε «σύμφωνα με τις διαδικασίες» σε «αποκλειστική ακατοίκητη περιοχή».
Το σημείο προσγείωσης του drone φυλάσσεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ έρευνα διενεργεί η στρατιωτική χωροφυλακή.
Νωρίτερα, ο πολωνικός στρατός δήλωσε ότι ένα άοπλο drone που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από το αεροδρόμιο Miroslawiec έχασε την επαφή με τη βάση.
Η περιοχή δίπλα στο αεροδρόμιο αποκλείστηκε.
Η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους διεκόπη.
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper έχει μήκος 11 μέτρα, άνοιγμα φτερών 20,1 μέτρα, χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 2,2 τόνους, μέγιστη ταχύτητα 482 χιλιόμετρα την ώρα και εμβέλεια πτήσης 1.852 χιλιόμετρα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συλλογή πληροφοριών, επιχειρήσεις διάσωσης και χτυπήματα ακριβείας κατά επίγειων και εναέριων στόχων.

Οι ρωσικές δυνάμεις διαλύουν την χωριστή προεδρική ταξιαρχία της Ουκρανίας

Μονάδες της Battlegroup East απέκρουσαν δύο αντεπιθέσεις της 1ης ξεχωριστής ταξιαρχίας του Ουκρανού προέδρου στο νότιο Donetsk και κατέστρεψαν μια εφεδρική ομάδα ουκρανικών στρατευμάτων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής ομάδας μάχης.
«Μονάδες της Ομάδας Μάχης συνεχίζουν να εκτελούν καθήκοντα μάχης στη νότια κατεύθυνση του Donetsk».
«Κατά τη διάρκεια μάχης, οι μονάδες της Battlegroup East βελτίωσαν τις θέσεις τους προς τα εμπρός άκρα, απέκρουσαν δύο αντεπιθέσεις της 1ης ξεχωριστής ταξιαρχίας του Ουκρανού προέδρου κοντά στον οικισμό Urozhainoye, εξουδετέρωσαν μια εφεδρική ομάδα της 108ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας κοντά στον οικισμό».
«Απέτρεψαν επίσης τις προσπάθειες του εχθρού να βελτιώσουν τις θέσεις τους στο μπροστινό άκρο κοντά στους οικισμούς Staromayorskoye και Rovnopol»
Με τη χρήση αεροπορικών επιδρομών, πυροβολικού και βαριών πυρών φλογοβόλων κατέστρεψαν οχυρά και προκάλεσαν ζημιές σε συσσωρευμένο ανθρώπινο δυναμικό της 58ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού και της 128ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας κοντά στους οικισμούς Shakhtyorsk και Staromayorskoye.

Η αεράμυνα με Buk-M1 κατέρριψε ένα ουκρανικό επιθετικό ελικόπτερο στην κατεύθυνση του Bakhmut

Το πλήρωμα του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Buk-M1 της ομάδας στρατευμάτων του Νότου κατέρριψε ένα ουκρανικό επιθετικό ελικόπτερο στην κατεύθυνση του Bakhmut.
«Μας έδωσαν οδηγίες από το διοικητήριο να εντοπίσουμε ένα εχθρικό ελικόπτερο.
Το ύψος του ήταν περίπου 500-600 μέτρα…
Το παρακολουθούσαμε για περίπου 10 χιλιόμετρα, και μόλις μπήκε στην ζώνη, καταστράφηκε».
Το ελικόπτερο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καταστράφηκε σε απόσταση περίπου 7-8 χιλιομέτρων από τη γραμμή μάχης.

Φιλορώσοι ανατίναξαν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Οδησσού, διέλυσαν 50 drones

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, φιλορώσοι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση δολιοφθοράς στις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Οδησσού.
Ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην αποθήκη UAV της Ουκρανίας.
Ο εκπρόσωπος των φιλορωσικών δυνάμεων είπε ότι η επίθεση δολιοφθοράς στην αποθήκη των εθελοντών του Ουκρανικού στρατού εξαπέλυσε μια ομάδα ανταρτών μαχητών που επιχειρούν στο έδαφος της περιοχής της Οδησσού.
Η επίθεση σημειώθηκε σε χωριό που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης της Οδησσού.
Στόχος ήταν η αποθήκη όπου φυλάσσονταν drones και εξοπλισμός ηλεκτρονικού πολέμου (EW) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης επιχείρησης, περισσότερα από 50 UAVs, καθώς και ειδικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου επίσης τυφέκια anti-drone και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, καταστράφηκαν.

Luhansk_Battle_Map_Draft_March_18_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_18_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_March_18_2024.png

Vremivka_-_Marinka_Battle_Map_Draft_March_18_2024.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_March_18_2024.png

www.bankingnews.gr

loading...