Η ΤΗΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΕΦΑΝΕΡΩΘΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΙΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ 12ΗΜΕΡΟ



Γράφει ο Παναγιώτης Μυργιώτης

Με την εορτή των Θεοφανίων κλείνει το άγιο 12ήμερο για την Αγία Εκκλησία μας. Το εορταστικό αυτό διάστημα έχουμε τρεις

Δεσποτικές εορτές, της γεννήσεώς Του (25 Δεκεμβρίου), της περιτομής (1 Ιανουαρίου) και της βαπτίσεώς Του (6 Ιανουαρίου).

Ο Ιησούς Χριστός βαπτίστηκε σε ηλικία 30 ετών πριν αρχίσει τη δημόσια δράση, την διδασκαλία και τα θαύματα. Πολλοί ερωτούν τι έκανε ο Κύριος από την γέννησή Του μέχρι τη βάπτισή Του. Το Ιερό ευαγγέλιο μας πληροφορεί για τη συνάντηση και τη συζήτηση που είχε στο ναό με τους ιερείς και τους σοφούς της εποχής. 

Ο 12χρονος Χριστός εντυπωσίασε τους πάντες με τις εύστοχες ερωτήσεις και τις σοφές απαντήσεις. Στη συνέχεια αναφέρει ότι ο Ιησούς ζούσε «υποτασσόμενος αυτοίς» (στον Ιωσήφ και στην Παναγία) στην πατρίδα τους τη Ναζαρέτ.

Ο Πρόδρομος βρίσκεται εις την έρημο του Ιορδάνη. Με το βάπτισμα και το κήρυγμα προετοιμάζει τον κόσμο να δεκτεί τον Σωτήρα

Ο Χριστός ζούσε αφανώς και ταπεινά στη Ναζαρέτ, ως νομιζόμενος υιός της Μαρίας και του μνήστορος Ιωσήφ. Όταν έφθασε η ώρα να αρχίσει το Σωτήριο έργο Του πήγε και αυτός εις τον Ιορδάνη ποταμό. 

Κανένας δεν του έδωσε σημασία εκτός από τον Ιωάννη, ο οποίος πληροφορήθηκε εις την καρδιά του ότι ο μονογενής Υιός του Θεού ήλθε να βαπτιστεί. Ο Χριστός ζητά από τον Ιωάννη να τον βαπτίσει. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...