«Ξυπνήστε»!! Ανακοίνωσαν το τέλος των πολέμων όπως τους ξέραμε, vid

Αλλάζουν για πάντα οι προτεραιότητες των ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο!!

Πληθαίνουν οι επιθέσεις με drones σε αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή αλλά και σε ισραηλινούς στόχους.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, drones…της πλάκας, με πάμφθηνο εξοπλισμό, χρησιμοποιούνται από ένοπλες οργανώσεις για να προξενήσουν χτυπήματα.

Η εμπειρία του πολέμου της Ουκρανίας μας έχει δείξει ότι πολύ δύσκολα αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους UAV, ιδίως όταν στέλνονται στον δυνητικό στόχο σε μεγάλους αριθμούς.

Έχουμε δει εξάλλου και τους Ρώσους και τους ουκρανονατοϊκούς να καταφέρνουν ορισμένα σποραδικά χτυπήματα με drones διαφόρων τύπων εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το μέτωπο.

«Ξυπνήστε»

Ένας αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ είπε στο Fox News ότι ένας άγνωστος αριθμός drones στόχευσε την αμερικανική βάση Al-Tanf, που βρίσκεται κοντά στα κοινά σύνορα της Συρίας με το Ιράκ και την Ιορδανία.

Προειδοποίησε την ηγεσία των ΗΠΑ για όσα έρθουν:

«Δυστυχώς αυτά τα θανατηφόρα χτυπήματα με drones θα γίνονται όλο και πιο τακτικά, καθώς η μαζική εξάπλωση των drones συνεχίζεται παγκοσμίως. Έχουμε αυτά τα χαμηλού κόστους εξαιρετικά θανατηφόρα drones με μεγάλη εμβέλεια που γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα. Και δεν προορίζονται πλέον για τα εθνικά κράτη με κρατικούς προϋπολογισμούς.

Δεν είναι τίποτα για κάποιον που θέλει να προκαλέσει ζημιά να πάρει στα χέρια του αυτή τη θανατηφόρα τεχνολογία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να ξυπνήσει και να καταλάβει πραγματικά συμβαίνει με την ραγδαία αναπτυσσόμενη καινοτομία της τεχνολογίας των θανατηφόρων drones. Δεν νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι και ανησυχώ για την ασφάλεια των στρατιωτών και των πολιτών μας στο εξωτερικό. Δεν νομίζω ότι η ηγεσία μας έχει ιδέα πόσο θα χειροτερέψει το πράγμα».

Ο ίδιος έφερε ως παράδειγμα την Ουκρανία μιλώντας για έναν «πόλεμο των drones που μαίνεται και από τις δύο πλευρές».

«Η Ρωσία για παράδειγμα κατασκευάζει χιλιάδες από αυτά τα μικρά, ελαφριά και γρήγορα drone-καμικάζι που ήδη εξαπλώνονται στις πρώτες γραμμές των μετώπων. Τα βλέπουμε να εμφανίζονται σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Ένα drone μόλις 500 δολαρίων μπορεί να καταστρέψει ένα άρμα μάχης αξίας 1 εκατομμυρίου».

 

 

loading...