Είμαστε στην αφετηρία της μετά ΤΕΜΠΗ εποχής.

Άρθρο Νίκου Νικολόπουλου* 

Είμαστε στην αφετηρία της μετά ΤΕΜΠΗ εποχής.
Τώρα ξεκίνησε το ξήλωμα του πουλόβερ … τώρα που ο Μητσοτάκης μένει πια έκθετος μετά από τις συνεχείς αποκαλύψεις που γίνονται μέσα και έξω απο τη Βουλή , τωρα εξαντλείται το πολιτικό του κεφάλαιο.

Πανικόβλητοι οι δυο παρά τω Πρωθυπουργώ Υπουργοί ετρεξαν να προσκυνήσουν τα οικονομικά συμφέροντα που τους…πολεμούν , επ’ αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας«Το Βήμα» για την μονταζιέρα στα Τέμπη.

Δύο στενοί συνεργάτες του, οι υπουργοί Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος , αποκαλυψε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πως πηγαν στο σπίτι του εκδότη και καναλάρχη που δήθεν θελει να τους ανατρέψει και να τους αφαιρέσει την εξουσία!

Η ορχήστρα των βολεμένων , οι υπηρέτες των ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ένεταξαν στην στρατηγική τους την απόκρυψη, το ψέμα, την περιφρόνηση και την συκοφάντηση των συγγενών, τον κυνισμό, με ηθικό αυτουργό τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
O πρωθυπουργός απο το βημα της Βουλής κατέδειξε πως αγνοεί επιδεικτικά την κραυγή αγωνίας των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη και την λαικη επιθυμία για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων υπουργών , των εθνικών εργολάβων και όλου του εσμού της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ !
” Πολλά έχουν δει τα μάτια μου μα αυτό μου φέρνει τρόμο ” … που έλεγε και ο Καββαδίας….
Μια απλή ανάγνωση στις καταγγελίες που ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ και εμπεριστατωμένα υπέβαλε στη Βουλή ο υπογράφων , πείθει για την διεφθαρμένη ιστορία και πραγματικότητά της.
Αυτό ενισχύεται και από την προχθεσινή ξεδιάντροπη δήλωση του Αρχιερέα της συγκάλυψης στα Τέμπη του πρωθυπουργού Μητσοτάκη(τον καταγγέλλουν όλα τα μεγάλα ΜΜΕ)ότι δεν πριμένει κανείς να γίνει διαλεύκανση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
Ξεδιάντροπη γιατι όταν κατηγορεί η ευρωπαϊκή εισαγγελία σχεδόν δυο δεκάδες στελέχη του χώρου ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ και μεταξύ αυτών και τον αδελφό της βουλευτίνας Χανίων … και ο πρωθυπουργός τους κρατάει στις χρυσές καρέκλες τους … οι οποίες τους εξασφάλισαν την εγγυοδοσία 700 , 600 και 500 χιλ. ευρω αντιστοίχως !
Μυστικές συναντήσεις Μητσοτάκη με Αλαφούζο (ΣΚΑΪ) και Παπασταύρου-Μπρατάκου (Μαξίμου) με Μαρινάκη (Mega) αποκαλύπτει η Εστία ενω κανει πρωτοσέλιδο τίτλο το ρητορικό ερωτημα :
« Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;» κι άλλα συγκλονιστικά γραφει απο τις συνομιλίες όπως…«φυλακές και υπόσχεση για οικονομικές ανταμοιβές από συνεργάτη του πρωθυπουργού!» Όπως έχει δημοσιευθεί ήδη οι κατηγορίες είναι ότι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ δεν είχαν ειλικρινή πρόθεση να εφαρμόσουν την Σύμβαση 717/2014 και να υλοποιήσουν το αντικείμενο αυτής —το οποίο μάλιστα συνδεόταν άρρηκτα με την ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων, όπως αποδείχθηκε με τον τραγικότερο τρόπο από το δυστύχημα στο ‘Αδενδρο και το πρόσφατο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, τα οποία θα είχαν με βεβαιότητα αποφευχθεί εάν είχε ολοκληρωθεί το αντικείμενο της Σύμβασης 717 με το σύστημα ETCS σε λειτουργία.
Ελέγχεται ακόμα η τροποποίηση της σύμβασης 717 το 2022 από τον Κ.Αχ. Καραμανλή, με την οποία η Hellenic Train απαλλάχτηκε από την υποχρέωση να επενδύσει 582,5 εκατ. ευρώ. Το και σημαντικότερον είναι πως η σύγκρουση των συρμών στα Τέμπη ήταν έγκλημα ενδεχομένου δόλου, διότι κι άλλα παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα που είχαμε υποδείξει με τον συστηματικό ασφυκτικό έλεγχο μέσω 66 κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων .
Κατά την εκτίμηση εξάλλου των εισαγγελέων που ερεύνησαν την υπόθεση , η μη εκτέλεση της σύμβασης συνδέεται τόσο με το δυστύχημα στο ‘Αδενδρο, το 2017 όσο και με την τραγωδία των Τεμπών , το 2023.
Οι κατηγορούμενοι μάλιστα καλούνται να απολογηθούν για σειρά σοβαρότατων κακουργηματικών πράξεων που ανά περίπτωση αφορούν απάτη, απιστία, ψευδή βεβαίωση, με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οφέλους, ηθική αυτουργία στην απάτη και ψευδείς βεβαιώσεις.
Ενώπιον της “ευρωπαίας” ανακρίτριας κ. Σαλάππα θα απολογηθούν 14 υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ,στους οποίους αποδίδεται απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις που πιστώθηκαν για την εκτέλεση του έργου. Από αυτούς δύο βαρύνονται και με την κατηγορία της ψευδούς βεβαιώσεως με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον. Για την τάξη των μεγεθών θυμίζουμε ότι πεντεμελέςη εφετείο με πρόεδρο Μπερτσιά επέβαλε κάθειρξη 10 ετών σε εφοριακό γιατί ζήτησε(και δεν έλαβε ποτέ…)10 χιλιάρικα από μια εταιρεία.Εκείνος το αρνήθηκε,δεν του βρήκαν ούτε ευρώ ποτέ,αλλά η κάθειρξη,κάθειρξη διότι το δημόσιο(ακόμα και το ιδιωτικό) χρήμα είναι ιερό και απο αυτό περιμένουν να ζήσουν εκατομμύρια πολίτες.
Τούτων και ανάλογων τέτοιων πολλών δοθέντων μπορείτε να σκεφτείτε με βάση την αναλογία: αν για τα 10 χιλιάρικα που δεν τα πήρε ποτέ από ΙΔΙΩΤΗ η ποινή του δημόσιου λειτουργού είναι 10 χρόνια κάθειρξη για τα εκατονταδες εκατομμύρια που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν εγιναν τα εργα της 717 σύμβασης και άλλων πολλών για εργα στο σιδηρόδρομο και την ασφάλεια των δρομολογιων της ΕΡΓΟΣΕ πόση πρέπει να είναι η ποινή;
Σε όλα αυτά που ακουμπούν το διεφθαρμένο (βλέπε και παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, διαρροή προσωπικών δεδομένων, μονταζιέρα των Τεμπών κα ) κυβερνητικό κέντρο ο μηχανισμός του Μαξίμου προσπαθεί να κρατήσει μακριά τα φώτα. Στο εσωτερικό του ΟΣΕ είναι γνωστά από την πρώτη στιγμή τα στοιχεία του υπαλλήλου και η ακριβής ώρα που εξήγαγε από τον server και μεταφόρτωσε σε σκληρό δίσκο το επίμαχο ηχητικό αρχείο από το ατύχημα στα Τεμπη, σύμφωνα με στελέχη του ΟΣΕ. Όλοι στην Βουλή και στα ΜΜΕ γνωρίζουν ποιος ήταν προϊστάμενος στο τμήμα των καταγραφών του ΟΣΕ ,όταν δημοσιοποιηθεί θα προκληθεί σεισμός και κλαυσίγελως !!!
Έχουν κοντά ποδάρια τα ωμά ψέματα που κατέφυγε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος υποστήριξε πως τα επίμαχα ηχητικά των συνομιλιών του σταθμάρχη και του μηχανοδηγού ήταν στην διάθεση του ανακριτή, χωρίς όμως να μπορεί να τα ακούσει λόγω κωλύματος από τον νόμο. Ο πρώην πρασινοφρουρός το εξαπτέρυγό του Σημίτη ο νυν γενίτσαρος του μητσοτακισμού τόλμησε να εκστόμιση βλασφημία βαρύτατη!
Όσοι μιλούν -είπε,-για «μπαζώματα» είναι για τα «μπάζα» είπε στην Βουλή ο Φλωρίδης.
Είναι δηλαδή για τα «μπάζα» η Μαρία Καρυστιανού, ο Παύλος Ασλανίδης, ο Νίκος κι ο Δημήτρης Πλακιάς, όλοι οι γονείς που έχασαν παιδιά , οι 57 οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους, οι 280 τραυματίες και οι οικογένειές τους ; Για τα «μπάζα» και η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας και οι 1.350.000 Ελληνες που υπέγραψαν το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού και απαιτούν την άρση της ασυλίας των Υπουργων και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ας καταλάβουν οι καλοβολεμένοι πρασινο κόκκινοι και λοιποί πολύχρωμοι που σταυλίζονται στο ΜΑΞΙΜΟΥ ότι οι 8 στους 10 Έλληνες πιστεύουν πως υπήρξε κυβερνητική συγκάλυψη στο Έγκλημα των Τεμπών και πως δεν μπαζώθηκε μόνο ο χώρος αλλά και η αλήθεια. . Στην μετά Τεμπη εποχή έχουμε μία συσσώρευση πραγμάτων πλέον. Ασφαλώς θα έφταναν οι παρακολουθήσεις από μόνες τους για να πέσει η κυβέρνηση, η λίστα Πέτσα το ίδιο όπως και το δυστύχημα στα Τέμπη. Ηρθε η ώρα να καταλάβουν οι ΜΑΞΙΜΟΠΑΙΔΕΣ πως ειναι εσχάτη πλάνη ότι δεν υπάρχει «αντίπαλον δέος» απέναντι στην πολιτική διάβρωση.
Εις μάτην κοπιάζουν …
Τα πάρα πάνω μαζι με τα διακεκαυμένα ζητήματα της καθημερινότητας ροκανίζουν το πολιτικό κεφάλαιο του Μητσοτάκη. Η πλειοψηφία των 157 βουλευτών του , πριν καν κλείσει χρόνο , επ’ ευκαιρία του “γάμου των ομοφύλων”, έχασε 51 βουλευτές και άρα έχασε την δεδηλωμένη εμπιστοσύνη. Μετά το μπάζωμα ο λαός τους πάει παραμαζωμα κάτι που ήδη διαπιστώνεται από τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης ανεξαρτήτων δημοσκόπων.
Η αδιαφορία σκοτώνει.
Οι νεκροί των Τεμπών είναι νεκροί λόγω διαχρονικής διαφθοράς και αδιαφορίας και απαιτούν την τιμωρία των ενόχων.
Ο καταιγισμός γεγονότων διαπλοκής/συγκάλυψης είναι τέτοιος που απέναντι στην συγκάλυψη τώρα επιτέλους συσπειρώνεται ολόκληρη η κοινωνία.

Τα Τέμπη δεν ξεχνιούνται.

loading...