ΚΑΤΟΧΙΚΟ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ» ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ «ΠΗΛΗΚΙΟ» ΓΙΑ ΟΛΑ


 
Δρ. Ευριπίδης Μπίλλης  * 

Κύριοι Βουλευτές,


Κατοχικό (τελευταία δύο συνημμένα) «δημοκρατικό» μηδέν εις το «πηλήκιο» (όπως έλεγε ο μέλλων πάλιν διακομματικός σας μέλλον πρωθυπουργός , να τον χαίρεστε Τζέφρυς-Γιωργάκης).  GIA OLA κ


Κύριε κατοχικέ (τελευταία δύο συνημμένα συνημμένα) πρωθυπουργέ Μητσοτάκη. Ήτοι.


 


ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ


·       Για τον μικρούτσικο δακτύλιο της Αθήνας. Χαράτσωμα


·       Χωρίς να έχετε αντιληφθεί (ή μήπως το γνωρίζετε αλλά ...), ότι μπροστά σε ότι συμβαίνει σε πάρα πολλές περιοχές της ευρύτερης Αθήνας, ο μικρός σας δακτύλιος είναι παράδεισος.


·       Όμως απ’ εκεί θα χαρατσώσετε τους Έλληνες.


 


ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


·       Αχρήστευση της αστυνομίας και μετατροπή της από διώκτη του εγκλήματος σε διώκτη του κορο0νοϊού


 


ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ


·       Με σεκούριτι στα εστιατόρια ή πρόστιμα εξόντωσης.


·       Με «δολοφονία» των απολυθέντων υγειονομικών. Που μπορούσαν να εργάζονται με τα  πριν και πρόσθετα  ασφαλή μέτρα. Έτσι επιπλέον διαλύσατε την υγεία. Ντροπή σας.


 


ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΟ ΛΟΓΟ Ή ΔΙΚΟ ΣΑΣ «ΛΟΓΙΚΟ» ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΟΛΑ


·       Του 50& του Ελληνικού πληθυσμού.


 


ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


·       Που θέλετε να της φορτώσετε τα εγκληματικά σας σφάλματα (δεν φέρατε φάρμακα του κορονοϊού και αρκεστήκατε σε κάθε έξη μήνες αέναο εμβολιασμό ΟΛΩΝ.


 


ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΥΡΙΩΣ Η ΛΥΣΗ


·       Αντί με τη μάσκα να επιτρέπετε τα πάντα (πλην της με πειθώ εστίασης σε εσωτερικούς χώρους όπου υποχρεωτικά αφαιρείται η μάσκα).


·       Οδηγείτε σε τελική καταστροφή  τις επιχειρήσεις μετά από τα δύο βλακώδη χρόνια,.


·       Και προβαίνετε αντικατάσταση της μάσκας με την «μπίζινα» των Rapid Test σας.


·       Και με διάφορες «δικαιολογίες» δεν εισάγετε φάρμακα κατά του κορονοϊού. Που θα έσωζαν από τον θάνατο τους περισσότερους Έλληνες.


·       Επιτέλους σταματήστε  το κατά πολλούς έγκλημα της μη εισαγωγής φαρμάκων κατά του κορονοϊου.


 


ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Οδηγείτε σε τρομερούς κινδύνους τον Ελληνισμό έχοντας εκχωρήσει για εκμετάλλευση τους λιγνίτες μας σε ξένους. Εφαρμόζοντας  τις δουλικές υποχρεώσεις του συνημμένου κρυφού σας μνημονίου του 2018 για δήμευση των λιγνιτών μας.


·       Από το 1ο συνημμένο: ΔΗΜΕΥΣΗ ΛΙΓΝΙΤΩΝ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙΘ ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ 2018 «ΕΞΟΔΟΥ» ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ


(22) Τα μέτρα συνίστανται στην εκποίηση της δυναμικότητας παραγωγής λιγνίτη της ΔΕΗ σε υφιστάμενους ή νέους εναλλακτικούς προμηθευτές και άλλους επενδυτές


(25) Η εκποίηση αντιπροσωπεύει περίπου το 40% της παραγωγικής ικανότητας παραγωγής λιγνίτη της ΔΕΗ. Το ακριβές ποσοστό θα καθοριστεί με τεχνικές συζητήσεις με την Επιτροπή, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες αποφάσεις και αποφάσεις σχετικά με τον λιγνίτη


(29) Έτσι ώστε, σε συνδυασμό με τα θεσμικά διαρθρωτικά μέτρα, να εξασφαλίσει τους συμφωνημένους στόχους μείωσης των μεριδίων αγοράς για τη ΔΕΗ, όπως ορίζεται στο μνημόνιο συμφωνίας. Προκειμένου να μειωθεί προοδευτικά το μερίδιο της ΔΕΗ σε λιανικό και χονδρικό εμπόριο κάτω του 50% με βιώσιμο και μόνιμο τρόπο.


 


ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ. ΜΕ 100 ΦΩΤΙΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ «ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ» ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΝΕΙΣ.  ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;


·       Η Γλασκόβη λέει έμμεσα και σαφώς να μην τα καίμε. Ενώ εμείςω τα καίμε «τυχαίως» ψηφίζοντας νόμους, αντί για αναδάσωση,  για εγκατάσταση σ αυτά ανεμογεννητριών.


·       Με «πρωτοπόρο» γι αυτά την ερίτιμο εξοχότατη κ. Πρόεδρο μας κάτοικο πολυκατοικίας  «Μεταξουργείου» ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ.


(Σε απόρθητο φρούριο μετατρέπεται το σπίτι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/5930376/se-aporthito-froyrio-metatrepetai-to-spiti-tis-katerinas-sakellaropoyloy)


 


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟΣ ΤΗΣ ΓΚΡΕΤΑΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΠΑΤΡΟΣ  ΚΑΙ ΥΙΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ. 


·       Με τον   κύριο Μητσοτάκη, να  μας θυμίζει το βραβείο Νόμπελ που θα δίνανε στη Λέσβο μας (ή στην «Μυτιλήνη» μας κατά τον Αλέξιο τον Χριστιανοφάγο) για την λαθρομετανάστευση της αυτοκτονία.  Και που μας θυμίζει ο κ. Μητσοτάκης τον Δον Κιχώτη των άνεμο ..μήλων.


 


ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΚΗΣ  ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ


« Ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε. Όχι δεν είμαι ενάντια στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Είμαι ενάντια όμως στις δήθεν ΑΠΕ οι οποίες έχουν τεράστιες περιβαντολλογικές επιπτώσεις». Μήπως αυτά κάτι σημαίνουν;


·       Καταποντίζεται η αγορά ανεμογεννητριών στη Γερμανία. Στη Γερμανία οι πωλήσεις ανεμογεννητριών έχουν πέσει κατά 80% καθώς οι πολίτες και οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν σφοδρά βλέποντας να υποβαθμίζεται το φυσικό τους περιβάλλον.


·       Η Κυβέρνηση της Νορβηγίας σταμάτησε τις εργασίες που αφορούν το "εθνικό πλαίσιο αιολικής ενέργειας" μετά από μαζικές αντιδράσεις του κόσμου, αλλά και τη γνωμοδότηση ειδικών ότι το μέλλον των αιολικών κρίνεται πλέον αβέβαιο μετά το 2021, με την κατάργηση του προγράμματος επιδοτήσεων.


·       Χιλιάδες Δήμοι και Κοινότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη γυρίζουν την πλάτη στις ανεμογεννήτριες (υπάρχει σχετική ιστοσελίδα με χάρτη που απεικονίζει περιοχές όπου οι κάτοικοί τους εναντιώνονται στα βιομηχανικού τύπου αιολικά πάρκα).


·       Στις ΗΠΑ, μετά από 25 χρόνια και αφού οι ανεμογεννήτριες ολοκλήρωσαν τον κύκλο της ζωής τους, οι κατά τόπους αρχές ψάχνουν να δουν τι θα κάνουν τα μεταλλικά κουφάρια που σκουριάζουν στις βουνοκορφές τους, καθώς η αποκαθήλωσή τους είναι εξαιρετικά δαπανηρή και κανείς δεν θέλει να αναλάβει αυτό το κόστος.


·       Εμείς εδώ, για άλλη μια φορά πρωτοπόροι, βαλθήκαμε να τα ρημάξουμε όλα, εκποιώντας το σημαντικότερο εθνικό μας κεφάλαιο που δεν είναι άλλο από τον φυσικό μας πλούτο.


·       Το Χωροταξικό Πλαίσιο των ΑΠΕ (2008) και το νομοσχέδιο Επιτάχυνσης των ΑΠΕ (2009) επιδιώκουν να μετατρέψουν τη χώρα μας σε ένα τεράστιο αιολικό πάρκο. Λίγοι έχουν καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί, επειδή τα ΜΜΕ και η αιολική βιομηχανία προβάλλουν μόνο την θετική πλευρά των αιολικών πάρκων αποκρύπτοντας τα σοβαρές επιπτώσεις που συνεπάγονται.


·       Οι ντόπιες κοινωνίες μουδιασμένες, απληροφόρητες ή παραπληροφορημένες από «παπαγαλάκια» των εταιρειών για την επερχόμενη καταστροφή και το μέγεθος των παρεμβάσεων στον τόπο τους, τις περισσότερες φορές παραμένουν σιωπηλοί θεατές.


·       Ο χάρτης του τρόμου αλλάζει την τοπιογραφία της Ελλάδας...θα δούμε με απόλυτη σαφήνεια πώς θα έχει διαμορφωθεί σε λίγα χρόνια η ελληνική τοπιογραφία, όταν δηλαδή θα έχουν εγκατασταθεί οι περίπου 20.000 ανεμογεννήτριες, στις πιο περήφανες οροσειρές μας, στις πιο ονειρεμένες ερημονησίδες μας, στα πιο γοητευτικά σημεία των κατοικημένων νησιών μας, στα γνωστά για την άγρια ομορφιά τους ακρωτήριά μας. Είναι γεγονός!


·       Τα περήφανα βουνά μας που στέκουν από την απαρχή του χρόνου αναλλοίωτα, ακλόνητα, αιώνια βάθρα, σήμερα αλλάζουν μορφή καθώς βαθμηδόν μετατρέπονται σε βιομηχανική ζώνη και αυτή τη νέα όψη θα έχουν πια για τους επόμενους αιώνες. Το γεγονός αποσιωπάται, αλλά η αλήθεια είναι πως τα φαραωνικά έργα των ΑΠΕ θα επισπεύσουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής!


·       Οι επιστήμονες ανά τον κόσμο επισημαίνουν πως τα υγιή οικοσυστήματα είναι αυτά που ρυθμίζουν το κλίμα και αποτελούν τη φυσική ασπίδα του κάθε τόπου απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.


·       Εμείς εδώ γράφουμε στα παλαιοτέρα των υποδημάτων μας αυτές τις επισημάνσεις και επιτρέπουμε στις κατασκευαστικές εταιρείες και τα εργοτάξιά τους να στήνουν με ελλιπείς και ατεκμηρίωτες μελέτες τα αιολικά τους εργοστάσια όπου αυτές επιλέγουν, αφανίζοντας με αυτόν τον τρόπο, τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας!


·       Απ’ όπου και αν πέρασαν οι περίφημοι «πράσινοι επενδυτές» είναι σαν ένα γιγαντιαίο τσουνάμι να σάρωσε τον τόπο.


·       Στην αρχή ξεκινούν οι μπουλντόζες - θηρία, καθώς θα πρέπει να διανοιχθούν νέοι δρόμοι ξεκοιλιάζοντας ορεινά λιβάδια, παρθένες ακτογραμμές, απάτητα δάση, ανέγγιχτες παραλίες. Συνήθης πρακτική των εργολάβων είναι τα μπάζα να πετάγονται στα παρακείμενα ρέματα ή να ρίχνονται στη θάλασσα δημιουργώντας έτσι επιπλέον προβλήματα.


·       Οι δρόμοι θα πρέπει να έχουν τόσο μεγάλες διαστάσεις, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να περάσουν τα τεράστια σε μήκος φορτηγά που θα μεταφέρουν τα εξαρτήματα των μεταλλικών γιγάντων (αναζητήστε στο youtube παρόμοια βίντεο και θα εκπλαγείτε με το μέγεθος των οχημάτων).


·       Μετά θα έρθουν οι εκσκαφείς που κυριολεκτικά θα κοντύνουν τα βουνά και θα πλατύνουν τα νησιά σκάβοντας γιγαντιαίες τρύπες για να τις πακτώσουν με χιλιάδες κυβικά μέτρα τσιμέντο, ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις που θα κρατήσουν όρθια τα μεταλλικά θηρία των 200 μέτρων ύψους!


·       Και το χειρότερο είναι πως όλες αυτές οι καταστροφικές ενέργειες γίνονται σε προστατευόμενες, ανέγγιχτες από ανθρώπινη δραστηριότητα περιοχές, ορεινές ή θαλάσσιες, τις οποίες η φύση μας παρέδωσε αυτούσιες μέχρι τις μέρες μας...


·       Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης Green Planet «η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία ανεμογεννητριών είναι απίστευτα ασήμαντη ενώ η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι πρωτοφανής και ανεπανόρθωτη, με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό όφελος επιχειρηματιών, που εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούνται της ευνοϊκής γι’ αυτούς νομοθεσίας».


·       Επιγραμματικά λοιπόν τα δήθεν οφέλη είναι:


- Η χλωρίδα, η πανίδα, οι ανεξερεύνητες αρχαιολογικές θέσεις, τα παραδοσιακά μονοπάτια, θα χαθούν κάτω από το βάρος των βίαιων επεμβάσεων.


- Οι εκατοντάδες ανεμογεννήτριες, οι υποσταθμοί, οι γραμμές μεταφοράς θα εξαφανίσουν το κάλλος των φυσικών τοπίων που θα μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής αιολικής ενέργειας.


- Το μεγαλύτερο αιολικό «πάρκο» στην Ευρώπη έχει τρεις μόνιμους υπαλλήλους. Επομένως το πρόσχημα για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι ψευδές.


- Καταστρέφεται το δάσος από διαμορφώσεις και διανοίξεις δρόμων.


- Οι εγκαταστάσεις εξυπηρετούν τα ευκαιριακά συμφέροντα των επιχειρηματιών της αιολικής ενέργειας που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια.


- Αυτοί που επιζητούν την ηρεμία της φύσης και της υπαίθρου, παύουν να επισκέπτονται περιοχές με ανεμογεννήτριες εξαιτίας της οπτικής και ηχητικής ρύπανσης. Αυτό το διαπιστώνει όποιος προσπαθήσει να ζήσει έστω και μια μέρα σε περιοχή δίπλα σε ανεμογεννήτριες.


- Οπτικά μια ανεμογεννήτρια διακρίνεται από απόσταση 40 χιλιομέτρων μιας και το ύψος της ξεκινά από 65 μέτρα και μπορεί να φτάσει έως και τα 105 μέτρα. Το συνολικό βάρος της κάθε ανεμογεννήτριας είναι ανάλογο με το μέγεθός της και ξεκινάει από 223 τόνους, 264 τόνους, 313 τόνους και φτάνει στους 383 τόνους. Κάθε ανεμογεννήτρια χρειάζεται 100 τ.μ. τσιμέντο και σε βάθος τουλάχιστον 3 μέτρων και για κάθε πυλώνα χρειάζεται να πέσουν 500 περίπου κυβικά μέτρα μπετόν.


- Ακόμα και αν τοποθετηθούν 25.000 ανεμογεννήτριες οι ρύποι σε διοξείδιο του άνθρακα και διοξείδιο του θείου θα παραμείνουν κατά 99,93%.


- Η τιμή του ρεύματος που παράγεται από την αιολική ενέργεια, και που φτάνει στο τελικό αποδέκτη, δηλαδή τον καταναλωτή, όχι μόνο δεν είναι μειωμένη, αλλά αυξάνεται από 130% έως 400%, σε σχέση με τις τιμές της συμβατικής ενέργειας.


- Το ζωικό βασίλειο θα υποφέρει. Οι ανεμογεννήτριες μόνο στην περιοχή της Καλιφόρνιας σκοτώνουν κατά μέσο όρο 200-300 γεράκια, και 40-60 χρυσαετούς ετησίως, ενώ έχει εκτιμηθεί ότι 7.000 αποδημητικά πουλιά το χρόνο σκοτώνονται από αιολικούς στροβιλοκινητήρες στη νότια Καλιφόρνια.


 


(Πηγή: Μερικά από τα παραπάνω στοιχεία πήρα από το άρθρο του Α. Θεοδωρίδη στον Εναλλακτικό)


(**) Κάποιοι «κύκλοι» ενώ γνωρίζουν τα πολιτικά μου πιστεύω δράττονται της ευκαιρίας να με παρουσιάσουν ως επαναστάτη και κατακριτή του χώρου που ανήκω πολιτικά τόσα χρόνια. Μα γι’ αυτό το λόγο είμαι σε αυτό το χώρο γιατί υπάρχει ελευθερία έκφρασης και δεν επικρατεί η δήθεν «ελευθερία» του όχλου και του κοπαδιού.


 


Δρ. Ευριπίδης Μπίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια :