Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος : Η παγκόσμια Γεωπολιτική και Γεωστρατηγική σημασία της μαρτυρικής Συρίας

Ο Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός άξονας 666 θεωρεί την Παλαιστινιακή γη ζωτικής σημασίας. Κομβικό γεωστρατηγικό σημείο θεωρούνται  τα σύνορα της Δυτικής Όχθης, της Ιορδανίας και του Ισραήλ.

 

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του MytilenepressΟfficial website The Times of Voulgaroktonos.

ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ.

 

 

 

Για αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκδιώξουν τους Παλαιστίνιους που κινούνται ανάμεσα στις γεωστρατηγικές-γεωπολιτικές συμμαχίες 888 και 666.

Η γεωπολιτική είναι ένας επιστημονικός κλάδος που δημιουργήθηκε στην ναζιστική Γερμανία από τον Friedrich Ratzel και την θεωρία του Lebensraum, περί ζωτικού χώρου των κρατών- εθνών. Αυτό εξυπηρετούσε τα επεκτατικά σχέδια των ναζί. Την σκυτάλη από τον Ratzel παρέλαβε ο Βρετανικής καταγωγής Halford Mackinder μαζί με τους Αμερικανούς Nicholas Spykman και Zbigniew Brzeziński.

Το μοντέλο της γεωπολιτικής υιοθέτησαν και οι Αιγύπτιοι με τον  Gamal Abdel Nasser για την εδαφική επέκταση του έθνους κράτους. Η αραβική και μουσουλμανική κοινότητα είναι στην πραγματικότητα ένας κόσμος τεράστιας γεωπολιτικής-γεωστρατηγικής καθώς βρίσκεται στα πιο ζωτικής σημασίας εδάφη σε επίπεδο ενέργειας-εμπορίου και οικονομίας.

Στα πλαίσια αυτών των σκοπών είχαμε το Αραβικό σχέδιο της ενοποίησης υπό την αιγίδα της Ημισελήνου και της Μεγάλης Συρίας που προσπαθεί ανεπιτυχώς να εφαρμοστεί μέχρι σήμερα με την εκδίωξη του Assad. Ο πόλεμος των Λιμανιών  οι νέοι Δρόμοι του Μεταξιού που ξεκίνησε η Κίνα 888 και το πρόσφατο έργο οικονομικού διαδρόμου Ινδία-Μέση Ανατολή-Ευρώπη, θα ενώσει την Ινδία με την Ευρώπη μέσω της κατεχόμενης Παλαιστίνης !!! Όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με όλα τα πολεμικά γεγονότα στην Ανατολή.

Καθοριστικής σημασίας κράτη είναι το Ιράν-Συρία, το Ιράκ, η Παλαιστίνη και η Αίγυπτος. Για αυτούς τους λόγους έχουμε το τεράστιο ενδιαφέρον του Ισραήλ να αποτρέψει την δημιουργία της Αραβικής ένωσης των προαναφερόμενων κρατών. Οι προσπάθειες των Μωαμεθανών για την δημιουργία αυτών των γεωπολιτικών συμμαχιών ξεκινούν από την εποχή του Méhémet Ali το 1760 και στην συνέχεια με τον Gamal Abdel Nasser το 1918 με τις Συμφωνίες Sykes-Picot το έτος 1916 και την Διακήρυξη Μπάλφουρ το 1917.

Για αυτό έχουμε από τον Γεωστρατηγικό Άξονα 666 αυτές τις αντιδράσεις με πολέμους και την προπαγάνδα για να μην ενταχθούν Συρίας-Ιράν, Παλαιστίνη και Αίγυπτος στον άξονα 888. Ιράν και Συρία έχουν ήδη ενταχθεί. Σε μια προσπάθεια αποτροπής εντάξεως της Παλαιστίνης στην συμμαχία 888 και την δημιουργία κράτους πραγματοποιήθηκε η βάρβαρη επίθεση εναντίον αμάχων της Γάζας και έγινε η μάχη των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα και το Μπαμπ ελ-Μαντέμπ. Το έργο της Σαουδικής Neom με την μετατροπή του λιμανιού της Χάιφα σε βασικό λιμάνι της Μέσης Ανατολής και την Διώρυγα Μπεν Γκουριόν να αποτελεί την  εναλλακτική επιλογή σχετικά με την διώρυγα του Σουέζ από το Ισραήλ.

Από τα εγκαίνια της διώρυγας του Σουέζ το 1869 αλλάζουν τα δεδομένα σε παγκόσμια κλίμακα σχετικά με το εμπόριο-οικονομία, τους πολέμους κλπ.  Για αυτό μεταξύ άλλων έχουμε παρεμβάσεις στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας και τους χερσαίους δρόμους της Ασίας, να είναι στο επίκεντρο των διαφόρων διεθνών στρατηγικών προσεγγίσεων.

Παρά τις ειρηνευτικές συμφωνίες συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας του Καμπ Ντέιβιντ η οποία υπογράφηκε το 1978 με την διαμεσολάβηση του Τζίμι Κάρτερ και ακολούθησε την υπογραφή της ειρηνευτικής συνθήκης Ισραήλ-Αιγύπτου το 1979, Οι Ισραηλινοί φοβούνται το συλλογικό Αραβικό πνεύμα. Για αυτό επιθυμούν τους πολέμους και την διάσπαση-εξόντωση του Μουσουλμανικού κόσμου στην Μ. Ανατολή.

Παράλληλα βλέπουμε τις συνεχείς προσπάθειες των Ισραηλινών να χτίσουν ένα εναλλακτικό κανάλι στην Διώρυγα του Σουέζ. Το έργο αυτό θα συνδέει την Ερυθρά με την Μεσόγειο Θάλασσα με χερσαίες διαδρομές, αγωγούς μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις χώρες του Κόλπου. Θα έχουμε υποδομές οικονομικές και τουριστικές.

Οι πρώτοι επιτελικοί σχεδιασμοί του άξονα 666 για μια εναλλακτική λύση σχετικά με την  Διώρυγα του Σουέζ προέκυψαν στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, αρκετά χρόνια πριν από την δημιουργία του Ισραήλ. Την πρωτοβουλία αυτών των προσπαθειών είχαν Ισραηλινοί οι οποίοι επιθυμούσαν να μεταφέρουν Εβραίους στην Ανατολή. Ειδήμονες πιστεύουν ότι η περιοχή της Ιορδανίας θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε μια δεύτερη φάση του έργου σύμφωνα με την δήλωση του πρώην επιτρόπου της Al-Aqaba, Al -Madina News στις 27 Οκτωβρίου 2017 και της εφημερίδας Al-Ghad στις 25 Μαρτίου 2018. Επιπλέον, πολλά στοιχεία υποδεικνύουν πολιτικές προσεγγίσεις στο έργο που συνδέεται με την λεγόμενη «Νέα Μέση Ανατολή», όπως εμφανίζονται στο βιβλίο  Αβρααμικές Συμφωνίες. Εξ ου και οι ακόλουθες ερμηνείες-παρατηρήσεις από ερευνητές και συγγραφείς.

Κάποιοι θεωρούν ότι  «Νoem»  έχει σχέση με τον βιβλικό λόγο και την ευλογία του Θεού της Παλαιάς Διαθήκης  ο οποίος  επέτρεψε την εγκατάσταση του λαού του Ισραήλ στην περιοχή. Άλλοι,λένε ότι αυτό το όνομα προέρχεται  από την Αραβική λέξη Moustaqbal που σημαίνει “μέλλον”. Ορισμένες μελέτες προσπάθησαν να συνδέσουν την περιοχή που καταλάμβανε το έργο με τα ίδια τα μέρη όπου εγκαταστάθηκαν οι Εβραίοι μετά την φυγή τους από την Αίγυπτο, φτάνοντας στο σημείο να αλλάξουν τα ονόματα στις περιοχές και τα όρη.

Το έργο Neom είναι μια επινόηση του γεωστρατηγικού άξονα 666. Σας υπενθυμίζω ότι μετά την ανάκτηση του Χονγκ Κονγκ από την Κίνα 888, οι δυτικοί 666 δημιούργησαν την Σιγκαπούρη και μετά το Ντουμπάι. Όσον αφορά τον πόλεμο του λιμανιού, το έργο Neom που βρίσκεται στην άλλη πλευρά της Ερυθράς Θάλασσας είναι ήδη σε ανταγωνισμό με το Ντουμπάι και θα μπορούσε να δημιουργήσει διχόνοια στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου. Το έργο μετατροπής του λιμανιού της Χάιφα στο κύριο λιμάνι της Μέσης Ανατολής Το έργο του λιμανιού της Χάιφα, ως σημαντικό λιμάνι στη Μέση Ανατολή, απαιτεί την αποδυνάμωση του ρόλου της διώρυγας του Σουέζ και τον τορπιλισμό του διεθνούς χερσαίου εμπορίου μέσω της Συρίας για αυτό μεταξύ πολλών άλλων αιτιών συνεχίζεται μέχρι σήμερα ο πόλεμος στην Μαρτυρική Συρία.

Ο γεωστρατηγικός-εθνικισμός του Ισραήλ συνδέεται με τα τεράστια έργα σιδηροδρομικών γραμμών και χερσαίων δρόμων μεταξύ των αραβικών χωρών του Κόλπου και της Κατεχόμενης Παλαιστίνης.

Η Χαμάς είναι μια οργάνωση η οποία διαδραματίζει ένα ύποπτο ρόλο.

Με την έναρξη του πολέμου στην Συρία τάχθηκε ενάντια στην νόμιμη κυβέρνηση της Δαμασκού (Assad).

Η αντιστασιακή οργάνωση συμμάχησε με την νέα τάξη πραγμάτων εις βάρος της Συρίας !!! Οι Παλαιστίνιοι βρέθηκαν να είναι υποστηρικτές της Αμερικής-Ισραήλ, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εν τούτοις μερικά χρόνια αργότερα η Χαμάς φέρεται να έκανε στροφή 180 μοιρών και υποστηρίζει τον Assad.

Πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι έθεσαν υπό καθεστώς αμφισβητήσεως την γεωστρατηγική χρησιμότητα της συμφιλίωσης με την Συρία, Παράλληλα αρκετοί Σύριοι  εξοργίστηκαν από αυτή την συμφιλίωση τον Οκτώβριο του 2022, μετά από έντεκα χρόνια θανάσιμης ρήξης, Μεταξύ άλλων εχθρών η Μαρτυρική Συρία δέχτηκε επώδυνα χτυπήματα από την Χαμάς με συμμαχίες με το Κατάρ και την Τουρκία. Σύμφωνα με Άραβες Μωαμεθανούς η Χαμάς συντάχθηκε με το Κατάρ και την Aμερικανική βάση του ‘Al-Udeid.

Η Χαμάς του Khaled Mechaal εγκατέλειψε το Al-Quds (Ιερουσαλήμ) για να ενταχθεί στην Τουρκική πολιτική του Οθωμανισμού.

Σήμερα η Χαμάς φαίνεται να έχει αλλάξει τακτική απέναντι στην Συρία. Η Αμερική ως μια νέα Σαλώμη αποπλάνησε την Χαμάς με στόχο την Παλαιστίνη, όπως ακριβώς ο Ηρώδης αποκεφάλισε τον Βαπτιστή. Η Αμερική έκανε έναν πολεμικό χορό για να την τρομοκρατήσει. Εν τούτοις η αιματοβαμμένη Συρία δεν λύγισε-εξαπατήθηκε και  υπερασπίστηκε ολόψυχα την Παλαιστίνη.

Πολλά έθνη και αξιωματούχοι έχουν υπογράψει τα έγγραφα για την αναγνώριση του Ισραήλ. Όλοι αποδέχτηκαν την ειρήνη. Όλοι έχουν ομαλοποιήσει τις σχέσεις τους με τους Ισραηλινούς εκτός από τηn Συρία. Η Συρία του Ασάντ αντιμετώπισε με μεγαλόψυχα τον λαό της Παλαιστίνης.

Είναι προφανές ότι δεν θα υπάρξει Ισραηλινή κυριαρχία  στην Συρία. Οι ήρωες της Συρίας δεν υπέκυψαν στους βομβαρδισμούς, στις απώλειες ανθρώπων και περιουσιών.

Ο μεγάλος ηγέτης και πρόεδρος της Συρίας δεν λύγισε ακόμη και όταν οι Διονυσιακές λεγεώνες του Τζορτζ Μπους έφτασαν στα ανατολικά σύνορα. Ταυτόχρονα ο Κόλιν Πάουελ απαιτούσε από τον Μπασάρ αλ Άσαντ, να υποταχτεί η Δαμασκός στο Ισραήλ και να υπογράψει η Συριακή κυβέρνηση το έγγραφο που αναγνώριζε το Ισραήλ ως αποκλειστικό κάτοχο της Παλαιστίνης. Οι ορδές του Daesh, του Jaish al-Islam και εκείνων της Al-Qaeda έχουν φτάσει στην καρδιά της Δαμασκού και οι Ισραηλινοί από το οροπέδιο του κατεχόμενου Συριακού  Γκολάν ανέμεναν την κατάκτηση της Συρίας, οι ηρωικοί Σύριοι προέβαλαν αντίσταση στην τυραννία και την παγκοσμιοποίηση

Οι παράγοντες του Διονυσιακού πολιτισμού επιθυμούν διακαώς να γίνει ο Μπασάρ αλ Ασάντ ο νέος Ράντοβαν Κάραζιτς. Για αυτό εξέδωσαν διεθνές ένταλμα ενάντια στον πρόεδρο της Συρίας. Οι λόγοι για τους οποίους επιθυμούν κάτι τέτοιο είναι πολλοί και σημαντικοί.

Οι σύγχρονες υπερδυνάμεις της εποχής μας θα πολεμήσουν για θρησκευτικές, πολιτιστικές-κοινωνικές, οικονομικές και εδαφικές αιτίες. Γεωστρατηγικά έχουμε ένα εκτενέστατο θρησκευτικό, πολιτικό-στρατιωτικό, πολιτιστικό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στις δύο αυτοκρατορίες-υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα και Αμερική-ΝΑΤΟ.

Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιούνται από την νέα τάξη είναι οι θρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες διέπονται από ένα ανελέητο και τυφλό θρησκευτικό φανατισμό. Με αυτές τις μεθόδους επιδιώκουν την δημιουργία μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του Σιωνισμού. Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στην Συρία. Εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΣΥΡΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.

Η σύγκρουση των πολιτισμών ανάμεσα σε Ορθοδοξία-Ισλάμ που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, είναι προ των πυλών. Ήδη βιώνουμε την δόμηση των αιτίων της σύγκρουσης, με την μαζική εισβολή του Ισλάμ στην Ελλάδα και τον μαζικό αφελληνισμό. Ο θρησκευτικός πόλεμος που θα ξεκινήσει, θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών.

Η Συρία στηρίζει την Παλαιστίνη και αυτό αποτελεί μια ακόμη αιτία για την ανατροπή της νόμιμης Συριακής κυβέρνησης. Βασική επιδίωξη των νεοταξιτών παραμένει ο διαμελισμός της Συρίας, η αρπαγή του ορυκτού πλούτου, η αλλαγή των συνόρων, ο εμφύλιος μεταξύ Χριστιανών-Μουσουλμάνων και πιθανόν η δημιουργία ενός φιλοισραηλινού Κουρδικού κράτους ως προπύργιο στον Τουρκικό επεκτατισμό. Οι ναζιστικές κυβενήσεις του Ισραήλ χωρίς να δέχονται επίθεση από την Συρία, συνεχίζουν τους τακτικούς βομβαρδισμούς σε Συριακά εδάφη. Δεν σταμάτησαν ούτε κατά την διάρκεια των φονικών σεισμών !!!

Οι βομβαρδισμοί λαμβάνουν χώρα με την προκλητική αδιαφορία του ΟΗΕ και των δυτικών διεθνών οργανισμών-κρατών που μονίμως καταδιώκουν την κυβέρνηση της Δαμασκού. Το πρόβλημα των δυτικών είναι ότι ο “κακός δικτάτορας” Assad αντιστάθηκε στους στους γεωπολιτικούς-γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ και υποστηρίζει Λίβανο-Παλαιστίνη και Ιράν. Η γεωστρατηγική-γεωπολιτική συμμαχία 666 (ΗΠΑ-Ισραήλ και Ευρώπη), βρίσκεται υπό κατάρρευση μετά την ήττα στην Συρία το 2018.

Τα έθνη άρχισαν να αφυπνίζονται και να επιζητούν την συμμαχία-συνεργασία του γεωπολιτικού-γεωστρατηγικού άξονα 888 (Ρωσία-Κίνα). Ρωσία-Κίνα, Ινδία, Βραζιλία και πρόσφατα η Νότια Αφρική συνασπίζονται και απορρίπτουν-υπονομεύουν την παγκόσμια ηγεμονία του Ισραήλ-Αμερικής.

Η Αφρική άρχισε να αντιστέκεται και να μην αποδέχεται την εξουσία των Δυτικών. Αυτό το γεγονός θα αποτελέσει ένα ακόμη πολύ σημαντικό πλήγμα στις δυτικές ηγεμονίες. Οι παράγοντες της νέας τάξης πραγμάτων δέχονται συνεχόμενα χτυπήματα καθώς ξεκίνησε και η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων της Συρίας με τον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο. Ο Μωαμεθανικός κόσμος ενώνεται και τα σχέδια των Ισραηλινών ανατρέπονται. Οι Αραβικές πρεσβείες ανοίγουν ξανά στην Δαμασκό !!!

Ο τρόμος και η αγωνία του Ισραήλ επανήλθε. Όλα αυτά τα καλά νέα για την Συρία είναι καταστρεπτικά για το Ισραήλ και τους Ευρωπαίους δουλοπάροικους που συνεχίζουν τις κυρώσεις ενάντια στον Συριακό λαό. Δυστυχώς όμως και ο νέος πλανητάρχης Βλαντιμίρ δεν εμποδίζει το Ισραήλ από τις δολοφονικές επιθέσεις εις βάρος της Συρίας. Η μαχητικότητα του Συριακού έθνους η πίστη σε αξίες και ιδανικά που απορρίπτουν οι δυτικές κοινωνίες δίνουν το μεγάλο πλεονέκτημα στους Σύριους.

Το σχεδιασμένο ναζιστικό έγκλημα στην Συρία επιβεβαιώθηκε και από τα αρχεία Wikileaks, με την επικοινωνία των στελεχών της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Συρία και του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμερικής. Η συνομωσία Ισραήλ-ΗΠΑ επικυρώθηκε δημόσια με δηλώσεις του Μπάιντεν στο Τελ Αβίβ το 2022.  Αυτή η πλεκτάνη επιβεβαιώθηκε ξεκάθαρα μεταξύ άλλων και από τους πιο γνωστούς γεωπολιτικούς-γεωστρατηγικούς Mearsheimer και Walt όταν έγραψαν το άρθρο “Τhe pro-Israel lobby and American Foreign Policy”.  Αυτή η συμπαιγνία είναι εμφανής και ότι κορυφαία στελέχη των ΗΠΑ παρουσιάζονται στην παγκόσμια λίστα με τους κορυφαίους Ισραηλινούς της Jerusalem Post (Blinken, Sherman, Janet Yellen, Zelensky)

Δυστυχώς η μαρτυρική Συρία δέχεται ακόμη πολλαπλές επιθέσεις από Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση-Ελλάδα, τα Αραβικά-δικτατορικά καθεστώτα μαζί με το δολοφονικό εμπάργκο από την “πολιτισμένη” δύση, χωρίς  την έγκριση του ΟΗΕ. Παρά τις τρομερές αντιξοότητες, οι ηρωικοί Σύριοι, παραμένουν στις επάλξεις, αδέσποτοι και υπερήφανοι, για να υπερασπιστούν τις δύο μεγαλύτερες ανθρώπινες-διαχρονικές αξίες, την ελευθερία, και την αξιοπρέπεια.

Η μεγάλη πατριωτική Συρία του Μπασάρ Αλ Ασσάντ, απέρριψε  το νεοταξικό σχέδιο “Αραβική Άνοιξη”, το οποίο είχε ως στόχο την εγκαθίδρυση της κυριαρχίας του Ισραήλ στην περιοχή. Το Ισραήλ επιθυμεί να επεκτείνει την απόλυτη κυριαρχία του στην Ανατολική Μεσόγειο, με την ευλογία και την πλήρη υποστήριξη της Αμερικής. Για αυτό συμμετέχουν οι Ισραηλινοί στον πόλεμο της Συρίας, ενάντια στον φιλέλληνα Ασσάντ. Επίσης φοβούνται πολύ την συμμαχία Ελλάδας-Συρίας και επέκτασιν, την συμμαχία Ρωσία, Ελλάδα, Συρία, Ιράν.

Η επιτυχία αυτού του επικίνδυνου-νεοταξικού σχεδίου, προϋποθέτει τον διαμελισμό και την διαίρεση των κρατών της περιοχής. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν γενοκτονίες, εκτοπισμός-εξαθλίωση και η εκμετάλλευση προκειμένου να επιβάλουν την κυριαρχία και την εκμετάλλευση, επί του πλούτου αυτών των εθνών. Οι Ισραηλινοί δεν συγχώρησαν, στην αδούλωτη Συρία του Ασσάντ, την υποστήριξή προς τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Επίσης οι Αμερικανοί και το Ισραήλ έχουν μεγάλο μίσος κατά της Συρίας λόγω της υποστήριξης προς την εθνική αντίσταση του Λιβάνου, η οποία προκάλεσε μια συντριπτική ήττα κατά της Ισραηλινής επεκτατικότητας. Με την απελευθέρωση εδαφών του Λιβάνου από την Ισραηλινή κατοχή, οι Σύριοι επέτυχαν μια σημαντική νίκη εις βάρος των Ισραηλινών δυνάμεων, κατά την διάρκεια της εισβολής του Ισραήλ, στον Λίβανο το 2006. Η παγκοσμιοποίηση επιθυμεί να ανατρέψει την πατριωτική-Συριακή κυβέρνηση με τα πιστά και εξαρτημένα από αυτήν κράτη της περιοχής, με κορωνίδα την Τουρκία, καθώς και τα καθεστώτα της απόλυτης μοναρχίας, των χωρών του Κόλπου, όπως είναι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλα.

Οι Σύριοι του Ασσάντ, οι Ρώσοι με ερωτηματικό και οι Ιρανοί μάχονται υπέρ της Ελευθερίας και των Aξιών του παγκόσμιου πολιτισμού. Εάν οι αντίπαλοι της Συρίας επικρατήσουν και κατακτήσει οριστικά ο Ερντογάν την Βόρεια Συρία, τότε η ανθρωπότητα και ειδικά η Ελλάδα θα πληρώσει τεράστιο τίμημα, καθώς θα είμαστε για πάντα υποτελείς της νέας τάξης πραγμάτων και της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μικρότερο κόστος θα έχουν το Ιράν η Ρωσία και η Κίνα. Εάν όμως κερδίσουν οι Ρώσοι-Σύριοι τότε η νέα τάξη και ο Ερντογάν θα έχουν δεχτεί το πιο καθοριστικό πλήγμα, σχετικά με την αναβίωση του παγκόσμιου κράτους.

Στην δημοκρατική Συρία του Ασσάντ έχουμε ένα παγκόσμιο πρότυπο συμβιώσεως μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.  Οι Σύριοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι είναι πεπεισμένοι, ότι ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ είναι τα δύο πόδια-στηρίγματα του έθνους, και ότι κανένα κράτος, δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τα στηρίγματα-πόδια του. Δυστυχώς μετά από την ενσωμάτωση της Βόρειας Συρίας έρχεται σταδιακά και η ενσωμάτωση της Ελληνικής επικράτειας.

Η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης ενός αθέμιτου- ανελέητου ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο των μεγάλων δυνάμεων. Οι ισχυροί του πλανήτη ανταγωνίζονται σε ουδέτερο έδαφος στα πεδία των μαχών τα οποία είναι δομημένα γύρω από την εξυπηρέτηση των τεραστίων συμφερόντων τους σε γεωστρατηγικό-ενεργειακό επίπεδο. Είναι γεγονός πως η τωρινή εμπόλεμη κατάσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση του Συριακού έθνους. Κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία. Ούτε και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με την μεταπολεμική εποχή και τον συσχετισμό των δυνάμεων, στην Μέση Ανατολή.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΜΒΙΏΣΕΩΣ. Η μεγαλύτερη αιτία για τον πόλεμο στην Συρία, είναι η αρμονική συμβίωση, μεταξύ Χριστιανών και μουσουλμάνων. Αυτό είναι κάτι που ανατρέπει μέρος των μεγαλεπήβολων σχεδίων, των εωσφοριστών της νέας τάξης, για σύγκρουση και πόλεμο μεταξύ των δύο θρησκειών (Χριστιανισμός και Ισλάμ).

Oι Χριστιανοί της Συρίας μάχονται με τον Ασσαντ για να γλυτώσουν τον Χριστιανισμό, την Συρία, και τις οικογένειες τους, από τους Ισλαμιστές μισθοφόρους των Τούρκων, των Σαδουαράβων και των Καταριανών. Ο Ασσαντ και οι Ιρανοί μάχονται υπέρ της Ελευθερίας, και των αξιών του παγκόσμιου πολιτισμού. Εάν οι αντίπαλοι τους επικρατήσουν, τότε η ανθρωπότητα θα πληρώσει τεράστιο τίμημα. Μικρότερο κόστος θα έχουν το Ιράν η Ρωσία και η Κίνα.

Στην δημοκρατική Συρία του Ασσάντ έχουμε ένα παγκόσμιο πρότυπο συμβιώσεως μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Οι Σύριοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, είναι πεπεισμένοι, ότι ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ είναι τα δύο πόδια-στηρίγματα του έθνους, και ότι κανένα κράτος, δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τα στηρίγματα-πόδια του. Σήμερα στην Συρία, κρίνεται το μέλλον της ανθρωπότητας, του Ελληνισμού και η επιβίωση, της νέας τάξης πραγμάτων. Ο πόλεμος στην Συρία ενδέχεται να προκαλέσει εδαφικές αλλαγές, στα σύνορα των κρατών της περιοχής. Η γεωστρατηγική θέση της Συρία, έδωσε κίνητρο στις ξένες δυνάμεις, να επέμβουν, καθώς αποτελεί το κέντρο τριών ηπείρων, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί  ως βάση του Αραβικού κόσμου και δικτυακό κέντρο μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Η αντινεοταξική Συρία με την δυναμική παρουσία του Ασσάντ, αποδυναμώνει, τον ρόλο άλλων ανταγωνιστικών κρατών.Το ξέσπασμα της Αραβικής Άνοιξης, δημιούργησε ισχυρό ανταγωνισμό, μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων Ρωσία, Τουρκία, Ιράν, Ισραήλ, με σκοπό τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής και ειδικά της Συρίας, η οποία αποτελεί το κέντρο όλων των γεωστρατηγικών εξελίξεων. Η πτώση της νόμιμης Συριακής κυβερνήσεως, θα προκαλουσε τρομερές αλλαγές, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ρωσία θα περιοριζόταν σε περιεφερειακή δύναμη. Το Ιράν θα έχανε τον κυρίαρχο ρόλο που έχει  στην Συρία, ενώ θα περιοριζότταν η φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Το Ισραήλ δεν έχει καλές σχέσεις με την Συρία λόγω του φιλέλληνα Ασσάντ, και της κατοχής των υψωμάτων του Γκολάν. Η συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων και η απώλεια της παγκόσμιας ηγεμονίας από την Αμερική, κατόπιν της γενναίας αντιστάσεως στον μικρότερης εμβέλειας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία, είναι οι δύο πιο βασικές αιτίες που επιθυμούν οι παράγοντες της Διονυσιακής Κουλτούρας τον αφανισμό του Ασάντ.

Ο Σύριος ηγέτης υιοθέτησε τον μοντέλο συνύπαρξης των πολιτισμών του Imperium Romanum του Βσσπόρου.

Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.
.

Στην εποχή του Αγίου αυτοκράτορα Νικηφόρου, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και οι Ισμαηλίτες συνυπάρχουν εδώ και αιώνες. Στην Βασιλεύουσα-Κωνσταντινούπολη, επί Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, υπήρχε τζαμί για την μειονότητα Ισμαηλιτών. Όμως εκείνους τους αιώνες, οι πρόγονοι ήταν κοσμοκράτορες, καθώς διοικούσαν, την κορυφαία αυτοκρατορία του κόσμου. Οι ένδοξοι-Ήρωες πρόγονοι μας, οι Έλληνες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, επί αρκετούς αιώνες, πολεμούσαν καθημερινά, και πάρα πολύ γενναία στα πεδία των μαχών. Οι Μωαμεθανοί που ζούσαν μαζί ως μειονότητα, δεν παρουσίασαν παραβατική συμπεριφορά, παρά το γεγονός, ότι τα δύο έθνη, βρισκόταν συνέχεια, σε πόλεμο, από την εποχή, του αυτοκράτορα Ηράκλειου.

Οι πρόγονοι μας είχαν τον απόλυτο σεβασμό, από την Μουσουλμανική μειονότητα, διότι είχαμε κράτος πολύ σοβαρό, με οργάνωση, διοίκηση, στρατό, δομές, παιδεία, ηθική και αυστηρούς νόμους, που εφαρμοζόταν στην πράξη. Εν τούτοις η βασικότερη αιτία, που υπήρχε σεβασμός, ανάμεσα σε Χριστιανούς και Σαρακηνούς, ήταν η γενναιότητα, των προγόνων μας στις μάχες και τους πολέμους. Οι Ήρωες αυτοκράτορες, Στρατηγοί, Αξιωματικοί, και Στρατιώτες, προκαλούσαν δέος, στην Μωαμεθανική μειονότητα. Δυστυχώς την σημερινή εποχή, οι ρόλοι και οι ισορροπίες, έχουν αντιστραφεί.

ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ. Ο Πούτιν είναι σε θέση να σταματήσει τον πόλεμο στην Συρία. Εν τούτοις δεν το κάνει για να δοκιμάζει τα νέα Ρωσικά όπλα και να κρατά μάχιμο τον στρατό του σε πραγματικές συνθήκες πολέμου. Επίσης είναι πολύ μεγάλο το οικονομικό κίνητρο καθώς Συρία και Ιράν αγοράζουν τα πάντα στον εξοπλιστικό τομέα από την Συρία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εφαρμόζει ένα πρότυπο παγκόσμιο δόγμα καθώς είναι φίλος και εχθρός παράλληλα με όλα τα έθνη. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, θα τον βοηθήσει να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Για αυτό η φιλία των Τούρκων είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία. Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας και με την σύμφωνη γνώμη του “Τσάρου”, η Τουρκία ενεπλάκη στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Από την πλευρά του ο δαιμόνιος Ερντογάν στοχεύει να οδηγήσει την Ρωσία σε πολεμική σύγκρουση με το Νάτο, ευελπιστώντας σε ήττα και διάλυση της Ρωσίας ώστε να πάρει η Άγκυρα την θέση της Μόσχας !!! Πίσω από τον Ερντογάν καραδοκεί η δύση για να αποσπάσει ενεργειακά την Ευρώπη από την Μόσχα.

Η Τουρκία είναι σε θέση να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, αποκλειστικά με την Ρωσική έγκριση. Στον στενό κύκλο συμβούλων του Ερντογάν, καθώς και στον Τουρκικό στρατό υπάρχουν αρκετοί  υποστηρικτές της Ασιατικής ενώσεως, οι οποίοι επιθυμούν την συνεργασία με την Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα. Φίλοι και εχθροί, μια νέα τάξη πραγμάτων από τους Πούτιν και Ερτνογάν.

Ρωσία και Τουρκία έχουν μεγάλες πολιτικές και ιστορικές διαφορές, Όμως όλα αυτά δεν αποτελούν εμπόδιο στις σχέσεις των δύο ηγετών. Έχουν συγκρουστεί στρατιωτικά μεταξύ τους αρκετές φορές. Τον καιρό που ήταν ακόμη μεγάλες αυτοκρατορίες, οι δύο χώρες βρέθηκαν αντίπαλες σε περιοχές όπου συγκρούονταν τα συμφέροντά τους. Κατά την δεκαετία που πέρασε, τα δύο έθνη έχουν πολεμήσει στην Συρία, την Λιβύη. και τον Καύκασο. Στον Καύκασο η Ρωσία στηρίζει την Χριστιανική Αρμενία και η Τουρκία πολιτικά και στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν.

Τον Νοέμβριο του 2020 οι δύο ηγέτες τερμάτισαν τις μάχες επισφραγίζοντας μια συμφωνία που δίνει στην Ρωσία στρατιωτική παρουσία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στην Τουρκία μια οικονομική βάση στον Νότιο Καύκασο. Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει μια από τις μεγαλύτερες γεωστρατηγικές ανατροπές καθώς η Ρωσία και η Τουρκία βρισκόταν επί αιώνες σε αντίθετες πολιτικές και θρησκευτικές πλευρές. Στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ το Κρεμλίνο συμμάχησε με την Άγκυρα για να περιοριστούν οι Νατοϊκές-Αμερικανικές δυνάμεις. Μετά από την επανάσταση των μπολσεβίκων και την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Τούρκοι θεώρησαν τους Ρώσους ως συμμάχους, και αντίστοιχα οι κομμουνιστές τους Τούρκους, ενάντια στην εχθρική Δύση.

Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί ο Ρώσος πρόεδρος και με την ηττημένη Αμερική, στον πόλεμο της Συρίας. Οι Αμερικάνοι αν και ηττήθηκαν κατά κράτος έχουν στην κατοχή τους μέχρι σήμερα την Ανατολική Συρία και συνεχίζουν να αφαιρούν παράνομα τον ενεργειακό πλούτο της διαλυμένης από τον πόλεμο μαρτυρικής χώρας. Τους ίδιους πολιτικούς χειρισμούς ακολουθεί και με το Ισραήλ η Ρωσική Ομοσπονδία. Το Ισραήλ έχει την έγκριση να βομβαρδίζει την Δαμασκό, αν και στηρίζει εμπράκτως την Ουκρανία.

Η αιματοβαμμένη Συρία γίνεται θυσία στον “θεό” Savazio από τους Ισραηλινούς. O Φρυγικός δαίμονας Savazios είναι ο “θεός” των αχαλίνωτων ερωτικών οργίων και των καταστροφών. Για αυτό μοιραζόταν και την διοίκηση του Φοινικικού μαντείου των Δελφών με τον έτερο δαίμονα των καταστροφών, τον Ιουδαϊκής καταγωγής “θεό” Απόλλων.

Η Αμερική εξαρτάται ενεργειακά από την Ρωσία και την Κίνα, για την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού, και καύσιμα για τις αεροπορικές εταιρίες. Ο  αριθμός των Ρωσικών προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ δείχνει την εξάρτηση από την Ρωσία. Το Associated Press αναφέρει ότι Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές βιομηχανίες εισάγουν τεράστιες ποσότητες σε  μέταλλο από μια Ρωσική εταιρεία που κατασκευάζει ανταλλακτικά για τα μαχητικά αεροσκάφη της Μόσχας.

Από την μια κυρώσεις και από την άλλη συνεργασία. Επίσης και οι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον αυξάνουν τους οικονομικούς δεσμούς τους με τη Ρωσία. Η Τουρκία που είναι και  μέλος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, διπλασίασε τις εισαγωγές Ρωσικού πετρελαίου το 2022 και αγοράζει και δεύτερη συστοιχία πυραύλων S 400..

Ο Πούτιν έχει καλές σχέσεις με όλους τους ηγέτες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός του αιώνα μας. Είναι φιλικά προσκείμενος στους Χριστιανούς, στους Ιουδαίους και παράλληλα έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Μωαμεθανούς. Στις 23 Νοεμβρίου 2015 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε ένα σπάνιο και πολύτιμο δώρο στον Ιρανό ηγέτη Αλί Χαμενει. Ο Πούτιν χάρισε στον Χαμενει ένα απo τα πέντε αντίγραφα του αρχικού χειρόγραφου του Κορανίου, του Μωαμεθανικού ιερού κειμένου που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα. Μην ξεχνάτε ότι το Ιράν όχι μόνον είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες των Ρώσων στον εξοπλιστικό τομέα (άμυνας), και είναι ταυτόχρονα το δεύτερο κράτος στον κόσμο, με το περισσότερο φυσικό αέριο.

loading...