Έχετε όρεξη να διαβάσετε μία ιστορία; Αν έχετε, διαβάστε.

Γνωρίζετε τι είναι το Πράσινο Ταμείο; Σύμφωνα με το ίδιο “Σκοπός του Πράσινου Ταμείου είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος με την διαχειριστική, οικονομική, τεχνική και χρηματοπιστωτική υποστήριξη προγραμμάτων, μέτρων, παρεμβάσεων και ενεργειών που αποβλέπουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, η στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας και η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος”. Καταλάβατε; Οχι; Αυτό ήταν το ζητούμενο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Convergences Greece Forum – «Συγκλίσεις» , και του Ινστιτούτου για τη Μεσόγειο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO). Με λίγα λόγια οι “Συγκλίσεις” και ο EPLO διαχειρίζονται το Ταμείο, μέσω… συμβουλευτικής λειτουργίας. Ιδρύτρια του “Συγκλίσεις” είναι η… Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αδελφή του πρωθυπουργού Κυριάκου και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Από το 2010 μέχρι και τώρα, το κράτος έχει δώσει πάνω από 11,5 δις ευρώ με επιδοτήσεις σε “ιδιώτες επενδυτές”. Ποιοί είναι αυτοί οι επενδυτές; Γερμανοί και κάποιοι έλληνες.

Αυτά τα χρήματα τα έχει λοιπόν το Πράσινο Ταμείο. Τις άδειες για τα αιολικά όμως τις δίνει η ΡΑΕ, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Διευθύνων Σύμβουλος της ΡΑΕ είναι η δικηγόρος Αλεξάνδρα Γουρζή. Η κυρία Γουρζή εκτός από δικηγόρος είναι και σύζυγος του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Ο Γεραπετρίτης είναι ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο. Είστε ακόμα μαζί μου;

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευών αιολικών πάρκων είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει αντιπρόεδρο και δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο τον μπαμπάκα της Αλεξάνδρας Γουρζή! Bingo! Δίνει δηλαδή η κόρη στον μπαμπά τις άδειες, έχει πάρει και τα λεφτά από το Πράσινο Ταμείο μέσω της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και.. έτσι γίνονται οι δουλειές.

Το μεγάλο εμπόδιο όμως για να γίνει η μπίζνα ήταν η απαγόρευση που υπήρχε να στηθούν επενδύσεις στα καμμένα. Για να αλλάξει αυτό χρειαζόταν απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Την εισήγηση για την αλλαγή των δεδομένων την έκανε στο ΣτΕ το τότε μέλος της…Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ναι, η μετέπειτα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Έτσι για να ξέρουμε γιατί δεν τις σβήνουν και μόνο εκκενώνουν τις περιοχές που οι πολίτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση, γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην έχουν 103 νεκρούς και τους χαλάσει η προπαγάνδα σύγκρισης με την φωτιά στο Μάτι.

Κυβέρνηση εγκληματικής οργάνωσης εν δράση!!!

loading...