Αυστραλία: Οι παραβάτες των κανόνων για τη Covid θα υφίστανται ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ των τραπεζικών λογαριασμών και των ακινήτων τους. Έρχεται και στην Ελλάδα...;
Τα ακραία μέτρα αναμένεται να εφαρμοστούν και σε άλλες περιοχές της χώρας, γεγονός που θα μπορούσε να αποφέρει συνολικά κοντά στα 100 εκατομμύρια δολάρια.
Έχουν υπάρξει πάνω από 44.000 διαμονές σε ξενοδοχεία καραντίνας που δεν έχουν πληρωθεί μέχρι στιγμής. Μόνο το 11% περίπου θεωρείται ότι μπορεί να εισπραχθεί, αλλά πολλοί περισσότεροι αναμένεται να αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους τους επόμενους μήνες.Σαν να μην ήταν ήδη αρκετά άσχημη η δυστοπική κόλαση που αντιμετωπίζουν οι Αυστραλοί, οι κάτοικοι της 2ης μεγαλύτερης πολιτείας της χώρας κινδυνεύουν τώρα να χάσουν τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τα σπίτια τους ή άλλη περιουσία τους, ακόμα και τα δικαιώματα οδήγησης, αν δεν πληρώσουν εγκαίρως τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από την παραβίαση οποιουδήποτε από τους δρακόντειους κανόνες Covid της τυραννικής κυβέρνησης.

Τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο, το Υπουργείο Υγείας του Queensland έχει χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του Κρατικού Μητρώου Επιβολής Κυρώσεων (SPER) για να εισπράξει συνολικά 3046 απλήρωτα πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων, στα οποία περιλαμβάνονται 2.755 ξεχωριστά άτομα και επιχειρήσεις που έλαβαν κλήσεις επειδή δεν ακολούθησαν τις αδικαιολόγητες εντολές της δικτατορίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια των αποκλεισμών του Covid.

Τα ακραία μέτρα αναμένεται να εφαρμοστούν και σε άλλες περιοχές της χώρας, γεγονός που θα μπορούσε να αποφέρει συνολικά κοντά στα 100 εκατομμύρια δολάρια. Μόνο στη Νέα Νότια Ουαλία, υπάρχουν πάνω από 56 εκατομμύρια σε απλήρωτα πρόστιμα του Covid που θα πρέπει να εισπραχθούν, σύμφωνα με το 9News Australia.

Μην ξεχνάτε ότι, καθ' όλη τη διάρκεια των μακρόχρονων αποκλεισμών, ένας τεράστιος αριθμός πολιτών δεν επιτρεπόταν να εργαστεί ή να βγάλει τα προς το ζην με οποιονδήποτε τρόπο. Οι κάτοικοι του Queensland δεν μπορούσαν καν να βγουν από το σπίτι τους χωρίς να παρενοχληθούν από αστυνομικούς ή στρατιωτικούς αξιωματούχους, ενώ αν τολμούσαν να απομακρυνθούν πολύ από το σπίτι τους, τους έκοβαν εισιτήριο και πρόστιμο.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το Queensland Health, το 18,4% του συνόλου των προστίμων είναι ανεξόφλητο και θα μπορούσε να υπαχθεί στις ακραίες επιλογές ανάκτησης που περιγράφονται παραπάνω. Ένα άλλο 25% είναι επίσης υπό διερεύνηση ή εκκρεμεί και θα μπορούσε ενδεχομένως να σταλεί σε εισπρακτικές διαδικασίες.

Μόλις το 56,4 % των προστίμων έχει εξοφληθεί πλήρως ή βρίσκεται επί του παρόντος σε πρόγραμμα πληρωμών.

Από την εφημερίδα Brisbane Times:

Η SPER αναλάμβανε "ενεργή επιβολή" για ένα άλλο 18,4% των προστίμων, αξίας περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων, η οποία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος, "μπορεί να περιλαμβάνει κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών ή μισθών, εγγραφή χρεώσεων επί ακινήτων ή αναστολή της άδειας οδήγησης".

Τα ανεξόφλητα πρόστιμα δεν είναι το μόνο μεγάλο χαρτζιλίκι που οι δικτάτορες της δημόσιας υγείας του Queensland επιδιώκουν να εξαργυρώσουν. Επιδιώκουν επίσης να κυνηγήσουν 5,7 εκατομμύρια σε "σημαντικά καθυστερημένα τιμολόγια" από τις εγκαταστάσεις υποχρεωτικής καραντίνας της κυβέρνησης.

Απίστευτο, Οι Αυστραλοί ταξιδιώτες όχι μόνο αναγκάζονται να μπουν σε κέντρα υποχρεωτικής καραντίνας για 2 εβδομάδες κατά την άφιξή τους, αλλά τους στέλνουν και λογαριασμό για τη διαμονή τους συνολικού ύψους μερικών χιλιάδων δολαρίων.

Προκειμένου να εισπράξει αυτές τις πληρωμές, το Queensland Health βγήκε έξω από τα συνηθισμένα κανάλια, καλώντας ιδιωτικούς εισπράκτορες για να κυνηγήσουν τα χρήματα από 2045 τιμολόγια για την καραντίνα των ξενοδοχείων.

"Οι κάτοικοι του Κουίνσλαντ δικαίως αναμένουν ότι οι ταξιδιώτες θα πληρώνουν για τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο καραντίνας και δεν θα αφήνουν τους φορολογούμενους να πληρώνουν το λογαριασμό". - Αξιωματούχος του Queensland Health σχετικά με την πρόσληψη εξωτερικών εισπρακτικών εταιρειών από τον οργανισμό.

Η προμήθεια που θα βγάλουν οι εισπράκτορες από την ανάκτηση των απλήρωτων προστίμων δεν είναι ακόμη γνωστή.

Έχουν υπάρξει πάνω από 44.000 διαμονές σε ξενοδοχεία καραντίνας που δεν έχουν πληρωθεί μέχρι στιγμής. Μόνο το 11% περίπου θεωρείται ότι μπορεί να εισπραχθεί, αλλά πολλοί περισσότεροι αναμένεται να αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους τους επόμενους μήνες.

Πηγή: Principia-Scientific

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

Δεν υπάρχουν σχόλια :