ΑΚΚΕΛ: Τί ειναι το LNG για το οποίο πανηγύριζε ο Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη, ποιοί κερδίζουν και ποιοί χάνουν από αυτό;

Το LNG, για το οποίο πανηγύριζε ο πρωθυπουργός ότι θα μας κάνει ανεξάρτητους από το (φθηνό) ρωσικό φυσικό αέριο, για όσους δεν γνωρίζουν είναι το σχιστολιθικό αμερικανικό αέριο το οποίο υγροποιείται, μεταφέρεται με πλοία από την Αμερική (με πανάκριβα ναύλα) και πρέπει στην συνέχεια να αεροποιηθεί και πάλι σε ειδικές μονάδες, ώστε να χρησιμοποιηθεί μέσω αγωγών.

Το συνολικό κόστος του μη ρωσικού αερίου μπορεί να είναι 5-7 φορές μεγαλύτερο δηλαδή το φυσικό αέριο στις εγκαταστάσεις LNG στην Αλεξανδρούπολη θα είναι μέχρι και 7πλάσια ακριβότερο του ρωσικού αερίου. Γιατι πανηγυρίζουν όσοι πανηγυρίζουν; Ποιός κερδίζει από αυτή την ιστορία; Κάποιοι γαλάζιοι εφοπλιστές που θα μεταφέρουν το LNG με τεράστιο κόστος (και είναι και μέτοχοι στην επένδυση της πλατφόρμας), κάποιοι πολιτικοί που θα πάρουν μίζα (είδαμε μαζεμένους στην Αλεξανδρούπολη) και φυσικά οι Αμερικανοί (που πουλάνε τουλάχιστον με τριπλάσια τιμή απ’ ότι πριν ξεκινήσει «το Ουκρανικό»). Ποιοί θα χάσουν; Μα φυσικά οι Έλληνες πολίτες που θα αγοράζουν το ίδιο προϊόν 5-7 φορές ακριβότερο.

Φυσικά απο την στιγμή που ο Μητσοτάκης έκανε την Ελλάδα την εχθρικότερη χώρα προς την Ρωσία και από την στιγμή που προκαλεί καθημερινά το Κρεμλίνο με διάφορους τρόπους, η πλατφόρμα του LNG σε συνδυασμό με την ΝΑΤΟϊκή βάση στην Αλεξανδρούπολη αποτελούν σίγουρα στόχο των Ρωσικών πυραύλων, κάτι που κανείς απο τους ειρηνικούς κατοίκους του Έβρου δεν το θέλει.

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480

[email protected][email protected]

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

4/5/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

loading...