ΗΠΑ: Στα πρόθυρα κατάρρευσης ο Ουκρανικός στρατός

– Σοκάρει η ανικανότητα, της επίλεκτης 82ης Ταξιαρχίας – Έρχεται μεγάλη ήττα

Douglas Macgregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Μόνη λύση για την Ουκρανία να παραδοθεί, έρχεται καταστροφή – National Interest: Οι ΗΠΑ να επιτύχουν ειρήνη στην Ουκρανία πριν κερδίσει η Ρωσία – Υπαρκτό το Κορεατικό σενάριο
Ο Ουκρανικός στρατός, συνθλίβεται… βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης αφού πλέον ενεργοποίησε όλες τις εφεδρείες και ειδικά την 82η Ταξιαρχία όπου με βάση τον αρχικό σχεδιασμό θα ενεργοποιείτο κατά την… φανταστική προέλαση των Ουκρανών στην Κριμαία…
Είναι τέτοια η ανικανότητα του Ουκρανικού στρατού, που ρίχνουν το βάρος της ήττας στα μέσα ενημέρωσης… αφού η αναπληρώτρια υπουργός άμυνας της Ουκρανίας…ανέφερε ότι η 82η Ταξιαρχία συνθλίβεται λόγω δημοσιευμάτων…
Πάντως οι Ουκρανοί έχουν αναγνωρίσει εμμέσως πλην σαφώς ότι η αντεπίθεση απέτυχε… και πλέον βάζουν στόχο για προετοιμασία νέας αντεπίθεσης την Άνοιξη του 2024… αλλά με τι στρατό αφού οι περισσότεροι στρατιώτες κείτονται στα νεκροταφεία….

Ο υποψήφιος Πρόεδρος των Δημοκρατικών Kennedy Jr., τόνισε ότι οι Αμερικανοί κρύβουν την αλήθεια για την άθλια κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ο Scott Ritter πρώην στέλεχος της CIA υποστηρίζει ότι η απόφαση των Ουκρανών να απαγορεύσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία… θα είναι η αρχή του τέλους της Ουκρανίας.
Ο Douglas Macgregor αμερικανός Συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, υποστήριξε ότι δεν έχουν πεθάνει ακόμη αρκετοί Ουκρανοί για τις ΗΠΑ…οπότε ο πόλεμος συνεχίζεται… και προειδοποιεί μόνη λύση για την Ουκρανία είναι να παραδοθεί…
Το National Interest προειδοποιεί ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει άμεσα γιατί η Ρωσία… θα ξεκινήσει την δική της αντεπίθεση… και η Ουκρανία θα υποστεί ακόμη μεγαλύτερη ήττα…
Η Ελλάδα θα λάβει μέρος στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα F-16… μια ντροπιαστική απόφαση… τα F-16 είναι ξεπερασμένα πολεμικά αεροπλάνα και θα καταρριφθούν…
Οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις επιθέσεις με drones εντός της Ρωσίας, με επίκεντρο Μόσχα και Κριμαία αλλά οι προσπάθειες αποτυγχάνουν…
Ωστόσο η Ρωσία μπορεί να διαθέτει ισχυρά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου αλλά οι συνεχείς απειλές των Ουκρανών χρειάζονται άλλη αντιμετώπιση…

Πρωτοφανής ανικανότητα – Συντρίβεται η 82η ταξιαρχία των Ουκρανών… λόγω δημοσιευμάτων

Η ουκρανική 82η ταξιαρχία η οποία ήταν εφεδρική και από τις τελευταίες πιο μάχιμες, δέχτηκε αεροπορικές επιδρομές μετά τη δημοσίευση στα μέσα ενημέρωσης πληροφοριών σχετικά με την εισαγωγή της στη μάχη στην περιοχή Zaporozhye, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Anna Malyar.
Ο Anna Malyar υπενθύμισε ότι η διάδοση τέτοιων πληροφοριών στην Ουκρανία ποινικοποιείται, προβλέπεται φυλάκιση από πέντε έως οκτώ χρόνια.
Η ουκρανική έκδοση «Strana» στο υλικό της ανέφερε ότι η μεταφορά της 82ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην τοποθεσία στην περιοχή Rabotyne αναφέρθηκε αρχικά από το Forbes και τη γερμανική έκδοση της Bild.
Όπως έγραψε το Forbes, αυτή η ταξιαρχία είναι ένας από τους τελευταίους μεγάλους εφεδρικούς σχηματισμούς του ουκρανικού στρατού.
Χρησιμοποιώντας την 82η Ταξιαρχία στην αρχική φάση της αντεπίθεσης η Ουκρανία μπορεί να βρεθεί σε ευάλωτη θέση, καθώς σε περίπτωση απώλειας των Ενόπλων Δυνάμεων αυτής της ταξιαρχίας, ο ρωσικός στρατός μπορεί να προχωρήσει στην επίθεση, σημείωσε το Forbes.
Οι ουκρανικές αρχές προέτρεψαν στο παρελθόν τους πολίτες της χώρας να μην δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τη διαδικασία και τα αποτελέσματα των εργασιών αεράμυνας στο Διαδίκτυο, καθώς αυτό μπορεί να αποκαλύψει τη θέση των συστημάτων.

Η Ουκρανία στέλνει την ελίτ – εφεδρεία στην αντεπίθεση… χωρίς αποτέλεσμα

Η δραματική κατάσταση στο μέτωπο ανάγκασε την Ουκρανία να ρίξει στη μάχη μονάδες που προορίζονταν για το δεύτερο στάδιο της αντεπίθεσης.
Γεγονός είναι ότι ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε σε ορισμένες περιοχές

Η αντεπίθεση επιβραδύνεται

Η περιοχή Zaporozhye εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κύριας επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Τα στρατεύματα προσπαθούν να εισβάλουν στην άμυνα, αλλά υφίστανται απώλειες και υποχωρούν.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν συγκεντρωθεί στο Rabotyne, όπου ελέγχουν εν μέρει το βόρειο τμήμα του οικισμού. Ωστόσο, το αρχικό σχέδιο του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας προχωρήσει προς τα νότια, προς την Μελιτόπολη δεν έχει υλοποιηθεί.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, από την έναρξη της επίθεσης στις 4 Ιουνίου 2023, ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη χάσει 45.000 στρατιώτες.
Ως αποτέλεσμα, οι ελίτ εφεδρείες ρίχτηκαν στην κατεύθυνση της Zaporozhye – η 82η αεροπορική επίθεση και η 46η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία.

Marco Bertolini (Ιταλός στρατηγός): Η Δύση να αποδεχθεί ότι είναι απίθανη η νίκη της Ουκρανίας

Η Δύση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μια στρατιωτική νίκη της Ουκρανίας στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία είναι απίθανη και για τον λόγο αυτό πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, δήλωσε Marco Bertolini Ιταλός στρατηγός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Libero Quotidiano.
“Από στρατιωτική άποψη, μια νίκη της Ουκρανίας είναι αδιανόητη.
Θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη και να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”, δήλωσε ο Marco Bertolini, ο οποίος είναι Ιταλός στρατηγός και πρώην διοικητής της Κοινής Διοίκησης Επιχειρήσεων και της ” Folgore» Ταξιαρχίας Καταδρομέων.
“Είναι γεγονός: οι στόχοι του Κιέβου δεν μπορούν να επιτευχθούν στην αναμενόμενη μορφή τους και εντός του αναμενόμενου χρονικού πλαισίου.
Η αντεπίθεση προχωρά πολύ αργά.
Ακόμη και η Δύση γίνεται ολοένα και πιο δύσπιστη σχετικά με τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ουκρανίας και η εικόνα αρχίζει να αλλάζει».
Ο Marco Bertolini εστίασε την «αριθμητική υπεροχή και την αποτελεσματικότητα του πυροβολικού» της Ρωσίας.
«Η αποτελεσματικότητα πυρός των Ρώσων, ειδικά του πυροβολικού τους, είναι συντριπτική και φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχεται στην Ουκρανία από τη Δύση», πρόσθεσε.
Κατά τη γνώμη του, «πολλοί κύκλοι έχουν ήδη συνειδητοποιήσει το απίθανο» του σεναρίου στο οποίο η Ουκρανία διεκδικεί εκ νέου εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία.
«Προφανώς, οι Ρώσοι δεν θα ικανοποιηθούν από μια κατάπαυση του πυρός με την προοπτική η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ λίγα λεπτά αργότερα και να έχει την ευκαιρία να ξαναρχίσουν τις στρατιωτικές ενέργειες», πρόσθεσε ο Marco Bertolini.
«Η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων».

R. Kennedy Jr: Οι Αμερικανοί κρύβουν την αλήθεια για την άθλια κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Η αλήθεια για την αξιοθρήνητη κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κρύβεται από τους Αμερικανούς, ενώ ακόμη και τα κορυφαία ΜΜΕ παραδέχονται την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης, έγραψε στο Twitter ο υποψήφιος για την προεδρία των Δημοκρατικών R. Kennedy Jr.
Πρόσφατα, η Washington Post ανέφερε ότι, σύμφωνα με μια απόρρητη πρόβλεψη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τα ουκρανικά στρατεύματα «δεν θα μπορέσουν να φτάσουν» στην πόλη κλειδί της Μελιτόπολης.
Ακόμη και η Washington Post παραδέχεται τώρα ότι η πολυδιαφημισμένη ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε εντελώς.
Η αλήθεια που δεν λένε στους Αμερικανούς είναι ότι ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης τόνισε ο R. Kennedy Jr.
Αναρωτήθηκε αν οι «νεοσυντηρητικοί του Biden» όπως η Nuland και ο Blinken θα παραδεχτούν την ήττα και θα επέστρεφαν στην ιδέα των διαπραγματεύσεων ή μήπως θα φέρουν την ανθρωπότητα μερικά βήματα πιο κοντά στην πυρηνική καταστροφή εν μέσω εκλογών στις ΗΠΑ το 2024;

Ουκρανός αξιωματικός στην ελβετική Le Temps: Ο Χειμώνας θα περιπλέξει σοβαρά την κατάσταση για την Ουκρανία

Η έναρξη του χειμώνα θα περιπλέξει σοβαρά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσεαξιωματικός του ουκρανικού τάγματος, στην ελβετική εφημερίδα Le Temps.
Ο αξιωματικός εξέφρασε φόβους ότι θα έβρεχε και μετά θα έμπαινε ο χειμώνας προτού οι ουκρανικές δυνάμεις μπορέσουν να διαπεράσουν τις ρωσικές άμυνες.
«Η λάσπη, μετά το χιόνι και η έλλειψη βλάστησης θα μας αφήσουν εκτεθειμένους, όλα θα σταματήσουν και θα παγώσουν», παραπονέθηκε.
Ο διοικητής του τάγματος προειδοποίησε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι αποφασιστικές και βάναυσες για αυτόν και τους άνδρες του.

Washington Post: Η κατάσταση στην αντεπίθεση των Ουκρανών είναι πολύ πιο οδυνηρή από ότι αναμενόταν

Η ουκρανική αντεπίθεση, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρές απώλειες, πηγαίνει πιο άσχημα από ότι είχε προγραμματιστεί, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
«Υπήρχαν φόβοι ότι θα ήταν δύσκολο.
Ωστόσο, στην πράξη, όλα αποδείχθηκαν πολύ πιο δύσκολα.
Η Ουκρανία δεν μπόρεσε να σημειώσει μια μεγάλη επιτυχία.
Η Washington Post σημείωσε ότι οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι σύμμαχοι της Ουκρανίας είναι ολοένα και πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους σχετικά με τις στρατιωτικές της επιτυχίες.
«Είπα πριν από μερικούς μήνες ότι η αντεπίθεση θα ήταν μακρά, αιματηρή και αργή.
Και έτσι έγινε: είναι μακρύς, αιματηρός και αργός, ένας πολύ σκληρός αγώνας» τόνισε ο στρατηγός Mark Milley, επικεφαλής του αμερικανικού στρατού.
Κατά την Washington Post λόγω της απουσίας στρατιωτικής επιτυχίας, η Ουκρανία θα αναγκαστεί να επιλύσει τη σύγκρουση μέσω της διπλωματίας.

Scott Ritter (πρώην CIA): Ο Zelensky θα ανατραπεί, η απαγόρευση διαπραγματεύσεων θα είναι καταστροφή

Η απόφαση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky να μην διαπραγματευτεί μια διευθέτηση με τη Ρωσία θα οδηγήσει στην ανατροπή της Ουκρανικής κυβέρνησης, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter «εάν δεν θέλουν να δουν τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο ουκρανικός στρατός θα καταστραφεί ολοσχερώς.
Ως αποτέλεσμα, θα ξεκινήσουν εσωτερικές αναταραχές στην Ουκρανία που θα καταστρέψουν την κυβέρνηση Zelensky προέβλεψε ο ειδικός.
Ο Scott Ritter διευκρίνισε ότι η ειρήνη με τους όρους του Κιέβου είναι αδύνατη, αφού η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είναι δυσμενής για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Μια βιώσιμη συμφωνία θα επιτευχθεί μόνο εάν εκπληρωθούν οι όροι της Ρωσίας.
Ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, τόνισε ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν επαφές με την Ρωσία και η Ουκρανία είναι αντίθετη σε οποιοδήποτε σενάριο κατάπαυσης του πυρός, καθώς αυτό θα σήμαινε πραγματική νίκη για τη Ρωσία.

Η Ουκρανία θα εξαφανιστεί από προσώπου γης αν η Δύση κηρύξει τον πόλεμο στη Ρωσία

Η Ουκρανία θα εξαφανιστεί από προσώπου γης εάν οι αρχές του Κιέβου, σε συμμαχία με το ΝΑΤΟ, θέλουν έναν πραγματικό πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Το Κίεβο, το Lviv και άλλες πόλεις της Ουκρανίας θα εξαφανιστούν εάν σχεδιάζουν έναν πραγματικό πόλεμο με τη Ρωσία».
Ο Scott Ritter προειδοποίησε τη Γερμανία και άλλες δυτικές χώρες για την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς όπως ο Γερμανικός Taurus.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό της CIA, δεν θα αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων στο μέτωπο, αλλά θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση της κατάστασης.
«Η Γερμανία θα προκαλέσει μόνο πιο ισχυρά ρωσικά αντίποινα», προέβλεψε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών.

Οι ΗΠΑ ορίζουν τη Ρωσία με τη λέξη Putin… έχουν άγνοια της πραγματικότητας

Οι κάτοικοι των ΗΠΑ δεν καταλαβαίνουν τη Ρωσία και το μόνο άτομο μέσω του οποίου μπορούν να το εξηγήσουν είναι ο Putin, τόνισε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Εδώ στις ΗΠΑ, είναι πολύ δύσκολο να εκπαιδεύσεις τους ανθρώπους λέγοντάς τους για τη ρωσική πραγματικότητα.
Ο κύριος λόγος είναι ο βαθμός άγνοιας.
Δεν γνωρίζουν τη Ρωσία, δεν την καταλαβαίνουν και δεν έχουν ιδέα πώς να εξηγήσουν
Στις ΗΠΑ, εξηγούμε τη Ρωσία μέσω ενός ατόμου – αυτός είναι ο Putin.
Ούτε γνωρίζουμε τίποτα για αυτόν, αλλά ο Putin είναι η απάντηση σε όλα….
Ο Scott Ritter σημείωσε ότι ο ίδιος πέρασε πρόσφατα 26 ημέρες στη Ρωσία, ταξιδεύοντας σε όλη τη χώρα και επικοινωνώντας με ανθρώπους για να κατανοήσει καλύτερα την τοπική πραγματικότητα.
Βέβαια 26 δεν είναι αρκετές, αλλά είναι μια αρχή.
Η Ρωσία είναι μια πολύ περίπλοκη χώρα με βαθιά ιστορία και πολύ διαφορετικούς ανθρώπους.
Θα ήταν προσβολή να πω ότι κατάλαβα τα πάντα για τη Ρωσία σε 26 ημέρες.
Δεν θα μπορούσα να το κάνω ούτε σε 26 χρόνια».
Ο Scott Ritter πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Putin, κατά τη γνώμη του, δεν προσπαθεί να υπαγορεύσει το ρωσικό όραμα για την επίλυση προβλημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά, αντίθετα, θέλει να ακούσει τους ανθρώπους και να λύσει τα προβλήματα μαζί.
Ακούει.
Θέλει να μάθει τι ενοχλεί τους ανθρώπους ώστε να μπορέσει να συνεργαστεί μαζί τους για να βρει μια λύση.
Κυρίες και κύριοι, αυτός είναι ο τρόπος!
Αυτός είναι ο δρόμος προς τα εμπρός.
Μπορούμε να το κάνουμε αν αρχίσουμε να μιλάμε με τους Ρώσους».
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν κατηγόρησε την αμερικανική προπαγάνδα ότι διαστρεβλώνει την αντίληψη του για τον ρώσο Πρόεδρο Putin, λέγοντας ότι δεν είναι αυτό που τον παρουσιάζουν στη Δύση.

Douglas Macgregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Μόνη λύση για την Ουκρανία να παραδοθεί, έρχεται καταστροφή

Ο Douglas Macgregor αμερικανός Συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι δεν έχουν πεθάνει ακόμη αρκετοί Ουκρανοί για τα συμφέροντα της Αμερικής.
Ο Douglas Macgregor εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η δεινή κατάσταση της Ουκρανίας, την οποία περιέγραψε ως «μια κατάσταση μεταξύ καταστροφής και τεράστιας αποτυχίας», θα οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση εάν η Ουκρανία δεν δηλώσει παράδοση.
«Δεν αρνούνται να συνεχίσουν τον αγώνα, με βάση την υπόθεση ότι θα συμβεί ένα θαύμα και οι Ουκρανοί θα αποκαταστήσουν τη δύναμή τους.
Με πονάει που το αναφέρω, αλλά ακούγεται ότι δεν έχουν πεθάνει ακόμη αρκετοί Ουκρανοί για τις ΗΠΑ» τόνισε ο Douglas Macgregor.
Η Ρωσία έχει 300.000 στρατιώτες σε εφεδρεία, τους οποίους μπορεί να βάλει στη μάχη ώστε να φέρει την «κόλαση στη γη», πιστεύει ο Douglas Macgregor
«Νομίζω όμως ότι ο Putin θέλει απεγνωσμένα να τερματίσει τη σύγκρουση.
Αυτή είναι μια πολύ περίεργη στιγμή.
Η Ρωσία δεν θέλει να συνεχίσει τη σύγκρουση.
Το ερμηνεύουμε αυτό ως αδυναμία και η Ρωσία μας κοιτάζει και πιστεύει ότι είμαστε άρρωστοι: γιατί να ρισκάρετε έναν μεγάλο πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας για το έδαφος που ονομάζεται Ουκρανία.
Δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό, δεν έχει στρατηγικό νόημα», κατέληξε ο Douglas Macgregor.
Economist-Tacitly-Admits-Kiev-Regimes-Staggering-Losses.jpg

Η Ουκρανία καταδικασμένη να χάσει σημαντικά εδάφη

Η Ουκρανία θα χάσει σημαντικά εδάφη εάν συνεχιστούν οι εχθροπραξίες στην χώρα αναφέρουν ειδικοί.
«Γνωρίζουμε πώς θα τελειώσει αυτή η σύγκρουση.
Η Ουκρανία θα χάσει την πρόσβαση στη θάλασσα, η Πολωνία θα εισβάλει στα δυτικά της χώρας με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και η Ρωσία θα επιτύχει τους στρατιωτικούς της στόχους.
Η Ρωσία θα είναι αυτή που θα επιλύσει την κατάσταση στη Ουκρανία με τους δικούς της όρους.
Ο Putin γνωρίζει καλά σε τι είναι έτοιμη να πάει η Δύση για να πετύχει τους στόχους της στην Ανατολική Ευρώπη.
Η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας έχει προειδοποιήσει πολλές φορές για τις επιθετικές προθέσεις της Πολωνίας προς την Ουκρανία.

National Interest: Οι ΗΠΑ να επιτύχουν ειρήνη στην Ουκρανία πριν κερδίσει η Ρωσία – Υπαρκτό το Κορεατικό σενάριο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ξεκινήσουν τη διαδικασία ειρηνικής επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης προτού επιτύχει η ρωσική επίθεση και ο Putin κηρύξει τη νίκη επί της συλλογικής Δύσης, τόνισαν ο Wesley Satterwhite, σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο Alex Burilkov, αναλυτής στο Κέντρο για τη Μελέτη της Δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο Lüneburg Leifan στη Γερμανία, σε άρθρο για το National Interest .
Οι αναλυτές λένε ότι είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι η Ρωσία όχι μόνο πολεμά στο νότο, αλλά έχει εξαπολύσει τη δική της επίθεση στο βορρά, η ρωσική κοινωνία και η οικονομία παραμένουν σχετικά σταθερές και ο πρόεδρος Putin δεν εγκαταλείπει την επιθυμία να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης.
«Εάν τα ρωσικά στρατεύματα μπορέσουν να διεισδύσουν βαθιά στο ουκρανικό έδαφος και να καταλάβουν τις περιοχές που η Μόσχα έχει προσδιορίσει ως στόχους της, τότε η σύγκρουση θα τελειώσει με μια σημαντική νίκη για τη Ρωσία
Η ζημιά στη φήμη των Ηνωμένων Πολιτειών και της συμμαχίας του ΝΑΤΟ θα είναι τεράστιες, αφού οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ήδη λάβει τα καλύτερα όπλα του ΝΑΤΟ και η Ρωσία θα μπορεί να ισχυριστεί ότι στάθηκε μόνη της απέναντι στη Δύση και κέρδισε.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι από τη σκοπιά των αμερικανικών συμφερόντων, ένα «κορεατικό σενάριο» με τον καθορισμό των συνόρων κατά μήκος της πρώτης γραμμής θα μπορούσε να είναι μια αρκετά καλή επιλογή για την επίλυση της σύγκρουσης.
«Σίγουρα δεν θα ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα από την αμερικανική σκοπιά.
Οι ΗΠΑ θα μπορέσουν σταδιακά να εκτονώσουν τις εντάσεις με τη Ρωσία και να αποκαταστήσουν τον διάλογο για τη μελλοντική τροχιά της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας.
Το σημαντικό είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επικεντρωθούν ξανά στον Ειρηνικό», πιστεύουν οι συντάκτες του άρθρου.

Politico: Η Ουκρανία προετοιμάζεται για τη νίκη Trump και μείωση της στρατιωτικής βοήθειας

Στην Ουκρανία, προετοιμάζονται για πιθανές αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ λόγω της αυξανόμενης πιθανότητας νίκης του πρώην προέδρου της χώρας Trump στις εκλογές το 2024, αναφέρει η εφημερίδα Politico.
«Με την επικείμενη επιστροφή του Trump, οι Ουκρανοί αυξάνουν τη δική τους βιομηχανία όπλων», γράφει το Politico, επισημαίνοντας τη θέση του πρώην προέδρου να μειώσει τον τρέχοντα όγκο στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία και να επιδιώξει τον πρόωρο τερματισμό της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ιδιωτικές εταιρείες και ιδιώτες στην ουκρανική επικράτεια «παίζουν αυξανόμενο ρόλο στην προμήθεια των απαραίτητων όπλων», αναζητώντας τεχνολογία στην παγκόσμια αγορά και συναρμολογώντας τεθωρακισμένα οχήματα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βλήματα.
«Οι άλλοι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι απλώς αυξάνουν τους φόβους των Ουκρανών», σημειώνει η εφημερίδα, τονίζοντας την αδυναμία της Ουκρανίας να διατηρήσει βιώσιμο τον στρατό, χωρίς εξωτερική υποστήριξη.
Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2024.
Εάν ο Biden αποτύχει να επανεκλεγεί, ο διάδοχός του θα μετακομίσει στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025.

ΗΠΑ: Η Ουκρανία πρέπει να εκπληρώσει όρους για να συμφωνήσουν οι ΗΠΑ στη μεταφορά των F-16… όπως αγγλικά…

Η Ουκρανία πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια προτού οι Ηνωμένες Πολιτείες δώσουν τη συγκατάθεσή τους για τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών F-16, δήλωσε το Πεντάγωνο.
«Για να ολοκληρωθεί η μεταφορά σε τρίτο μέρος, πρέπει να πληρούνται ορισμένα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης της αγγλικής γλώσσας και άλλων πραγμάτων, όπως η επιτόπια επιμελητεία…
Όταν πληρούνται αυτά τα κριτήρια, θα είμαστε σε θέση να εγκρίνουμε μεταφορά», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh.
Το υπουργείο επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του να συμμετάσχει στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων, εάν οι ευρωπαίοι σύμμαχοι αποτύχουν να προετοιμάσουν τον αριθμό των πιλότων που χρειάζεται η Ουκρανία.
Την ίδια στιγμή, το Πεντάγωνο σημείωσε ότι η Ουκρανία δεν έχει αποφασίσει ακόμη πόσοι πιλότοι πρέπει να σταλούν για εκπαίδευση.
Το Πεντάγωνο σημείωσε επίσης ότι οι Ουκρανοί πιλότοι πρέπει να μάθουν καλά αγγλικά προτού μπορέσουν να πετάξουν με το F-16 και επίσης αναγνώρισε ότι αυτό θα πάρει «κάποιο χρόνο».
Νωρίτερα, το NBC News, επικαλούμενο ουκρανικές πηγές, ανέφερε ότι οι αρχές της Ουκρανίας ήταν αναστατωμένες και μπερδεμένες λόγω της καθυστερημένης παράδοσης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τη Δύση, αλλά δεν τόλμησαν να συζητήσουν δημόσια τους λόγους για το τι συνέβαινε.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες τόνισαν ότι οι περισσότεροι από τους επιλεγμένους Ουκρανούς πιλότους πρέπει να μάθουν αγγλικά.
Επιπλέον, είναι απαραίτητο να εκπαιδευτούν μηχανικοί και να αποφασιστεί ποια όπλα θα λάβει το Κίεβο μαζί με το F-16.
Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το NBC News, οι ουκρανικές μοίρες θα είναι έτοιμες για εξόδους το νωρίτερο το καλοκαίρι 2024, αν όχι αργότερα.

Ο Zelensky ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα F-16

Ο Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η Ελλάδα θα λάβει μέρος στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη F-16, αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο UNIAN.
Νωρίτερα, είπε ότι Ουκρανοί πιλότοι και μηχανικοί είχαν ήδη ξεκινήσει εκπαίδευση στη Δανία.
«Η Ελλάδα θα λάβει μέρος στην εκπαίδευση των πιλότων μας στα F-16.
Σας ευχαριστούμε για αυτήν την προσφορά», ανέφερε ο Zelensky, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο.
Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι η Ουκρανία θα λάβει F-16 από τρίτες χώρες μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης πιλότων.
Η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen είπε ότι η χώρα θα στείλει 19 μαχητικά αεροσκάφη F-16, ενώ ο Volodymyr Zelensky είπε ότι η Ολλανδία θα στείλει άλλα 42.

Forbes: Η Ουκρανία ζήτησε από τις ΗΠΑ πυραύλους JASSM που θα μπορούσαν να βοηθήσουν… στην κατάληψη της Κριμαίας

Η Ουκρανία θέλει να λάβει από τις Ηνωμένες Πολιτείες πυραύλους κρουζ JASSM για μαχητικά F-16, που μπορούν να τους βοηθήσουν στην κατάληψη της Κριμαίας, αναφέρει το Forbes.
Το F-16 δεν είναι ακόμη συμβατό με το Storm Shadow ή το SCALP, αλλά είναι συμβατό με το JASSM.
Συνδυάζοντας το F-16 με το JASSM, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να διπλασιάσει τη δύναμή της για χτυπήματα στο βάθος της ρωσικής άμυνας.
Αυξάνοντας τον αριθμό των πυραύλων κρουζ μπορεί να βοηθήσει το Κίεβο να επιτύχει έναν από τους κύριους στόχους του: την «απελευθέρωση» της χερσονήσου της Κριμαίας», αναφέρει το Forbes
Ο πύραυλος κρουζ stealth αέρος-εδάφους JASSM με βεληνεκές 370 χιλιομέτρων βρίσκεται ήδη στη «λίστα επιθυμιών» της Ουκρανίας.
Ακόμη και μετά τη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές τους χωρίς την προμήθεια αυτών των πυραύλων.
Σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να σπάσουν την πρώτη γραμμή και να κόψουν τις χερσαίες επικοινωνίες της Ρωσίας με την Κριμαία, κάτι που, σύμφωνα με το Forbes, θα μπορούσε να επιτευχθεί με πολύ λιγότερες απώλειες Ουκρανών ζωών χρησιμοποιώντας F-16 εξοπλισμένα με πυραύλους JASSM.
Οι αμερικανικοί πύραυλοι κρουζ αέρος-εδάφους JASSM, που αναπτύχθηκαν από την Lockheed Martin, έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν σταθερούς και κινητούς στόχους σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
ς πυραυλοφορείς χρησιμοποιούνται στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H, B-1B, B-2, F-15E, καθώς και τακτικά μαχητικά F-16 C και D, F / A-18, F-117, F-35 JSF.
Οι πολωνικές αρχές δήλωσαν ότι θέλουν να είναι από τους πρώτους που θα παραλάβουν αμερικανικούς πυραύλους JASSM-XR για μαχητικά αεροσκάφη.

Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Η επόμενη «καλή μέρα» για την Ευρώπη μπορεί να γίνει η τελευταία της μέρα…

Σχολιάζοντας την απόφαση της Δύσης να προμηθεύσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Medvedev συμβούλεψε την Ευρώπη να μην παρασυρθεί πολύ με τα «παιχνίδια με αεροπλάνα».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock, η οποία την περιέγραψε ως «μια καλή μέρα για την Ουκρανία και την Ευρώπη» ο Medvedev έγραψε:
«Αχ, μην παρασύρεστε πολύ με τα παιχνίδια με αεροπλάνα στην άμμο σας, παιδιά, η επόμενη «καλή μέρα» για την Ευρώπη μπορεί να γίνει η τελευταία της μέρα».
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky δήλωσε νωρίτερα ότι επετεύχθη «συμφωνία» για την προμήθεια 42 μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Ολλανδία.
Εκτός από αυτό, η Δανία ανακοίνωσε επίσης σχέδια για τη μεταφορά 19 F-16 στην Ουκρανία, με την Ουκρανία να παραλαμβάνει έξι από αυτά πριν από το τέλος του 2023.
Η Δανία διαθέτει περίπου 30 μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα παροπλιστούν όταν η χώρα μεταβεί στο πιο σύγχρονο F-35.
Η ολλανδική αεροπορία διαθέτει 42 πολεμικά αεροσκάφη F-16.

Sean Bell (Βρετανός στρατιωτικός ειδικός): Απαρχαιωμένα τα F-16, είναι πλέον ξεπερασμένα

Τα μαχητικά F-16, των οποίων η παράδοση στην Ουκρανία εγκρίθηκε πρόσφατα από τη Δανία και την Ολλανδία, είναι κατώτερα από τις νέες γενιές αεροσκαφών, δήλωσε ο Βρετανός στρατιωτικός ειδικός Sean Bell σε συνέντευξή του στο Times Radio .
«Εγώ ο ίδιος πέταξα ένα δανέζικο F-16 τη δεκαετία του 1990.
Αυτά είναι καλά αεροπλάνα, αλλά είναι ήδη ξεπερασμένα, από όλες τις απόψεις.
Οι Δανοί σχεδίαζαν να τα βγάλουν εκτός υπηρεσίας στα μέσα του 2024.
Όπως κάθε παλιό μηχάνημα, αυτά τα μαχητικά θα είναι λιγότερο αξιόπιστα», παραδέχτηκε.
Ο αναλυτής υπενθύμισε επίσης ότι οι δυτικοί πιλότοι δεν θα πετούσαν F-16 στην εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία, καθώς κάτι τέτοιο θα κλιμακώσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Wall Street Journal: Το ρωσικό οπλικό σύστημα «Γεωργία» καταστρέφει την Ουκρανία

Τα απομακρυσμένα συστήματα ναρκοθέτησης «Γεωργία» επιβραδύνουν την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, γράφει η Wall Street Journal.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. μπορούν να στήσουν ναρκοπέδια σε απόσταση πέντε έως δεκαπέντε χιλιομέτρων.
Αυτό είναι μόνο ένα από τα συστήματα που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι για να ρυπάνουν κυριολεκτικά τα χωράφια με νάρκες
Αυτό το επίπεδο προστασίας επιβραδύνει σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και επίσης αναγκάζει τον στρατό να πάρει θέσεις στις οποίες είναι εύκολος στόχος για ρωσικά ελικόπτερα, πυροβολικό και drones, γράφει η Wall Street Journal.
Κάθε μέρα σκοτώνονται στα ναρκοπέδια ή ακρωτηριάζονται δεκάδες Ουκρανοί.
Η αρχή λειτουργίας του «Γεωργία» είναι παρόμοια με τα συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων – οι πύραυλοι χρησιμοποιούνται για ναρκοθέτηση.
Το σύστημα επιτρέπει να καταχωρηθούν σε έναν ηλεκτρονικό χάρτη οι συντεταγμένες της πτώσης των οβίδων και να μεταδίδουν δεδομένα.

Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικό υπερηχητικό βομβαρδιστικό Tu-22M3

Στις 21 Αυγούστου, το καθεστώς του Κιέβου φέρεται να επιχείρησε επίθεση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Shaikovka στη ρωσική περιοχή Kaluga.
Το αεροδρόμιο στοχοποιήθηκε με UAV με εκρηκτικά.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ένα drone έπεσε στο έδαφος του αεροδρομίου στην περιοχή Kaluga.
Καταρρίφθηκε έγκαιρα από τις ρωσικές δυνάμεις και δεν προκάλεσε ζημιές στο στρατιωτικό αεροδρόμιο όπου φέρεται να αναπτύσσονται τα ρωσικά υπερηχητικά βομβαρδιστικά Tu-22M3.
Αποδείχθηκε ότι το αεροδρόμιο στοχοποιήθηκε με ένα πολιτικό τετρακόπτερο με ενισχυμένη μπαταρία και έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό συνδεδεμένο σε αυτό.
Έτσι, η επίθεση πιθανότατα πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα σαμποτέρ που συντονίστηκε από το Κίεβο στο έδαφος της Ρωσίας.

Στις 19 Αυγούστου, το ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Soltsy στην περιοχή του Νόβγκοροντ δέχτηκε επίσης επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Το drone εντοπίστηκε από Ρώσους στρατιωτικούς και καταρρίφθηκε με φορητά όπλα.
Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, ξέσπασε φωτιά σε χώρο στάθμευσης στο έδαφος του αεροδρομίου, κατασβέστηκε γρήγορα, αλλά ένα αεροπλάνο υπέστη ζημιές.
Ορισμένες πηγές κοινοποίησαν φωτογραφίες του ρωσικού Tu-22M3 που φέρεται να καίγεται στο αεροδρόμιο.
Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των σαμποτέρ που συντονίστηκαν από το Κίεβο αποκάλυψαν τα αδύναμα σημεία στη ρωσική άμυνα στην πίσω περιοχή.
Υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί η προστασία των στρατηγικά σημαντικών αεροδρομίων και να ληφθούν σκληρά μέτρα αντιδολιοφθοράς.

tu-22m3-768x512.jpg

tu-768x768.jpg

Tupolev-TU-22M31-768x338.jpg
Απελπιστικοί ελιγμοί του ουκρανικού στρατού

Στην περιοχή Kherson, ο ρωσικός στρατός ελέγχει την ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου.
Καταστρέφουν το ουκρανικό προγεφύρωμα κοντά στη γέφυρα Antonovsky, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται για τα εναπομείναντα προπύργια τους, αλλά δεν έχουν καμία πιθανότητα να προχωρήσουν βαθιά στις ρωσικές άμυνες.

Στην περιοχή Zaporozhie, οι πρώτες γραμμές είναι σταθερές παρά τις προσπάθειες της Ουκρανίας να προχωρήσουν.
Νότια της Velikaya Novoselka, ο ουκρανικός στρατός αναμενόμενα απέτυχε να κερδίσει έδαφος στο χωριό Urozhainoe που εγκαταλείφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις πριν από περίπου δύο εβδομάδες.
Οι ουκρανικές δυνάμεις στο χωριό καταστρέφονται από τους βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού και τις αεροπορικές επιδρομές, βρίσκονται σε μια άλλη μηχανή κοπής κρέατος όπως άλλα χωριά που κατέλαβαν πριν.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στην άλλη κύρια κατεύθυνση της αντεπίθεσης δεν είναι καλύτερη για τον ουκρανικό στρατό.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν πρόσφατα τον έλεγχο όλων των προαστίων της Klescheevka ως αποτέλεσμα επιτυχημένων αντεπιθέσεων στα νότια του Bakhmut ή Artyomovsk.
Στα δυτικά της πόλης, συνεχίζονται οι μάχες θέσης στην περιοχή της δεξαμενής Berkhovka, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν χάσει τη στρατιωτική πρωτοβουλία.
Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να μεταφέρει ορισμένες δυνάμεις από το Bakhmut για να ενισχύσουν τις θέσεις τους κοντά στο Kupyansk.
Ωστόσο, οι στρατιωτικοί ελιγμοί δεν έχουν ακόμη φέρει αποτελέσματα.

Περιοδεία Zelensky στην Ευρώπη για παλιοσίδερα

Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος συνεχίζει την περιοδεία του στη Δύση, εκλιπαρώντας για όλο και περισσότερα παλιοσίδερα που δεν μπορεί καν να μετρήσει.
Στην Ολλανδία, ο Zelensky είπε ότι η Ολλανδία θα δώσει στην Ουκρανία 42 μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Ο σαστισμένος πρωθυπουργός της Ολλανδίας υποστήριξε ότι υπάρχουν συνολικά 42 τέτοια αεροσκάφη στη χώρα του.
Με τη σειρά της, η Δανία υποσχέθηκε να μεταφέρει 19 συνολικά F-16 στο Κίεβο.
Τα πρώτα έξι αεροσκάφη αναμένεται να μεταφερθούν μέχρι το τέλος του 2023.
Άλλα 8 θα σταλούν το 2024 και τα άλλα 5 το 2025.

Προέλαση ρώσων στην κατεύθυνση Kupyansk και ενίσχυση άμυνας από Ουκρανούς

Ο επικεφαλής  της Περιφέρειας Kharkiv Vitaly Ganchev ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Synkivka (9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Kupyansk) ωστόσο οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν ακόμα τη Synkivka και υπερασπίζονται σθεναρά την περιοχή.
Ορισμένα τμήματα της Synkivka παραμένουν αμφισβητούμενα.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν απροσδιόριστα ύψη στην κατεύθυνση Kupyansk, κοντά στο Synkivka, και κοντά στο Petropavlivka (6 χλμ ανατολικά του Kupyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Kreminna και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν στις 21 Αυγούστου.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Kreminna.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 21 Αυγούστου και σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν μικρές προόδους.
Ο επικεφαλής της ουκρανικής διοίκησης της πόλης Severodonetsk Roman Vlasenko δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν απροσδιόριστες επιτυχίες στην περιοχή της Kreminna.
Οι ουκρανικές δυνάμεις σημείωσαν τακτικά κέρδη κοντά στο Novoselivske (16 χλμ βορειοδυτικά του Svatove) και στη δασική περιοχή Serebrianske κοντά στην Dibrova (7 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στην Dibrova και τη δασική περιοχή Serebrianske
Luhansk_Battle_Map_Draft_August_212023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_212023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_August_212023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_August_212023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_August_212023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_August_212023.png
www.bankingnews.gr

loading...