H ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ WOKE ΑΤΖΕΝΤΑΣ, ΑΝΑΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΩΣ «ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΦΥΛΟ»!!!

ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ…”ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ”!!!

ΒΙΝΤΕΟ: Ν. ΦΑΡΑΤΖ «ΑΝ ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

Σε γραπτή ερώτηση προς τη Λειτουργική Επιτροπή από τη Γενική Σύνοδο, το νομοθετικό σώμα της Εκκλησίας της Αγγλίας είπε ότι εξετάζει έναν Θεό με ουδέτερο φύλο.

Το φύλο του Θεού είναι θέμα συζήτησης εντός της Εκκλησίας εδώ και πολλά χρόνια αλλα τώρα παίρνει άλλη διάσταση λόγω του Woke κινήματος. Πολλοί έχουν υποστηρίξει την εγκατάλειψη των αρσενικών αντωνυμιών He and Him καθώς και των αναφορών στον Θεό προς όφελος ουδέτερων ως προς το φύλο ή γυναικείων ισοδύναμων.

Οι επίσκοποι θα ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα «για τη γλώσσα των φύλων» που θα αναφέρεται στον Θεό ως ουδέτερο ον στις εκκλησιαστικές λειτουργίες αυτό το έτος, αλλάζοντας την αντωνυμία των προηγούμενων αιώνων που αναφερόταν ως “αυτός” (him).

Οι Συντηρητικοί επέκριναν την απόφαση και προειδοποίησαν ότι «η ανδρική και γυναικεία εικόνα δεν είναι εναλλάξιμα». Οι Φιλελεύθεροι Χριστιανοί, από την άλλη πλευρά, το επικρότησαν και υποστήριξαν ότι «μια θεολογική παρερμηνεία του Θεού ως αποκλειστικά άνδρα αποτελεί κινητήρια δύναμη για συνεχιζόμενες διακρίσεις και σεξισμό κατά των γυναικών».

Λεπτομέρειες για τα σχέδια αποκαλύφθηκαν σε γραπτή ερώτηση προς τη Λειτουργική Επιτροπή από τη Γενική Σύνοδο, το νομοθετικό σώμα της Εκκλησίας, που συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα. Η Σύνοδος θα πρέπει να εγκρίνει οποιεσδήποτε μακροπρόθεσμες αναθεωρήσεις ή ξαναγραφές των γραπτών που περιλαμβάνουν έμφυλη γλώσσα σε μεταγενέστερη συνέλευση.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ  

loading...