ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΒΟΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ «ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ»

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

Το τραγικό γεγονός στα Τέμπη αναδεικνύεται σε τρανταχτό Σοκ για την κοινωνία μας. Οφείλει το πολιτικό μας σύστημα να ξαναδεί την πορεία της χώρας. Ως κοινωνία δεν πρέπει να βαδίζουμε με την νοοτροπία του “Πάμε και όπου βγεί”.

Γιατί με αυτή ήταν η νοοτροπία, μπήκαμε στην ΕΟΚ και η τότε πολιτική ηγεσία μας βεβαίωνε ότι “θα κολυμπήσουμε με επιτυχία” στο σκληρό ανταγωνιστικό θεσμικό πλαίσιο της.

Με αυτή την νοοτροπία την δεκαετία του 1980, θεωρούσαμε ότι “Θα αναπτυχθεί η χώρα με δανεικά”. Με αυτή την νοοτροπία την δεκαετία του 1990 θεωρούσαμε ότι “Ο εκσυγχρονισμός θα γίνει αυτόματα με την είσοδό μας στην ΟΝΕ και το Ευρω”.

Με αυτήν την νοοτροπία πιστεύαμε ότι “Τα μνημόνια θα μας προστατεύσουν από την χρεοκοπία”. Αυτήν την νοοτροπία είχαμε όταν μας βεβαίωναν ότι “Με ένα νόμο με ένα άρθρο θα βγούμε από τα μνημόνια”. Και αυτήν την νοοτροπία είχαμε όταν μας βεβαίωναν ότι “Οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν πολλές και ικανές επενδύσεις”.

Σε προηγούμενο κείμενό μου που αναρτήθηκε στις …στην ιστοσελίδα “ΟΙΜΟΣ ΑΘΗΝΑ” είχα αναφερθεί στην άμεση ανάγκη αναθεωρήσεως διατάξεων του Συντάγματος και είχα ρίξει την ιδέα να συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων η προσεχής βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές να αυτοανακηρυχθεί σε αναθεωρητική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...