ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΞΕΣΠΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ WEF ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ “MR DAVOS” KLAUS SCHWAB

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ KLAUS SCHWAB ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΔΩ ΚΑΙ 52 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΩΣ “ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ”

Γράφει ο Larry Elliott
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Το μέλλον του Κλάους Σβαμπ – του Mr Davos για περισσότερο από μισό αιώνα – έχει γίνει θέμα συζήτησης στη φετινή συνάντηση, αφού οι εργαζόμενοι του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

άσκησαν έντονη κριτική στον πρόεδρό τους και στην έλλειψη στρατηγικής διαδοχής.

Μια ομάδα νυν και πρώην υπαλλήλων του WEF που επικοινώνησε με τον Guardian δήλωσε ότι ο 82χρονος Schwab ήταν νόμος του εαυτού του και είχε περιβάλει τον εαυτό του με “ευγενείς” που ήταν ανίκανοι να διοικήσουν τον οργανισμό που ίδρυσε στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

“Ο Κλάους βρίσκεται στο τιμόνι του WEF εδώ και 52 χρόνια. Όταν γεννήθηκε [το 1938] 122 από τα 195 κράτη στον κόσμο αυτή τη στιγμή δεν υπήρχαν καν. Είναι εντελώς ακαταλόγιστος σε οποιονδήποτε εντός και εκτός του οργανισμού”, δήλωσε η ομάδα.

“Είμαστε μια ομάδα νυν και πρώην εργαζομένων του WEF. Θέλουμε να διαδραματίσουμε τον ρόλο μας στην προώθηση της συζήτησης σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζει αυτός ο οργανισμός στον κόσμο”.

Η ομάδα δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει ανώνυμη. “Διστάζουμε να εμφανιστούμε, καθώς ο Κλάους έχει πολύ καλές διασυνδέσεις και μπορεί να κάνει τη ζωή μας πολύ δύσκολη ακόμη και μετά την αποχώρησή μας από το WEF”.

Οι εικασίες σχετικά με το μέλλον του Schwab εντάθηκαν αυτή την εβδομάδα μετά από ένα δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης Politico, σύμφωνα με το οποίο οι στρατηγικοί εταίροι του WEF – οι εταιρείες που χρηματοδοτούν την επιχείρηση ύψους 390 εκατ. δολαρίων (315 εκατ. στερλινών) ετησίως – ήταν δυσαρεστημένοι με την έλλειψη στρατηγικής διαδοχής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...