Ο ενεργειακός πληθωρισμός δεν κρύβεται ότι κι αν κάνει η φιλοκυβερνητική ΤV

 Tα νούμερα είναι αμείλικτα

Η χώρα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο όπως και αν το δει κανείς.
Είτε γίνουν οι εκλογές τον Οκτώβριο του 2022, είτε γίνουν την άνοιξη του 2023 είτε κανονικά στην τετραετία, έχουμε προεκλογική περίοδο.
Αυτό όμως που απειλεί να εξαερώσει την κυβέρνηση είναι ο ενεργειακός πληθωρισμός και αυτό γιατί είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να κρυφτεί επικοινωνιακά.
Όταν πάει κάποιος να βάλει καύσιμα ή όταν του έρχεται ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος, τα νούμερα είναι ισοπεδωτικά.
Του λένε «τόσο θα πληρώσεις».
Ότι και να κάνει η φιλοκυβερνητική τηλεόραση δεν μπορεί να το «σώσει».
Η Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ανήκει στους «πρωταθλητές» του ενεργειακού πληθωρισμού. Ο λογαριασμός ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρά τις επιδοτήσεις, κατέγραψε ιλιγγιώδη αυξήσει πολύ μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της ΕΕ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ, ο ενεργειακός πληθωρισμός στην Ελλάδα για το μήνα Μάιο εμφανίζεται σχεδόν διπλάσιος από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.
Η Ελλάδα κατέγραψε αύξηση κατά 60,9% για τους τελευταίους 12 μήνες, έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου που καταγράφηκε στο 39,2%! Για να καταλάβουμε τις ολέθριες επιπτώσεις αυτής της αύξησης, αρκεί να πούμε ότι η γειτονική και ευθέως ανταγωνιστική Βουλγαρία κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 30%.
Όσον αφορά την Ισπανία και την Πορτογαλία, που κατάφεραν να επιβάλουν τις θέσεις τους στην προηγούμενη σύνοδο κορυφής, οι δείκτες ήταν αντίστοιχα 27,1% και 33,3%.
Σα να μην φτάνουν όλα αυτά, η διυλιστηριακή τιμή της βενζίνης έσπασε χθες και το φράγμα των 2,21 € ανά λίτρο επιφέροντας την υψηλότερη τιμή λιανικής όλων των εποχών.
Πολύ υψηλότερη από άλλες χώρες της ΕΕ των οποίων οι πολίτες απολαμβάνουν υψηλότερους μισθούς από τους Έλληνες. Υψηλότερες ακόμα και από την Κύπρο η οποία «ψωνίζει» βενζίνη από εμάς, δηλαδή από τα ελληνικά διυλιστήρια.
Η ανικανότητα του κυβερνητικού επιτελείου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ελλάδας σε συνδυασμό με τον ορυμαγδό της μιντιακής προπαγάνδας προκειμένου οι συνέπειες του ενεργειακού πληθωρισμού να μην προβάλλονται, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αισιοδοξία.
loading...