Έξαλλος ο Zelensky – Οι Γερμανοί αποδοκιμάζουν Ουκρανούς… που ετοιμάζουν την τελική αντεπίθεση – Έχασαν το 30% των όπλων

Oleksiy Reznikov (Υπουργός Άμυνας Ουκρανίας): Η αντεπίθεση εξελίσσεται αργά… αλλά οι μάχες «δεν είναι ένα παιχνίδι στον υπολογιστή»…. –  Η Γέφυρα της Κριμαίας παραμένει στόχος…
Ενώ η Ουκρανία συνεχίζει τις μάταιες προσπάθειες να εκδικηθεί την Ρωσία, χτυπώντας ανεπιτυχώς με drones, στο μέτωπο η κατάσταση εκτυλίσσεται από το κακό στο χειρότερο….
Η Ουκρανική αντεπίθεση… έχει μετατραπεί σε ρωσική προέλαση στα Βόρεια του Donbass στην περιοχή Kupyansk… οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πετύχει πραγματικά τακτικές νίκες… καταλαμβάνοντας εδάφη χιλιομέτρων… σε αντίθεση με τους Ουκρανούς που έχουν σε ορισμένα σημεία… ειδικά στο Bakhmut προέλαση μέτρων…
Με βάση ορισμένους αμερικανούς ο Zelensky είναι έξαλλος αφού βλέπει ότι αποτυγχάνει η προσπάθεια… του ουκρανικού στρατού.
Εν τω μεταξύ στα νότια, οι Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται κατά δεκάδες στις ρωσικές δυνάμεις…
Ο καλύτερος τρόπος για να μην σκοτωθεί ο Ουκρανός είναι να παραδοθεί στους ρώσους…
Εν τω μεταξύ όπως αναφέρει η Γερμανική Bild… ο Γερμανικός στρατός επικρίνει τις τακτικές των Ουκρανών στο μέτωπο… άλλα διδάχθηκαν κατά τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και άλλα εφαρμόζουν στο μέτωπο…
Με βάση ρωσικές πηγές το 30% των όπλων που προμηθεύει η Δύση την Ουκρανία καταστράφηκαν

Ρωσία: Αποκρούσαμε επίθεση ουκρανικών drones σε σκάφος περιπολίας του Στόλου Μαύρης Θάλασσας

Επίθεση δύο ουκρανικών drones κατά του σκάφους περιπολίας Sergey Kotov του ρωσικού στόλου Μαύρης Θάλασσας απέκρουσε η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει πως «οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έκαναν μια ανεπιτυχή προσπάθεια να επιτεθούν στο περιπολικό Sergey Kotov του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο εκτελεί τα καθήκοντα ελέγχου της ναυσιπλοΐας στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, με δύο θαλάσσια drones».
«Κατά την απόκρουση της επίθεσης, και τα δύο εχθρικά τηλεκατευθυνόμενα σκάφη καταστράφηκαν από πυρά όπλων του ρωσικού πλοίου σε απόσταση 800 μέτρων με 1 χλμ.
Δεν υπήρξαν θύματα» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφέροντας πως το σκάφος Sergey Kotov συνεχίζει να εκπληρώνει κανονικά τα καθήκοντα του.

Denis Pushilin (Donetsk): Οι Ουκρανοί έχασαν το 30% των όπλων της Δύσης

Οι ουκρανικές μονάδες έχουν ήδη χάσει περίπου το 30% του εξοπλισμού που προμηθεύουν οι δυτικές χώρες στην πρώτη γραμμή, ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Donetsk, Denis Pushilin.
Είδαμε πόσα πυρομαχικά, πόσο εξοπλισμό έστειλαν οι δυτικές χώρες την παραμονή της αντεπίθεσης της Ουκρανίας.
Τι μπορεί να ειπωθεί τώρα κατά προσέγγιση: περίπου το 30% του στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκε τις ρωσικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχηγό του Donetsk, εκτός από τον κατεστραμμένο εξοπλισμό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν δυσκολίες και με τους στρατιώτες τους γι’ αυτό πρέπει να πραγματοποιηθούν νέα κύματα κινητοποίησης.
Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να έχουν εφεδρείες, παρά το γεγονός ότι είναι αποθαρρυμένοι, απροετοίμαστοι ρίχνονται στην πρώτη γραμμή.
Ωστόσο, προς το παρόν, έχουν την ευκαιρία τουλάχιστον να πραγματοποιήσουν επιθέσεις…..

Αυξάνονται δραματικά οι απώλειες των Ουκρανών

Η Ουκρανία συνεχίζει τις προσπάθειές της να εκδικηθεί τη Ρωσία για τα συνεχιζόμενα αντίποινα στα ουκρανικά λιμάνια, ενώ οι μάταιες προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να προχωρήσει στην πρώτη γραμμή οδηγούν μόνο σε αυξανόμενες απώλειες.
Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους κοντά στο Kupyansk στα βόρεια στην περιοχή του Luhansk.
Τις τελευταίες ημέρες, έθεσαν οι ρώσοι υπό τον έλεγχό τους πολλά ακόμη προπύργια στις περιοχές Masyutovka και Sinkovka.
Ο ρωσικός στρατός προχωρά επίσης στην περιοχή του Svatove προκειμένου να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη και να εξασφαλίσει τον οικισμό της πόλης του Luhansk.
Οι ρωσικές μονάδες έχουν ήδη διασχίσει τον ποταμό Zherebets και πήραν τον έλεγχο στρατηγικών υψωμάτων στη δυτική όχθη, δημιουργώντας ένα προγεφύρωμα βάθους έως και 7 χλμ στην ουκρανική άμυνα.

Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να πετύχει καμία νίκη, παρά τις συνεχιζόμενες αιματηρές επιθέσεις σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Στην περιοχή του Bakhmut ή Artemovsk, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποκρούουν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Berkhovka και δεν επιτρέπουν στις ουκρανικές δυνάμεις να αποκτήσουν έδαφος στα υψώματα στην περιοχή Kleshcheyevka.
Στην περιοχή Zaporozhye, η ουκρανική διοίκηση συνεχίζει να ρίχνει εφεδρείες σε επιθέσεις στο Rabotino, όπου οι μάχες συνεχίζονται ακόμη μερικά χιλιόμετρα από το χωριό.
Οι μάχες στα μέτωπα συνοδεύονται από αμοιβαία πλήγματα σε στρατηγικές πίσω περιοχές.

Στις 24 Ιουλίου σημειώθηκαν εκρήξεις στην περιοχή Sumy, αλλά κύριοι στόχοι ήταν και πάλι τα λιμάνια στην περιοχή της Οδησσού. Οι προηγούμενες επιθέσεις έπληξαν τα λιμάνια.
Ωστόσο, το τελευταίο βράδυ, οι εγκαταστάσεις στις όχθες του ποταμού Δούναβη καταστράφηκαν…
Η Ουκρανία χρησιμοποιούσε τα λιμάνια για τα σιτηρά… για να μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά…

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε επίσημα τη ζημιά στην υποδομή ενός από τα ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη.
Εν τω μεταξύ, τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν εκρήξεις σε δύο πόλεις, το Izmail και το Reni, όπου σύμφωνα με πληροφορίες καταστράφηκαν δεξαμενές αποθήκευσης και άλλες εγκαταστάσεις.

Ο Zelensky… υποσχέθηκε να εκδικηθεί τη Ρωσία για τη συνεχιζόμενη καταστροφή των ουκρανικών λιμανιών.
Το βράδυ της 24ης Ιουλίου, δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέπεσαν με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου πάνω από τη Μόσχα.
Πιθανότατα στόχευσαν το κτίριο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αλλά τελικά προκάλεσαν ζημιές μόνο σε δύο οικιστικά κτίρια.
Παράλληλα, 17 drones στόχευσαν τη χερσόνησο της Κριμαίας. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δεκατέσσερα ουκρανικά UAV απενεργοποιήθηκαν με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, εκ των οποίων τα τρία έπεσαν στο έδαφος της χερσονήσου.
Τρία ακόμη UAV καταστράφηκαν από την αεράμυνα.
Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της επίθεσης, μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Dzhankoy δέχθηκε πλήγμα.
Οι επιθέσεις στην Κριμαία μπορεί να έχουν τουλάχιστον κάποια στρατιωτικά αποτελέσματα, οι επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα, ωστόσο, δεν έχουν κανένα στρατιωτικό αποτέλεσμα, προκαλώντας μόνο περισσότερα ρωσικά αντίποινα.
Το καθεστώς της Ουκρανίας αποτυγχάνει στο μέτωπο και επιχειρεί… με κινήσεις εντυπώσεων να κερδίσει διεθνή προβολή… αλλά αποτυγχάνει και σε αυτό…

Zelensky (Ουκρανία): Πρέπει να υπερασπιστούμε την Οδησσό

Την ανάγκη υπεράσπισης της Οδησσού, η οποία εδώ και μια εβδομάδα περίπου βρίσκεται στο στόχαστρο των επιθέσεων της Ρωσίας με drones και πυραύλους, επισήμανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky κατά την επικοινωνία που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Rishi Sunak.
«Μιλήσαμε για τις καθημερινές προσπάθειες της Ρωσίας να καταστρέψει το ιστορικό κέντρο και τις λιμενικές υποδομές της Οδησσού.
Πρέπει να υπερασπιστούμε την Οδησσό.
Η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως να ενισχύσει την αεράμυνα της για να προστατεύσει την ιστορική της κληρονομιά και να συνεχίσει την πρωτοβουλία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.
Συζητήσαμε την περαιτέρω αμυντική μας συνεργασία, την πορεία των ουκρανικών επιθετικών επιχειρήσεων.
Περιέγραψα τις τρέχουσες αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας.
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και εγώ σημειώσαμε την έγκριση από την G7 της κοινής δήλωσης υποστήριξης για την Ουκρανία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Vilnius και την επακόλουθη ένταξη άλλων χωρών σε αυτήν.
Συντονίσαμε επίσης τα μελλοντικά βήματα μας για συγκεκριμένες εγγυήσεις ασφάλειας σε διμερή βάση» ανέφερε ο Zelensky.

Ισχυρές εκρήξεις στο Zhitomir της Ουκρανίας

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή Zhitomir στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Zerkalo Nedeli.
Σύμφωνα με την επίσημη πηγή προειδοποίησης αεροπορικής επιδρομής, κηρύχθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στην περιοχή.

Η αντεπίθεση εξελίσσεται αργά… αλλά οι μάχες «δεν είναι ένα παιχνίδι στον υπολογιστή»….

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας εξελίσσεται αργά αναγνώρισε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Reznikov.
Σε συνέντευξή του στο CNN, ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση είναι πιο αργή από το αναμενόμενο.
Ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι «δεν ανησυχεί» για αυτό.
Μεταξύ των λόγων για τον αργό ρυθμό, ο υπουργός ανέφερε την έλλειψη πυρομαχικών και συστημάτων αεράμυνας.
Σύμφωνα με τον Oleksiy Reznikov, η αντίληψη ότι οποιαδήποτε αντεπίθεση πρέπει να είναι γρήγορη είναι εσφαλμένη.
Οι μάχες «δεν είναι ένα παιχνίδι στον υπολογιστή».
Νωρίτερα, Ουκρανοί στρατιωτικοί δήλωσαν στην εφημερίδα Kyiv Post ότι υπέστησαν μεγάλες απώλειες, το ηθικό τους έχει πέσει… λόγω των ανεπιτυχών αντεπιθέσεων.
Οι απώλειες των Ουκρανών αγγίζουν τους 28.000 από 26.000 πριν λίγες ημέρες…

Οι επιθέσεις στην Γέφυρα της Κριμαίας θα συνεχιστούν

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας απειλεί να συνεχίσει τις επιθέσεις στη γέφυρα της Κριμαίας Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Reznikov.
Σύμφωνα με τον Alexei Reznikov, «είναι μια φυσιολογική τακτική να καταστρέφεις τις γραμμές επιμελητείας του εχθρού σου για να του στερήσεις την ευκαιρία να πάρει περισσότερα πυρομαχικά, καύσιμα, τρόφιμα».
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov δήλωσε ότι το Κίεβο θα συνεχίσει να χτυπά τη γέφυρα της Κριμαίας, παρά το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky στο forum του Aspen χαρακτήρισε τη γέφυρα της Κριμαίας στόχο “που πρέπει να εξουδετερωθεί”.

McGregor (συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Zelensky είναι έξαλλος με τον στρατό του και την αντεπίθεση

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky είναι έξαλλος λόγω του χαμηλού ηθικού στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και των μεγάλων απωλειών, δήλωσε ο συνταγματάρχης McGregor, πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.
Νομίζω ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είναι απελπισμένες, και ειλικρινά, στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Το ηθικό εκεί είναι πιο αδύναμο από ποτέ…..
Ο Αμερικανός αξιωματικός πρόσθεσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν «τερατώδεις απώλειες».
«Μου φαίνεται ότι αυτή είναι η απογοήτευση που παρατηρήσαμε με τον κ. Zelensky.
Ήταν έξαλλος, θυμωμένος, αποθαρρυμένος» τόνισε ο McGregor.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, η Ουκρανία βρίσκεται σε «τεχνητή υποστήριξη ζωής» και συνεχίζει να υπάρχει μόνο χάρη στην αμερικανική οικονομική βοήθεια.
Ζήτησε να σταματήσει αυτό και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Bild: Οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε εμπιστευτική έκθεση επέκριναν τα λάθη του ουκρανικού στρατού

Οι εκπρόσωποι της Bundeswehr (Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις) συνέταξαν μια έκθεση που επικρίνει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) για την κακή χρήση των δεξιοτήτων μάχης που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στη Δύση.
Οι συντάκτες του εγγράφου βλέπουν το κύριο πρόβλημα στις ενέργειες των αξιωματικών Ουκρανών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, το έγγραφο έχει ξεχωριστό κεφάλαιο που περιγράφει τα συμπεράσματα από τις παρατηρήσεις των ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Ορισμένες στρατιωτικές μονάδες χωρίζονται σε πολύ μικρές υποομάδες και αποδεικνύεται ότι καθεμία από αυτές πραγματοποιεί ορισμένες ενέργειες, αλλά δεν υπάρχει συντονισμός στην μάχη».
Εξαιτίας αυτού, η πιθανότητα να χτυπήσει ο Ουκρανός στρατιώτης άλλο Ουκρανό στρατιώτη αυξάνεται, γράφει η εφημερίδα.
Επιπλέον, δεν υπάρχουν στοιχεία μάχης που να επιτρέπουν εδραίωση υπεροχής πυρός σε μια αποφασιστική στιγμή.
Η Bild σημειώνει ότι η δυτική εκπαίδευση, η τεχνική υπεροχή ή η υπεροχή σε ανθρώπινο δυναμικό δεν θα βοηθήσουν σε αυτό το είδος μάχης.
Οι συντάκτες της έκθεσης της Bundeswehr εξηγούν την τρέχουσα κατάσταση κυρίως όχι με μεμονωμένα λάθη, αλλά εστιάζουν στο «ουκρανικό στρατιωτικό δόγμα».
Όσο περισσότερη εμπειρία έχει ένας στρατιώτης στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός του, τόσο λιγότερο μαθαίνει τις αρχές της εκπαίδευσης που έλαβε στη Δύση, σημειώνει η εφημερίδα.
Στο έγγραφο περιγράφεται η κατάσταση χρησιμοποιώντας το παράδειγμα νεαρών Ουκρανών στρατιωτών: μαθαίνουν το υλικό, αλλά όταν βρίσκονται στην Ουκρανία, ακολουθούν τις εντολές αξιωματικών που δεν μπορούν να ενεργήσουν σύμφωνα με το δυτικό μοντέλο.
Σύμφωνα με την Bild, με βάση την έκθεση της Bundeswehr, «Ουκρανοί αξιωματικοί ακυρώνουν τις επιτυχίες» που επιτυγχάνουν οι στρατιώτες κατά την εκπαίδευσή τους στη Δύση.
Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επιδέχεται εξαιρετικά κριτική αξιολόγηση.
Ως αποτέλεσμα, η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού «εξακολουθεί να εξελίσσεται μάλλον αργά», σημειώνει το άρθρο.

Rzeczpospolita (Πολωνική εφημερίδα): Αποτυγχάνει η αντεπίθεση… η επένδυση δεν απέδωσε

Η αποτυχία της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας από τη Δύση, σύμφωνα με δημοσίευμα της πολωνικής εφημερίδας Rzeczpospolita.
«Στα τέλη Ιουνίου, κατέστη σαφές ότι η ουκρανική αντεπίθεση δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των δυτικών στρατιωτικών ηγετών και πολιτικών ηγετών.
Δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, παρείχαν στο Κίεβο άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, αλλά τελικά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα», ανέφερε η Rzeczpospolita.
Επιπλέον, η εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ δεν έδωσε αποτελέσματα.
«Πριν από την έναρξη της επίθεσης, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί ηγέτες γνώριζαν καλά ότι οι δυτικοί σύμμαχοί τους περίμεναν γρήγορες αποφασιστικές νίκες από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε αντάλλαγμα για τις μεγάλες επενδύσεις της Δύσης.
Ούτε η υπομονή ούτε ο στρατιωτικός εξοπλισμός είναι ατελείωτοι πόροι» τονίζεται στο άρθρο της Rzeczpospolita.
Και η αλλαγή εξουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Wall Street Journal: Η αργή αντεπίθεση της Ουκρανίας αποτελεί πρόβλημα για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden…

Η αργή αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αποτελεί μεγάλη απειλή για την Ουκρανία και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden, γράφει η Wall Street Journal.
Η εγκατάλειψη της Ουκρανίας και η μερική τουλάχιστον νίκη της Ρωσίας θα ήταν χαρακτηριστική αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του Biden.
Το άρθρο σημειώνει ότι ένα πιθανό αδιέξοδο θα μπορούσε να είναι μια δοκιμή… της ανακοινωθείσας στρατηγικής του Προέδρου Biden να δώσει στην Ουκρανία δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία από θέση ισχύος.
Θα μπορούσε επίσης να αμφισβητήσει τη συνεχιζόμενη ικανότητα της Δύσης να προμηθεύει όπλα που είναι ήδη σε έλλειψη.
Προφανώς, είναι ευκολότερο να παρέχεται πρόσθετη υποστήριξη όταν τα πράγματα πάνε καλά”, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
O αργός ρυθμός της ουκρανικής αντεπίθεσης μειώνει τις ελπίδες ότι οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μπορούν να διεξαχθούν το 2023.

Associated Press: Οι ΗΠΑ θα στείλουν 32 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker στην Ουκρανία

Ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία 400 εκατομμυρίων δολαρίων προβλέπει τη μεταφορά 32 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Stryker ανέφερε το Associated Press.
Οι ΗΠΑ θα στείλουν επίσης στο Κίεβο βλήματα οβίδων, πυραύλους Hydra-70, αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Hornet, πυρομαχικά για αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα μικρού και μεσαίου βεληνεκούς NASAMS, πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων HIMARS και συστήματα αεράμυνας Patriot. Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν περίπου 28 εκατομμύρια φυσίγγια στην Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί στην Zaporizhia παραδίδονται

Ολόκληρες διμοιρίες Ουκρανών στρατιωτών άρχισαν να παραδίδονται μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιφέρειας Zaporizhia Yevgeny Balitsky.
«Μπορώ να πω ότι τον τελευταίο μήνα, ο εχθρός άρχισε να παραδίδεται, και όχι μόνο ένα ή δύο άτομα τη φορά…
Τώρα ολόκληρες μονάδες παραδίδονται… είδαμε μια διμοιρία να παραδίδεται.
Οι συνθήκες για τους Ουκρανούς κρατούμενους είναι αξιοπρεπείς. «Μίλησα με μερικούς από τους τύπους που παραδόθηκαν»

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας αναγνώρισε το πλεονέκτημα των ρώσων στον ηλεκτρονικό πόλεμο

Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (APU) Yuriy Ignat σημείωσε την ανωτερότητα των ρωσικών στρατευμάτων στον ηλεκτρονικό πόλεμο (EW).
«Είναι πολύ μπροστά μας.
Το drone δεν χρειάζεται να καταρριφθεί με αντιαεροπορικούς πυραύλους ή αντιαεροπορικά όπλα.
Μπορούν απλά να το αναγκάσουν να προσγειωθεί, να το αναχαιτίσουν με ηλεκτρονικό πόλεμο» αναφέρει ο Ignat.
Η Ουκρανία θα έπρεπε να είχε αρχίσει να αναπτύσσει εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου νωρίτερα.
Ο Ignat θεώρησε ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η αντεπίθεση της Ουκρανίας έχει κολλήσει.
Οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να επισημάνουν διάφορους λόγους για να εξηγήσουν την έλλειψη προόδου.
Έτσι, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο CNN ότι η αντεπίθεση του Κιέβου έχει κολλήσει και μεταξύ των λόγων ανέφερε την έλλειψη πυρομαχικών και συστημάτων αεράμυνας.
Επίσης ο διοικητής της ομάδας στρατευμάτων Taurus, επεσήμανε επίσης τον αργό ρυθμό προόδου.

Τα 50 F-16 στην Ουκρανία δεν θα κάνουν καμία διαφορά

Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 δεν θα κάνουν μεγάλη διαφορά για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας εάν παραδοθούν στην Ουκρανία, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της σύγκρουσης συμβαίνει στο έδαφος, δήλωσε ο Viktor Bondarev, πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

«Η κύρια φάση της σύγκρουσης (η ίδια η μάχη) ως μέρος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης λαμβάνει χώρα στο έδαφος (φυσικά καταστρέφουμε τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του εχθρού από αέρος, καθώς η αεράμυνα τους δεν είναι τόσο ισχυρή όσο η δική μας), οπότε οι μάχιμες έξοδοι των F-16 (για τις οποίες η Ουκρανία δεν έχει αρκετά καύσιμα ή ειδικό εξοπλισμό) δεν θα κάνουν μεγάλη διαφορά».

Σύμφωνα με τον Bondarev, η υποδομή της Ουκρανίας «δεν είναι αρκετά κατάλληλη» για τη λειτουργία F-16, καθώς μεγάλος αριθμός αεροδρομίων, από τα οποία θα μπορούσαν να απογειωθούν τέτοια αεροσκάφη, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Η Ουκρανία δεν έχει εκπαιδευμένους πιλότους που να μπορούν να εκτελούν μάχιμες αποστολές με F-16.
Θα πρέπει να εκπαιδευτούν και θα χρειαστεί χρόνος. Το τυπικό πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης διαρκεί 9 μήνες και περιλαμβάνει περισσότερες από 300 ώρες ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και περισσότερες από 670 ώρες εκπαίδευσης προσομοιωτών.
Luhansk_Battle_Map_Draft_July_242023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_242023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_July_242023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_July_242023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_July_242023.png
www.bankingnews.gr

loading...