ΒΜP-1: Ο Ο.Σολτς επέβαλε την απόφασή του για την απόσυρσή τους από τα νησιά & την αποστολή τους στην Ουκρανία


 Ούτε ΚΥΣΕΑ ούτε τίποτα...

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προσπάθησε να πείσει ότι είχαν ήδη γίνει σχετικές επαφές Ελλάδας-Γερμανίας  για το θέμα των Μarder και των ΒΜP-1, πριν ο Όλαφ Σολτς το ανακοινώσει μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Όλη αυτή η διαδικασία προκύπτει μετά από συνεννόηση των δύο επιτελείων Ελλάδας και Γερμανίας. Απασχόλησε λίγο την συζήτηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γερμανού Καγκελάριου, ο οποίος το είπε σε συνέντευξή του. Κοινοποιήθηκε αν θέλετε η πρόοδος των επαφών που είχαν γίνει μεταξύ των δύο επιτελείων …  Υπάρχει περίπτωση να μείνουν κρυφά αυτά τα πράγματα;»

Μα όχι, βέβαια, το ότι δύο φορές μάθαμε για αποστολή βαρέως οπλισμού στην Γερμανία από δύο ξένους αξιωματούχους… δεν μας προϊδεάζει για κάτι τέτοιο…

Ωστόσο, σήμερα, ένα νέο δημοσίευμα του Euractiv καταστρέφει το κυβερνητικό αφήγημα, αφού παραθέτει δήλωση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος λέει τα εξής ξεκάθαρα:

«Η συμφωνία για την παραχώρηση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ΒΜΡ-1 προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και η ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder, κλείστηκε στη διμερή συνάντηση που είχαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής».

Ηχηρή και απόλυτη διάψευση δηλαδή των όσων είπε χθες ο κ.Οικονόμου, με τον Γερμανό εκπρόσωπο να συμπληρώνει ότι «τώρα συντονίζονται όλες οι λεπτομέρειες, όπως ανακοινώθηκε χθες μεταξύ της Γερμανίδας Υπουργού Άμυνας και του Έλληνα Υπουργού Άμυνας. Και αν έχουμε περισσότερα νέα, θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε. Προς το παρόν δεν μπορώ να πω περισσότερα για αυτό».

Συνεπώς εδώ πρόκειται περί γερμανικής εντολής. Ούτε ΚΥΣΕΑ ούτε τίποτα…

Κάντε το και μην το συζητάτε.

Το αντάλλαγμα; Υποτίθεται στήριξη έναντι των προκλήσεων της Τουρκίας. To Spiegel το λέει…

Δεν υπάρχουν σχόλια :