Wall Street Journal: Η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε – Την άνοιξη η “μητέρα των μαχών”

Απέτυχε παταγωδώς ο στόχος να συρθεί η Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Στη Δύση, υπήρχε η ελπίδα ότι μια ουκρανική αντεπίθεση, εάν ήταν επιτυχής, θα ήταν δυνατόν να αναγκάσει τη Ρωσία σε διαπραγματεύσεις μέχρι αυτόν τον χειμώνα, αλλά τώρα ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι απίθανο και οι πολιτικοί της Δύσης αρχίζουν να προετοιμάσουν το Κίεβο για μια πιθανή επίθεση την επόμενη άνοιξη, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
«Αμερικανοί και άλλοι δυτικοί αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι μια σημαντική ουκρανική αντεπίθεση θα μπορούσε να πλήξει τις ρωσικές δυνάμεις τόσο ώστε να φέρει τον Πρόεδρο Putin στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτόν τον χειμώνα για σοβαρές συζητήσεις προκειμένου να υπάρξει κάποιου είδους διευθέτηση και υποχώρηση από τους αρχικούς στόχους που είχαν τεθεί όσον αφορά τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση», αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές.
Το γραφείο του Zelensly ισχυρίζεται ότι η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο
Σημειώνεται ότι στρατιωτικοί στρατηγοί και πολιτικοί στη Δύση αρχίζουν ήδη να εξετάζουν μια πιθανή ουκρανική επίθεση την άνοιξη του 2024.
Η ουκρανική αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhno-Donetsk, Artyomovsk (Bakhmut ) και, πρώτα απ όλα στη Zaporizhia ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου.
Το Κίεβο ανέπτυξε στο πεδίο ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ, οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των ευρέως διαφημισμένων  τεθωρακισμένων Leopard,  –  οι εικόνες από οχήματα που κάπνιζαν στο πεδίο της μάχης προκάλεσε σηβαρή ηττοπάθεια στη Δύση.
Όπως δήλωσε ο Vladimir Putin στις 21 Ιουλίου, δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για τα ουκρανικά στρατεύματα, «τουλάχιστον μέχρι στιγμής», και οι δυτικοί είναι «φανερά απογοητευμένοι» με την πορεία της «αντεπίθεσης».
Russia says it hits Leopard tanks, U.S. Bradley vehicles in Ukraine |  Reuters
Germany's Top Tank Destroyed on Ukrainian Frontlines: Leopard 2A6 and  Dozens of American Bradleys Taken Out 

Tο Κίεβο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν εχει αποτελέσματα «παρά τους κολλοσσιαίους πόρους που αντλήθηκαν, την προμήθεια όπλων, αρμάτων μάχης, πυροβολικού, τεθωρακισμένων οχημάτων, πυραύλων, και την αποστολή χιλιάδων μισθοφόρων και συμβούλων».
Στις 4 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι από την έναρξη της «αντι επίθεσης», τον Ιούνιο-Ιούλιο, τα ουκρανικά στρατεύματα είχαν χάσει περισσότερους από 43 χιλιάδες ανθρώπους και πάνω από 4,9 χιλιάδες όπλα.
Μεταξύ του κατεστραμμένου ουκρανικού εξοπλισμού είναι 26 αεροσκάφη, εννέα ελικόπτερα, 1.831 τεθωρακισμένα οχήματα, μεταξύ των οποίων 25 γερμανικά άρματα μάχης Leopard, επτά γαλλικά τροχοφόρα άρματα μάχης AMX και 21 αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ιδιαίτερα την αποτελεσματικότητα των ναρκοπεδίων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σε αυτό το πλαίσιο , ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anatoly Blinken εξέφρασε την άποψη ότι η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα συνεχιστεί “για πολλούς ακόμη μήνες” και τα κράτη άρχισαν να προμηθεύουν πυρομαχικά διασποράς στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Αν και, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι σε θέση να αλλάξουν ριζικά την κατάσταση.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-08-13_181553.png
www.bankingnews.gr

loading...