Το αδιέξοδο του δυτικού ιμπεριαλισμού (Γεωστρατηγική)

Η αναδυόμενη πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων υπό την ηγεσία της Ρωσίας, της Κίνας και του Παγκόσμιου Νότου ωθεί την παλιά δυτική αλαζονική τάξη στην ιστορική λήθη.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί τη δεύτερη επέτειο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την επέμβαση των ρωσικών δυνάμεων για δύο λόγους: για την προστασία του ρωσόφωνου πληθυσμού της περιοχής του Ντονμπάς που είχε αντέξει οκτώ χρόνια της επιθετικότητας που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ· και, δεύτερον, να αποναζοποιήσουν το καθεστώς που είχαν εγκαθιδρύσει παράνομα οι δυτικές δυνάμεις με πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014. Η δέκατη επέτειος από εκείνο το πραξικόπημα της 22ας Φεβρουαρίου γιορτάστηκε επίσης αυτή την εβδομάδα.

Δύο χρόνια μετά, ο πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί ουσιαστικά. Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής του Ντονμπάς, καθώς και τη Χερσώνα, το Ζαπορόζιε και την Κριμαία. Αυτές οι περιοχές αποτελούν πλέον νομικά μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετά από ιστορικά δημοψηφίσματα. Συνολικά, η Ουκρανία έχει χάσει περίπου το 20 τοις εκατό του εδάφους της πριν από τη σύγκρουση από τη Ρωσία. Οι ενδιαφερόμενοι πληθυσμοί ισχυρίζονται ότι έχουν ενταχθεί ξανά στη Μητέρα Ρωσία.

Η στρατιωτική νίκη την περασμένη εβδομάδα για τις ρωσικές δυνάμεις στην πόλη-κλειδί Avdeevka προμηνύει την επικείμενη πλήρη κατάληψη του Donbass κατά μήκος των ιστορικών επαρχιακών γραμμών του. Αυτή η σημαντική ανακάλυψη μιλά επίσης για σχεδόν κατάρρευση των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου. Δύο χρόνια μετά, οι πόλεις και κωμοπόλεις του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ έχουν ξαναχτιστεί μετά από βανδαλισμούς και εγκλήματα πολέμου του καθεστώτος του Κιέβου. Το καθεστώς που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να επιτίθεται σε κοινότητες, αλλά οι ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας είναι αισθητά πιο ασφαλείς και σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από δύο χρόνια.

Όσον αφορά τον δεύτερο στόχο, η αποναζοποίηση του καθεστώτος του Κιέβου δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Ωστόσο, το καθεστώς δεν είναι παρά ένα κέλυφος της προηγούμενης ενσάρκωσής του, όταν με τη βοήθεια των όπλων του ΝΑΤΟ και των στρατιωτικών συμβούλων διεξήγαγε μια βάναυση επίθεση κατά των εθνοτικών ρωσικών κοινοτήτων.

Η Μόσχα δήλωσε ότι θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι να εξαλειφθεί το νεοναζιστικό καθεστώς. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί, δεδομένης της ανώτερης ισχύος πυρός από τη ρωσική πλευρά και της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης των δυνάμεων που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ.

Το ρωσικό επίτευγμα είναι πολύ αξιοσημείωτο δεδομένου ότι το μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ (30 έθνη) έχει κατακλύσει την Ουκρανία με μια τεράστια ποικιλία βαρέων όπλων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν ξοδέψει – σπαταλήσει – έως και 200 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου τα τελευταία δύο χρόνια. Παρά την αμέτρητη ροή όπλων και μισθοφόρων, η Ρωσία έχει εξασφαλίσει το έδαφος που είχε σκοπό να αποκτήσει και η υποστηριζόμενη από το ΝΑΤΟ πλευρά αντιμετωπίζει κατάρρευση.

Η πορεία του πολέμου είναι στο πλευρό της Ρωσίας. Από την αρχή, η Μόσχα είπε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία. Αλλά η κατάρρευση του καθεστώτος σε μια ακραία κατάσταση είναι αναμφίβολα κάτι που θέλει η Ρωσία, και οι πιθανότητες στοιχηματισμού δείχνουν αυτό το ενδεχόμενο, καθώς η κακούλα στο Κίεβο βυθίζεται στη διαφθορά, τα πισώπλατα μαχαιρώματα και τις εσωτερικές διαμάχες.

Αλλά, το σημαντικότερο, η στρατιωτική κατάσταση στην Ουκρανία είναι μόνο μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης εικόνας της παγκόσμιας αντιπαράθεσης και αυτή που μιλά για μια υπαρξιακή κρίση για τον δυτικό ιμπεριαλισμό.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2022, την ημέρα αφότου οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την ειδική τους επιχείρηση, το εβδομαδιαίο άρθρο της SCF ανέφερε ότι η επέμβαση θα αντιμετωπίσει τελικά την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ υπαρξιακά.

Το άρθρο μας τότε είχε τον τίτλο : «Επιθεώρηση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία επιτέλους ελέγχθηκε».

Ακολουθεί ένα εκτενές απόσπασμα από αυτό το άρθρο που δίνει το πλαίσιο αυτής της ιστορικής στιγμής:

«Ένα αντι-ρωσικό καθεστώς που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ στο κατώφλι της Ρωσίας επιτίθεται στον Ρώσο λαό είναι σαφώς απαράδεκτο. Ο όγκος των όπλων του ΝΑΤΟ που εισρέουν στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες έδειχνε μια μεγαλύτερη πολεμική βάση. Στη συνέχεια, στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου το περασμένο Σαββατοκύριακο [τον Φεβρουάριο του 2022] ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι απέρριψε την εμπρηστική απειλή ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. Σαφώς, η κατάσταση ασφαλείας για τη Ρωσία έσπαγε αρκετές κόκκινες γραμμές.

«Φυσικά, η χορωδία της καταδίκης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς εταίρους τους εκτοξεύεται με υποκρισία. Ισχυρίζονται ότι η Ρωσία «κατέστρεψε την ειρήνη στην Ευρώπη» και κινήθηκαν για να επιβάλουν έναν συνολικό οικονομικό αποκλεισμό για να «πνίξουν την οικονομική λειτουργία της Ρωσίας». Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν εδώ και χρόνια καταρρίψουν το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη του ΟΗΕ με τους εγκληματικούς πολέμους και τις επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτος. Η διπροσωπία και η υστερία τους προσθέτουν περισσότερα επίπεδα σύγχυσης στο πρόβλημα.

«Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης απέκρυψαν συστηματικά το παγκόσμιο πρόβλημα της επιθετικότητας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η παραπληροφόρηση και η παραπληροφόρηση είναι έκδηλη με ισχυρισμούς ότι η Ρωσία έχει ξεκινήσει «ένα βάρβαρο εγχείρημα» και «απρόκλητο πόλεμο». Ο ισχυρισμός «απρόκλητος» προδίδει ακραία άγνοια της κατάστασης.

«Η Ρωσία προειδοποιεί εδώ και χρόνια ότι η επιθετικότητα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αποτελούσε κρίσιμο κίνδυνο για τη διεθνή ασφάλεια και έπρεπε να σταματήσει. Η ανάκληση των συνθηκών ελέγχου των όπλων από τις ΗΠΑ (η Συνθήκη ABM, INF, Ανοιχτοί Ουρανοί) και η επέκταση των πυραυλικών απειλών κοντά στα σύνορα της Ρωσίας δεν ήταν πλέον ανεκτή. Η Ουκρανία είναι πραγματικά μόνο ένα στοιχείο της ευρύτερης εικόνας. Αλλά αυτή την εβδομάδα, η Ρωσία κινήθηκε επιτέλους για να σταματήσει την επίθεση. Είναι μια ιστορική λεκάνη απορροής.

«Η Μόσχα λέει ότι στόχος της είναι να αποναζοποιήσει και να αποστρατικοποιήσει ένα παράνομο καθεστώς στο Κίεβο που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ. Λέει ότι δεν έχει πρόθεση να καταλάβει την Ουκρανία. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Μόσχα έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις όπως ήταν πάντα. Αυτό που επιδιώκει η Ρωσία είναι μια πιο ολοκληρωμένη συμφωνία ασφάλειας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την Ευρώπη.

«Ευρύτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει επίσης να τερματίσουν την πολεμική ιδεολογική τους άποψη για τη Ρωσία και την Κίνα ως εχθρούς. Οι ΗΠΑ πρέπει να συμβιβαστούν με μια πολυπολική παγκόσμια τάξη στην οποία η μονομερής επιταγή τους δεν είναι πλέον βάσιμη, νομικά, πολιτικά ή ηθικά. Αυτή είναι η απόλυτη πρόκληση για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

Πίσω στην παρούσα γραφή του κύριου άρθρου αυτής της εβδομάδας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα μήνα μετά τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, διαπραγματεύθηκε μια πιθανή διπλωματική διευθέτηση για τον τερματισμό της σύγκρουσης τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2022 με μεσολάβηση της Τουρκίας. Η ειρηνευτική συμφωνία σαμποτάρθηκε τον Απρίλιο του 2022 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία (ο Μπόρις Τζόνσον σε μια εντολή από την κυβέρνηση Μπάιντεν) που ανέτρεψαν το καθεστώς του Κιέβου και επέμειναν σε έναν πλήρη πόλεμο. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, ο απολογισμός των νεκρών του ουκρανικού στρατού έχει ανέβει σε 500.000 και το καθεστώς του Κιέβου έχει σχεδόν καταστραφεί.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η Ουκρανία έχει καταστραφεί σκληρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους ιμπεριαλιστές εταίρους τους σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας – έναν πόλεμο που οι δυτικές δυνάμεις έχουν χάσει.

Αλλά αυτή η σύγκρουση εποχής έχει σημασία πολύ πέρα από την καταστροφή της Ουκρανίας.

Αυτό που είναι εμφανές σε ολόκληρο τον κόσμο είναι η εγκληματική φύση του δυτικού άξονα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ενώ οι δυτικές δυνάμεις έχουν τροφοδοτήσει μια μάταιη σφαγή στην Ουκρανία, θεωρούνται επίσης από τον κόσμο ως συνένοχοι στη γενοκτονία στη Γάζα με την αχαλίνωτη υποστήριξή τους στο ισραηλινό καθεστώς, ακόμη και όταν σφαγιάζει Παλαιστίνιους αμάχους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, κατά εκατοντάδες κάθε φορά. ημέρα για τους τελευταίους πέντε μήνες. Ο αριθμός των νεκρών είναι σχεδόν 30.000.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες –ο κύριος ηγεμόνας στον δυτικό ιμπεριαλιστικό άξονα– εντείνουν επίσης απερίσκεπτα τις προκλήσεις κατά της Κίνας μέσω της παράνομης οπλοποίησης της Ταϊβάν.

Το πραγματικό πρόσωπο των δυτικών «δημοκρατιών» και της λεγόμενης «παγκόσμιας τάξης βασισμένης σε κανόνες» αποκαλύπτεται πλήρως. Είναι το άσχημο πρόσωπο του φασισμού.

Για δεκαετίες μετά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας το 1945, οι δυτικές δυνάμεις, που είχαν υποστηρίξει κρυφά την άνοδο του ευρωπαϊκού φασισμού, ήταν σε θέση να προβάλουν μια απάτη στον κόσμο που ισχυριζόταν ότι ήταν ενάρετοι υπέρμαχοι της υπέρ της δημοκρατίας και της ειρήνης. Οι ενημερωμένοι άνθρωποι ήξεραν πάντα ότι οι δυτικές αξιώσεις ήταν μια απαίσια απάτη.

Μετά τη σύγκρουση ορόσημο στην Ουκρανία – και χάρη στη ρωσική δύναμη και αποφασιστικότητα – η δυτική παρωδία είναι τώρα εκτεθειμένη. Ο υπό τις ΗΠΑ άξονας του δυτικού ιμπεριαλισμού βρίσκεται επιτέλους αντιμέτωπος με μια νέμεση, μια ημέρα απολογισμού.

Η αναδυόμενη πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων υπό την ηγεσία της Ρωσίας, της Κίνας και του Παγκόσμιου Νότου – η πλειοψηφία του κόσμου – ωθεί την παλιά δυτική αλαζονική τάξη στην ιστορική λήθη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η στοά των απατεώνων των εταίρων τους στο ΝΑΤΟ καταρρέουν από τα δικά τους ψέματα, τη διπροσωπία και το αβάσταχτο αδιέξοδο των πολεμοχαρών ρακέτες τους.

Το συμπέρασμα του άρθρου μας πριν από δύο χρόνια αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου: «Οι ΗΠΑ πρέπει να συμβιβαστούν με μια πολυπολική παγκόσμια τάξη στην οποία η μονομερής επιταγή τους δεν είναι πλέον βάσιμη, νομικά, πολιτικά ή ηθικά. Αυτή είναι η απόλυτη πρόκληση για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί, Α. Γίνετε τώρα συνδρομητές-υποστηρικτές με ένα συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Πηγή : Ίδρυμα Στρατηγικής Κουλτούρας

loading...