Καταγγελία από Κομοτηνή! Αντεθνική δράση από την αδελφή του χορηγού του Πανθρακικού

Ψευδείς κατηγορίες κατά της Ελλάδας σε ομιλία στην Τουρκία όπου μίλησε για καταπάτηση των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, αποκαλώντας τους συντοπίτες της ως Τούρκους.

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε ο διαχειριστής του komotinipress.gr, Νίκος Αρβανίτης. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, «η Αδελφή του Χορηγού του Πανθρακικού σε ομιλία της στην Τουρκία για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των “Τούρκων Δυτ. Θράκης”».

Δεν αποκάλεσε μόνο ως Τούρκους την αναγνωρισμένη από τη Λωζάνη μουσουλμανική μειονότητα, αλλά κατηγόρησε την Ελλάδα με ψεύδη για καταπάτηση δικαιωμάτων, τα οποία συχνά-πυκνά επικαλούνται οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου στη Θράκη.

«Με αυτήν και άλλους ομοίους της του παρακρατικού συστήματος της Τουρκίας στην Θράκη συνομιλούν όσοι μαγειρεύόυν τα εκλογικά κι άλλα αποτελέσματα στην περιοχή.

Αυτούς και κάποιους άλλους σαν τους Εγκαθέτους από την Μύκη μέχρι τα Πομακοχώρια του Έβρου κάποιοι χαρακτηρίζουν ως “φορείς” της Μειονότητας.

Με αυτούς κάποιοι άλλοι συνομιλούν για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους και να γίνουν οι νέοι κοτζαμπάσηδες… Να τους χαιρόμαστε!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρβανίτης.

Ο Πανθρακικός, ομάδα που την είδαμε να αγωνίζεται και στην Super League, τον Μάιο του 2022 απέκτησε χορηγό φανέλας από την Τουρκία! Πρόκειται για την εταιρεία YAKA του Λεβέντ Σαδίκ. H αδελφή του Φούντα Σαδίκ είναι η κυρία, η οποία έκανε ομιλία κατά της Ελλάδας εντός της Τουρκίας.

Ο Λεβέντ και η Φούντα Σαδίκ είναι παιδιά του Αχμέτ Σαδίκ. Πρόκειται για μουσουλμάνο από την Κομοτηνή, ο οποίος εργαζόταν ως ιατρός, ανάπτυξε πολιτική δράση και κατέστη από τους σημαντικούς πολιτικούς εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Εκλέχτηκε δύο φορές βουλευτής με το κόμμα «Εμπιστοσύνη» (Güven) και φυσικά με τη δράση του εξυπηρετούσε την πολιτική της Τουρκίας στη Θράκη.

Ο Σαδίκ συνδέθηκε με εθνικιστικούς οργανισμούς στην Τουρκία, ενώ είναι γνωστό, ότι ήταν υπό την προστασία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεσούτ Γιλμάζ. Σκοτώθηκε στις 24 Ιουλίου 1995 σε τροχαίο δυστύχημα έξω από το χωριό Σώστης, λίγα χιλιόμετρα πλησίον της Κομοτηνής.

Την αντεθνική πολιτική του Σαδίκ στη Θράκη συνεχίζει το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB), του οποίου ηγείται η Τσιγδέμ Ασάφογλου.

ΠΗΓΗ: Sportdog.gr

loading...