Βαρουφάκης και «κυβέρνηση μειοψηφίας» δίνουν προβάδισμα Μητσοτάκη

– Οι μέτριες συγκεντρώσεις και οι… επιχειρηματίες

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν και ψύχραιμες φωνές που δεν θεωρούν ενδεικτικές του κλίματος στην κοινωνία, τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Μπορεί η πλευρά Greenberg και Θ. Λιβάνιου βάσει των μοντέλων τους να θεωρούν ότι είναι εφικτό ένα ποσοστό της τάξης του 34-35% την πρώτη Κυριακή αλλά κάποιοι βλέπουν κάποια άλλα γεγονότα και διστάζουν να το πιστέψουν.

Προβληματισμός για τις μέτριες συγκεντρώσεις

Είναι ενδεικτικό ότι κυβερνητικό στέλεχος που βρέθηκε τόσο στην συγκέντρωση του Πρωθυπουργού στα Χανιά όσο και στο Αιγάλεω και ισχυρίζεται «δεν ήταν πολυπληθείς».
Αντιθέτως είχε μέτριο κόσμο και κυρίως κομματικούς και όχι απλούς πολίτες.
Τα πλάνα, βέβαια, που πάρθηκαν ήταν αριστοτεχνικά και έδειξαν ότι υπήρχε μεγάλο πλήθος.
Ειδικά στα Χανιά, την πατρίδα των Μητσοτάκηδων, που η ΝΔ προσδοκάει να πάρει την πρωτιά, δεν υπήρχε το πλήθος που μάζευε ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού.
Αλλά και στο Αιγάλεω που ανήκει σε μία από τις 3 περιφέρειες που κατεβαίνει ο πρωθυπουργός, τα πράγματα ήταν μέτρια. Στην περιοδεία στο Σχηματάρι και στη Λιβαδιά, επίσης, ήταν υποτονικά.

Βουβό το δημοσκοπικό προβάδισμα Μητσοτάκη

Από αυτό έβγαλε το συμπέρασμα ότι το δημοσκοπικό προβάδισμα Μητσοτάκη είναι «βουβό». Άνθρωποι υποστηρίζουν ότι θα ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία όχι επειδή προτιμούν αναφανδόν τον σημερινό Πρωθυπουργό αλλά γιατί δεν έχουν κάποια εναλλακτική ή γιατί δεν θέλουν περιπέτειες. Ουσιαστικά αυτό που προκύπτει είναι ότι δεν υπάρχουν οπαδοί της ΝΔ αλλά υπάρχουν πολίτες που δίνουν μία δεύτερη ευκαιρία στην κυβέρνηση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως.

Δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη

Φυσικά και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη να κυβερνήσουν.
Το μόνο θετικό που βγαίνει από την Κουμουνδούρου είναι ότι σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse διατηρεί μεγαλύτερο ποσοστό στην προτίμηση των αναποφάσιστων απέναντι στη ΝΔ που σημαίνει ότι θα προσθέσει στο τελικό ποσοστό του στις εκλογές και η διαφορά λογικά δεν θα είναι αυτή που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Ανασφάλεια δημιούργησε η κυβέρνηση ηττημένων

Το ζήτημα της κυβέρνησης των ηττημένων δημιούργησε ανασφάλεια στον κόσμο. Ειδικά σε κεντρώους και κεντρωαριστερούς, σοσιαλοδημοκράτες οι οποίοι δεν θέλουν περιπέτειες με δραχμή και κλείσιμο τραπεζών. Τα ήξεις αφίξεις Τσίπρα για την κυβέρνηση μειοψηφίας έδωσαν την εικόνα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει απλά την εξουσία ενώ το γεγονός ότι επιτίθενται στις δημοσκοπικές εταιρείες – ασχέτως αν έχουν αμαρτίες πάνω τους- δείχνει πανικό και ρίξιμο των ευθυνών σε τρίτους. Όσον αφορά τα περί ψήφου ανοχής από πολιτικές δυνάμεις είναι άλλη μία αστειότητα. Το ΚΚΕ έχει δηλώσει επίσημα ότι δεν θα δώσει, η Ελληνική Λύση δεν θα το έκανε ποτέ ως αντικουμουνιστική δύναμη.

Μόνο ο Βαρουφάκης βολεύεται

Την ίδια ώρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης τραβάει το σχοινί με τα σενάρια περί δραχμής και των σχεδίων Οδυσσέα και Δήμητρα θέλοντας να τραβήξει την ευρωσκεπτικιστική και αντισυστημική ψήφο. Θεωρούμε ότι θα τα καταφέρει και θα καταγράψει ένα καλύτερο ποσοστό. Το θέμα είναι ότι με αυτά που ισχυρίζεται «στέλνει» και κόσμο προς τη Νέα Δημοκρατία.
Ένα δεύτερο σημείο που φοβίζει στελέχη στο Μαξίμου είναι ότι κραταιοί επιχειρηματίες που ήταν φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση αρχίζουν και έχουν μία σκληρή στάση απέναντι της. Τρανταχτό παράδειγμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Πριν λίγες μέρες ο Ολυμπιακός έβγαλε μία σκληρή ανακοίνωση για τη διαιτησία στον αγώνα με την ΑΕΚ και τα «έχωσε» και στην κυβέρνηση που ανέχεται την ΕΠΟ του Μπαλτάκου. Τα ΜΜΕ που ανήκουν στον επιχειρηματία, έχουν αλλάξει στάση κάνοντας σε πολλά θέματα σκληρή κριτική.

Το περιστατικό με το Mega του Μαρινάκη

Το περιστατικό με το MEGA είναι άλλο ένα επεισόδιο σοβαρό. Ο Πρωθυπουργός μεταθέτει την συνέντευξή του για την Παρασκευή από την Τρίτη 25.4 που ήταν κανονικά. Ο λόγος είναι διότι πριν 2 μέρες ο Ολυμπιακός έβγαλε μία σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης και πιστεύει ότι στο Mega θα τον στριμώξουν με δύσκολες ερωτήσεις. Στο δελτίο της Τρίτης βρίσκεται μία παρουσιάστρια που δεν είναι του κλίματος και φημίζεται για τις σκληρές ερωτήσεις. Ενώ την Παρασκευή η παρουσιάστρια είναι φιλική προς τον Πρωθυπουργό και την παράταξη. Το Mega αρνήθηκε αυτή την αλλαγή, προφανώς με εντολή του μεγάλου αφεντικού.

Το άρθρο- καρφί για τα «κυβερνητικά ΜΜΕ»

Η υπόθεση «ποδόσφαιρο» είναι μία δύσκολη άσκηση καθώς ένας από τους διεκδικητές ο Παναθηναικός ανήκει στον Γιάννη Αλαφούζο του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής που αποτελούν βασικούς επικοινωνιακούς βραχίονες της κυβέρνησης.
Πριν λίγες μέρες, ένα άρθρο του διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά ξεγύμνωσε την τακτική, κυρίως , κυβερνητικών στελεχών που θέλουν πριν τις συνεντεύξεις στα κανάλια, στα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες να γνωρίζουν από πριν τι να ερωτηθούν και έτσι οι δημοσιογράφοι να μπαίνουν σε ένα αλισβερίσι, να κάνουν έκπτωση στη δημοσιογραφική τους ηθική για να παρουσιάσουν μία «τέλεια» εικόνα για τους πολιτικούς.
Ήταν ένα μεγάλο «καρφί» για το πως θέλει η κυβέρνηση τα ΜΜΕ στην χώρα…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

loading...