ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΑΠΟΔΑ!

 


Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

«Δε μπορείτε να μιλήστε δυο λεφτά χωρίς να αναφέρετε την Κόλαση;… Τη βαρέθηκα πια την Κόλαση και τους διαβόλους της!»

Άρθουρ Μίλλερ, Δοκιμασία ή οι μάγισσες του Σάλεμ, μτφ.: Αλ. Σολομός, 2η εκδ., Δωδώνη, Αθήνα 2014, σελ. 27.

Υπό συνθήκες μη κανονικότητας, ξεκίνησε μία ακόμη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, η οποία θα μας οδηγήσει στον εορτασμό της νίκης του Χριστού εναντίον του θανάτου και, ταυτοχρόνως, της εκκωφαντικής ήττας του διαβόλου.

Τον Απρίλιο του 2020, ο εορτασμός της Αναστάσεως διεξήχθη εξ αποστάσεως, σαν να επρόκειτο για ανέπαφη συναλλαγή ή για διαδικτυακό τηλεμάθημα, ενώ τον Απρίλιο του 2021 ο εορτασμός της έλαβε χώρα στον σωστό μεν τόπο, αλλά σε λάθος (ορθότερα: αντορθόδοξο) χρόνο.

Τον Απρίλιο του 2022, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κατά την τρίτη χρονιά μη κανονικότητας θα επιβληθεί κάτι εντυπωσιακά ανώμαλο-ανάποδο στον εορτασμό της Αναστάσεως. 

Αυτό μπορεί να μη συμβεί (εκτός κι αν έχει σχεδιασθεί κάποιος αιφνιδιασμός της τελευταίας στιγμής), διότι μία ακόμη αναστάσιμη αναποδιά θα καθιστούσε οφθαλμοφανές, ακόμη και στους μέχρι πρότινος πλανωμένους ή εθελοτυφλούντες, ότι ο πόλεμος εναντίον του «αόρατου εχθρού» έχει και μια θρησκευτική διάσταση, κάθε άλλο παρά αμελητέα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...