ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ: ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟ «ΑΙΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ»

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ ΜΙΑ «ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ»;
Το νεανικό αίμα έχει αναζωογονητικό αποτέλεσμα όταν εγχέεται σε μεγαλύτερα σώματα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα: οι γερασμένες καρδιές χτυπούν πιο δυνατά, οι μύες γίνονται πιο δυνατοί και η σκέψη γίνεται πιο έντονη.
Η Emmanuelle Passegué, Ph.D., διευθύντρια του Columbia Stem Cell Initiative, και άλλοι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Columbia έχουν αναπτύξει ένα φάρμακο κατά της γήρανσης με τη μορφή χαπιού που μπορεί να παρασκευαστεί από το αίμα των νέων ανθρώπων… μια θεωρία που θυμίζει πολύ αυτή του ανδρενοχρώματος.
Είναι αλήθεια ότι ορισμένες εύπορες ελίτ προτιμούν τις μεταγγίσεις πλάσμα αίματος απο νέους για σκοπούς αντιγήρανσης. Υπάρχουν οι φήμες ότι τα όργανα του σώματος αναζωογονούνται από νεαρό αίμα.
Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης έρχεται να επιβεβαιώσει αυτές τις φήμες! Αυτή δείχνει ότι τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορούν να αναζωογονήσουν το σώμα και πιθανώς να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του ανθρώπου κατά δεκαετίες, αναιρώντας την ανάγκη για μεταγγίσεις αίματος για να γυρίσουν πίσω το ρολόι του σώματος.
Η αναζωογόνηση του αίματος ενός ηλικιωμένου μπορεί τώρα να είναι εφικτή, με βάση τα πρόσφατα ευρήματα από το εργαστήριο της Passegué που δημοσιεύθηκαν στο Nature Cell Biology.
Σύμφωνα με την Emmanuelle Passegué, Ph.D., διευθύντρια της Columbia Stem Cell Initiative, η οποία έχει ερευνήσει πώς αλλάζει το αίμα με την ηλικία, «ένα γερασμένο σύστημα αίματος, επειδή είναι φορέας για πολλές πρωτεΐνες, κυτοκίνες και κύτταρα, έχει πολλές κακές συνέπειες για τον οργανισμό»,
«Ενας 70χρονος με αίμα 40χρονου θα μπορούσε να έχει καλύτερη υγεία, αν όχι μεγαλύτερη διάρκεια ζωής», είπε η Passegué.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το αίμα νεαρών παιδιών μπορεί να παρασκευαστεί σε χάπια αντί για ένα λίτρο πλάσματος από δότες, κάτι που θα μπορούσε να κοστίσει χιλιάδες δολάρια.
loading...