5 ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


 ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ...

 Γράφει ο Kit Knightly
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Δεν είναι μυστικό ότι, σύμφωνα με τους πολιτικούς και τον εταιρικό Τύπο, οι "ελλείψεις τροφίμων" και η "κρίση εφοδιασμού τροφίμων" είναι εδώ και

καιρό στα σκαριά. Προβλέπονται τακτικά εδώ και αρκετά χρόνια.

Αυτό που είναι πραγματικά περίεργο είναι ότι, παρά τη σχεδόν διαρκή έναρξη της, η έλλειψη τροφίμων δεν φαίνεται ποτέ να φτάνει στην πραγματικότητα και πάντα αποδίδεται σε κάτι καινούργιο.

Ήδη από το 2012, "επιστήμονες" προέβλεπαν ότι η κλιματική αλλαγή και η έλλειψη καθαρού νερού θα δημιουργούσαν "ελλείψεις τροφίμων" που θα "έκαναν τον κόσμο χορτοφάγο μέχρι το 2050".

Το 2019, "εμπειρογνώμονες" του ΟΗΕ προειδοποίησαν ότι "η κλιματική αλλαγή απειλεί τον παγκόσμιο εφοδιασμό τροφίμων".

Αργότερα το ίδιο έτος, το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιήθηκε ότι θα μπορούσε να περιμένει έλλειψη τροφίμων ως αποτέλεσμα του "χάους μετά το Brexit".

Στις αρχές Μαρτίου του 2020 τα σούπερ μάρκετ "προειδοποιούσαν" ήδη ότι η κυβέρνηση είχε καθυστερήσει πολύ να δράσει σχετικά με το ξέσπασμα του κορονοϊού και ότι μπορεί να ξεμείνουν από τρόφιμα. (Στην πραγματικότητα δεν το έκαναν ποτέ).

Ένα μήνα αργότερα, τον Απρίλιο του 2020, όταν η "πανδημία" ήταν λιγότερο από τρεις μήνες, οι "αξιωματούχοι" προειδοποίησαν ότι το Covid επρόκειτο να δημιουργήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Τρεις μήνες αργότερα είχε διογκωθεί σε "τη χειρότερη επισιτιστική κρίση των τελευταίων 50 ετών".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια :