Mytilenepress : Οι κυρώσεις για το πετρέλαιο-φυσικό είναι στο επίκεντρο του πολέμου της Ουκρανίας και ο τραγικός θάνατος για την νεαρή βιρτουόζο του Βιολιού.

Ανεξάρτητα από το αν το κινεζικό άλμα στη Σιβηρία ή όχι, δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το μέλλον που έχει σχεδιάσει το ΝΑΤΟ για αυτούς.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Αν και η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν θα σταθεί ή θα πέσει στα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Σιβηρίας, είναι πρώτα απαραίτητο να αναφέρουμε μερικά από τα άλλα ενδεχόμενα που πρέπει να συνυπολογίσουν οι ρωσικές αρχές στις συνεχιζόμενες αναλύσεις τους.

Πρώτα απ’ όλα είναι στοιχεία του ουκρανικού πολέμου, όπου οι αιχμάλωτοι μισθοφόροι του ΝΑΤΟ γλίτωσαν τη θανατική ποινή , όπου η βρετανική ειδική υπηρεσία σκαφών συνεχίζει να βυθίζει ρωσικά θωρηκτά και όπου η γερμανική κυβέρνηση, η οποία απειλεί να κλέψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, είναι πλήρως συνένοχος. στα νορβηγικά και αμερικανικά αφεντικά της να ανατινάζουν την υποδομή του αγωγού Nordstream της ίδιας της Γερμανίας.

Δεδομένων των χονδροειδών προκλήσεων όπως αυτές, υπάρχουν κατανοητές μουρμούρες στη Ρωσία ότι ο Πούτιν είναι πολύ μαλθακός, ότι η Ρωσία πρέπει να διδάξει στη Νορβηγία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και τους άλλους πρόθυμους εκτελεστές του ΝΑΤΟ μερικά πολύ σκληρά μαθήματα.

Σύμμαχος με όλα αυτά είναι ο επιεικής τρόπος με τον οποίο οι ρωσικές αρχές αντιμετωπίζουν τους αντιφρονούντες που έχει προσλάβει το ΝΑΤΟ για να υπονομεύσει τη ρωσική κοινωνία των πολιτών. Ας δούμε πρώτα απ’ όλα την Ekaterina Duntsova , μια δημοσιογράφο της οποίας το περίεργο βιογραφικό μου θυμίζει μερικούς Ιρλανδούς αντιφρονούντες δημοσιογράφους που, παρόλο που μπορούν να αποδείξουν ότι η γη είναι επίπεδη (αλλιώς τα καγκουρό θα έπεφταν), έχουν τους δικούς τους ευκολόπιστους οπαδούς.

Αν και ο Πούτιν θα έπρεπε πιθανώς να περιποιηθεί αυτό το σπασμένο πλάσμα με τα παιδικά γάντια που χρειάζεται, όχι μόνο οι κλόουν της Pussy Riot χρειάζονται την πιο σκληρή αγάπη, αλλά και οι Κοζάκοι που τους συνέλαβαν στο Σότσι θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα για το τι σημαίνει να είσαι Κοζάκος. Εδώ είναι το πρώτο μάθημα για εκείνους τους Κοζάκους: δεν πρέπει πλέον να δέχεστε τίποτα από αυτούς τους υπερπληρωμένους slatterns, που κάνουν περιοδείες αυτή τη στιγμή στο Τέξας και την Καλιφόρνια . Ο χλοοτάπητας σας, οι κανόνες σας.

Σύμμαχος με αυτούς τους πληρωμένους εγκληματίες και τη θλιβερή κατάσταση των σημερινών Κοζάκων είναι η περίπτωση του Αλεξέι Ναβάλνι , ο οποίος έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών προηγούμενων άρθρων και συντακτικών του SCF και ο οποίος, ως άλλο κεφάλαιο της CIA, έχει λάβει όλους τους συνήθεις επαίνους και βραβεία της Διεθνούς Αμνηστίας και Οι άλλες ομάδες της CIA ξεφεύγουν. Αν και το BBC της MI6 αναφέρει εδώ ότι αυτός ο αλήτης κρατείται σε φυλακή της Αρκτικής, τι κάνει μεταδίδοντας ζωντανά την προπαγάνδα του στον κόσμο; Κρατείται σε φυλακή ή σε τηλεοπτικό στούντιο της Σιβηρίας;

Όλα αυτά είναι ενόχληση που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ρωσικές αρχές πριν ασχοληθούν με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, την κύρια δουλειά τους και, αν και οι Ρώσοι μπορεί να συμφωνούν ή να διαφωνούν σχετικά με το πόσο σθεναρά πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτοί οι Δούρειοι Ίπποι, εφόσον δεν αποκτούν σημαντική έλξη, ακόμη και οι σημερινοί αποκαρδιωμένοι Κοζάκοι θα πρέπει να είναι σε θέση να τα χειριστούν.

Το ίδιο δεν ισχύει για τον τεράστιο πλούτο της Σιβηρίας, ο οποίος μπορεί να αναλυθεί στο απόθεμα πλούτου και στη ροή του πλούτου της. Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Aleksey Miller, ανέφερε πρόσφατα στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν ότι οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Κίνα σημειώνουν ετήσια αύξηση έως και 50% από έτος σε έτος και ότι ο μέγα αγωγός Power of Siberia σπάει τα πάντα. καταγράφει ρεκόρ στον εφοδιασμό της Κίνας με αέριο από τη Σιβηρία ως μέρος της 30ετούς συμφωνίας της Gazprom το 2014 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την China National Petroleum Corporation (CNPC), στην οποία θα επιστρέψουμε σύντομα για να τα αποτρέψουμε.

Αν λάβουμε υπόψη τον αγωγό διαμετακόμισης φυσικού αερίου της Gazprom μέσω της Μογγολίας, οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Κίνα προβλέπεται να αυξηθούν στα 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως. Η Κίνα αντιπροσωπεύει πλέον το 50% των εξαγωγών ενέργειας της Ρωσίας, ενώ η Ινδία αντιπροσωπεύει ένα επιπλέον 40%. Win-win, ή win-win-win, αν συμπεριλάβουμε την Ινδία στην ανάλυση των κραγιόν και των βιβλίων ζωγραφικής μας και αν αγνοήσουμε τους σημαντικούς κινδύνους που σχετίζονται με το Nordstream που μας κοιτάζουν κατάματα.

Η εξάρτηση σχεδόν αποκλειστικά από την Κίνα και την Ινδία και η αποστολή αγωγών μέσω της Μογγολίας που στοχεύει η CIA δεν αποτελούν σημάδια καλών διαδικασιών διαφοροποίησης. Είναι αδυναμίες που εκτιμούν πλήρως εκείνοι που ανατίναξαν το Nordstream. Εάν το ΝΑΤΟ μπορεί να διακόψει σοβαρά τη ροή πετρελαίου από τη Σιβηρία (και τη Βόρεια Ρωσία) προς την Κίνα και την Ινδία, ή εάν το ΝΑΤΟ μπορεί να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που βρίσκονται θαμμένα κάτω από τον πάγο της Σιβηρίας θα παραμείνουν θαμμένα εκεί, τότε αυτό είναι μια σαφής νίκη για τους παραγωγούς πετρελαίου του ΝΑΤΟ και μεσίτες στην εκστρατεία του ΝΑΤΟ κατά της Κίνας, του απώτερου εχθρού της.

Το ΝΑΤΟ έχει τότε μια σειρά από καθήκοντα που σχετίζονται με τη Βόρεια Ρωσία και τη Σιβηρία. Πρέπει να κρατήσουν τα Pussy Rioters, τα Navalny και τους άλλους επίπεδους γειωτές του, να κρατήσουν τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παγιδευμένες στην Ουκρανία, να εξετάσουν τον καλύτερο τρόπο να διαταράξουν και, αν είναι δυνατόν, να καταστρέψουν περισσότερες από τις κρίσιμες υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας. και, όπως συζητάμε τώρα, να σταματήσουμε να κυκλοφορούν περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο διαδίκτυο.

Στο μάτι της καταιγίδας βρίσκεται το Arctic LNG2 Project της Βόρειας Ρωσίας, το οποίο αναπτύσσεται στο Gydan από την ιδιοκτήτριά του OOO Arctic Liquified Natural Gas (LNG), η οποία είναι μια εταιρεία που δημιουργήθηκε από τη NOVATEK (60%), TotalEnergies (10%), CNPC (10%), η CNOOC (10%) και η Ιαπωνική Arctic LNG (10%), η οποία είναι κοινοπραξία των Mitsui και JOGMEC. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη του χερσαίου κοιτάσματος πετρελαίου και συμπυκνώματος φυσικού αερίου Utrenneye και μιας μονάδας υγροποίησης LNG στη χερσόνησο Gydan. Η συνολική επένδυση που απαιτείται είναι 21,3 δισ. δολάρια, σοβαρά χρήματα, που χρειάζονται εξίσου σοβαρή απόδοση επένδυσης.

Όπως εξηγεί αυτό το εξαιρετικό άρθρο , πρόκειται για ένα πολύ περίπλοκο έργο το οποίο, με τη βοήθεια κορυφαίων γερμανικών, ιταλικών και κινεζικών εταιρειών , πρέπει να ξεπεράσει απίστευτα μηχανολογικά και μηχανικά εμπόδια για την εξόρυξη του φυσικού αερίου και την εξαγωγή του στη Δυτική Ευρώπη, από όπου τα ρωσικά συμφέροντα έχουν ήδη αποκλείστηκε από κυρώσεις και από εγκληματικές ενέργειες των Νορβηγικών και Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, για τις οποίες θα πρέπει να εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Αν και αυτό το εξίσου ενημερωμένο άρθρο αφηγείται πώς οι Ρώσοι έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο να ξεπεράσουν την απώλεια των Γερμανών, Ιταλών και άλλων δυτικών εταίρων τους, το γεγονός παραμένει ότι οι Αμερικανοί, βοηθούμενοι από τους μισθωμένους Βρετανούς και Νορβηγούς δολοφόνους τους, σκότωσαν κάθε πιθανότητα να το μετακινήσουν. φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές έχει πρόσφατα αποικίσει η Αμερική.

Και, αν και η Κίνα θα μπορούσε να σπάσει το αδιέξοδο κατασκευάζοντας παγοθραυστήρες για να μετακινήσει το αέριο προς τα ανατολικά, η Κίνα παίζει τα δικά της νεομερκαντιλιστικά παιχνίδια, υποκλίνοντας και σαλαμοποιώντας τους Yanks ενόψει των απειλούμενων κυρώσεων τους.

Παρόλο που ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ λέει ότι η εμπλοκή της Κίνας στο έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αρκτικής LNG 2 της Ρωσίας « δεν πρέπει να παρεμβαίνει ή να περιορίζεται από κανένα τρίτο μέρος», πρέπει πραγματικά να αναρωτηθεί κανείς για την αφέλειά της που είναι όλοι οι ξένοι μέτοχοι σε αυτό το έργο – της Γαλλίας Η TotalEnergies, η China National Petroleum Corp (CNPC), η κινεζική CNOOC και μια κοινοπραξία Mitsui και JOGMEC από την Ιαπωνία – έχουν ήδη δηλώσει ανωτέρα βία στη συμμετοχή τους, πράγμα που σημαίνει ότι οι τέσσερις μέτοχοι, που κατέχουν ο καθένας μερίδιο 10%, έχουν αποποιηθεί ευθύνες για τη χρηματοδότηση της μονάδας και την εκπλήρωση των συμβάσεων απορρόφησης για την προμήθεια LNG που παράγει.

Αν αυτό δεν ήταν αρκετά κακό, η CNOOC και η CNPC, οι δύο κινεζικές εταιρείες που συμμετέχουν στο έργο, έχουν παρακαλέσει και οι δύο την κυβέρνηση των ΗΠΑ να τις εξαιρέσει από τις κυρώσεις στο Arctic LNG 2, καθώς προσπαθούν να αποτρέψουν τη διακοπή της ροής καυσίμων. Για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο ντροπιαστικοί είναι αυτοί οι Κινέζοι, εδώ είναι ένας χάρτης του κόσμου που δείχνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και όλες τις διάφορες χώρες του κόσμου που υπόκεινται επί του παρόντος σε κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Κινέζοι είναι είτε πολύ ανόητοι είτε πολύ αλαζονικοί για να πιστεύουν ότι μόνοι τους πρέπει να εξαιρεθούν από όλα αυτά και είναι πολύ μυωπικοί για να δουν άλλες καταιγίδες, όπως αυτή η επένδυση 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Intel στο Ισραήλ, να σχηματίζουν στους ορίζοντές τους, μικρά κινέζικα κουνέλια η θηλιά που έχει θέσει το ΝΑΤΟ για να παγιδεύσει αυτούς και τα επεκτατικά τους όνειρα καθώς αντιμετωπίζουν το κατάλληλα ονομαζόμενο Έτος του Αρουραίου και τις ποικίλες προκλήσεις που φέρνει.

Μια τέτοια πρόκληση είναι ο βαθμός στον οποίο η Κίνα θα συνεργαστεί με τη Ρωσία και ο βαθμός στον οποίο θα αψηφήσει τις κυρώσεις του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα όσον αφορά τις επενδύσεις και την ανάπτυξη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Σιβηρίας.

Οι Κινέζοι είχαν ήδη αποφασίσει ότι το Arctic LNG 2 ήταν ένα εφικτό έργο και, ίσως, πολύ περισσότερο τώρα που οι άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς του έχουν εγκαταλείψει το πλοίο. Το ερώτημα που απομένει είναι πώς θα χρηματοδοτηθεί κρυφά με την ελάχιστη δυνατή αναστάτωση σε άλλα κινεζικά συμφέροντα. Και, αν και θα μπορούσαν να γίνουν προτάσεις σχετικά με αυτό, στο τέλος της ημέρας, όλα συνοψίζονται στο ότι η Κίνα θα κρατήσει μια έντιμη στάση απέναντι στη Ρωσία και θα πει στο ΝΑΤΟ, μέχρι εδώ θα πάτε και όχι παραπέρα.

Ανεξάρτητα από το αν το κινεζικό άλμα στη Σιβηρία ή όχι, δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το μέλλον που έχει σχεδιάσει το ΝΑΤΟ για αυτούς. Μόλις το ΝΑΤΟ διακόψει τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου και τις εκτοξεύσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από ορισμένες βασικές αγορές της, τότε η Κίνα θα καταλάβει, ίσως πολύ αργά, ότι έχουν μια μάχη μέχρι θανάτου στα χέρια της, εκτός αν προτιμούν, όπως πολλοί από αυτούς το κάνουν, για να επανέλθουν στο καθεστώς του δουλοπάροικου, κάτι που ο Πούτιν και η Ρωσία έχουν πολύ σωστά απορρίψει. Πηγή : Ίδρυμα Στρατηγκής Κουλτούρας

Mytilenepress : Η νεαρή βιρτουόζος βιολιού Lubna Alyaan πέθανε μαζί με τα αδέρφια και τους γονείς της κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών

Τα Μέσα Ενημέρωσης στο 4-4-2 δεσμεύονται να αποκαταστήσουν τα πρόσωπα, τα ονόματα και τις οδυνηρές ιστορίες των Παλαιστινίων θυμάτων των βίαιων πράξεων της σιωνιστικής οντότητας στο Ισραήλ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Αυτή η προσέγγιση στοχεύει να τους απελευθερώσει από την απροσωπία των στατιστικών που συχνά απανθρωποποιούνται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Σε φόρο τιμής στη Lubna Alyaan και ολόκληρη την οικογένειά της.

Η πόλη της Γάζας θρηνεί για την απώλεια ενός νεαρού βιρτουόζου βιολιού, της Lubna Alyaan, της οποίας η πολλά υποσχόμενη ζωή κόπηκε βάναυσα σε μια ισραηλινή επίθεση. Η Lubna, μια ταλαντούχα 14χρονη μαθήτρια, σκοτώθηκε μαζί με την οικογένειά της σε μια τραγωδία που συγκλόνισε τη μουσική και την καλλιτεχνική κοινότητα της Γάζας.

Η Λούμπνα ήταν μια παθιασμένη μουσικός που ονειρευόταν να γίνει η καλύτερη στον κόσμο. Τελειοποίησε την τέχνη της στο Ωδείο Edward Said στη Γάζα, όπου το εξαιρετικό της παίξιμο άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της. Δυστυχώς, το μουσικό της δυναμικό εξαφανίστηκε σκληρά στις 21 Νοεμβρίου 2023, όταν έχασε τη ζωή της μετά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Όμως η φρίκη δεν σταμάτησε εκεί, γιατί οι αδερφές και τα αδέρφια του: Zain (16 ετών), Kenan (10 ετών), Sari (4 μηνών), οι γονείς του: Mahmoud Alian και η σύζυγός του Sally Shaheen, καθώς και οι παππούδες του Ο Zainab Mahmoud Al Ghoul και ο Abdul Aziz Alian, και άλλα 50 μέλη της οικογένειάς του, θείες, θείοι, ξαδέρφια… έχασαν τη ζωή τους στο Nuseirat, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας. Ολόκληρη η οικογένειά του εξαφανίστηκε, διαγράφηκε από το μητρώο.

Ένα αστέρι της μουσικής έχει ξεθωριάσει στη Γάζα. Η Lubna Alyaan, μια ταλαντούχα
14χρονη βιολονίστρια, έχασε τη ζωή της σε ισραηλινή επίθεση.

Στη σελίδα του Ωδείου Edward Said στο Facebook , οι συμμαθητές του, οι δάσκαλοι και η μουσική κοινότητα γενικότερα θρηνούν την απώλεια ενός ανερχόμενου αστεριού. Η απουσία του αφήνει ένα οδυνηρό κενό μέσα στο σχολείο και την τοπική μουσική σκηνή.

Η νεαρή βιολονίστρια, που ξεχώρισε για το ταλέντο και το πάθος της για το βιολί, αναγνωρίστηκε για την αφοσίωση και την αγάπη της για τη ζωή, φιλοδοξούσε να εκπροσωπήσει περήφανα την Παλαιστίνη σε ορχήστρες σε όλο τον κόσμο. Τα όνειρά του τσακίστηκαν από βόμβες.

Αφιέρωμα στη Lubna Aliyan από το Ωδείο Edward Said στο Facebook.

Παρά αυτή τη σπαρακτική τραγωδία, η μνήμη της Λούμπνα θα ζει μέσα από τη μουσική της. Οι μελωδίες της θα αντηχούν στους διαδρόμους του σχολείου και στις καρδιές όσων είχαν το προνόμιο να τη γνωρίσουν. Η ιστορία του εμπνέει κάποιον να συνεχίσει την αναζήτηση της μουσικής τελειότητας, ακόμα και στις πιο σκοτεινές εποχές.

Η Lubna Alyaan, βιρτουόζος του βιολιού, θα μείνει στη μνήμη μας ως μια νεαρή καλλιτέχνιδα που το ταλέντο της θα μπορούσε να έχει αγγίξει τον κόσμο. Η τραγωδία που έπληξε την ίδια και την οικογένειά της για άλλη μια φορά υπογραμμίζει τη σπαρακτική πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ο λαός της Γάζας. Η μουσική χάνει ένα αστέρι, αλλά η κληρονομιά της θα αντηχεί αιώνια στους τοίχους του Ωδείου Edward Said και όχι μόνο.

Οι χορωδίες του Εθνικού Ωδείου Έντουαρντ Σάιντ και του Παιδικού Κέντρου του Κατάν ερμήνευσαν με μαεστρία το τραγούδι ” Mawtani ” στις 6 Νοεμβρίου 2015. Αυτή η συγκινητική μουσική στιγμή ήταν μέρος της εξαιρετικής εκδήλωσης με τίτλο ” Ας τραγουδήσουμε μαζί “Mawtani” :

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Η νεαρή βιρτουόζος βιολιού Lubna Alyaan πέθανε μαζί με τα αδέρφια και τους γονείς της κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών. ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΤΟ MYTILENEPRESS

 

Βρείτε το Εθνικό Ωδείο Μουσικής στο YouTube επισκεπτόμενοι το ακόλουθο κανάλι: The Edward Said National Conservatory

loading...