Γ.Ν.Χαράρι για κλίμα: «Θα “πουλήσουμε” φανταστική ιστορία στους πολίτες και θα κάνουν θυσίες» – Έτσι θα τους ελέγχουμε

 «Πρέπει να κάνεις τους πάντες να πιστεύουν στην ίδια ιστορία και δεν χρειάζεται καν να είναι αλήθεια μερικές από τις πιο δυνατές ιστορίες ήταν φανταστικές.

Αλλά πρέπει να πιστέψουν όλοι στην ίδια ιστορία, γιατί αλλιώς δεν λειτουργεί. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αρκετούς ανθρώπους, ούτε καν κυβερνήσεις, που να έχουν πιστέψει ότι αντιμετωπίζουμε μια πραγματική απειλή, όχι μόνο με το κλίμα αλλά με την οικολογική καταστροφή γενικά.

Αν θέλαμε θα μπορούσαμε να το είχαμε λύσει εύκολα», είπε ο Υ.Ν.Harari για να προσθέσεις:

«Θα είναι δύσκολα, δεν θα είναι win-win κατάσταση. Πρέπει να κάνουμε κάποιες θυσίες τώρα για να μην κάνουμε μεγαλύτερες στο μέλλον και αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν αν υπάρχει η κατάλληλη ιστορία. Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τεράστιες θυσίες ακόμα και για κάτι φανταστικό».

Παράλληλα αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά για το πώς θα μπορέσουν να ελέγχουν τους πολίτες και υποστήριξε ότι: «Αυτοί που ελέγχουν τα δεδομένα θα είναι αυτοί που θα ελέγχουν και την ιστορία. Το μόνο που χρειάζεσαι για να χακάρεις τους ανθρώπους είναι τα δεδομένα. Τα χακάρεις τους ανθρώπους σημαίνει ότι θα τους ξέρεις καλύτερα απ’ ότι αυτοί τον εαυτό σου.

Είναι κάτι που ούτε η ΚGB μπορούσε να κάνει.

Αν έχεις τα κατάλληλα δεδομένα με ελάχιστους στρατιώτες μπορείς να ελέγχεις τους ανθρώπους». 

loading...

Leave a Reply