Ὅλοι μέσα στό «κόλπο» εἶναι…

Είναι γεγονός : Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 (NS1) που εκτείνεται από τη Ρωσία στη Γερμανία είναι πλέον πλήρως εκτός σύνδεσης . Και οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου, όπως πιθανότατα έχετε ήδη καταλάβει, εκτοξεύονται στα ύψη .

Μια ολοκαίνουργια «διαρροή πετρελαίου» υποτίθεται ότι ώθησε τη Ρωσία να σταματήσει όλες τις ροές φυσικού αερίου μέσω του NS1, αφού νωρίτερα δήλωσε ότι ο αγωγός θα συνεχίσει να λειτουργεί στο 20% μετά την επιστροφή ενός στροβίλου ροής που επισκευαζόταν στον Καναδά.

Καθώς το φθινόπωρο είναι όλο και πιό κοντά, η ρωσική κυβέρνηση κυκλοφόρησε μια φωτογραφία – δείτε παρακάτω – που δείχνει μια μικρή λιμνούλα λαδιού σε έναν μηχανισμό με καλώδια που βγαίνουν από αυτό. Αυτός, όπως μας λένε, είναι ο λόγος που δεν στέλνεται άλλο φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη.
Η Gazprom δημοσίευσε μια φωτογραφία της υποτιθέμενης «διαρροής πετρελαίου» που πρόκειται να κρατήσει κλειστό προς το παρόν τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1

Αφού κορυφώθηκε στα τέλη Αυγούστου και υποχώρησε στα τέλη Ιουλίου, η τιμή του φυσικού αερίου εκτινάσσεται και πάλι ανοδικά στις ευρωπαϊκές αγορές – και πιθανότατα θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς οι χώρες προσπαθούν να καταλάβουν με ποιο τρόπο θα έχουν την δυνατότητα θέρμανσης γι᾿ αυτόν τον χειμώνα.

Η Σουηδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν δραστικά μέτρα για να αποφύγουν μια οικονομική κατάρρευση «τύπου Lehman»

Οι αγορές ενέργειας, σε περίπτωση που αγνοούσατε, χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό σε σημείο που αυτή η ενεργειακή διαταραχή συνοδεύεται από καταστροφικές δυνατότητες. Καθώς οι τιμές εκτινάσσονται στα ύψη, τα ευρωπαϊκά έθνη πρέπει να λάβουν σκληρές αποφάσεις σχετικά με το τι θα κάνουν για να ελαχιστοποιήσουν το πλήγμα.

Η Σουηδία και η Φινλανδία καταρτίζουν σχέδια για να εγγυηθούν την οικονομική υγεία των περιφερειακών ενεργειακών επιχειρήσεων

Η Σουηδία και η Φινλανδία αποφάσισαν ουσιαστικά να διασώσουν τις ταλαιπωρημένες εταιρείες κοινής ωφελείας που πνίγονται σε μη βιώσιμες απαιτήσεις ασφάλειας. Χωρίς αυτά τα προγράμματα διάσωσης, μας λένε, ολόκληρα έθνη αντιμετωπίζουν μια αποτυχία «τύπου Lehman», αναφερόμενη στη χρεοκοπία της Lehman Brothers το 2008.

Στο τέλος της εβδομάδας, οι υπουργοί Ενέργειας από όλο το μπλοκ έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσουν για να συζητήσουν τα ανώτατα όρια τιμών και ακόμη και την αναστολή της διαπραγμάτευσης ενεργειακών παραγώγων.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές της ενέργειας αυξάνονται τόσο γρήγορα που ο υπερπληθωρισμός είναι το μόνο λογικό επόμενο ντόμινο που θα πέσει. Εάν συμβεί αυτό, το παιχνίδι έχει τελειώσει για την Ευρώπη και οποιαδήποτε άλλη χώρα με έκθεση στα τοξικά οικονομικά της στοιχεία.

Η ενεργειακή φτώχεια είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος που δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πράγα το Σαββατοκύριακο για να απαιτήσουν από την Τσεχική Δημοκρατία και άλλα έθνη να σταματήσουν να επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία για την «ειδική επιχείρηση» της στην Ουκρανία.

( ἀριστερά,Ντμίτρι Πεσκόφ, ο επίσημος εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου. Βλαντιμίρ Πούτιν φωτό)

«Προφανώς, η ζωή επιδεινώνεται για τους ανθρώπους, τους επιχειρηματίες και τις εταιρείες στην Ευρώπη», ανακοίνωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο επίσημος εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου. Βλαντιμίρ Πούτιν. «Φυσικά, οι απλοί άνθρωποι σε αυτές τις χώρες θα έχουν όλο και περισσότερες ερωτήσεις για τους ηγέτες τους».

Με άλλα λόγια, η Ρωσία δεν θα στέλνει άλλο φυσικό αέριο στις χώρες που της επιβάλλουν κυρώσεις. Εάν και όταν αρθούν αυτές οι κυρώσεις, θα ρέει και πάλι φθηνό και άφθονο αέριο – αλλά θα εναπόκειται στους πολίτες των χωρών που βρίσκονται στο κακό τέλος αυτού του εμπορίου να ζητήσουν από τους ηγέτες τους υπεύθυνους απαιτώντας ταχεία δράση.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτή πρόεδρο του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, το Βερολίνο «ενεργεί ως εχθρός της Ρωσίας» και έτσι αποκόπτεται από τα καύσιμα.

«Έχουν κηρύξει υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ. «Αυτός ο γέρος φέρεται έκπληκτος που οι Γερμανοί έχουν κάποια μικρά προβλήματα με το αέριο».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) φέρεται να προσπαθεί εναγωνίως να αποθηκεύσει όσο περισσότερο φυσικό αέριο μπορεί πριν φτάσει ο χειμώνας, αλλά δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να προμηθεύεται αρκετό ώστε να διαρκέσει για ολόκληρη την περίοδο του κρύου.

Ἀπό : newstarget.com

Ὅλοι μέσα στό κόλπο εἶναι,λέμε καί κανέναν δέν ἐξαιρῶ ἀπό τό βρώμικο παιχνίδι πού παίζεται σέ βάρος τῆς ἀνθρωπότητος. Αὐτό πού βλέπω εἶναι τούς ἐξουσιαστές νά παίζουν τά παιχνίδια τους χωρίς ἴχνος εὐαισθησίας ἀπέναντι στούς λαούς. Ὅλους τούς ἐξουσιαστές,φανερούς καί κρυφούς…

Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/2022/09/blog-post_8.html

loading...